07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ
Hayır yönetimden ve istanbul beyin fırtınasında bulunmmuş olan tek kişi o yannış bilmiyosam.. Görünmemesine şaşırmıyorum ama.. Belki de burda onun adına konuşanlar vardır.. ondan mı gelmiyo yoksa.. hmmm
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
arkadaşlar aklın yolu bir güzelde, en basitinde şu başlığa kaç kişi kendine güvenip mesaj atabiliyor görüntülenme sayısı ile bir kıyaslayın.
bencede herkes fikrini özgürce söylesin, birleride fikir ilan etme ve bunu oylatma hakkına sadece siteye emek vermiş olamkla sahip olsun bunun nesi yanlış.
kaldı ki bu oylamalara yönetimde katılıcak. yönetimdeki insanlar içerik olarak sitede çok içerik sahibi yani genelde çok puanlı insanlar olacak. burada bu nedenle bir kötüye kullanma söz konusu olamaz.
çok mesaj atmaya gelince : arkadaşlar 25 mesaja 1 puan diyoruz ve 100 puan gerekli
yani 2500 mesaj atan biri sadece mesaj atarak kidemli üye olabilir. 2500 mesaj atan birininde tüm mesajları boş değldir heralde. hem dediğim gibi , bir kötü niyet olursa kıdemli üyelerden biri önerir oylama yapılır ve o kişinin kıdemli üyeli bir 100 daha almak üzere düşürülür.
kaldı ki puanlamanın temelini mesajlar değil, siteye girilen içerik oluşturuyor. siz mesaj atmak yerine siteye unutulmuş diyarlar kursu yazarsanız yazdığınız her 50 kelime için 1 puan alırsınız ki buda sizi kıdemli üyeliğe yaklaştırır.
zaten herkes siteye kimsenin yazı yazmadığından yakınmıyormu alın size bahane işte
bencede herkes fikrini özgürce söylesin, birleride fikir ilan etme ve bunu oylatma hakkına sadece siteye emek vermiş olamkla sahip olsun bunun nesi yanlış.
kaldı ki bu oylamalara yönetimde katılıcak. yönetimdeki insanlar içerik olarak sitede çok içerik sahibi yani genelde çok puanlı insanlar olacak. burada bu nedenle bir kötüye kullanma söz konusu olamaz.
çok mesaj atmaya gelince : arkadaşlar 25 mesaja 1 puan diyoruz ve 100 puan gerekli
yani 2500 mesaj atan biri sadece mesaj atarak kidemli üye olabilir. 2500 mesaj atan birininde tüm mesajları boş değldir heralde. hem dediğim gibi , bir kötü niyet olursa kıdemli üyelerden biri önerir oylama yapılır ve o kişinin kıdemli üyeli bir 100 daha almak üzere düşürülür.
kaldı ki puanlamanın temelini mesajlar değil, siteye girilen içerik oluşturuyor. siz mesaj atmak yerine siteye unutulmuş diyarlar kursu yazarsanız yazdığınız her 50 kelime için 1 puan alırsınız ki buda sizi kıdemli üyeliğe yaklaştırır.
zaten herkes siteye kimsenin yazı yazmadığından yakınmıyormu alın size bahane işte
şimdi bu koca 4 sayfayı okudum ve ne elde ettim dersiniz ? Bİr rant peşinde koşan birini gördüm. Sİte içi RP'lere yetersiz demek resmen DM'imize hakaret etmektir. İsteyen oyunlara katılmıştır ve hâlâ isteyen oyuncuları oyunlara almaktadır. Ben şahsen 2 oyunda birden oynuyorum ve zevk aldığım bir gerçek. Burada Lord Necros'a yapılan eleştiriler yersiz ve artniyet taşıyor gibi görünüyor. Beyin Fırtınasına ilgi göstermeyen yöneticiler konusuna da hiç girmiyorum herkes sizin gibi bıolca boş vakit bulamıyor olabilir Sayın trulias bizim gibi çalışan bir kesimin de olduğunu ve o gün içerisinde mesaileri olabileceğini de hatırlatırım. Ã?te yandan site editörümüz Daeya'ya yapmış olduğunuz ve mizâhi olarak itanımladığınız hakaretleri ne sizin ne de bir başkasının herhangi birine yapması hiç hoş değildir. LÃ?TFEN attığınız mesajlarda üslûbunuza dikkat ediniz. İstediğiniz sistem saray'da oylamaya açılmıştır. Bilgilerinize.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
Mesajı hiç karıştırmayın derim ben.. ondan sonra etraf post kasanlarla doluyo ki bu başlıkta herkesin birleşeceği husuh sanırım "post kasanlara hayır"dır muhtemelen..
*ayrıca aklıma gelmişken yazayım. Bunca zaman o kadar post kasan olmasına rağmen hala Raistlin e yetişebilmiş olan yok..
*ayrıca aklıma gelmişken yazayım. Bunca zaman o kadar post kasan olmasına rağmen hala Raistlin e yetişebilmiş olan yok..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Yilmax wrote:şimdi bu koca 4 sayfayı okudum ve ne elde ettim dersiniz ? Bİr rant peşinde koşan birini gördüm. Sİte içi RP'lere yetersiz demek resmen DM'imize hakaret etmektir. İsteyen oyunlara katılmıştır ve hâlâ isteyen oyuncuları oyunlara almaktadır. Ben şahsen 2 oyunda birden oynuyorum ve zevk aldığım bir gerçek. Burada Lord Necros'a yapılan eleştiriler yersiz ve artniyet taşıyor gibi görünüyor. Beyin Fırtınasına ilgi göstermeyen yöneticiler konusuna da hiç girmiyorum herkes sizin gibi bıolca boş vakit bulamıyor olabilir Sayın trulias bizim gibi çalışan bir kesimin de olduğunu ve o gün içerisinde mesaileri olabileceğini de hatırlatırım. Ã?te yandan site editörümüz Daeya'ya yapmış olduğunuz ve mizâhi olarak itanımladığınız hakaretleri ne sizin ne de bir başkasının herhangi birine yapması hiç hoş değildir. LÃ?TFEN attığınız mesajlarda üslûbunuza dikkat ediniz. İstediğiniz sistem saray'da oylamaya açılmıştır. Bilgilerinize.
Saygılarımla...
bir forum yöneticisinin inatla kapanmış konular üzeinden laf açması kimin rant peşinde koştuğunu gösterir nitelikte.
kaldı mizahi üslupta deaya değildi, ilk önce 4 sayfa okumak yerine birer birer ancak anlıyarak okumanızı salık veriyorum.
kaldıki haftada 1saat bile aktif olmayan siz ne olduda birden aslan kesildiniz. aylardır nerdeydiniz efendim?!
işiniz varsa egonuzumu tatmin ediyorsunuz? siteye zaman ayıramıyorsanız bırakın iinizle uğraşın puanınız yeterse kıdemli kullanıcılık yaparsınız....
bu mizah içerikli olmayan mesajdan sonra kimsenin kişisel mesaj atmamasını tekrar rica ediyorum.
somut birşey aranıyordu, artık var : KIDEMLİ Ãƒ?YELİK
lütfen sağ duyulu davranalım ve bu konuyu konuşalım
-
demarch
- Kullanıcı

eğer illa kullanıcıların da bir şekilde konularla ilgili düşüncelerinin ne olduğu bilinmek isteniyorsa, bu konular yöneticiler tarafından anket ile oylamaya konulabilir.Böylece puan sistemi -ki karşıyım diye birşey olmaz ve kimse puan için post kasmaz.
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
-
ElvenBard
- Kullanıcı

İngiltere'de bi meydan vardır ordaki kürsüye isteyen herkes çıkıp konuşma yapabiilir fikrini beyan edebilir. Ama sonuçta kararları kim alır? Avam kamarası..
Sitelerde de buna benzer bi uygulama vardır sonuçta, bu sitede de öyle. Olması gerektiği gibi, ancak yöneticilerle kullanıcılar arasındaki fikir alış-verişi en üst düzeyde olmalıdır. Yineliyorum ki puana ihtiyaç yok, sitede kaliteyi arttıracağına inanmıyorum tam ters bi etki yapabilir.. :/
Sitelerde de buna benzer bi uygulama vardır sonuçta, bu sitede de öyle. Olması gerektiği gibi, ancak yöneticilerle kullanıcılar arasındaki fikir alış-verişi en üst düzeyde olmalıdır. Yineliyorum ki puana ihtiyaç yok, sitede kaliteyi arttıracağına inanmıyorum tam ters bi etki yapabilir.. :/
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Kim umursayacak bilmiyorum ama ben kıdemli üyeliğe karşı çıkıyorum.. Yönetim yeterince Otorite aşkı ile yanıyo zaten ondan sonra bi de ben bi puan öndeyim die ortaya fırlayan insanlarla uğraşılmaz.
Siz yeniden mizah içerikli mesajlarınıza dönerek tekrardan bize hakaret etmeye devam edebilirsiniz sayın trulias. Hâlâ anlamamakta ısrar ettiğiniz saçma bir üslupla yazı yazıyorsunuz. Hiçbir yönetici buradan bir rant elde etmiyor etmeyecekte. Ego tatmini derseniz daha güzel şekilde "SEN KİMSİN" şeklinde konuşabilirdik de. Ancak biz hâlâ saygıyla cevaplar veriyoruz başlıkta. Ã?nceki mesajlarınızda yapıcılıktan bahsetmişsiniz ama tek yaptığınız şey yıkıcılık. Sizden ricâm Ã?SLÃ?BUNUZA DİKKAT ETMENİZ"dir. Ayrıca bana ithaf ettiğiniz haftada 1 saat bile online olmamam konusu ise hiçbirşeyden bilginiz olmama-nıza rağmen saçma sapan savlarda bulunmanızdan başka birşley değildir. Birdenbire aslan kesilmek konusuna gelince sizi bu saçma sapan iğneleyici mesajınızdan dolayı esefle kınıyorum. Sizin amacınız anladığıma göre "Özüm yemek değil Bağcıyı dövmektir."trulias wrote:Yilmax wrote:şimdi bu koca 4 sayfayı okudum ve ne elde ettim dersiniz ? Bİr rant peşinde koşan birini gördüm. Sİte içi RP'lere yetersiz demek resmen DM'imize hakaret etmektir. İsteyen oyunlara katılmıştır ve hâlâ isteyen oyuncuları oyunlara almaktadır. Ben şahsen 2 oyunda birden oynuyorum ve zevk aldığım bir gerçek. Burada Lord Necros'a yapılan eleştiriler yersiz ve artniyet taşıyor gibi görünüyor. Beyin Fırtınasına ilgi göstermeyen yöneticiler konusuna da hiç girmiyorum herkes sizin gibi bıolca boş vakit bulamıyor olabilir Sayın trulias bizim gibi çalışan bir kesimin de olduğunu ve o gün içerisinde mesaileri olabileceğini de hatırlatırım. Ã?te yandan site editörümüz Daeya'ya yapmış olduğunuz ve mizâhi olarak itanımladığınız hakaretleri ne sizin ne de bir başkasının herhangi birine yapması hiç hoş değildir. LÃ?TFEN attığınız mesajlarda üslûbunuza dikkat ediniz. İstediğiniz sistem saray'da oylamaya açılmıştır. Bilgilerinize.
Saygılarımla...
bir forum yöneticisinin inatla kapanmış konular üzeinden laf açması kimin rant peşinde koştuğunu gösterir nitelikte.
kaldı mizahi üslupta deaya değildi, ilk önce 4 sayfa okumak yerine birer birer ancak anlıyarak okumanızı salık veriyorum.
kaldıki haftada 1saat bile aktif olmayan siz ne olduda birden aslan kesildiniz. aylardır nerdeydiniz efendim?!
işiniz varsa egonuzumu tatmin ediyorsunuz? siteye zaman ayıramıyorsanız bırakın iinizle uğraşın puanınız yeterse kıdemli kullanıcılık yaparsınız....
bu mizah içerikli olmayan mesajdan sonra kimsenin kişisel mesaj atmamasını tekrar rica ediyorum.
somut birşey aranıyordu, artık var : KIDEMLİ Ãƒ?YELİK
lütfen sağ duyulu davranalım ve bu konuyu konuşalım
Saygılarımla...
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
şahsi mesaj değildir.. Konudan yeterince saptık.. Lütfen tehdit ve saldırı mesajlarımızı başka bir platformdan birbirimizin kafasına vuralım..
Reca ediyorum dostlar içimizde art niyetli kimseler olabilir bişey diemem ama iyi niyetli kimselerdi unutmayın.. Mesele artık Yola taş Koymaya doğru gidiyo.. şu garibi dinleyin.. önceki mesajlarda ben de karşılık verdim ettim ama onlar daha bi fikir savunmaya yönelikti..
Dönemeyeceğimiz bir noktaya gidiyor kişisel ilişkilerimizde.
Reca ediyorum dostlar içimizde art niyetli kimseler olabilir bişey diemem ama iyi niyetli kimselerdi unutmayın.. Mesele artık Yola taş Koymaya doğru gidiyo.. şu garibi dinleyin.. önceki mesajlarda ben de karşılık verdim ettim ama onlar daha bi fikir savunmaya yönelikti..
Dönemeyeceğimiz bir noktaya gidiyor kişisel ilişkilerimizde.
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
şimdiye kadar bu başlığa atılan tüm mesajları okudum ve artık cevap yazmak icap eder. (şu ana kadar cevap yazamamamın sebebi de bazı meşguliyetlerdi.) Ama önce başlığın açılma amacına bir değinmek istiyorum.
Sitede 1 yıldır aktif bulunuyorum ve bu 1 yıl boyunca günümün ortalama 1/3'ünü burada geçirdim. Sitenin gidişatını yakından takip etme imkanı buldum. Kendi adıma sitede bazı olumsuz değişimler görüyorum. Neler bunlar?
* Sitede aktifliğin azaldığını düşünüyorum şahsen. Ayrıca aktifliğin nitelikliden niteliksize doğru kaydığını. Buna sunabileceğim kanıt da, sitede en azından 1 yıllık kullanıcı olanların forum bölümlerinin 1. ve 2. sayfalarını karşılaştırdıkları zaman görecekleri başlıklardır.
* Sitenin ilk görüşte çok karmaşık gözüktüğünü düşünüyorum. Yeni üyeler ne yapacaklarını bilemeyip bir süre takıldıktan sonra anlayamayıp gidiyorlar. Bunun kanıtını da sitenin Kısa Mesaj bölümünü azıcık inceleyerek görebilirsiniz.
* Sitenin içeriği fazla değil. Akademi bölümünde fazla içerik yok, çoğu 1-2 yıllık yazılar, ansiklopedi ise unutulmuş. Evet, bizim de bu durumda bir şeyler yapmamız gerek ama ilk sorundan dolayı vereceğim emeklerin boşa gitmesinden korkuyorum kendi adıma.
Peki bu sorunlar konusunda önerilerim neler?
* Siteyi aktifleştirmek için yeni üyeleri siteye çekmek ve zaten üye olanları sitede tutmak gerekir. Yeni üye çekebilmek için sitenin ilk intibasının iyi olması ve fazla karmaşık olmaması başta gelir. Ardından da onların iyi vakit geçirmesini sağlamak. Bu konuda siteye web tabanlı bir oyunun konulması önerisi çıktı.
* Karmaşıklığın azalması için forum RP ve normal olarak ikiye bölündüğünde mevcut forum arşivlenebilir ve RP forumu gibi yeni bir forum kurulabilir. Eğer önceki forumlardan bir bilgi verilecekse ilgili başlığın linki verilebilir. Böylece yeni üyeler bir başlık açmadan önce tüm başlıklara bakma ya da tüm mesajları okuma derdinden kurtulurlar. Ayrıca içeriğin sınıflandırılması konusunda alt-forum yöntemi de faydalı olabilir.
* İçerik konusunda da yeni bir rütbe eklenmesi önerisi çıktı: Bölüm Sorumlusu. Bölüm sorumluları (mesela White Wolf) ilgilendikleri konuda makale gönderebilecekler, ilgili forum bölümlerini yönetecekler ve kendi alt kadrolarına karar verecekler. Ã?nerilerden biri de buydu.
şimdilik aklıma gelen sorunlar ve çözüm önerileri bunlar. Diğer konulara gelirsek;
Sitenin eski hâlini sevmemden dolayı eskiyi özlediğimi düşünebilirsiniz. Ancak benim özlediğim sitenin eski hâli değil, eski aktifliği ve üretkenliği. Bu aktiflik şu an da yakalanabilir, biraz çaba gösterilirse, gereken ortam sağlanırsa.
Ben de FrpWorld'ün yaşayan bir site olduğuna inanıyorum, bu sebeple biraz yaşamasını istiyorum. Aktif olmasını ve değişmesini. Umarım yeni diyar düzeni bu değişimi sağlar ve eskisi gibi her başlıkta RP isteyenleri tatmin eder.
Değinmek istediğim bir başka konu üslup meselesi. Dediğim gibi sitede 1 yıldır aktif üyeyim ve bu bir yıl zarfında pek çok tartışma gördüm. Bazılarının içinde oldum, bazılarını dışardan izledim. Bu tartışmaların çoğunun önemli sebebi üsluptu. Fikirler ne kadar doğru ve mükemmel olsa da kötü bir üslupla yazıldığında bir çuval incir berbat olabiliyor, ben bu başlıkta bunu görüyorum. Ancak soğukkanlılıkla ifade edlirse amacına ulaşabilir, ben de herkesi buna davet ediyorum. Sözlerimi şu alıntıyla bitirmek istiyorum:
Sitede 1 yıldır aktif bulunuyorum ve bu 1 yıl boyunca günümün ortalama 1/3'ünü burada geçirdim. Sitenin gidişatını yakından takip etme imkanı buldum. Kendi adıma sitede bazı olumsuz değişimler görüyorum. Neler bunlar?
* Sitede aktifliğin azaldığını düşünüyorum şahsen. Ayrıca aktifliğin nitelikliden niteliksize doğru kaydığını. Buna sunabileceğim kanıt da, sitede en azından 1 yıllık kullanıcı olanların forum bölümlerinin 1. ve 2. sayfalarını karşılaştırdıkları zaman görecekleri başlıklardır.
* Sitenin ilk görüşte çok karmaşık gözüktüğünü düşünüyorum. Yeni üyeler ne yapacaklarını bilemeyip bir süre takıldıktan sonra anlayamayıp gidiyorlar. Bunun kanıtını da sitenin Kısa Mesaj bölümünü azıcık inceleyerek görebilirsiniz.
* Sitenin içeriği fazla değil. Akademi bölümünde fazla içerik yok, çoğu 1-2 yıllık yazılar, ansiklopedi ise unutulmuş. Evet, bizim de bu durumda bir şeyler yapmamız gerek ama ilk sorundan dolayı vereceğim emeklerin boşa gitmesinden korkuyorum kendi adıma.
Peki bu sorunlar konusunda önerilerim neler?
* Siteyi aktifleştirmek için yeni üyeleri siteye çekmek ve zaten üye olanları sitede tutmak gerekir. Yeni üye çekebilmek için sitenin ilk intibasının iyi olması ve fazla karmaşık olmaması başta gelir. Ardından da onların iyi vakit geçirmesini sağlamak. Bu konuda siteye web tabanlı bir oyunun konulması önerisi çıktı.
* Karmaşıklığın azalması için forum RP ve normal olarak ikiye bölündüğünde mevcut forum arşivlenebilir ve RP forumu gibi yeni bir forum kurulabilir. Eğer önceki forumlardan bir bilgi verilecekse ilgili başlığın linki verilebilir. Böylece yeni üyeler bir başlık açmadan önce tüm başlıklara bakma ya da tüm mesajları okuma derdinden kurtulurlar. Ayrıca içeriğin sınıflandırılması konusunda alt-forum yöntemi de faydalı olabilir.
* İçerik konusunda da yeni bir rütbe eklenmesi önerisi çıktı: Bölüm Sorumlusu. Bölüm sorumluları (mesela White Wolf) ilgilendikleri konuda makale gönderebilecekler, ilgili forum bölümlerini yönetecekler ve kendi alt kadrolarına karar verecekler. Ã?nerilerden biri de buydu.
şimdilik aklıma gelen sorunlar ve çözüm önerileri bunlar. Diğer konulara gelirsek;
Sitenin eski hâlini sevmemden dolayı eskiyi özlediğimi düşünebilirsiniz. Ancak benim özlediğim sitenin eski hâli değil, eski aktifliği ve üretkenliği. Bu aktiflik şu an da yakalanabilir, biraz çaba gösterilirse, gereken ortam sağlanırsa.
Ben de FrpWorld'ün yaşayan bir site olduğuna inanıyorum, bu sebeple biraz yaşamasını istiyorum. Aktif olmasını ve değişmesini. Umarım yeni diyar düzeni bu değişimi sağlar ve eskisi gibi her başlıkta RP isteyenleri tatmin eder.
Değinmek istediğim bir başka konu üslup meselesi. Dediğim gibi sitede 1 yıldır aktif üyeyim ve bu bir yıl zarfında pek çok tartışma gördüm. Bazılarının içinde oldum, bazılarını dışardan izledim. Bu tartışmaların çoğunun önemli sebebi üsluptu. Fikirler ne kadar doğru ve mükemmel olsa da kötü bir üslupla yazıldığında bir çuval incir berbat olabiliyor, ben bu başlıkta bunu görüyorum. Ancak soğukkanlılıkla ifade edlirse amacına ulaşabilir, ben de herkesi buna davet ediyorum. Sözlerimi şu alıntıyla bitirmek istiyorum:
Efla wrote:Bir şeylerin ortaya koyulması güzeldir.
Ortaya fikirler atılması da güzeldir.
Bunları değerlendirip uygulamaya geçirmek de güzeldir.
Her sistemin bir yönetiliş biçimi vardır.
Sistem hakkında eleştiri yapmak sürekli yıkıcı olmadığı zaman kötü değildir.
Fakat kararların yönetim tarafından alınmamasını istemek de iyi birşey değildir.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..anladığım kadarıyla "kıdemli üye" uygulamasına gelen eleştiriler genelde insanların yapacağı yanlışlarardan olan çekincelerle ilgili konuda düğümleniyor
açıkcası örneklerden gitmeyelim bence çünkü avam kamarasından gitmek yerine bazı ülkelerdeki halkın soru önerisi verme hakkınada değinebilriz.
biz bu iş bize ne katar ne götürür onu düşünelim.
aslında beğenmediğimizi söylüyoruz ama şu anda yaptığımız dahi bir kıdemli üye oylaması değil mi?
açıkcası örneklerden gitmeyelim bence çünkü avam kamarasından gitmek yerine bazı ülkelerdeki halkın soru önerisi verme hakkınada değinebilriz.
biz bu iş bize ne katar ne götürür onu düşünelim.
aslında beğenmediğimizi söylüyoruz ama şu anda yaptığımız dahi bir kıdemli üye oylaması değil mi?
-
demarch
- Kullanıcı

anket konusunda; eh sonuçta genel düşüncenin ne olduğu yönetim tarafından takip edilebilecektir ve herhalde yönetim de kararlarında bu sonuçları göz önünde bulunduracaktır. ancak anlamadığım bir yer var; niye inatla ve ısrarla yönetim yerine bütün forumun kararda etkili olmasını istiyorsun? hatırladığım kadarıyla bu eski ve gelişememiş, ayrıca da çok küçük toplumlarda uygulanabilen bir demokrasi çeşidi..Belli bir günde bütün kabile toplanır ve konular masaya yatırılır ve karara bağlanır.. Kabul ediyorum genel düşünce kazanır bu durumda,ancak hızdan bahsedilemez ve bir olayın sonuca bağlanması günler sürer..Özellikle de bir forumda kararı oylayacak olanlara en azından 1-2 hafta zaman verilmesi gereklidir ki tam anlamıyla bir karar olsun.Bu da bence o yanayakıla aranılan hızlı tepki veren uygulamadan uzakta kalmaktadır.
quidquid latine dictum sit, altum videtur