07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Görüyorum ki tartışmanın rengi epeyce değişmiş.

Ã?nceden yöneticilerle doğrudan ilgili olmadığı, devirmek gibi bir amaç olamdığı söylense de görüyorum ki ortaya somut öneri koyulması istendiğinde bir şekilde yöneticileri değiştirmek, aşşağıya indirmek gibi olaylar gündeme gelmiş. Acı bir durum benim için. Ben Yönetici arkadaşlarımın hepsinin kendini ispatlayan kişiler olduğunu düşünüyorum.

Ve tartışmalarda dikkatimi çeken ve beni derinden yaralayan bazı ibareler var. Halkın iradesi, sarayın iradesi, taht odasının iradesi gibi farklı ibareler kullanılmış. Yönetim halkın iradesidir arkadaşlar. Hepimiz sitenin birer üyesiyiz aynı zamanda. Halk üyesi ne demektir. Bir burjuva mıyız. şu andaki adminlerden hiçbiri başlangıçta admin moderatörlerden hiçbiri başlangıçta moderatör değildi. Frpworldün yönetimi dinamiktir. Bu değişme gerektiğinde kişilerin değişebileceğinin garantisidir.

Ama bu kadar mı memnuniyetsizlik var? Yani benim gitmemi isteyen bırakın yüzde elliyi belli bir çoğunluk oluşturabilecek bir yüzde çıkarsa devam etmek istemem. Eğer ki devam edersem bilin ki bu mecburiyetten ve sorumluluk duygusundan olur çünkü bir yöneticinin yönetimi bırakmasının yaralarını çok kez yaşamıştır frpworld.

İnanın bana ben siteyle ilgilenmek için zamanı resmen yaratıyorum. Bu paragraf biraz kişisel olacak tabi ilgilenmek istemeyenleri ilgilendirmez. Kimse okumak zorunda değildir. İsteyenler şimdi okumadan atlayabilirler paragrafı. Ama ben biraz da içimi rahatlatmak için yazacağım.Ã?oğu arkadaş gibi okuyorum ve okudğum yer de gerçekten zor. Birçok arkadaşım sadece derslerini düşünmek zorundayken benim düşünmem gereken önemli sorumluluklar var. Bunların en önemlilerinden birtanesi de site benim gözümde. Ve evet dediğim gibi vakti resmen yaratıyorum. Gerektiğinde başka şeyleri kısa kesiyorum. Gerektiğinde arkadaşlarımı bile ekiyorum. Bana yapmam için c++ projesi veriyorlar ve c++ öğretmiyorlar ve öğretmeyecekler de. Ã?ğren de yap diyorlar resmen. Bunun yanında normal bi insan gibi arkadaşlarıma özel hayatıma vesaire vakit ayırmalıyım. E Efla madem o kadar zorluyo şikayet etceksin yapma o zaman... Hayır hiç şikayet etmiyorum frpworld ile ilgilendiğim için gurur duyuyorum. Neden ilgileniyorum. Ã?ünkü burayı seviyorum. İnternetteki yuvam oldu artık diyebilirim. Burada arkadaşlarım var. Zamanında bırakmayı bile denemiştim aslında ama olmuyor işe kopamadım sayamadığım başka şeyler de var demek ki.

Zamanında frpden bile çokca anlamayan yeni bir üyeydim. Beni çok güzel karşıladılar çok güzel anılarım oldu. O yüzden buradayım. Sonra daha fazla şey yapabileceğim için moderatör oldum. Sonra ihtiyaç olduğunu düşündüm adminlik için başvurdum. Ne diyeyim kabul edildiğime göre ne mutlu kendimi ispatlamışım dedim. Peki şimdi ben halk üyesi değil miyim. Üst sınıf bir vatandaş falan mıyım. Ya da herkesten farklı mı üye oldum. Hepimiz herkesi temsil ediyoruz tek farkımız bu.

Tamam halk iradesini her zaman sarayda tam oalrak ifade edemeye bilir. Hiçbir sistemde böyle olmaz zaten. Ama birşeyi bilmenizi isterim ki kararlarda ele alınan tek şey frpworldün yararı.

şimdiye kadar nasıl olduğunu anlatayım. Sitenin ihtişamlı zamanlarında da aynı sistem olduğunu da ekleyeyim yanına. Hiçbir zaman kıdem diye birşey olmadı. Bu bana göre kullanıcıları birbirinden ayırt etmek bir çeşit sınıf ayrımı yaratmak olur. Ama saygın üyeler hep oldu. SAygınlıklarını da belli puanlarla kazanmadılar. İnsanların ilişkileriyse sözkonusu olan matematik işlemez. Sadece sitedeki insanlar onları saydılar gerek bilgilerinden gerek görgülerinden gerek davranışlarından dolayı. Ve bu saygın kişiler yönetime girmek istediğinde zannetmiyorum ki bir engelle karşılaştılar. Sitedeki tek üstünlük bence budur. Bunu da zaten kamuoyu kendiliğinden verir. şahsen söyleyebilirim ki kendimden çok daha üst seviyede gördüğüm saygın üyeler vardır. Zaten adminlik taslamak gibi birşey sözkonusu değil. Olsa bile zaten sökmeyeceğini görürdünüz. Frpworld böyle bir yer. Lütfen artık benim ve yönetici arkadaşlarımın da üye olduğunu kabul edin. Tekrar ediyorum sitenin açılışında giçbirimiz olduğumuz mevkiide değildik. Sadece sorumlulukları biraz daha fazla olan üyeleriz.

Burası bir devlet değil bir eğlence sitesi. Belki yönetimi daha ılımlı ve daha demokratik bir site bulamazsınız bile. En azından ben bilmiyorum. Devletlerin bile uygulayamadığı yönetim önerilerini burada uygulamaya çalışmak karar alma hızını epeyce düşürür ve karşılıklı güveni öldürür.

Sizden ricam biraz daha yapıcı öneriler sunalım lütfen. Bazen sistemleri kökten değiştirmek gerekebilir ama o kadar kritik bir noktada değiliz. Neticede bir manda ya da bir kötü niyet de sözkonusu değil ki. Burasi bir eğlence sitesi. Hepimiz eğlenmeyi unutuyoruz.

Dilerim ki bir gün uğraştığım şeyler için (ya da uğraştığımı düşündüğüm) sadece eleştiri yerine bir kez olsun takdirleri de duyarım. Herkes adına dilerim bunu. Ã?ünkü tek kazancımız Frpworld ahalisinin memnuniyetini sağlamakken ve her kararda bunu gözönüne alırken bazı şeyleri duymak beni gerçekten üzüyor. Devam etmek için enerjiye ihtiyaç var. Hala siteye olan sevgim bu enerjiyi bana sağlıyor sanırım.

Umarım anlarsınız...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dekotta
Kutsanmış Kişi

Post by dekotta »

Açıkçası bu başlığın samimiyetine dair artık inancım yok, açan kullanıcı arkadaşlar başta bir idealizme sahiptilerse de şu anda o idealizmi koruyabildiklerini sanmıyorum. Eğer koyuyabiliyorlarsa da bunu çok yanlış bir açıdan yapıyorlar.

İnsana sorarlar :

Madem bu site için iyilik yapmak istiyosun, onu daha iyi bir yere getirmek istiyosun. O siteye en yararlı olacağın alanda çalışma yapman, elinden gelen herşeyi sunman gerekmez miydi. Burda gördüğümse birçok sayfadır süregelen kullanıcılardan halkın admini, halkın seçilmişi halkın bilmem neyini çıkarma kaygısı. Kendinizin bu payeyi istemediğinizi de belirtmişsiniz. Bu sizi aklar mı ? Evet aklayabilir ama yine de bu konuda diretmeniz bu işin altında birşeyler olduğu görüşünü uyandırır insanlarda.

Frpworld ü daha iyi yapmak için önerebileceğiniz tek şey halk mahkemeleri, halk kütüphaneleri, halk adminleri gibi şeylerse benim size diyeceğim şey siz demogoji yapıyorsunuz. Frpworld ün bariz bir yönetim sıkıntısı yaşamadığı görüşündeyim. Ne adminler beyinsiz adamların teki ne de site ilgisizlikten göçüyor. Ama siz hala frpworld için en önemli uygulamaların birilerinin DAHA yönetimde hakkı bulunması gerektiği yönünde. Halkın oyu olsun yönetimde diyorsunuz, efla demiş ya, onlar ne ? Onlar da halk değil miydi bi zamanlar ? Eğer onlara yetki verildiğinde onlar halk olmaktan çıkıyorsa bu elit kesime yetki verildiğinde onları halktan yapan ne olacak ? Frpworld modlarının yükümlülüklerini taşımamaları onları halka daha mı yakın yapacak ? Gidin Allah aşkına, bunu söyleyen kişiler ancak kör olmalıdır ya da düşünmeden konuşuyor olmalılar.

Bu başlığın frpworld ü daha iyiye götüreceğini hiç sanmıyorum. Elinde hiçbir yetkisi olmayan sade bir frpworld üyesi olarak bu başlığın siteye zarar verdiğini ve yöneticiler tarafından bu zedelenmeye bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunun yanında eleştirilerim biraz ağır kaçmış olabilir ama gerekliliğine inanıyorum. Bu eleştirilerim burda fikir sunan, kabul edilse de edilmese de birşeyler ortaya koyan kişilere değil amaçsız gündemlerle siteye prim kaybettirenlere. Bunu bilinçli yapıyorlarsa onlar adına üzülüyorum. Eğer bilinçsizce bir harekettiyse de kendilerine gelmelerini, oturup daha usturuplu şeyler ortaya atmalarını salık veririm.

Beyin fırtınası etkinliğinde tartışılanlara gelince:

Denildiği gibi yeminer oradaydı, önerilerin tamamına katıldığını ve savunacağını da belirtmiş. Eminim bu tezleri gerekli yerlerde savunacaktır. Yönetim organı burada ortaya sürülen gereksiz olarak nitelendireceğim önerileri de tartışır belki ama ben onların yerinde olsam çok ciddiye almazdım. Eğer bu saçma yetki meselelerini tartışmaya devam edeceksek bu başlık anlamsızdır. Yok somut başka önerileriniz var sa ben her zaman fikirlerimle size yardımcı olmak isterim. Gerçi ne kadar parlak fikir beyan ederim bilemem ama en azından faydalı şeylerde kamuoyu yaratıp onları desteklerim.

Kendi adıma buraya kadar sabreden ve kararlılıkla bu tartışmanın biryerlere varmasını bekleyen yönetici arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Merhaba sevgili arkadaşlar, siteye bir süredir az girdiğim için bu balığı kaçırmışım şahsen okuması bayaa uzun bir süremi aldı ki gecenin bu saatinde bu tartışmayı anlamak bana resmen ekstra bir uyku getirdi ama şöyle söylemek istiyorum. Belki bana kızacak ama herşey Daeya arkadaşımızın trulias'a verdiği(büyük ihtimal iyi niyetledir) sert "biz hallederiz, siz işinizi bitirdiniz" cevabı bana göre. Normalde aslında şaşırdım, zaten bu sitede bir çok kişi tarafından mimlenmiş bir kişi olarak neden bu forumda insanlara laf sokmuyorum diye ama burda yapacak bir şey yok. Sadece biraz sert bir çıkışma olmuş, aslına bakılırsa trulias'ın yerinde olsam bu tür bir laf üzerine ben de sertçe konuşmaya başlardım. Neyse konuyu iyice saptırıyorum (saat 6.50 kusuruma bakmayın) yeminer'in 6. sayfadaki yazısını dikkatle okumanızı öneriyorum sizden. Özellikle Daeaeaeaeaeaeya'nın "Yok güzelim seni kandırmışlar" gibi kendinden emin ve ...ü rahat cevabını hiç sevmedim, gerçi trulias'ın iddiası biraz büyüktü ama o lafını şöyle düzeltebiliriz, belki istesek yönetim falan kaldıramayız ama istesek siteye bir daha girmeyiz, ya da giren arkadaşlarımız varsa bir daha girme gibi bir uyarıda bulunuruz ki, sadece bir internet sitesi üzerinden güç gösterisi yapmaya çalışmanın artık bir anlamı kalmaz ve dışarıda bir somut bir dünya varolduğunu anlatmış oluruz. O yüzden bir şeyler söylerken lütfen biraz dikkatli davranalım, zira sen o lafı yazdıktan sonra düşündüğüm şey sadece " iyi ki bana dememiş" oldu, çok ağır bir laftı daeya, kusuruma bakmazsın umarım. Ã?ünkü internet de hayatın bir parçası ve hayatta tek bir lafla çok zararlara uğranabiliyor, bunu bilmeni istedim.

Yazımın sonlarına gelirken, site yöneticilerinden istediğim şey kullanıcılarına Yeminer'in de kastettiği gibi biraz daha sevimli davranmalarıdır. Bu sitenin her kullanıcıya, her insana ihtiyacı var bu yadsınamaz.

Daha söyleyeceğim bir kaç şey vardı unuttum kusura bakmayın, şu saatte kafam sadece uykuya çalışır.

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

şimdi halk meclisi halk oylaması, kıdemli üyelik gibi şeyleri ortaya atan kişilere sesleniyorum. Artık bu tür şeylerin peşinde koşmayı bırakın ve site adına daha yararlı ne yapabiliriz diye düşünün, buraya çok harika fikirler ortaya atılmış hala bunları göremiyormusunuz, rica ediyorum çıkarın artık at gözlüklerinizi...

Lixer'in önerisinden yola çıkarak gerçektende harika bir fikir sunmuş, dışarda oynanan masa üstü oyunlarda gözlemcilik.

Benim FRPworld sitesinin 12 adet üyesine oynattığım toplamda 3 adet oyun mevcut bunlardan ikisi dnd biri ise Fallout, ben yine bu sitenin üyesi olan daha pek çok kişiye daha oyun oynattım bunu bilen bilir ve yine bu sitenin üyesi pek çok kişiye frp nedir rp nasıl oluru öğretmeye çalıştım sadece dnd değil farklı sistemlerde oynattım bunuda bilen bilir. Ve şimdi kimse çıkıpta "BİRADER SEN BU İşİ FRPWORLD SİTESİ ADINA YAPMADIN" diyemez. Daha önce bu sitenin üyesi olmayan oyunlara katıldıktan sonra bu siteye üye olanda pek çok insan var...

şimdi sadede gelelim Lixer in verdiği fikir ile benim önerim : FRPworld adına oynatılan oyunlara bir gözlemci katılımı öneriyorum, bu gözlemciler oyunları izlesin, istiyorsa katılsın ve oyunla ilgili not alsın senaryo, oyuncuların yaptıkları, komik anlar, dramatik anlar, dokumnaklı sahneler vs... ve bu gözlemci arkadaş daha sonra oyundan sonra bu not aldığı şeyleri sitede yazsın, bu hem bu oyunlarda yer alan insanlar için hoş birer anı olarak kalır hemde site RP leri gibi FRP oynamaya yeni başlayacak insanlar için yol gösterici olur hemde masa üstü rplere katılımı arttırır. Ayrıca sitede de bu kişilerin avatarlarının altında da gözlemci yazar ve insanlar bu kişilerin ne işle meşgul olduğunuda görmüş olur.

trulias ve Sylvius sizlere sesleniyorum mademki site adına bir şeyler yapmak istiyorsunuz, gelin ve oynattığım oyunlara gözlemci olarak katılın, işte buna ihtiyaç var, işte bu site adına yararlı olur...
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eflanın mesajı kafamda bazı kouların netleşmesini sağladı. Çok uzun süre düşündüm. Bu kıdemli üye meselesi olmayacak gibi. Kıdem Eflanın da dediği gibi hiçbir somut sayı ya da ünvanla kazanılmaz admin olarak bile kazanılmaz.

Kıdem yani saygınlık bir şekilde var ya da yoktur. ki bu sitenin son derece saygın üyeleri var.

Ancak bir şekilde daha saygınları seçmeye çalışmak son derece büyük çok büyük problemler yaratacaktır. Bence bu problemleri göze alacak kadar büyük bir kazancımız yok. Burada uzun uzun farklı yöntemleri tartıştık ama hiçbiri bana bu problemleri çözecek gibi gelmiyor.

Aynı şekilde adminlerin de seçilmesinde insnların oylamasına başvurulması bence doğru değil. Bu tip seçimlerin yapıldığı her organizasyonda üye olabilmek için şartlar var. Ama frpworldde böyle şartlar benim fikrimce konulmamalı.

Belki aklıma gelen saraya girebilen insanların sayısı genişletilip yazarlar belki DMler eklenebilir. Ancak daha önce belirttiğim gibi sarayda olmak bir hak olmaktan öte bir sorumluluk oylamalara katılmadığı için bir dm i dmlikten çıkartmak bana yanlış olabilir gibi geliyor. Aynı şekilde bir yazarı yazarlıktan çıkartmak da. Daha fazla insanın bu sorumluluğu paylaşması ne derece doğru olur bilmiyorum.

Efla birçok konuyu güzel şekilde açıklamış. Kendisini tebrik ediyorum.

Sitede her öneri, bir admin hakkındaki eleştiriler de tartışmaya açık. Bugüne kadar sıkıntılar olduysa bundan sonra olacak sıkıntılarda konuyu sarayda gündeme getiririm. Tartışmalara da elimden geldiğince katılmaya çalışacağım.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

şimdi halkın iradesi, halk meclisi, halk oylaması gibi kavramların ortaya atılmasında ben şöyle bir sebep görebiliyorum. Tamamen kendi yorumum saçmalıyo olmam muhtemel..

Bu fikirleri ortaya atan insanlar bence bi şekilde "yönetilen olma" sıfatından rahatsızlar. Belki Yönetim kadrosu yönetenin neyi yönettiği Yönetilen in kim tarafından ne kadar ve ne konuda yönetildiğini, Yönetimin Görevlerinin Yönetilenler üzerinde nerde başlayıp nerde bittiğini yuvarlak olmayan ciddi cevaplarla açıklarlarsa, bu arkdaşlarımız ve ben Yönetimin Yönetilenler üzerindeki yetkisini daha iyi anlarız ve belki de bu sıkıntı ortadan kalkar.

Bunun dışında, halkın yönetime dahil edilmesi gerekliliğini ben de savunabilirim. Ama böyle bir gereksiz demokratikleşme sürecinin siteyi memleketten daha beter bi hala sokacağını da biliyorum. O yüzden bu arzuma gem vuruyorum. Ama diyorum ki; Biz Yönetilenler Sarayı ve Taht odasını görürsek, Kim ne yapıyo ne oluyo ne bitiyo anlarız ve Yönetimde şeffaflaşmış olur..

Çok rica edicem bu sözlerime lütfen bilir kişiler yani Yöneticiler cevap versin. Yorumlarla konuyu burdan alıp oraya koyacağımızı ve yolda hiç bi neticeye ulaşmayacağını biliyoruz..

Bir çeşit Yönetime sesleniyorum mesajı da olabilir...
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Yönetimde şeffaflaşma olması gereken bir şey tabi ki. En azından güveni sağlamak için şeffaflaşma olması gereken birşey. Ama frpworldün büstün opak olduğunu söylemek sanırım haksızlık olur.

Neticede başlıklar görünebiliyor beli yerlerden. Yani tartışılan konu başlıkları az çok bellidir.

Sonra alınan kararlar zaten gerekli yerde bildirilir. bu da bir gerek zaten.

Ama mesele kimin hangi konuda ne oy kullandığıysa onu açmak biraz tehlikeli olabilir. Ölkelerin yönetiminde bile önemli oylamalar kapalı olarak yapılır saray da bu yalıtımı sağlıyor bana göre.

Hem bir düşünün gerçekten sitenin yaraına mı olaca. Bu arşivler açıldığında sorun yaşamış kullanıcılar ilk önce kendileriyle ilgili tartışmalara bakıcaklar ve yorumlara göre saray üyeleri hakkındaki düşüncelerinin değişmesi kaçınılmaz. Kim kendisinin alehinde karar alan birine bunun için teşekkür edebilir ki?:)

Bu tartışmalar tekrar gündeme gelecek, yeni tartışmalar doğacak insanlar geçmişte olmuş şeyleri sorgulayacaklardır. Olmazı kaçınlmaz biryerde. Demiştim ya tek esas frpworldün yararı. Bu tartışmaların içine girmek siteyi ileri götürmez. İnsanların arasına daa çok mesafe koyabilir bence.

Hem takdir edersiniz ki her organizasyın gibi bizimde kendimize göre sırlarımız vardır. Herkese açık olması demek üye olan herkesin bakabilmesi demektir. Herkesin üye olabileceğini de düşünürsek sadece sitenin yararını düşünenlerin değil herkesin bunları öğrenmesini sağlamış oluruz. Görebilecek kullanıcları ayıklamak da yine sınıf ayrımına girecektir karşıyım buna.

Yönetilen olmaktan gelen rahatsızlığa gelelim.Böyle bir rahatsızlık neden olur bu tartışılır. Ya da aslında var mıdır? şurdan bakalım hepimiz TC vatandaşıyız ve yönetiliyor olmamız kaçınılmaz. Yönetildiğimizden rhatsız olmamız mantıksız olur çünkü yönetilmesek medeniyet diye birşey olmazdı. Belki yanlış yönetildiğimizden şikayet edebiliriz ama bu apayrı bir konu.

Özetlemeye çalışayım.
Herkesin fikrini özgür iradeyle belirtmesi için bir yalıtım sözkonusu olmalıdır.
Korunması gereken bilgiler olabilir.
Bu uygulamanın ortaya çıkaracağı sonuçlar sitede işten çok tartışma yapılmasını sağlayacaktır.
Herkese açık olupta sadece yöneticilerin oylayabildiği bir başlık insanlarda ulfgarın bahsettiği "yönetilen olma" rahatsızlığını azaltmak yerine körükleyebilir.
Ve de yöneticileri ister istemez politik olmaya itebilir. Çok laf az iş yani :)

Haaa büsbütün de yanlış demiyorum fikre tabi ki. şeffaflaşma dediğim gibi olamsı gereken bişey belki yönetim bazen belli şeyleri rapor olarak sunabilir bunu bi öneri olarak düşüneceğim.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Her şeyin ötesinde bir yönetilenin yöneten olması için yapılması gereken bellidir. Eğer bir kullanıcı yönetime katılmak istiyorsa belli bir süre sitede aktif olur uslubuna dikkat eder. Karşıdaki eğer yanlış bir uslup kullanmazsa belli hataya düşmez. Ve belli mesaj sayısı gibi şartları yerine getirirse bir bölümün modluğuna başvurduğunda muhtemelen seçilir. frpworld tahminen 100e yakın mod değiiştirmiş bir site bütün bölümler doluysa bile yeni bir işe başlayan dersleri sıkışan biri mutlaka bir süre sonra yerini boşaltır.

Bu nedenle aslında eğer yönetici olma sorumluluğunu üstlenmeye hazırsa hiç bir kullanıcı için yönetici olmak zor değil.

Yani eğer siyaset bilimi diliyle ille konuşacaksa yönetenler var ama yönetenler sınıfı yok. Yönetilenler yönetenlerin arasına katılmakta özgürler. Bunu yapmayı istiyorlarsa.

Site yönetimine katılmak istemiyorlarsa ki bu insanların da olduğunu her halde beyin fırtınasına katılanların sayısından farketmek mümkün ki hep dediğim gibi bu da bir hak ben belki bu siteyi kafamı dağıtacağım bir mekan olarak görüp yönetimsel hiçbir yanına katılmak istemiyorum bu insanlarda mekanizmanın dışında kalmakta da özgür olmalılar.

Saray tartışmalarını görmek de bence başlı başına bir sorumluluktur. Sarayda bazı en sert tartışmalar saray üyelerinin birbirleri ile yaptıkları tartışmalar ama bu tartışmalarda ayrılma noktasına gelenler bile siteye zarar vermeden ayrılmaya özen gösterdiler.

İnsanın kendisi ile ilgili veya fikirlerime karşı yapılanlar tartışmaları takip ederken bile soğukkanlılığını koruması kolay değildir ve insanı yorar. Bunu yapamayanların da sarayı görmesinin yanlış olacağını tahmin edersiniz. Ben de sinirlerimin yıprandığı artık bunu yapamayacağımı düşündüğüm gün saraydan ve görevlerimden ayrılırım.

Bunun yanında sarayı görmek isteyenlerin de bunun için alması gereken sorumlulukları kaldıracağını düşünüyorsa yapması gerekenler belli.

Ben hala her üye değil de isteyenlerin yönetime dahil olmasını daha doğru buluyorum.

Yenerin önerisi değişik bir öneri bu arada belki ayrı bir başlıkta tartışmak gerek. Ama ciddi bir emek ve İstanbuldan da katkı sağlayan arkadaşlar gerekiyor. Bunun yerine internet üzerinden oynatılan oyunlarda benzer bir yöntem belki uygulanabilir. Ama bunlar çok da sağlıklı fikirler olmayabilir. Daha çok forum RP si yaptığım için masaüstünde neler yapılabilir çok da bilmiyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Sagolsun Lıxer olması gerektigi gibi tartısma geregi duymus. Yener arkadasım ise beni Trulias ile aynı kefeye koyarak beni resmen anarşist gibi gostermis. Simdi hatırlamıyorum ama yonetimle ilgili fikir beyanında bulunan 3 kisi vardı ben dahil onları da konum meraklısı yapmıs birisi ona da tesekkurler ANCAK

BENIM EN basında belirttigim uzere bunlar benim kendi fikirlerim degildir! Benim asıl fikrim Yeminerin de bildigi uzere tek tanrılı sistemdir! MONARSIK duzen yani, Demokrasiye inanmam inananada yalancı ya da toy cocuk gozuyle bakarım. Tarihe baktıgımızda ulkeler en iyi zamanlarını imparatorlukken gecirmislerdir...

BURADA ki benim sozunu ettigim saraya modlar ya da adminler secimle gelsin sozu tamamen alternatif fikir uretme cabamdan kaynaklanmaktadır zira burada az da olsa beyin fırtınası donuyor. Kıdemli uye ile ilgili goruslerimi soyledim takrarlıyorum bence sacma ve de gereksiz. Mahkeme ise dilek kuyusunun biraz daha karmasıgı sadece. Bence sitenin coook daha buyuk problemleri varken bunlarla ugrasmaya gerek yok.

Bir kere cogunuzun sevdigi tema degismeli firefox da iyi calısmıyor, rengi ve dokusunu moduler yapmalıyız, site anasayfa ve haberler tamamen duzenlenmeli. Ancak yonetimin de cok fazla tepki gostermesi nedeniyle ozellikle bu kıdemli uyelik ile benim ortaya atmıs oldugum ki atmaz olaydım secim mevzuu tartısılmaya baslandı.

ADMINLERE SESLENIYORUM! BU BASLIK BURADA KITLENSIN ve

asıl yapılması gerektigi gibi ana bir baslık altında alt baslıklarla İş yapılmaya baslansın.

Misal tema degistirilmeli mi degissin diyorsan nedeni ni ya da cozumunu acıkla!

ya da forumları daha duzenli kılmak icin neler yapılmalı ki,

BIZ aslında cumartesi gunu BUNLARI konustuk nerden nasıl buralara geldik anlamadım! Ustune ustluk reputation ım dustu adım da anarsist e admin olmak isteyen e cıktı. halbuki istesem de olamam bunu bilen gene biliyor ancak beni savunmuyor kendisi ki ben de olsam aynısını yapardım keza politika iste budur ve site bence boyle yonetilmelidir :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben başlığın kitlenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Üç dört gün içinde 12 sayfaya ulaşan bu başlıktaki tartışmaların bir olgunluğa ulaştığını sanırım herkes görüyor.

Söylenmemesi gereken tüm cümlelere rağmen bence bu başlık faydalı oldu. En azından ben kendimi sorguladım. O nedenle frpworld ün bir üyesi olarak Truliasa teşekkür ederim.

Ã?nerdiği sistem gördüğüm kadarıyla genel olarak sitede kabul görmedi. Yönetimi bir yana bıraksak da kullanıcıların da bu sisteme çok sıcak olmadığını bunca mesajdan sonra idda edebiliriz galiba. Yine de sistemi evirip çevirip içimize sinecek hale getirmeye çalıştık o da olmadı.
HARBE GİDEN
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

O zaman tamam kitlenmesin ama diger sorunlara da egilelim firble bak burada kaldık
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

sylvius önce şunu belirteyim ben anarşist değilim.

ikincisi kendi fikrini kabul ettirmek için başkalarının fikirlerini aşağılamaya çalışmak kendi konumumuzla ilgili bilgiler verir. bu dediklerim belki hayatta işine yarar , aklında bulunmasını önererim.

arkadaşlar "kıdemli üyelik" dediğim şey sadece bir öneriysi. ve ürettiğiniz , beni " kötü niyetli, bencil insan" olarak adlandırmanızı sağlayacak hiçbir amaçıda bulunmuyor.

kıdemli üyeliğin bir kıdem farkı oluşturması gerekmez. şayet istemessek adı kıdemli üyelik de olmak zorunda değil.

ayrıca başka fikirlerle karıştırılmasın; kıdemli üyeliğin yetkileri en baştan arttırılamayacak şekilde sınırlandırılabilir.
kaldı ki yeminer in dediği gibi "kıdemli üye olma şartları admin olma şartlarından daha ağır".
olayın nasıllarına takılmayalım arkadaşlar. üyelik faydalıysa zararlı kısımlarını keseriz geriye sırf yararı kalır.

ayrıca "kıdemli üyelik" i olmassa olmaz bir öneri olarak ortaya atmıyorum.

kıdemli üyeliğin bir temel amaçı vardır:

- içimizden birileri atıyorum bir "kart oyunları" başlığı isterse yönetimin bunu ciddiye alması, en geç bir hafta içinde projesini tamamlaması ve eğer red ediceksede neden ettiğine dair yeterli ve detaylı bir açıklamayı sunması.

kesinlikle kimse yerinden edilmeye çalışılmıyor.

kaldı ki birebir konuştuğum kişiler teyid edebilirler, ben her zaman yönetimdeki insanların bir amme hizmeti yaptıkları için küstürlmemesi gerektiğini söyledim. ayrıca bazı insanlar şu an ayrılsa sitemizin darlığından dolayı yerleri doldurulamayacağını belirttim.

yani benim tasarladığım hiçbir proje yönetimi tamamen devre dışı bırakmaya veya yönetimi etkisiz hale getirmeye yönelik değil.

bundan şu anlaşılmasın; tabi ki üslupsuz , çalışmayıp sadece isim alanı işgal eden , yeterince soğuk kanlı olmayan ve yöneticilik vasıfları taşımayan yöneticilerin görevlerinden ayrılmalarını istiyorum.

ancak kesinlikle top yekün bir yönetimi etkisizleştirme çabam yok.

bu nedenle benim önerilerimi kesinlikle başkalarının önerileriyle bir tutup aynı cümlelerle değerlendirmeyin, bunu bir saldrı olarak alırım.

kaldı ki bana şunları sağlıyacak bir öneri sunduğunuz anda kıdemli üyelik önerisinide , şayet sunulan öneri daha iyise yok sayarım:

-insanlar yapmak istedikleri site içi eklentileri hızla gündeme taşıyıp sonra hayata geçirebilsinler
-yöneticiler , tüm modlarıyla, adminleriyle vs. siteye yakışır olsun ,değillerse hemen görevden alınsınlar
-yönetim organlarının hepsi olaylara hızlı tepki versin
-öneri ve isteklerin sonuçu haftalar sonra yavan bir cevabla geri çevrilmesin ( özellikle bu kısım çok , önemli. özelden sorunca belki adminler soruları yanıtlıyor ama, konu sonuçta gündemden düşmüş oluyor ve siz yanlız başınıza masada olduğnuz için kazanıcak olan taraf belli oluyor)
-gerçekten insanlara doğrular söylensin
-yönetimi ve tüm üyelerini aktif ve çalışkan olmak zorunda tutacak olan bir denetim sistemi olsun ( şu an yeminer bile siteye çok fazla zaman ayırabileceğini idda edemiz)

bunları sağlıyabilecek benim önerimden daha iyi bir öneri varsa hemen saffına geçmeye hazırım.

ve iddaa ediyorum "kıdemli üyelik" veya adı herneyse "şirin üyelik" bunların hepsini bize sunacaktır. gelecek hesaplarını yaptım ordan biliyorum, ve bu konuda oldukça iyi olduğum söylenir.

birde konuyla alakasız, ve gereksiz bir polemik istremiyorunm ama ; yener , bu site masaüstü rp ciler sitesi değil, bende masa üstü rp ci değilim ve senin de dediğin gibi kendi zevkin için yaptığın ve sitenin dışında gerçek hayatta olan birşeye beni bekçi istemen mantıksız , bençilce bir savunma hareketi. senden ricam eğer gerçekten önerinin faydasına inanıyorsan sen uygula bizde görelim, zira senin önerinin uygulanması için mevcut sistem yeterli ve hazır.

arkadaşlar dediğim gibi ben neler olmalı derken "kıdemli", "şirin", "koala" üyelik adı herneyse onun yararlarını da saydım.
ondan daha iyi bir öneriniz varsa vazgeçip sizin yanınıza geçerim, şüpeniz olmasın
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Pekala o zaman anlatmaya başlayayım.

Kıdemli üyelik kavga çıkaracak.*Neden ben değilde o* şeklinde yorumlar getirecek.Sonuç:Siteye küskünlük

Kıdemli Ã?yelik hava getirecek.Sırf adının altında Kıdemli üye yazdı diye havan olacak.Diğerleri bende olmak istiyorum diyecek.Sonuç:Site içi küskünlükl

Kıdemli Ã?yelik problem getirecek.Kıdemli üyeliği kılpayı kaçıranlar kıdemli üyelerin sorunsuz olmalarını isteyecekler.Sonuç:Kıdemli üyeye karşı kavga

Genel Sonuç:Sadece Sorun
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Peki Trulias şöyle yapalım. Ã?ncelikle birbirimize çok da hoş sözler etmediğimiz başlıkta bu konuyu tartışmayalım.

İkincisi sanırım kıdemli üyelik neredeyse kimsenin içine sinmedi. O halde başka bir çözüm arayalım. Sorunlar konusunda bence de haklısın. Söz konusu başka başlığı da açıyorum.

Bu başlık hakkında genel yorumu olan yoksa... sorunlarla ilgilenenleri ilgili başlıklara bekliyorum. : )
HARBE GİDEN
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Kıdemli üyelik meselesi baya tartışıldı esasında. Sarayda da önerildiği vakit oylamaya sunulmuştu oylama devam ediyor. Ben desteklemediğimi ve sebeplerini dile getirmeye çalışmıştım. Ve sanırım çoğu arkadaşım da aynı fikirde. Yani en azından söylediklerime karşı bir argüman pek almadım. Sebeplerimi makul şekilde açıklamaya çalıştım.

Galiba sitenin çoğunluğu da bu başlıkta kıdemli üyeliğin o şekilde uygulanmasının iyi olmayacağını düşünüyor. Bu konuda en azından benim gözümde bir fikir birliği var.

Ama bu noktada yapabileceğimiz birşey yok değil. Getrileceği düşünülen yararları ve sistemin bunu nasıl yaptığına bakarak içinden işimize yarayan birşey varsa bunları çekip çıkarabiliriz. trulias açıklmaya çalışmış ben de incelemeye çalışayım. Sanırım incelemek için de firble'ın açtığı başlık iş görecektir.
Locked