Türkiyede frp ci olmak

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
dekotta
Kutsanmış Kişi

Türkiyede frp ci olmak

Post by dekotta »

Aklıma geldi birden, sizinle de paylaşmak istedim.

Ne demektir Türkiyede frpci olmak ? Bizi frpci yapan şeyler sizce neler ?

Frp oynamak mı, giyim tarzımız, dinlediğimiz müzikler mi ? Özetle sizi frp ci gibi hissettiren şey nedir ? Sadece frp oynamak olduğunu düşünmüyorum, herkes bir fantezi oyunu oynayabilir ama sanırım bu onları frpci yapmaz ? Sizce bizi biz yapan şeyler ne ?

Doğrusunu isterseniz kesin bir cevap beklemiyorum, birileri giyinişiile frpci gibi hisseder, birileri müzik zevkiyle, birileri başka birşeyle. Bir karar alınmasını beklemiyorum, sadece sizi frp ci gibi hissettiren özelliğiniz ne? Onu merak ediyorum.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Giyim veya müzikle bir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bence bizi FRPci yapan şey farklı.

Arkadaş çevrem çoğunluklar FRPcilerden oluşuyor ve diğerleriyle pek anlaşamıyorum. Sanırım bizi FRPci yapan şey de bu olsa gerek. Benzer düşünmemiz, hayal gücümüz, bazı konularda daha açık düşünebilmemiz gibi şeyler. Kısacası, kafaca uyuşmak.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Gerçeklerden kaçma isteği duymamız her insan gibi. ama bizi biz yapan sadece düşünmemiz değil aynı zamanda kısa süreli yolculuklar yapmamız gerçekliğin ötesine :)
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

FrontsideAir wrote:Giyim veya müzikle bir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bence bizi FRPci yapan şey farklı.

Arkadaş çevrem çoğunluklar FRPcilerden oluşuyor ve diğerleriyle pek anlaşamıyorum. Sanırım bizi FRPci yapan şey de bu olsa gerek. Benzer düşünmemiz, hayal gücümüz, bazı konularda daha açık düşünebilmemiz gibi şeyler. Kısacası, kafaca uyuşmak.
Güzel nokta, aynen katılıyorum ; )
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

FrontsideAir wrote:Arkadaş çevrem çoğunluklar FRPcilerden oluşuyor ve diğerleriyle pek anlaşamıyorum. Sanırım bizi FRPci yapan şey de bu olsa gerek. Benzer düşünmemiz, hayal gücümüz, bazı konularda daha açık düşünebilmemiz gibi şeyler. Kısacası, kafaca uyuşmak.
Kesinlikle katılıyorum. FRP oynayan cemaatin düşünce yapısı, diğerlerinden daha farklı oluyor. İronik ki benim kafa yapım daha FRP'ye başlamadan böleydi. Okulda filan tenefüslerde oturup kitap okuduğum için alay edilir, hor görürdüm. Ama açıkçası ben de onları hor görürdüm. Benim onlar gibi son çıkan Serdar Ortaç klibini, Ahmet'le Ayşe'nin arka bahçede öpüşürken basılmaları üzerine çıkan dedikoduları bilmemem, bana bir şey kaybettirmiyor; ama onların benim ilgilendiklerime ilgilenmemeleri onlara hayalgücünü gelişmesi fırsatını ve yeni bir dünyaya açılan kapılarını kaybettiriyor. :D Bu yüzden gerek ortaokulda, gerek lisede yanlızdım. Sohbet edecek arkadaşlarım olsa da sağlam ilişkiler yoktu. Aynısı şu anda üniversitede de devam ediyor. Bu insanlarla aramı sağlam yapmamı engelleyen şey neydi? Giyim tarzım mı? Müzik zevkim mi? Giyinşim ve müzik zevkimin değişik bir kısmı yok. O halde beni bu insanlardan farklı kılan şey, düşünce yapımın farklılığıdır.

Yaşasın FRP'ci gençlik! :mrgreen:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

şu an 5 farklı grupla oyun oynuyorum ve hepsi bambaşka insanlar. Diğer insanlara göre hayal gücü gelişmişliğine de katılmıyorum. Frp'nin hayalgücünü arttırdığı hipotezi ise "frp zaman öldürme eğlemi" lafını kabul etmemek istemeyen "frpci"lerin uydurduğu bir şey.
Aslında 'hayalgücü' nün gelişilebilirliğine inanmıyorum. Varsa vardır = Yoksa yoktur.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Artex_Croma wrote:şu an 5 farklı grupla oyun oynuyorum ve hepsi bambaşka insanlar. Diğer insanlara göre hayal gücü gelişmişliğine de katılmıyorum. Frp'nin hayalgücünü arttırdığı hipotezi ise "frp zaman öldürme eğlemi" lafını kabul etmemek istemeyen "frpci"lerin uydurduğu bir şey.
Aslında 'hayalgücü' nün gelişilebilirliğine inanmıyorum. Varsa vardır = Yoksa yoktur.
Bende açıkçası buna katılmıyorum. Yani doğuştan bi hayalgücü olabilir. Ama kesinlikle frpnin hayalgücümü geliştirdiğine inanıyorum. Frp oynadığım süre boyunca farklı düşünebilme ve okuduğum kitaplar sayesinde olaylara geniş bir açıyla bakabilme yeteneğini kazandım. En azından böyle düşünüyorum.
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

Artex_Croma wrote:şu an 5 farklı grupla oyun oynuyorum ve hepsi bambaşka insanlar. Diğer insanlara göre hayal gücü gelişmişliğine de katılmıyorum. Frp'nin hayalgücünü arttırdığı hipotezi ise "frp zaman öldürme eğlemi" lafını kabul etmemek istemeyen "frpci"lerin uydurduğu bir şey.

şahsen katılmıyorum bu fikre..daha doğrusu şöyle anlatmaya çalışayım; tamam belki hayalgücü doğuştan geliyordur, yani olabilecek en fazlası vardır genlerde..ama bunu açığa çıkarmak, işlemek veya artık her ne denirse bunun için frp gibi hayalgücünü kullanmaya teşvik eden şeylere ihtiyaç vardır.

FRP'ciyi FRP'ci yapan şey kılık kıyafeti, dinlediği müzik vs vs herşeyidir. Ama en önemlisi düşünce yapısı ve hayalgücü kullanabilme yeteneğidir.Sonuçta kafa uyuşması herkesle değil genelde FRPcilerle oluyorsa benzer düşünce yapısı sözkonusu demektir ve bu da frpciyi diğerlerinden ayırır...
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

FRP'ciyi FRP'ci yapan şey kılık kıyafeti, dinlediği müzik vs vs herşeyidir
ben buna katılmıyorum. Ne kılık kıyafetim ne de dinlediğim müzikler frpci olduğumu belli etmiyor. Sırf frpci olmak için mıda tarzında bir düşünceyle belli bir tarz giyinmem. Ayrıca benim dinlediğim müzik olarak Ferdide dinlerim müslümde haggard ta, korn da blindguardian da.
Bence frp ci deiğin gibi düşünce yapısı, hayalgücü ve hayat görüşü olarak diğerlerinden ayrılır...
Eğer kılık kıyafet, müzik vs. frpci olmak için bir kuralsa o zaman ben frpci değilim
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

demarch wrote:FRP'ciyi FRP'ci yapan şey kılık kıyafeti, dinlediği müzik vs vs herşeyidir.
Lord Necros wrote:Giyinşim ve müzik zevkimin değişik bir kısmı yok.
Ha sen yani bana "Sen FRP'ci değilsin." diyorsun öyle mi? :tongue: Hmm.. Sen elime düşersin nasıl olsa. :mrgreen:

Gayet klasik giyinen birisiyim. Ã?yle egzantirik bir görünüşüm yok. Musikiden tut Blind Guardian'a, Gamma Ray'e, Haggard'a kadar hemen her müziği dinlerim.

Ama sakın "Bir tatlı huzur almaya geldik ah Kalamış'tan" eşliğinde RP'de dövüşe girmeyin. İnanın kılıçları atıp çilingir sofrası kurası geliyor insanın. :mrgreen:

Ben hayalgücünden de önce kafaların uyuşması ve aynı şeye yatkın olmasının böyle bir topluluğu oluşturduğuna inanıyorum. Yoksa Einstein'a hayalgücü eksik diyemezsiniz. Ama ben adamın hiç bir elinde asa ile tuhaf sözcükler söylediğini duymadım.

Ã?nce kafaların uyuşması ve yatkınlık, sonra hayalgücünün zenginliği, ancak ondan sonra en son olarak belli bir ortak tarz diyorum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

Artemis Entreri wrote:
Bende açıkçası buna katılmıyorum. Yani doğuştan bi hayalgücü olabilir. Ama kesinlikle frpnin hayalgücümü geliştirdiğine inanıyorum. Frp oynadığım süre boyunca farklı düşünebilme ve okuduğum kitaplar sayesinde olaylara geniş bir açıyla bakabilme yeteneğini kazandım. En azından böyle düşünüyorum.
Artemis aynen katılıyorum sana... artex şu yönde haklı hayal gücü olmayanlar frp ile ilgilenemiyorlar zaten. ewet içimizde potansiyel olmalı, olmalı ki frp bunu geliştirebilsin. Kesinlikle geliştirmekte bunu çok örneğini gördüm tabi bu isteyen için geçerli. her frp oynayanın gelişecek diye bişey yok. bazı kalıpara sıkışmış frpyi barbut oyununa çevirmişler için geliştirmez tabi. bu da bizim elimizde...

bu arada ne frpçiler var dediğiniz gibi değiller anlaşamayan birbirinin ardından kuyusunu kazan bu yüzden de biraz kötü üzücü şeyler söylüyorum ama frpci olmayı başaran ve kalan az kişi var. birbirnizle ne kadar iyi iseniz bu sizin için güzel ama sanmayın tüm frp camiası kan kardeş durumunda. keşke öyle olmasaydı ama en azından izmirde durum böyle gibi görünüyor. yıllardır aktif olarak olaylara pek bulaşmadım ama duyduklarım hep beni üzmüştü. gruplaşma mevcuttu. alsancakta birileri karşıyakada birileri bornovada birileri ama bi araya gelip birşey yapan çok azdı.

Neyse frpyi frp için kendi için ve arkadaşları için oynayan herkes benim için frpcidir...
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

Lord Necros wrote:
demarch wrote:FRP'ciyi FRP'ci yapan şey kılık kıyafeti, dinlediği müzik vs vs herşeyidir.
Lord Necros wrote:Giyinşim ve müzik zevkimin değişik bir kısmı yok.
Ha sen yani bana "Sen FRP'ci değilsin." diyorsun öyle mi? :tongue: Hmm.. Sen elime düşersin nasıl olsa. :mrgreen:

ee.. edit tuşu nerdeydi yav??..
Lord Necros wrote:Ama sakın "Bir tatlı huzur almaya geldik ah Kalamış'tan" eşliğinde RP'de dövüşe girmeyin. İnanın kılıçları atıp çilingir sofrası kurası geliyor insanın. :mrgreen:

o daha çok yolculuk müziği oluyor.. :mrgreen:

arkadaşlar iyi hoş herkes benim söylediğime karşı çıkmış da cümlenin tamamını okusanız..
zamanında demarch wrote: FRP'ciyi FRP'ci yapan şey kılık kıyafeti, dinlediği müzik vs vs herşeyidir. AMA EN Ã?NEMLİSİ düşünce yapısı ve hayalgücü kullanabilme yeteneğidir.
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Hissediyorum ki Bu Yoldayım...
Başkada Bir açıklaması yok bana göre
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Lord Necros wrote:
FrontsideAir wrote:Arkadaş çevrem çoğunluklar FRPcilerden oluşuyor ve diğerleriyle pek anlaşamıyorum. Sanırım bizi FRPci yapan şey de bu olsa gerek. Benzer düşünmemiz, hayal gücümüz, bazı konularda daha açık düşünebilmemiz gibi şeyler. Kısacası, kafaca uyuşmak.
Kesinlikle katılıyorum. FRP oynayan cemaatin düşünce yapısı, diğerlerinden daha farklı oluyor. İronik ki benim kafa yapım daha FRP'ye başlamadan böleydi. Okulda filan tenefüslerde oturup kitap okuduğum için alay edilir, hor görürdüm. Ama açıkçası ben de onları hor görürdüm. Benim onlar gibi son çıkan Serdar Ortaç klibini, Ahmet'le Ayşe'nin arka bahçede öpüşürken basılmaları üzerine çıkan dedikoduları bilmemem, bana bir şey kaybettirmiyor; ama onların benim ilgilendiklerime ilgilenmemeleri onlara hayalgücünü gelişmesi fırsatını ve yeni bir dünyaya açılan kapılarını kaybettiriyor. :D Bu yüzden gerek ortaokulda, gerek lisede yanlızdım. Sohbet edecek arkadaşlarım olsa da sağlam ilişkiler yoktu. Aynısı şu anda üniversitede de devam ediyor. Bu insanlarla aramı sağlam yapmamı engelleyen şey neydi? Giyim tarzım mı? Müzik zevkim mi? Giyinşim ve müzik zevkimin değişik bir kısmı yok. O halde beni bu insanlardan farklı kılan şey, düşünce yapımın farklılığıdır.

Yaşasın FRP'ci gençlik! :mrgreen:

Kesinlikle katılıyorum Lord Necros.Ben de şu an sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum.Elimde fantastik bir öykü varken çevremdekiler "ığğğ bu ne böle yine mi şu elT lerle ejderlerin olduğu öykü bıkmadınmı???" Bunu diyenlere cevabım hayır bıkmadım bıkmamda.

Asıl soruya gelince...

Bence bizlere Dünya kısıtlanmış bir mekan gibi geliyor olsa gerek...Ã?yle olmasa bile bulunduğumuz durumlardan uzaklaşmak istiyoruz ve kendimize hayallerimizi yaratma fırsatı veriyoruz.

Frp oynarken ya da en azından fantastik bir kitap okurken kendimin yanlış çağda dünyaya gelmiş bir şahıs olarak görüyorum."Hayır ben orda olmalıydım diyorum."

bizler yapmamız gerekenleri nerede yapacağımızı iyi bilen tipleriz.Ã?ünkü oynadığımız frp oyunu bize gerçek hayatta deneyim kazandırıyor.O karakterin yaptığını bizler gerçek hayattada yapabiliyoruz(her açıdan olmasada)...

Yani frp bizler için bir yaşam stili olmuş durumda...
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Ya abi ne derseniz deyin aslinda FRP bir felsefedir yani ortak ama ayni ortaklik icinde farkli noktalar yakalayabilen sadece dunya gerceklerinde degil hayali gercekliktede bulunabilen insanlara FRPci derim ayni sole diyim Muslum Gurses dinleyen bi adamda cok guzel bir frpci olabilir yada ne biliyim benim okulda kavga eden yere tukuren yakasi acik siyah pantalon alti beyaz corap giyen arkadaslarimda vardi ve cokta guzel oynayip katilim sagliyorlardi ama sunuda es gecemem frp oynayan farkli insanlar birbirlerinden etkilenerek (bence) etkilenmek derken ozenmeyi kastetmiyorum tamamnbe olumlu olarak kendilerini azda olsa cokta olsa degistirdiklerini dusunuyorum yani belkide o yuzden bu soruyu sormus olabilirsin Giyim tarzimi Muzikler mi diye
Post Reply