Tanrı RPsi
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben de Yener'e katılmıyor değilim yani. O kadar aşmış adamın ölümlülerle işi olmayacağı için zaten oynatılası olmaz, ölümlülerle alakalı olmayan işlerini de ölümlü bir zihin algılayamaz. 
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

yenerin spoilerı.
ben kitabı okumadığım için bunu bilmiyordum, ama bence işin ...u çıkmış
Nurdan bir varlık tarif edilemez bir enejiyle Ao 'yu kucaklayıp selamlayarak , insanoğlunun bilebileceği tüm duygu ve düşünceleri kapsayan sesiyle sordu, "Evet Ao, ya senin kozmosunda neler oluyor ?"
"Denge sağlandı efendim, diyarlar' da bir kez daha huzur ve güvenlik hakim".Burada zaten "biz bu tanrıları böyle koyduk bu oyunlara ama onlarında üzerinde tek bir tanrı var" görüntüsü çiziliyor. Lixer 'in de belirtiği gibi değişik inaçtan olan kimselerin tepkisini çekmemek için yapılan bir şeydir bu.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
valla okumadım bu konuyu ama ilk fırsatta inceliyecem , sayfalarca yazıyı , ama ister önyargı deyin , ister başka bişey , ben tanrı rpsini yapanıda sevmem yaptıranı da
, bi celetial bile oynatamazken insanlar yada bi dragon bilgisine bile sahip olmadan nasıl tanrı oynatmaya kalkışmak bence kendini beğenmişlik olur , benim 2 yıldır oynattığım paladin karakterin hakkını veremediğim anlarda bi tanrının hata yaptığını kendini küçük düşürdüğünün iyi yada kötü düşünmek bile istemem
tanrılar bazen yukarda bazen yanımızdadır , bazen bizimle bazen karşımızdadır , ama herşey bi tarafa tanrı olmaya kalkışmak bence zavallılıktır
tanrılar bazen yukarda bazen yanımızdadır , bazen bizimle bazen karşımızdadır , ama herşey bi tarafa tanrı olmaya kalkışmak bence zavallılıktır
Eh Barbus kardeş tanrı RP si yaptım... Naaapacağız şimdi?
İşin şakası bir yana bir tanrının nasıl bir varlık olabileceğini hayal etmek bence çok yanlış bir şey değil. Ki bu yanlış değilse RPsini yapmak da yanlış olmamalı bence...
Tabii demiyorum ki işi gücü bırakıp bunu hayal etmekle zaman geçirelim. Ama arada bir bunun da hayalini kurmak yanlış değil. Mask da benim hayalimdeki bir çeşit tanrı yorumuydu. Zor da olsa zevkliydi. Masktan sonra Rivro gibi cehalet ve güçsüzlüğün sınırlarında bir karakter de oynattım mesela... Güçsüz karakter oynatmak benim açımdan sorun değil. Ama daha zor da olsa tanrı RPsinin hoş yanlarının da olduğundan bahsedebiliriz. Zaten ben olabildiğince oynatıldığı zaman neler yapılabileceğini tartışmak istedim. Özellikle de zor bir Rp olduğu için.
İşin şakası bir yana bir tanrının nasıl bir varlık olabileceğini hayal etmek bence çok yanlış bir şey değil. Ki bu yanlış değilse RPsini yapmak da yanlış olmamalı bence...
Tabii demiyorum ki işi gücü bırakıp bunu hayal etmekle zaman geçirelim. Ama arada bir bunun da hayalini kurmak yanlış değil. Mask da benim hayalimdeki bir çeşit tanrı yorumuydu. Zor da olsa zevkliydi. Masktan sonra Rivro gibi cehalet ve güçsüzlüğün sınırlarında bir karakter de oynattım mesela... Güçsüz karakter oynatmak benim açımdan sorun değil. Ama daha zor da olsa tanrı RPsinin hoş yanlarının da olduğundan bahsedebiliriz. Zaten ben olabildiğince oynatıldığı zaman neler yapılabileceğini tartışmak istedim. Özellikle de zor bir Rp olduğu için.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
aslında ben burda bu şekilde olan oyuncular olduğunu bilerek atmıştım bu mesajı ama benim sıkıntım aslında oyuncudan değil oyundanFirble wrote:Eh Barbus kardeş tanrı RP si yaptım... Naaapacağız şimdi?
şimdi aslında gücün çok fazla olması kişinin sonsuz bi yaşama bağlanması , her ne kadar bi üst mertebe kabul edilse bile bence bi oyuncu için fazla ağır bi yük , mesela sen tanrı olduğunda kimle konuşuyordun , kalkıp bi tanrının , oratalık da dolaşanlarla muhattap olması normal mi ,
hatta iyi si mi sen bana biraz oynadığın oyunda nası bi tanrıydın , dm ne yaptırdı da sen tanrı oldun , gibi bişeyler anlat bende biraz gözümde canlandırayım
Tanrı RP si yapanlarıda tanrı oyunu oynatanlarıda sevmek zorunda değilsin, tanrı rp si yapan ve tanrı rp si bazlı oyunlar oynatan DM de tanrı rp si sevmeyen kişileri sevmek zorunda değil.barabus wrote:aslında ben burda bu şekilde olan oyuncular olduğunu bilerek atmıştım bu mesajı ama benim sıkıntım aslında oyuncudan değil oyundan
şimdi aslında gücün çok fazla olması kişinin sonsuz bi yaşama bağlanması , her ne kadar bi üst mertebe kabul edilse bile bence bi oyuncu için fazla ağır bi yük , mesela sen tanrı olduğunda kimle konuşuyordun , kalkıp bi tanrının , oratalık da dolaşanlarla muhattap olması normal mi ,
hatta iyi si mi sen bana biraz oynadığın oyunda nası bi tanrıydın , dm ne yaptırdı da sen tanrı oldun , gibi bişeyler anlat bende biraz gözümde canlandırayım
şimdi öncelikle bu tanrıların hepsinin kendi diyarları var yaşadıkları, tanrı dediğin zadlar öyle yurdum insanları arasında zırt pırt dolaşan tipler değil (DL de bunu yapanlarda var gerçi) birkere, tabi bunu yapıyorlar ama sürekli değil veya her tanrı yapmıyor. Mesela FR tanrılarından Bane Barrens of doom and despair da yaşıyor ve bu yerde aynı zamanda yine FR tanrılarından Loviatar, Beshaba, Hoar, Talona gibi Lawful evil tanrılar yaşıyor, aynı zamanda bu plane de bu tanrıların inananları olan diyarlarda hayatlarını kaybetmiş ve tanrıları tarafından Barrens of doom and despair' a getirilmiş gölgeler var, bunlar burada direk tanrılarının hizmetlileri oluyorlar. Warrior's rest adında da bir tanrı diyarı var burada yine FR tanrılarından Tempus, Garagos, The Red Knight, Uthgar, Valkur gibi isimler yer alıyor. Buradaki gölgeler hergün birbirleriyle savaşıyor ölüyor yeniden diriliyorlar ve yeniden savaşıyorlar. Sürekli Tempus ile Garagos biribiyle savaşıp duruyor. Mesela Kelomvor diye bir tanrı var bu adam Jergal adındsaki demi god olan yardımcısı ile Faerunda ki ölenlerin zamanı geldiğinde Füg ovası denen mahşer yerine gölgelerinin ulaşmasını sağlıyor ve bunların içerisinde yargılanacak olan gölgeler varsa onları yargılıyorlar vs...vs... ayrıca bu tanrılar kendi inananlarının rahiplerinin dualarını dinliyor, rahiplerine büyü gücüveriyorlar. Önemli durumlarda Tanrıların bir araya geldiği toplantılar yapılıyor vs...vs... Yani bu adamlarında işi gücü var öyle boş boş oturmuyorlar, birbirleri ile olan münasebetleri var, tabiki bütün insani ihtiyaç ve duygulardan arınmışlar pek çoğundan, uyumuyorlar, yemiyorlar, içmiyorlar vs...vs... Çok yoğun çok kuvvetli çok derin bir düşünce yapıları ve bilinç altları var, yeri geldiğinde birbirleri ile savaşıyorlar, birbirleri ile sevgili hayatı yaşıyorlar (eski Mystra - Helm, Yeni Mystra - Kelemvor). Ã?ifleşebiliyorlar (normal bir insanla bile ör : seven sisters), yani onlarında yapabildiği pek çok şey var...
Not : Tanrı RP 'si isteyenler alsın, Yalanlar Prensini okusun. Yazar : James Lowder (Kitabı Türkçe olarak bulabilirsiniz).
yaa işte en kaba tabirler tanrıların bu kadar bilinir olamsı bile bence yanlış , tanrılar sevişir savaşır onlarında kendilerine göre işleri vardır demek bence saçma , yana mutlaka bu karakterin rp sini yapan arkadaş ona göre bi oyun oynar ama
bakıldığında benim karşıma biri çıksa ve ben tanrıyım dese , ve ben ona inansam tanrı olduğuna iş hiç hoş olmayan yerlere gidbilir ,
yada bizim oyunlarda haddinden fazla çetrefil dönüyor , ama ben bi tanrıyla konuşmayı düşünemiyorum bile , yani eleman bana üç çümle sölese level almam gerekiyormuş gibi geliyor
haa alınmayın benim dediklerimden , mübalağalı konuşmayı seviyorum
yoksa keyfiniz bozulmayacaksa ister tanrı olup savaşın , ister sevişin bana ne
:):)
bakıldığında benim karşıma biri çıksa ve ben tanrıyım dese , ve ben ona inansam tanrı olduğuna iş hiç hoş olmayan yerlere gidbilir ,
yada bizim oyunlarda haddinden fazla çetrefil dönüyor , ama ben bi tanrıyla konuşmayı düşünemiyorum bile , yani eleman bana üç çümle sölese level almam gerekiyormuş gibi geliyor
haa alınmayın benim dediklerimden , mübalağalı konuşmayı seviyorum
başlangıçta fantastik edebiyatın, daha sonra da rol yapma oyunlarının beslendiği en önemli kaynak, çeşitli kültürlerin mitolojileri ve inanç sistemleridir. Bu kaynakları incelediğimizde görürüz ki, kiminde tanrılar sarsılmaz otorite ve güç sahibidir; ölümlüler onların kullarıdır ve ölümlülerin onlara ulaşması mümkün değildir (daha çok inanç sistemleridir, bildiğiniz din). Kiminde ise tanrılar, zayıflıkları olan, ölümlülere ve ölümlü hayatın zevklerine, ihtiraslarına düşkün varlıklar olarak betimlenmiştir (mitolojilerde daha çok).
şimdi, frpnin bu kaynaklardan beslendiği aşikar iken, tanrıları bu kadar üst/ulaşılmaz seviyeye koymamak gerektiğini düşünüyorum.
time of Troubles'ta her önüne gelen kendini filanca tanrı diye tanıtıyordu, nooldu?
şimdi, frpnin bu kaynaklardan beslendiği aşikar iken, tanrıları bu kadar üst/ulaşılmaz seviyeye koymamak gerektiğini düşünüyorum.
tanrılar (ya da sahtekarlar) elbette çeşitli nedenlerle ölümlüleri manipüle edebilir; ama bişiycik olmaz. eğer gerçekten tanrıysa ödülün büyük olur, sahtekarsa da kandırılmış olursun, anca o olur.barabus wrote: bakıldığında benim karşıma biri çıksa ve ben tanrıyım dese , ve ben ona inansam tanrı olduğuna iş hiç hoş olmayan yerlere gidbilir ,
time of Troubles'ta her önüne gelen kendini filanca tanrı diye tanıtıyordu, nooldu?
War, war never changes...
Bazı tanrı olmadığı ortaya çıkanları taşladılarburock wrote:time of Troubles'ta her önüne gelen kendini filanca tanrı diye tanıtıyordu, nooldu?
yaa güzelde dostum bi ölümlünün bi tanrı için çoık zevkine düşkündü , zayıflıklaeı vardı demesi , çok anormal değil mi , bahsettiğin varlık tanrı yaniburock wrote: Bu kaynakları incelediğimizde görürüz ki, kiminde tanrılar sarsılmaz otorite ve güç sahibidir; ölümlüler onların kullarıdır ve ölümlülerin onlara ulaşması mümkün değildir (daha çok inanç sistemleridir, bildiğiniz din). Kiminde ise tanrılar, zayıflıkları olan, ölümlülere ve ölümlü hayatın zevklerine, ihtiraslarına düşkün varlıklar olarak betimlenmiştir (mitolojilerde daha çok).
tanrılar (ya da sahtekarlar) elbette çeşitli nedenlerle ölümlüleri manipüle edebilir; ama bişiycik olmaz. eğer gerçekten tanrıysa ödülün büyük olur, sahtekarsa da kandırılmış olursun, anca o olur.barabus wrote: bakıldığında benim karşıma biri çıksa ve ben tanrıyım dese , ve ben ona inansam tanrı olduğuna iş hiç hoş olmayan yerlere gidbilir ,
ben bu yüzden oyunlarda tanrı rp si yapılmamalı diyorum , tüm zayıflıklarına rağmen bu elemanların nerdeyse sonsuz karizması sonsuz bilgeliği ve sonsuz gücü var , bunları hakkıyla kullanabildiğini söyleyebilir mi oynatan kişi
haa bunu diyebilen varsa bence tanrılara büyük haksızlık eder , ben oynattığım oyunda 18 karizmalı bi adam oynatıyorum , bi söyleyeceğimi 10 defa düşünüyorum , kii tanrı rpsi yapan arkadaşların sözü tanrı sözü olacak , onların bi yönelimleri olacak , bi kere tanrı gibi düşünmek zorunda kalacaklar , vee iddaa ediyorum ben çok iyi tanrı rp si yaptım diyecek adamlarında masa başı oyunlarda çoksaçmalayacağını görebilirim gibi geliyor ,
keşke mümkün olsa da bizim oynadığımız oyunda büyük bi şehirdeki bi kont olmanın bile ne kadar zor olduğunu görseniz ,
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Sanırım seni anlıyorum Barabus. Bir paladin olarak tanrının bu kadar düşükmüş gibi gösterilmesi sana zor geliyor ama Burock da bir cleric sonuçta. Bir şeye saygı duymak ayrı, gerçeği görmemek için kafayı kuma gömmek ayrı. : )
Evet, bir kontu bile oynatmak zorken bir tanrılar oynatılıyor olabilir, yüksek özellik puanları büyü ya da dövüş yeteneği dışında RP'ye yansıtılmıyor olabilir, tanrılar çok hafife alınıyor olabilir ama unutma ki bu oyunu eğlenmek için oynuyoruz. Sonuçta hiçbir insanın aklı bir tanrınınkinin aldığı kadar şey alamaz ama biraz DM yardımıyla çok zevkli olabilir tanrı oynatmak.
Bu arada hiçbir D&D tanrısının sonsuz bilgeliği ya da karizması yok, bu konuda Firble güzel bir şey söylemiş, onu aktarayım:
Evet, bir kontu bile oynatmak zorken bir tanrılar oynatılıyor olabilir, yüksek özellik puanları büyü ya da dövüş yeteneği dışında RP'ye yansıtılmıyor olabilir, tanrılar çok hafife alınıyor olabilir ama unutma ki bu oyunu eğlenmek için oynuyoruz. Sonuçta hiçbir insanın aklı bir tanrınınkinin aldığı kadar şey alamaz ama biraz DM yardımıyla çok zevkli olabilir tanrı oynatmak.
Bu arada hiçbir D&D tanrısının sonsuz bilgeliği ya da karizması yok, bu konuda Firble güzel bir şey söylemiş, onu aktarayım:
Firble wrote:Mesela karıncaya göre insan sonsuz uzunluktadır.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..sondan başlarsak sonsuz bilgeliği yoktur demek bile hakaret yaa bence işte , var olan en bilge varlık aslındasonsuz bilgeliğe sahip değilmidir , üst limite ulaşamıyacağımızı düşünürsek buna sonsuz diyebilir miyiz , sonra sonsuza kadar varolabilemyeteneğine sahip bi varlık sonsuz güce sahip olmaz mıFrontsideAir wrote:Sanırım seni anlıyorum Barabus. Bir paladin olarak tanrının bu kadar düşükmüş gibi gösterilmesi sana zor geliyor ama Burock da bir cleric sonuçta. Bir şeye saygı duymak ayrı, gerçeği görmemek için kafayı kuma gömmek ayrı. : )
Bu arada hiçbir D&D tanrısının sonsuz bilgeliği ya da karizması yok, bu konuda Firble güzel bir şey söylemiş, onu aktarayım:Firble wrote:Mesela karıncaya göre insan sonsuz uzunluktadır.
[/quote] tamam işte biz karıncayken insan olmaya kalkışan karıncalar apsürt olmazmıFirble wrote:Mesela karıncaya göre insan sonsuz uzunluktadır.
ve evet eğlenmek için fantazinin b.kunu çıkartıp kendimizi tanrı yerinede koyabiliriz ama sorumlulukların artması uzun dönemli oyunlarda diğer oyuncuların sıkıntı yaşamsı anlamına gelmez mi , bizim oyunda bi tanrı olsa ve göz göre göre saçmaladığını görsem benim o oyunu oynamak içimden gelmez
yani evet ben oyunda haddinden fazla inançlı bi paladin oynuyorum ama bu konunun onunlaçok da ilgisi yok , bizim oynadığımız oyunlarda bi kralın karşısına çıktığın zaman saygıdan yüzüne bakamazsın mesela, tanrıyı düşünmek bile istemiyorum
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Sanırım olayda bir yanlış anlaşılma var. Sen normal bir masaüstü oyunda normal karakterle tanrının aynı oyunda olacağını mı düşündün? Eğer buysa düşündüğün benim söylediğim bu değildi.
Aynı masaüstü oyununda tanrı ile normal karakterin beraber oynaması dediğin gibi absürd kaçar, çünkü tanrının düşünecek kadar zamanı yoktur. Ki zaten tanrılar genelde oyuncularla o kadar yakın diyaloğa girmezler -hele hele uzun vadeli bir oyunu beraber götürecek düzeyde. (Aslında o da değişik olur, denemek lazım.
)
Bizim bahsettiğimiz herkesin tanrı olacağı bir masaüstü oyununda veya bir forum oyununda tanrı olmak. (Ki bir zamanlar FrpWorld'de adminler tanrıları oynatıyorlarmış.)
Yine de D&D'deki tanrıları fazla abartma derim. Eğer gerçekten sonsuz bilgeliğe sahip olsalardı -hangi anlamda olursa olsun- her şeyden ellerini eteklerini çekip inzivaya çekilirlerdi.
Aynı masaüstü oyununda tanrı ile normal karakterin beraber oynaması dediğin gibi absürd kaçar, çünkü tanrının düşünecek kadar zamanı yoktur. Ki zaten tanrılar genelde oyuncularla o kadar yakın diyaloğa girmezler -hele hele uzun vadeli bir oyunu beraber götürecek düzeyde. (Aslında o da değişik olur, denemek lazım.
Bizim bahsettiğimiz herkesin tanrı olacağı bir masaüstü oyununda veya bir forum oyununda tanrı olmak. (Ki bir zamanlar FrpWorld'de adminler tanrıları oynatıyorlarmış.)
Yine de D&D'deki tanrıları fazla abartma derim. Eğer gerçekten sonsuz bilgeliğe sahip olsalardı -hangi anlamda olursa olsun- her şeyden ellerini eteklerini çekip inzivaya çekilirlerdi.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests