07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Locked
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

araya yeni mesajlar gelmiş

şunu da ekliyeyim:

mesela söylediğiniz mahkeme salonun bir benzerini biz "taşlama masası" adı altında konuşmuştuk ve siteye ilk sunduğum kararlar metninin sanırım 9.maddesi.

aslında pek sıcak bakılmadı ama bir düşünülebilr sanırım.

yanlız sistemin baya zaafı olacaktır baya uğraşamak ve açıkları çok iyi kapatmak gerekir düşüncesindeyim
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Dava dilekçesi diim, incelenir ve çok saçma bişeyse davanın görüşülmemesi gerektiğine karar kılınır. Türk mahkemelerinde bile böyle bir insiyatif vardır.. Sonra kişiler davalarını savunurlar. Belki basitçe özür dileyip sarılıp ayrılırlar belki de, Bir kredi sistemi oluştururuz. şu ehliyet olaylarındaki gibi.. Bilmem kaç ceza kredisine ulaşanlar siteden banlanır uzaklaştırılır kızılır dövülür ayıplanır şefkat gösterilir falaaan filaan.. Onları Yönetimin seçeceği komisyon hazırlar artık ...
güzel fikir bence :)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

şu an için öyleyse üç öneri var
özetlemek istiyorum, yanlız dediğim gibi önce kavramları tartışalım,"kıdemli üyede post atmayla seçim olursa herkes post kasar" kısımlarını kavramları karara bağladıktan sonra tartışırız

öneriler ve taslaklar şöyle:

1- kıdemli üyelik
2-halk admin i
3-mahkeme masası
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Mahkeme olayı için yönetim haricinde birisinden yardım isterseniz.. ben ameleliğini yapmaya hazır olabilirim.. Gerçi emin değilim yapabilir miyim ama .. Elimden geleni ardıma koymam
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

benim kendi görüşüm bu 3 öneride site düzeni ve sitenin aktif denetimiyle ilgili şeyler , bence bunların hepsini bir paket haline getirelim

ne dersiniz yoksa birbirinden farklı mı alınmalılar?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Olabildiğince demokratik bir sistemden yana olduğumu birkaç defa belirttim. İnsanların internetten de bir gün siteyi emanet edecek kadar da tanınabileceğine inanıyorum. Yüzyüze görüştüğüm insanlar arasından da beni internettekilerden daha fazla şaşırtan çok kişi oldu.

Ancak belli gerçekler var. Ã?ncelikle site şu andaki kurallarla herkesindir. Neden herkesindir ? Saray ve taht odası var. Kararlar belli yetki sahiplerince alınıyor.

Ama yöneticilik vazifesini üstlenenler her türlü fikri dikkate alıyorlar. Bunun aksini örneklerle gösteren olursa hemen hem burada hem sarayda bunun nasıl değişeceğini tartışmaya varım.

Bundan da önemlisi şu site içinde herkes kendini gösterdikçe her konuma gelebilir. Bugün Yeminer bu sitede en üst konumdaysa hadi Slyvosun sözünü kullanayım tek karar organıysa bile bir yıl sonra iki yıl sonra bu konumda yepyeni birisi olabilir. Bu sitede yönetim babadan oğula ya da arkadaştan arkadaşa geçmiyor. Bu işi artık kaldıramayacak olanlardan bu işi kaldırabileceğini düşünenlere geçiyor. Sırf bu bile bence sitenin herkesin olması için yeterlidir.

Siteyi ilk hayal ettiğimizde üç kişiydik. Daha site kurulmadan sayımız altıya çıktı ve bu yeni üç kişi tamamen internetten tanıdığımız arkadaşlardı.

Türkiyenin bildiğim kadarıyla en köklü frp organizasyonunun olduğu üniversitede okuyorum. Buradan tanıdığım insanlardan bir yönetim oluşturabilirdim. Bunu yapmadım. Altımızın hiçbiri yapmadı. Daha ilk adımda sarayda hiç yüzünü görmediğimiz insanlar vardı ve onlara bölümleri emanet ettik. Bir gün geldik bir yıldır sadece internetten görüştüğümüz dostlarımıza siteyi de emanet ettik. Ve bu hep böyle geldi gitti. Site yönetimi hep sitenin admini ile dost olanların değil sitede sorumluluk sahiplerinin elinde oldu. şu anda da öyle. Benim de kullanıcılığım sırasında yönetimle oldukça şiddetli tartışmalarım da oldu. Yine de bunun sonuna kadar arkasındayım.

Bundan sonra şunu belirtmek istiyorum. Demokrasiye inansam da Slyvosun sistemine karşıyım neden?

Eğer ben bir yıl önce 50 üyeyi siteye kaydedip uygun zamanda bunları birer dakika aktifleştirirsem. 50 oy hakkım olur. Gerekirse bunlara birer ikişer mesaj da attırabilirim.

Ama bunu yapmama da gerek yok. Okulda anlaştığım bir on kişiyi de kaydedip arasıra hatta olmalarını sağlayabilirim. Ve bunlar benim çok sıkı arkadaşımsa yine on oyum olur.

Site içi oylamalarda gerçekten bu sitenin iyiliğini düşünen hiçkimsenin hoşlanmayacağı kararlar çıkabilir. O nedenle bu bana çok yanlış geliyor.

Kıdemli üyelerde ise hala seçme yönteminin sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Slyvosun örneği güzeldi. Acaba sistem ne kadar sağlıklı seçecek? Eğer saray seçecekse saray ne kadar sağlıklı seçecek? Belki belli görevlere sahip olanlar mesela yazarlar, grafikerler seçilebilir. Ama yine kafamda soru işaretleri var. Belki de en eski üye olarak biraz muhafazakar da olabilirim.

Bunun yanında temel başka bir mesele... Birileri sorumluluk almadan hiçbir fikir netleşmez. O sorumluluğu alması gereken de saraydır.

Ã?rneğin basit bir bilgi vermek gerekirse sarayda bir tartışma karara bağlanacağı zaman belli bir süre verilir. Eğer önceden mazeret bildirmeden bu oylamada yer almayan olursa o kişi bunu birkaç defa tekrarladığında uyarı alır. O konuda söz hakkını da zaten kaybeder. Böyle bir şeyi kıdemli üye konusunda yapabilecek miyiz? Bu yetkiye sahip olanların yetkiyi sürdürmek için ne sorumlulukları olacak?

Bu nedenle de benim fikrim şudur. Sitede mevcud mekanlardan biri serbest kürsü veya agora site ile ilgili fikirlerin de tartışıldığı bir mekan olarak belirlensin ve burada fikirler tartışılsın. Ama kararlar yine saray ve taht odası tarafından alınsın. Neden?

Bunu sarayda değilken de savundum. Ã?ünkü yetkinin ancak sorumlulukla verilmesi gerektiğine inanırım. Düz kullanıcılar da ne kadar aktif olsalar, ne kadar iyi niyetli olsalar ne kadar iyi niyetli olsalar da sorumluluk sahibi olmayan kullanıcılar. Tabii bu böyle kalacakları anlamına gelmez. Yarın modluk görevinden ayrılırsam benim de hiçbir sorumluluğum olmayacak ve 3000 mesaj ve diğer tüm katkıların bana her hangi bir yetki vermesini talep etmem hiçbir zaman.

Bu benim fikrim. Mesajın içinde kaybolmuş olabileceği için fikrimi tekrarlayayım. Sitedeki başlıklardan birini aynı zamanda site için konuların tartışalabileceği mekan olarak belirleyelim ve tüm kullanıcılar istedikleri konuda usluba dikkat ederek fikirlerini belirtsinler gerekirse bu mekanlarda adminlerin açacağı referandumlar da yapılır. Ama karar alma yetkisi sorumluluk sahiplerinde olsun.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

peki sizce kıdemli üyelerede kısmi bir sorumluluk yüklense mesela bazı koşulları modların kabullendiği gibi kabullenseler ve bu koşulları kabul etmek istemiyenler haklarından feragat etse?

bu yeterli bir çözüm olurmu?

birde ricamı tekrarlamak istiyorum:

bence nasılları tartışmayalım, yani bu kıdemli üyeler nasıl seçilrki yi sonra tartışalım önce olsun mu olmasın mı onu düşünelim, b,r kavram olarak bu iyi bir şey midir onu belirliyelim sonra gerekli boşlukları bu adamlar nasıl seçilmelidir leri oluştururuz
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

yeminer wrote:Özetle uygulanamaz bir sistemden bahsediyorsun. Bence eforumuzu mantıklı şeylere harcayalım.
Heleşükür..

Başlıkta çok fazla laf kalabalığı ve gereksiz tartışmalar yapıldığı için yeni giren biri muhtemelen ne olduğunu dahi anlayamıyordur, ben konuşmanın başından beri takip etsem de kimin kimle ne derdi var tam anlayabilmiş değilim. Bu nedenle bu başlıktaki yegane kayda değer gelişmeleri sıralıycam hem belki bundan sonra eforumuzu mantıklı şeylere harcamış oluruz.

- trulias'ın önerisi (anladığım kadarıyla özetliyorum :p) sitede söz sahibi olabilmek için "kıdemli üye" uygulamasına geçilmesiydi, kıdemli üyeler sitedeki faaliyetleriyle puan kazanaraktan bu mertebeye erişiyolar efenim. Detayları önceki mesajlarda bulabilirsiniz (kavga gürültü içersinden biraz zor gerçi bulması, ben bulamadığım için hatırladığım şekliyle yazdım :p).

- Benim de 3 adet önerim oldu bunlar şu şekilde;
1. Forum başlıklarında düzenleme yapılması. şu gibi değişiklikler; Forgotten Realms, Dragonlance, Star Wars gibi ana başlıklar yanında FRP World şehrinin de tek bi ana başlık altında toplanması (Cilveli Keçi Hanı, Savaş Karargahı gibi başlıklar da orada alt başlıklar halinde olucak) ve RP'ye orada devam edilmesi.
2. Saray ve Taht Odası isminin sadece FRP World şehrinin başlığında geçen RP'lerde kullanılmalı, diğer başlıklarda bu kişiler admin, moderator olarak anılmalı. Siz de takdir edersiniz ki onlar sadece RP'lerde saray mensubu, onun dışında bu şekilde anılmaları tuhaf karşılanıyor tarafımca. Genel kanı da bu yönde edindiğim izlenim çerçevesinde.
3. "Ã?neriler" gibi ayrı bi ana başlık açılması, bütün bu yapılan konuşmalar o başlıkta olmalı ve bi derdi, önerisi, eleştirisi olan mesajını oraya atmalı. Anketini, oylamasını orda yapmalı. Aramızdan bazıları demokrasiye karşı olduklarını iddia etseler de, o yorumları sitede yapabilmeleri de bi nevi demokrasi sayesinde mümkün olduğunu da unutmamalılar. Ayrıca muhalefetlerini bu yeni "Ã?neriler" başlığında gönüllerince yapabilirler.

Evet. 8 sayfada ortaya çıkan fikirler bunlar, baştan beri takip ettim ama eğer arada başka bi önerisi olan vardıysa şimdiden özür dilerim, başlık Siyaset Meydanı'na döndüğü için gözümden kaçmıştır :p Artık tekrardan kafamızı toparlayıp fikirlere yoğunlaşalım birbirimize değil, yorumlarınızı bekliyorum efenim.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

şimdilik 6 öneri var öyleyse sanırım:

1-kıdemli üyelik
2-halk admin i
3-mahkene masası
4-forum başlıklarında düzenleme yapılası ve frpworld şehrinin ayrı bir foruma aktarılması
5-saray ve taht odasının sadece frpworld şehrinde kullanılan isimler olması
6-öneriler adı altında yeni bir başlık açılık önerilerle ilgili tartışma ve anketlerin bu başlıktan yapılması
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Evet yeni öneriler de gelmiş ben önceki mesajı yazarken;

trulias'tan;

1- kıdemli üyelik
2-halk admin i
3-mahkeme masası

; )
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

ahaha iyice karıştı ortalık :D

trulias'ın yazdığı doğrudur, toplamda o 6 öneri mevcuttur şu an :p
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

yok aslında bunlar yeni öneriler değil ve sadece kıdemli üyelik benim sayılabilir

halk admin i sylvius un önerisi

mahkeme masasının bir benzerini buluşmada biz konuşmuştuk ancak bu haliyle ulfgar ın

önerileri tekrar sıralıyorum

1-kıdemli üyelik
2-halk admin i
3-mahkene masası
4-forum başlıklarında düzenleme yapılası ve frpworld şehrinin ayrı bir foruma aktarılması
5-saray ve taht odasının sadece frpworld şehrinde kullanılan isimler olması
6-öneriler adı altında yeni bir başlık açılık önerilerle ilgili tartışma ve anketlerin bu başlıktan yapılması
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Benim bir gözlemim şu zoraki verilen sorumluluklar genelde yerine getirilmiyor. Sitede sorumluluk almak isteen bunu belirtmeli ve ne sorumluluk almak istediğinden de emin olmalı bence.

Zaten kıdemli üye denecek üyeler bir sorumluluk almaya karar verdiğinde ve bunu yerine getirebileceği kesinse ona sorumluk verilir. Ve böylece de o sorumluluğu üstlendiği süre boyunca karar alan gruba da girmiş olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Hah tamam pardon ahı.. Ã?neride bulunan diğer arkadaşlara da teşekkürler. şimdi bu "Ã?neriler" forumu açılsa da bu öneriler oraya ayrı başlıklar halinde taşınsa.. Böylece hangi önerinin tartışıldığı fln karışmasa, her birine ayrı ayrı oylamalar yapılsa.. ne güzel olurdu
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

firble, olaya bu noktadan baktığında çok haklısın , kıdemli üyelik bu noktadan çok gereksiz ancak kıdemli üyeliğin amaçları çok farklı, izninle kısaca sıralıyorum:

1-gerçek frpworld ahalisinin sürekli olarak düşünme sürecinin içinde tutulması ve sürekli ve yenilenebilir bir düşünme ve yenilenme sürecinin oluşması
2-gerçek (veya gerçek niye bizi nasıllara kaydıracak ,biz kıdemli diyelim) frpworld ahalisinin yönetime sınırlı katılımını ve kendilerini daha yoğun bir şekilde sitenin parçası hissetmelerini sağlamak
3-sitede bir otokontrol ve açil durum sistemi oluşturarak siteyi daha güvenli , daha işlevsel ve daha demokratik bir ortama taşırken gerektiği yerde tersten gidersek sitede yönetimi oluşturanlarıda korumak
Locked