lich ile undead mage arasında ne fark var

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

lich ile undead mage arasında ne fark var

Post by siliterin »

arkadaşlar biz kendi aramızda tartıştık ama bilgimiz kısıtlı olacakki biyere varamadık. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. lich olmuş bir büyücüyle büyü kullanıcısı bir undeadin hangi özlelikleri birbirlerinden farklıdır.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

hmm.. Lich'ler çok ileri seviye necromancerların kendi kendilerine yaptıkları çeşitli büyüler sonucunda büründükleri formdur. Undead'tirler ve Mage'tirler. Bunun dışında Undead Mage nasıl olabilir tam bilemiycem ama fikrim şudur ki ölen büyücülerin (illa necromancer olmasına gerek yok) kendi istekleri dışında diriltilerek undead olmalarıdır. Büyü güçlerini bi şekilde korumuşlardır veya geri gelmiştir. Herhangi bi seviye olabilirler.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

arkadaşlar lich undead ötesi bir varlıktır. tam olarak ölüde değildir , canlı da. ayrıca sadece necromencerlar lich olmaz.

aslında lichlik büyü gücünüzü kullanarak ruhunuzu bir küre veya benzerinin içine hapsetmenizle olur. küreniz yokedilene ve bu şekilde ruhunuz serbest bırakılıncaya kadar lich yokedilemezdir.
lich ayrıca lich dönüşmeden önceki halinin tüm güçlerini korur. örnek olarak 400 yaşında bir dragon lich olduysa 400 yaşındaki dragonun tüm nefeslerini , büyülerini , fiziksel güçünü ve hatta fazlasını kullanabilir. lichler bir şekilde karşınıza çıkabilecek en korkunç hayali yaratıkların başında gelir. birgün içinde sadece bakarak sonsuz sayıda kişi öldürmek gibi ilginç özellikleri vardır.
basit bir skeleton mage veya necromencer veya herhangi bir undead mage karşılaştırılamaz veya aynı kefeye konamazlar, zira lichler bahsedilen undead sınıfınında ötesinde bir sınıftadırlar
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Lich ler gerçekten güçlüdür öyledir böyledir ama o güce ulaşmak için baya bi ugrasma gerekir tabi.Ama bildigim undead ler arasında lich ten daha güçlü başak bi mage çıkarmı bilmiyorum.Lich olmak için en az 11 level cleric, sorcerer yada wizarad olmak gerekir. Birde bunun yanında 120000 gold gibi gayet az miktar(!) bi para ile 4800 exp'ınıza elveda demek gerekir.

Ama bunların karşılıgnda oldukca saglam bir eleman olurusnuz.Kısaca:

+5 Natural Ac alıyorsun ki bi büyücü için ne kadar önemli oldugunu belirtmeye gerk yok sanırım.
sadece dokunuşla hasar verip üstüne bide adamı KALICI olarak paralize eder. Bi bakıma öldürür yani nerdeyse, adamın hayatı kayıyor.(Bu arada bilidigm kadarıyla Lich lerin bakışlarıyla adam öldürmek gibi güçleri yok)
Bunlar dışında bütün büyülerini aynı şekilde yapmaya devam ederler vs.
Damage Reduction ( Hasar İndirimi) olayları falanda var.Ayrıca Wisdom Charisma ve İntelligence ede +2 bonus alıyolar.

Zaten bu kdar özellik yeter sanırım.Ama bide bunun üsütüne Ruhlarını içinde sakladıkları nesne yokedilmedgi sürece 1 ila 10 gün arasında yeniden ortaya çıkarlar.Yani bunca özellikten sonra pek karşılaştırılacak undead varmı bilmyorum ama Lich ten sonra vampire ve ghost danda iyi mage olur belki..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Aslına bakılırsa "undead mage" çok genel bir kavram. Büyü yapan bir vampir de undead mage dir. Hatta büyücü bir lich de undead magedir.

Burada iki nokta var. Bütün undead mageler lich değil aynı zamanda bütün lichler de undead mage değil. Fakat büyüci bir lich( ki genelde büyücüdürler) aynı zamanda undead bir magedir. (tamam biraz fazla tekrar ettim:))

Fakat lichlerin illa da büyücü olmaları gerekmediklerini de belirteyim. mesela ruhban bir lich görülmemiş şey değildir.

Bu arada lichlik bir sınıf (class) değil bir template dir. Sınıf olarak eklenmez sadece lvl adjustment vardır.

ingilizce güzel bişey var elimde wizards of the coast'un sitesinden

http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/sp/20031212a

umarım yardımcı olmuştur.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Evet sadece Wizard' dan Lich olmaz, zaten Monster Manual da belirtilmiştir 11. lvl olan bir wizard, sorcerer veya cleric tir ve şuda eklenmiştir, lich olduktan sonra lich 'e geçtiğiniz class üzerine yeni bir class daha alıp multi class yapabiliyorsunuz mesela Lich, Human 11 lvl wizard + 2 lvl fighter gibi. Lich in level adjusment 'ı +4 yani sonraki level lara atlamak baya bir kastırıyor adamı :-o . Diyer büyü yapabilen üzerine class lvl ı eklenebilen undead türleri ise Efla nın da söylediği gibi Vampire wizard yada Mummy sorcerer (tabi daha fazlasıda var bunlar birkaçı) bunların hepsinin türlerinden gelen özellikeleri farklıdır undead abilities lerinin dışında. wizards of the coast artık oyuncuların daha farklı undead türlerini oynamasına izin veriyor ve bunların üzerine class eklenebiliyor ör : Mohrg barbarian, ghoul ranger, mummy sorcerer, wight rogue gibi. Daha ayrıntılı bilgi için The book of undead adlı kitaba bakabilirsiniz.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

ghoul ranger!?!?!?!?!... :-o :-o

wotc ne yaptığını bilemez hale mi gelmiş bana mı öyle geliyor.. neyse konu dağılmasın..siz devam edin gençler...
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

En başa döndük demek, ranger "orman koruyan" adam değil, bazı işleri yapmak üzere uzmanlaşmış savaşçı-avcıdır diye düşünürseniz ghoul ranger konsepti garip gelmez :wink:

Lich ile undead mage`e geri dönersek natural armor,paraliyzing touch vs vs bahsedecek çok rakam yada özellik var. Ama undead kısmı yenerin söylediği gibi açıkta kaldığı için vampire den ghoul a, mumyadan kyuss`a kadar geniş bir yelpazeyi içine alır.

Bilmeniz gereken en önemli fark şu :

Bir undead farklı sebeplerden undead olur. Ancak "hiçbiri" bunu bilerek isteyerek seçmez. Ya saldırıya uğrar, ya lanetlenir yada başına bir işler gelir.

Lich ise büyü öğrenimini ölümlü yıllara sığdırıp tam verimli çağında hayata veda edip büyü eğitimini yarım bırakmamak için bile isteye lich olur. Yani büyü adına yaşamaktan vazgeçer ve lanetli bir yaşam formunu tercih eder.

Tek başına bu fark dahi herhangi başka undead ile lich arasındaki mentalite farkını anlamınza yardımcı olacaktır. Durum bu iken bir lichin büyü bilgisi ve hırsını hesaba katarsanız diğer rakam yada istatistik bloklarının arkasına bakma ve ayrımıdaha iyi yapma şansınız daha yüksek olur.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Düzeltiyorum eflanın söylediği gibi olacaktı, yenerin değil

mod==>mesajlar birleştirilmiştir.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

valla ne diyeyim hala garip geliyor bana..Özellikle de normalde int 0 olan bir nameftin (undead)(Türkçe sen nelere kadirsin:D) bir konuda uzmanlaşması(ki sadece öldürmek olabilir bu uzmanlık) ve avcı-savaşçı konseptini alması..

ben ghoulu ranger değilken tanımıştım, hala öyle hatırlıyorum demek ki :roll:

modlara öneri:bu konuyu başka bir yere alırsanız konunun daha fazla dağılması önlenmiş olur..ben lixer'e cevap verdiğimden dolayı ayrı bir yerde açmadım..
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

lich sadece undead den olacak diye birşey yokki :-o dd yi bilmem ama lich bal gibi ejderhadanda olur, inekten de , köpektende.

burdaki olay lich endi isteğiylemi lich olmuş yoksa başka biri tarafından zorlamı yapılmış

yeterince güçlüysen sana hizmet etsin diye lich ler yaparsın.

ama muhtemelen lich yaptığın kişiye baya bir garezin vardır :D
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

trulias; lich sadece undead den olacak diye birşey yokki..
doğru, lich dediğin sadece undead oluyor. zaten normalken birden bire bir istek iner ulan dur undead olayım der insanlar. mademki büyü yapıyorum neden büyü yapan undead olmuyorum derler. açarlar monster's manualı bakarlar nedir büyü yapan undead aa lich e iyi ben bundan olayım derler.

lich sadece bakarak milyonlarca insan öldüremez onu sadece kadir inanır yapabilir.

kimseyi zorlayarak lich yapmaz kimse ama dersenki kazara lich olan yok mu? evet var o amca da Karsus'un Mystrayı öldüren büyüyü yaptığı esnada yok olan büyü ağı yüzünden düşmeye başalayan şehirlerin altına ev kurmak ve bu sırada Karsus'un aşağı doğru dalışa geçen şehrinden dökülen büyülü suyun(?neydi bu hatırlmadım) altında kalmak gibi bir malaklık yaptığından oluyor. Talihsizlik işte.

Lich dediğin de lay on handsle ölebiliyor o kadar da abartmamak lazım.

Bu durumda büyü yapan undead lich olabiliyorsa undead mage anlamına geldiğinden lich bir büyü yapan undeaddir. Yani hepsi aynı şey.
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

hayırrrrr :D

tamam lich undead tirde, lich e undead demek ne bileyim evliyada katil de insan dır demek gibi birşey.

birde çok abartma demişsinde sadece kafadan oluşan lichler var . gelen tüm hasarların %70 ini yok sayıyor.

birde lich i sadece lich özellikleriyle düşünnürsek senin dediğin sonuçlara belki ulaşırız ama sonuçta lich dd ne der bilmem ama kendisini lich e çeviren veya kendisi lich e çevrilen yaratığın da tüm özelliklerini taşır.

abartı bir şey yani.

lich i belkide frp nin en sakat ve güçlü karakteri yapmaktan alıkoyan tek şey ruh küresi. nerde olursa olsun sadece düşman lich i görerek ruh küresini çatlatmaya başlıyan büyüler var.
birde düşün lich zaten çok güçlü ama o güçlü yaratığı birçok fedakarlıkla öldürsen dahi tekrar dan form kazanıyor. daha ne olsun :D
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

O sadece kafadan oluşan şeylere demi-lich deniyor ve bir önceki mesajımda da dediğim gibi her standart paladinin yapabildiği "Lay-on-hands" özelliği ile yerlere yatırılabiliyorlar. Bunun canlı uygulaması için NWN/Hordes of the Underdark oyununda The İsle of the Maker görevine davet ederim.

Sonuç olarak her undeadin ilacı olan turn undead vardır ve lichler de etkilenirler bundan. Vampirler de öldürülünce geri geliyorlar. Tarrasque öldürülemiyor. Psionic powerlar arasında demiplane yaratma var d&d işte ne ararsan var.
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

bilmiyorum olay biraz lichle diğer ırkların kapıştırılmasına dönüştü ama bir dene istersen aynı level daki paladinle aynı levelda necromencer dan dönme lich i.

birde demi lich yarı lich demek dd ne der bilmem ama biraz mantıksız geldi :roll:
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Lich konusunda başta yanlış anlamışsın truilas. Büyük ihtimalle WoW bilgilerin ile karışıyor. Başlıktaki arkadaş dnd bazlı sorduğu için ona göre ayrıntılı açıklayayım :

şimdi lich zaten undeaddir. Undead basitçe "öldükten sonra bir şekilde hayatta kalanlar" diyebiliriz. Bunun içine vampir, ghoul, iskelet, dracolich (bahsettiğin ejder lichler), wight, shadow vs.. bir çok undead girebilir. Yani lich, undeadden oluşmaz. Lich zaten bir çeşit undeaddir.

Demi lich olayını John biraz açıklamış. Lich kavramını ben bu başlıktaki ilk mesajımda anlatmıştım. Büyüyü öğrenmek için önleride yüzyıllar binyıllar olsun isteyen büyücülerin "bilerek" undeade dönüşmesi ile oluyor demiştim.

Demilichler (kafadan oluşanlar) ise bunun oldukça aşmış hali. Bir lichin birincil amacı büyü gücünü arttırmak iken demilichler büyü gücünde aşmış ve multiverse (evrenler toplamı) üzerinde güç sahibi olmak isteyenleridir. Yani bir lich bir ülkeyi hakimiyeti altına almak isteyebilirken, bir demilich koca bir pantheonun en büyük tanrıları yerine geçmeyi hedefleyebilir. Aradaki fark korkutucu seviyede fazla.

Ayrıca demilichler sadece kafa değil bazen sadece el yada tek bir uzuv (göz, dil gibi) oluşabilir. Çok daha karışık mevzuu çok fazla girmeyelim kafalar karışmasın :)

Demi lichin kelime anlamı da dediğin gibi biraz manasız duruyor. Tam karşılığı yarı-lich oluyor evet. Ancak bu isim "demigod" söylemindeki "demi" kısmından gelir. Bu, demilichin demigod gücünde olabileceğini gösteren bir göndermedir esasında :)

Lich fazla kuvvetli gibi demişsiniz. Doğru ama bu değişken bir kuvvet. Yani bir büyücünün-rahibin lich olabilmesi basit kaba bir tabirle "güçlü" bir büyü kullanıcısı olması gerekir. Yani level 13 necromancer iken liche dönüşmüş olsun diyelim.

Ancak bu karakterin level adjustmenti 4 artar. Yani level 17 karakter gibi işlem görür.

İyi düşünülerek yapılmış herhangi bir başka level 17 karakter, 12 necromancer(lich) olan bir karakter ile gayet rahat kapışabilir. Hele hele hunter of dead yada sacred purifier gibi bazı prestige class sahibi bir adam (mesela 13 paladin/4 sacred purifier) dediğimiz lich`i 2 round gibi kısa bir sürede alma şansına sahiptir.

lichin esas gücü intelligence seviyesinin yüksekliği ve normal büyü kullanıcılarına göre çok daha uzun süredir varlığını sürdürmüş olduğu için elindeki büyüleri "en iyi" kombinasyon ile kullanabilme yetisidir.

Tabii bu da biraz player yada dmin gerçekte bu büyüleri ne kadar efektif kullandığına bakar :)
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Post Reply