Magic: The Gathering

Warhammer 40k, Mordheim, Necromunda, World War II, Magic the Gathering, Starwars:CCG ve daha fazlası burada...
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

gerçekten hayalleriminde ötesinde :cry: ya arkadaşlar bulamaz mıyız bunlardan veya benzeri birşeyler.

dediğim gibi bunlar hayalleriminde ötesinde, bana sadece kendi creatuarlarımı çağırabileceğim kartlarda yeter
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

Bende olmaktan ziyade bana da 4 zombify 4 resurrection lazım siyah beyaz shadow destesi için:)
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

ranger_ilvetus wrote:Bende olmaktan ziyade bana da 4 zombify 4 resurrection lazım siyah beyaz shadow destesi için:)
Yazsana o desteyi buraya. İrdeleyip tartışırız güzel olur :)
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

4 Stronghold Overseer
4 Nether Traitor
4 Dauthi slayer
4 Soltari Priest
4 Tresspasser il-Vec
4 Mortify
4 Last Gasp
4 Faith's Fetters
4 Zombify
4 Resurrection
2 Orzhov Signet
2 Caves of Koilos ( ya da bulabilirsem Godless Shrine)
8 Plains
8 Swamp

Tabi bu şimdilik düşündüğüm deste, daha proxy haliyle denemem falan lazım, bakalım düşündüğüm gibi çalışıcak mı.Ona göre değişikler yapıcam.
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

land sayısı oldukça az, geneldede ağır kartlar sanırım, land düşme ihtimali dörtte bir , gerçi signetle caves of koiloslarda var ama yinede 10 a 10 bence daha iyi olabilir ve her halukara karşı bir veya iki ağır kart mesela dartsteel collusus
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

Desteye özellikle shadowe dışında creature kartı koymadım, shadowsuz bir creature girerse stronghold overseer'ı verimli kullanamam gibime geliyorBir de destede mana cap yükselten tek kart stronghold overseer,onu inmek için önümde en az 3 siyah 3 generic mana olması gerekiyor, onun dışında önümde 2 siyah 2 beyaz olduğu sürece her türlü büyüyü yapabiiliyorum, çok ağır bir deste değil yani :) Ama yine de land yetmeyebilir, bakalım.

Tahminimce deste daha çok değişicek, bir iki güne kadar proxysini denemeye hazır hale getiririm.
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

-4 resurrection (Zombify varken gereksiz.)
-2 Orzhov signet (Ã?oğu kart aynı renkten iki mana istiyor, mana burne yol açması muhtemel)
-2 Caves of Koilos (Godless Shrine'i ilk turdan tapli indirirsen ilk turun işe yaramış olur, çünkü yaratık ve büyülerin 2 ve üzeri mana istiyor)
Mortify yerine vindicate tavsiye ederim, ama bulmak ve satın almak birazcık zor :)
-4 Nether Traitor (Bu desteye uygun değil, daha agresif kartlar gerekli.)
-2 Stronghold overseer (2 tane kafi. Hatta yapabilirsen hepsini çıkarmak en iyisi, zira özelliği altta yazacağım soltari championun özelliğinin yanında sönük kalıyor.)

+4 Dauthi Warlord (Bu kartı nasıl koymazsınn!! :) )
+4 Soltari Champion (Ay şimdi düşüp bayılacam bu da yok!! :) )
+4 Godless Shrine
+1 Swamp
+1 Plains

Tabii en sağlıklı karar desteyle oynayınca ortaya çıkar. Sen yine proxy yap :wink:
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

Valla Tempest shadowlarına girersek çıkamayız zaten, ben tamamen type 2 bi deste yapmaya çalıştım, o yüzden çoğu kart yok :)

Aslına bakarsan 4 overseer 4 resurrection bana da fazla geliyo da şu proxyi oynatıyım bi bakıcaz.Onları çıkarırsam belki daha fazla removal ya da creature şişiren enchantment koyabilirim, mesela Shadow Lance gibi.

4 Godless Shrine da muhteşem olurdu da, çok pahalı bir kart, karşılayabileceğimi sanmıyorum ve burada trade etmek için Godless Shrine bulmak mucize gibi bişey :cry:

Deste çok değişicek zaten ya, şimdiden bile öyle görünüyo ...
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

arkadaşlar siz ağır değil dediniz ama o deste çok ağır bir deste. destede 1mana ya açılabilecek bırak yaratığı, kart yok. kaldı ki land sayısıda az. bence kesinlikle şeklini biraz değiştirmelisin.
sırf biraz şişirme yaptığı için overseer koyma bence , sonuçta sadece gölge kartlarına etkisi var.
onun yerien dört adet 1manaya açılan karytla, dört adette +2\+2 veya daha fazlası ekliyen kart koyabilirsin
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Yazılanların hepsini okuyamadım ama bir kaç sorum var;

-Bu oyun bildiğimiz Yu-Gi-Oh benzeri bir şeymi?

-Eğer öyle bir oyunsa Türkiye'de bulabilirmiyim, nereden bulabilirim?

-Deste halindemi satılıyor?

-Deste halindeyse kaç kart var?

-Desteleri karışık desteler olarakmı yoksa gruplandırarakmı topluyoruz?
(Mesela zombi destesi gibi mi?)
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

evet bu oyun yu-gi-oh ve bilinene tüm kart oyunları benzeridir ve hatta onların babasıdır. zaten 1991 den bu yana bu oyun var ve yu-gi-oh u üreten firma tarafından üretilmekte.

Türkiye de çok yerde yok sınırlı yerde bulabilirsin. ilk akla gelen yer hala satılıyorsa nezih kırtasıye dükkanları ve kesin olarak bulabileceğin yer ise gerekli şeyler mağazası- nişantaşı

farklı satış şekilleri var. Türkiye de bulabileceklerin 60lık hazır setler(theme deck) , 15 lik genişleme paketleri (booster pack) ve 75 lik turnuva paketleri (tournement pack).

oyuna yeni başlıyanlar için oynamaya hazır 60 lık paketler en ideal olanlarıdır.

desteleri nasıl oynayacağına sen karar verirsin. burdaki en önemli kural oynadığın kartların ihtiyaçına uygun renkte mana üretebilecek landlere yani ülkelere sahip olmandır. oyunda 5 temel renk vardır.

oyun yu-gi-oh aksine çok geniş kombinasyonlara izin veriyor, çünkü 13.000 den fazla kart var oyunda.
iyi bir oyun destesi için değiş tokuş yapma gerekliliği kaçınılmaz gibi birşey
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Galathiniol wrote:Yazılanların hepsini okuyamadım ama bir kaç sorum var;

-Bu oyun bildiğimiz Yu-Gi-Oh benzeri bir şeymi?

-Eğer öyle bir oyunsa Türkiye'de bulabilirmiyim, nereden bulabilirim?

-Deste halindemi satılıyor?

-Deste halindeyse kaç kart var?

-Desteleri karışık desteler olarakmı yoksa gruplandırarakmı topluyoruz?
(Mesela zombi destesi gibi mi?)
- Yu-gi-oh'u yapan firmanın elinden çıkmış daha eski bir oyun. Bazı kuralları yu-gi-oh ile benzerlik gösteriyor.

- İstanbul veya İzmirde'ki Gerekli şeyler mağazalarından bulabilirsin. Ama İstanbuldaki G.ş. bildiğim kadarıyla taşınıyormuş.

- Booster, pack, veya hazır deste olarak satılıyor.

- Boosterda 15 (rastgele), tournament packlerde 75 (rastgele), team decklerde 60 (belirli), starter decklerde 40 (belirli) kart bulunuyor.

- Desteleri karışık veya grup (zombi, knight, wizard, goblin...) destesi olarak toplayabiliyorsun.

Sormak istediğin başka şeyler de varsa çekinmeden sorabilirsin :wink:
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

geç kaldın setsuna ilk ben cevapladım :schemes: :schemes: :schemes:

bu arada Galathiniol , şayet istersen hazır bir deste alırsın desteni geliştirmede ve aradığın kartları bulmanda elimizden bir yardım gelirse yardımcı olmaya çalışırız.

mesela ben de ilk kartlarımın hepsini 540 kartlık bir blok halinde setsunadan almıştım. şimdi yavaş yavaş şekil veriyoruz hep beraber
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Evet, biraz geç kalmışım :tongue:

Hazır deste almakla ilgilenirsen hazır deste yapıp satıyorum, aklında bulunsun :wink:
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Ana destem aşağıdadır. Tam bitmedi. Yorum ve önerileri bekliyorum :)

Sneak Assault

Creatures (24)
4x Spark Elemental
4x Lightning Serpent
4x Frenzied Goblin
4x Mistblade Shinobi
4x Ninja of the Deep Hours
2x Walker of Secret Ways
2x Higure the Still Wind

Spells (14)
4x Magma Jet
4x Fists of the Anvil