07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Locked
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

bu ne ya...
yuh artık diorum
emerus "druid of elderlights"
was here...
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

bence puan olayı okadar önemli olmamalı...
yani 2500 mesaj gibi bi şey saçma
hani okadar duran üyeler çok az
was here...
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

tam olarak nesine yuh diyorsun, tabi ihtişamındanda büyülenmiş olman yüksek bir ihtimal ama ben yinede sorayım , tam olarak nesi "yuh"?
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

trulias wrote:tamam millet tekrar sahadayım :D

ama dediğim gibi artık benden "geyik" içerikli mesajlardan fazlasını beklemeyin :D

ya birde birşey diyeceğim:
ooff... of

Büyük laf etmemeyi öğrenelim lütfen, dediklerimizin arkasında duralım. Bu başlık hepten komediye dönüştü, somut önerim yoksa mesaj atmıycam buraya demiştim; bu ondan sonraki ilk mesajım ve önerim şudur; "Ã?neriler" fln gibi bi ana başlık açılması lazım, bu başlık oraya da taşınmalı, isteyen (kıdemli mıdemli diyl, isteyen HERKES!) orada öneride veya eleştiride bulunabilir.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Xanaphia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xanaphia »

Merhabalar madem tartışmanın yönü düz bir çizgide sabitlendi görüşü var ortada!!!
Ben fikirlerimi sizlerle paylaşmak isterim... Bu nedenle Kıdemli üyelik tanımının üzerinde azcık durma gereği duydum....
trulias wrote: -bakın şimdi bu eleman bir pasif statünün sembolüdür(kıdemli kullanıcı!), yani saraya karışamaz , taht odasını dinleyemez , verilen kararlarda yer alamaz , saray ın içinde ve taht odasında ne mesajları görme gücü ne söz hakkı nede oy verme hakkı vardır
Denilmiş yukarıda.... Ben bu cümleden şunu çıkartırım - Konuşma hakkı var yanlız yaptırım hakkı elinde değil.. Bu bir süreç sonunda şunu ortaya çıkartabilir...

"Sen admin yada mod arkadaşım benim yetkilerim bunlar bunlarken yaptırım hakkım elimde değil -ben sitede şu kadar zamandır "xxx" kadar msj atmışım vede kıdemli kullanıcı olmuşum... gelin şu yetkileri 2. kez tartışalım, bakın uzun bir süreç geçti aradan olanlar yaptırımı kaybetmeye başladı...
trulias wrote: -bu eleman sitedeki elitlerden seçilir, ve statüsü gereği olan ağırlığı dışında tek farkı, site içinde diğer aktif üyelerin oylayabileceği öneriler atabilmesidir ki bu oylamalardada zamamnın bir önemi yotur, çünkü saray mevcut çalışma düzenini karar alma sistemini ve tüm içeriğini aynen korumakatadır.
yani saray hiçbir şey olmamış gibi işini yaperken bir yandan bazı elemanlar birşeyleri oylamakta ve ançak oylama sonuçuna göre saraydan talepte bulunabilmektedirler
Bundan da şunu çıkarta bilirim... Hali hazırdaki -Normal- üyelerin istekleri ve fikirleri artık sadece saraydan geçmekle sınırlı kalmayacak ve bir alt yargı organında daha oylamaya açılacak... Buda şu demek oluyor benim zannımca... İsteklerin gerçekleşmesi veya sonuçlanmasındaki süreç artacak ve bu da şunu doğurur bir süre sonra (sitede ağırlaşmaya başlayacak ve yargı organlarında işler birikmeye başlayacak... Bu aslına bakarsanız sağ eli sağ kulağa atmak yerine, sol elle sağ kulağı kavramak gibi bir şey oluyor)
trulias wrote: -bu elemanlar tehlike değildirler, çünkü zaten sitenin sağlam geçmişi olan elitleri ancak bu statüyü alabilir ve bunların verdiği kararlarda ancak kendi aralarında bir anlaşmaya varılırsa uygulanır. ve daha sı zaten saraydaki insanlarda puanları yeterse bu insanlardan olacakları, yetmesse saraydaki yetkilerinden dolayı oylamaya katılacakları için oradan sitenin zararına bir sonuç çıkamaz.
eee zaten sitenin normal saray sistemindede hiç bir değişiklik olmadığına göre oylamalar isterse 1 ay sürsün
söylenilenlerin aksine bu madde cidden tepeden tüm sarayı etkileyebilecek gibime geldi benim... "zaten saraydaki insanların puanları yeterse" denilmiş... Buda puanları yetmeyen kıdemli modların saraydan düşürülebileceğini işaret ediyor bana ki insan faktörünü göz önünde bulundurursak siteyi iyiye değil tam aksine kötüye götürmesi muhtemeldir... "bu elemanlar tehlike değildirler, çünkü zaten sitenin sağlam geçmişi olan elitleri ancak bu statüyü alabilir"
Peki soruyorum... 2005 yılından veya 2004 yılından itibaren site için yırtınmış ve de her organizasyonda öncülük etmiş bir üye ki benim gözümde tamamen bu kişi elit üyedir, puanlaması yetmiyorken kıdemli üye olabilirmi... Muhtemelen hayır cevabı alacağım...

Elit üyelik neye göre belirlenicek arkadaşlar sadece puan ve msj sayısına göremi? eğer öyle olacaksa kesinlikle ortada yanlış var diyebilirim... Cünkü 7896 üye arasında fazla msj atmamış olmasına rağmen siteyi yakından takip eden ve her türlü organizasyonda yetkililere destek olan sorumlu arkadaşlar var...
trulias wrote: -bu elemanlae nasıl belirlenir:

kıdemli üye olabilmek için 100 puan gereklidir. ondan sonraki her 100 puanlada 1oy hakkı daha gelir. yani 300 puanlık bir kıdemli üye oylamada 3 oydan sayılacak bir oy atar
Ã?in çin bu ne demek biliyormusunuz kıdemli üye 3 oy hakkına sahip... oysa ortada bir enteresanlık var.. Modlar ve adminler sadece 1 oy hakkına sahipdir... yani ne demek oluyor... 3 oy hakkı olan ileriki dönemde 1 oy hakkı olanın söz hakkını geçersiz kılabilir...

trulias wrote: -puanlar nasıl toplanır:

* foruma atılan her 25 mesaj için 1 puan. burdan mesaj kasma filan demeyin, kıdemli üye olmak için 2500 mesaj atmak lazım. bu kadarda istekli biriyse zaten mesajlarla uğraşmaz alttaki yöntemleri uygular
Yani ne diyim bilmemki... Hp Sitesi yönetiyorum 5. forumum var. cidden post kasan insanları elemle kınıyorken kendi sitemde burada gördüğüm şu tablo resmen post kasın diyor bana... Eminim yeterli açıklama olmuştur yukarıdaki madde için
trulias wrote: * sitedeki son kayıt tarihinden bu yana her ay için 2 puan.
Buna diyecek pek bir şey yok... eskimiş şarabın değeri ortaya çıkartılmak isteniliyor... peki ama ya yenilerdeki parlak cevherler?
trulias wrote: * sitenin akademi, ansiklopedi, kulaktan kulağa, ocak başı hikayeleri gibi kısımlarına yazılan bir bütünlük içindeki her tanıtım, hikaye, kurs yazısı vb. yazı içindeki her 50 kelime için 1 puan. yani sitenin faydasına siteye whitewof kursu yazan biri yavaş yavaş bu sitede söz hakkına kavuşacaktır. ancak burada yayınlanmaya değer şeylerde yine yönetim tarafından atanan kişilerce seçileceği için kimse saçma sapan şeylerle puan alamıyacaktır kimse tırsmasın

* siteye gönderilen her haber için 1 puan. burdaki kıstas haberin ana sayfadaki haber arşivinde yayınlanabilecek kadar iyi olması. yani burdada bir otokontrol var
Son iki şıkkın masumiyeti siitenin yararına muhtemelen, peki bunu yapmanız için kıdemli üyelik gibi bir ara mod konsoluna gerek varmı?
trulias wrote: yani kısacası kıdemli üyeler roma daki senatörlerse, sarayda imparatordur, sadece bazı fikirlerin ortaya atımı ve siteyede bir sorumluluk eklenmesi sağlanmaktadır

eeee bundan iyisi şamda kayısı, bal , baklava :D

Hım benim görüşüm şudur...Eğer kıdemli üyeler Romadaki Senatörlerse, bir süre sonra Saray divanını etkilemek konusunda söz hakkı isteyeceklerdir... Buda Taht odasındaki İmparatorları etkileyecek şekilde baş ağrıtıcı olabilir...

Eeee cidden bundan iyisi ı şamda kayısı, bal, baklava dimi :)

Saygılarımla efem.....
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Üstteki mesaj söyleyebileceğim hemen her şeyi ortaya koymuş zaten. Aynen katılıyorum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Burada ithamlarda bulunulan, hakaret boyutuna varan sözler sarfedilen kişilerin bir bölümünü tanıyorum ve emin olunki bu kişilerin hiç biri bu ağır ithamları hak etmiyor, eyer bu kişileri tanısaydı o ithamlarda bulunan kişide yanlış bir iş yaptığının farkına varırdı. Birileri çıkıpta bana başlığı baştan sona okudun mu demesin çünkü hepsini okudum ve ister inanın ister inanmayın tarafsız bir gözlemci olarak okudum. Dört kişinin toplandığı beyin fırtınasında çok güzel fikirler üretilmiş olablir fakat site admini’ nin uyarılarına rağmen hala uslubunu değiştirmeyen arkadaş bu uslubu değiştirmediği sürece ne söylerse haksızdır. Buradaki mesajlar tarafsız bir gözlemci tarafından çok dikkatli bir şekilde okunduğunda bazı şahısların yönetimden bazı kişilere bir “kin” ve “nefret” beslediği fikri ortaya çıkıyor.

Ayrıca Lixer ve ve john un söylediklerine de katılıyorum, böyle sitelerde herkes her konuda söz sahibi olamaz, benim üye olduğum bu site dışında sayısını bile hatırlayamadığım siteler var bunların hiçbirinde bu tarz bir yönetim söz konusu değil.

Son olarak şu sözlerle noktalamak istiyorum, “kötü uslup seni belki de haklı olduğun konularda bile haksız çıkarır” bak bu kadar kişi sana üslubunu düzelt diyor. Artık bunu bile yapmayacak bir edebe ve ahlaka sahipsen sana artık söyleyecek söz bulamıyorum.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ben size baştan söyledim, sitedeki en üsluplu en ağırbaşlı kişilerden biriyken bunun sizin kabulleniğiniz bir şey olmadığını bunu sadece insanları eleştirmede araç olarak kullanan kişiler olduğunuzu bu nedenle benim artık ciddi konuşöayacağımı söyledim.

bunu söylememe rağmen hala ciddi mesajlar atmaktan kendimi alıkoyamıyacak kadar edepli ve üslupluyken sizin bana edepsiz ve üslupsuz diye hakaret etmeniz sizin değer yargılarınızın ne durumda olduğunu gösteriyor...

her neyse siteye bir tane yararlı hikaye makele bir çer çöp atmamış insanların sadece arkadaşlarına arka çıkmak için böyle bozacının şahidi şıracı muhabbeti yapması doğal.

bana eleştiride bulunmadan önce sitedeki faydalarımı ve zararlarımı neler ortaya atp çıkardığınımı ve geçmişimin ne kadar olduğunu bir araştırın , sonra arkadaşlarınıza yalancı şahitlik yaparsınız.

her neyse anladığım kadarıyla herkesin veya en azından bir kesimin endişesi benim elime bir şekilde güç geçirip bunu uygulatmaya koymamla alakalı.

bu bir hakarettir ve edeğsizliktir !

şayet bana kimsenin güveni yoksa ben "kıdemli üyelikle" gelicek haklardan tamamiyle muhaf olayım, yeni kıdemli üye olamıyayım,
ama siteye yararlı olacak bu kurumu geçirelim.

hayır karşı savunmalarıda okudum , o kadar boş şeyler ki , hepsi " böyle olursa böyle olur, e o zamanda böyle olur" biçiminde tamamen kasma şeklinde yazılmış, onuda boşverin fikri sadece ben ürettiğim için bir çıkış yakalamak açıyla yazılmış şeyler.

tamam işte ben kendi haklarımdan vazgeçiyorum, bu kurum siteye yararlı bu da açık.
insanların kendileri adına ürettikleri paranoyaları bir yana bırakıp şimdi tarafsızca söyleyin: olsun mu olmasın ve ikisi içinde neden?

bu arada ilk yazıda vardı heralde Galadriel_Phoenix okuma zahmetine katlanmıyıp sadece en son mesajı eleştirmiş,
katılınılan her site buluşması içinde 5 puan alınıyor. 5 biraz fazla oldu onu 3 yapalım
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Arkadaşlar bu konuda çok pimpirikli davranıyorsunuz gibime geldi. Hali hazırda bahsedilen sınıfa girme şartları modluk şartlarından daha ağır. Muhtemelen kıdemli üye olan insanlar zaten mod olabilirler. O yüzden Galadriel_Phoenix in mesajında belirttiği konulara katılmıyorum.

Ama karşı çıktığım bir tarafı var, sistemin otomatiğe bağlanması, yani belli şartlar sağlanınca erişilebilecek birşey olması. Bence kıdemli üyeler de saray tarafından seçilmeli, hatta modluk gibi isteyince değil, bir ödül gibi verilmelidir. Sitemiz için yapılanları takdir etmek babında. Bu daha önceleri sitede söz konusu olmuştu ama ne sonuç çıktı bilemiyorum.

Bu şekilde olursa sitemiz için çalışan üyelerimize şükranlarımızı daha bir artis bir şekilde sunmuş oluruz diye düşünüyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Sadece arka çıkmak için degil, dogru oldugu için söylüyorum. O arkadaşı tanısaydın böyle düşünmezdin gibi geliyor.Ve isim gibi bişeyden yola çıkarak bi insan yargılanamaz bence.

Ayrıca bu sitede herahngi bi yerde bişeyler yazmak için daha önce bi yerlere yararlı hikaye makale falan yazılması gereketigini bilmyordum. Ve sitede geçmişin olabilir yararlı birisi olabilirsin zararlı olablirsin bunu kim belirlyicek, bu insanların kendi kararıyla belirlenir. son olarakta birisi sırf daha onceden yararlı işler yaptı diye onu eleştiremiyormuyuz bunuda bilmiyordum.

şuanki konuyla bi alaksı olmadıgını biliyorum ama yazmak zorunda hissetim. Kusruma bakmayın.

Saygılar..
Xanaphia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xanaphia »

trulias wrote: Hayır karşı savunmalarıda okudum , o kadar boş şeyler ki , hepsi " böyle olursa böyle olur, e o zamanda böyle olur" biçiminde tamamen kasma şeklinde yazılmış, onuda boşverin fikri sadece ben ürettiğim için bir çıkış yakalamak açıyla yazılmış şeyler.

Bu arada ilk yazıda vardı heralde Galadriel_Phoenix okuma zahmetine katlanmıyıp sadece en son mesajı eleştirmiş,
katılınılan her site buluşması içinde 5 puan alınıyor. 5 biraz fazla oldu onu 3 yapalım
Bir arkadaşım, az önce "boşa söylenen bir laf söylenmeyen 10 laftan daha zararlıdır" diye yerinde bir laf söyledi bana...

Ve son söylediklerinden sonra ona hak vermemek elimde değil Trulias...

Sen olumlu yada olumsuz cevaplar bekleyişindesin, bende madde madde neden olumsuz bulduğumu oldukca yerinde şekilde açıkladım sanıyorum...

İlk yazıları okuma zahmetine ne yazıkki girdim son msj ını da kapsayan yere kadar sonucu zaten özetledim ve okunması içinde fikrimi siteye ekledim... Bundan sonrası boş.. Fikrimin senin açından ne derece değersiz bulunduğu zaten "kullanmış olduğun üsluptan" belli oldu... yapmış olduğun alaylı mizaç içinde ayrıca kınıyorum seni...

"Eğer o kadar msj'a ulaşmış olsaydım MOD olmayı talep ederim"

Bilmem Kıdemli üyelik üzerinde kullandığım bu son sözüm ve düşüncem yeterli olurmu...

Saygılarımla...

Not: Bundan sonra tarafıma kullanıcağın sözcükleri özenle seçmeni tavsiye ederim zira sert çıkmak istemem
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Konuşmiyim diyodum ama kendimi daha fazla tutamayacağım. Ã?nerini sunmuşsun ve şimdi değerlendirin demişsin ve insanlarda kendi düşüncelerini yazıp değerlendiriyor eğer insanların olumsuz değerlendirmesinden olmusuz bulmasından gocunacaksan ozaman o yazıyı oraya neden yazdın ??? Galadriel_Phoenix sadece kendi düşüncesini sundu. Artık saldırgan olma diyorum ....
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

iyi hoş hadi kıdemli üye olsun desek..peki bu arkadaşlar nerede ve hangi şartlar altında puanlarına göre gelen oylarını kullanacaklar?madem o üye ne sarayı ne de taht odasını görecek; tartışmalardan, yapılan oylamalardan vs vs nasıl haberi olacak?..Haydi bu sefer sarayı da açalım denecek. Sonra bunu forumun tamamen yönetimle ilgili konularının da herkesle paylaşılması gerekli denmesi takip edecek..Böyle uzayıp gidecek bu iş..

şu an için, bu konuyla ilgili bir fikri olan varsa belirtirse sevinirim...
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

Cünkü 7896 üye arasında fazla msj atmamış olmasına rağmen siteyi yakından takip eden ve her türlü organizasyonda yetkililere destek olan sorumlu arkadaşlar var...

örneğin ben :D

espiri bi yana

yani bence de mesaj sayısı cart curt önemli değil arkdaşlar... siteyi takip eden
sorumluluklarını yerine getiren siteye + ları olan ve - leri düzeltme gayreti işinde olan kişi zaten seçilmiş kişidir arkadaş ...
was here...
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

bir de bence bu olayı daha fazla uzatıp birbirinizi kırmayın arkadaşlar
anket açın olsun mu olmasın mı türü oylama verilsin ona göre kısa da bir özet belirlersiniz artık bu kadar sayfalık konunun bir özeti olmalı anket yapılcaksa
özeti de trulias arkadaşımız yazsın artık nasıl kanunlar planlıyorsa

herkes okur mantıklı bulan evet olsun der bulmayan hayır olmasın der
gereksiz yere olsun mu olmasın mı tartışmaları kavgaları sitemize yakışmıyor..

son sözüm lütfen T.B.M.M gibi konuşmayın artık...
was here...
Locked