Yeni bir reklam çıktı eğitim 7 yaşında başlamaz 0 yaşında başlar diye.Hogwarts'da 11 yaşında başlıyor.Tabii Fred ve George (Ron'un abilerini) saymassak.
Ayrıca Harry Potter gerçekten güzel işlenmiş.Büyü limiti neden var ben onu anlamadım.Ancak MANA meselesine gelince açık olarak hiçbir zaman Harry Potter'dan
*Abi Mana bitti.Büyü yapamıyom*
şeklinde bir şey duyamassınız.Ã?ünkü bildiğim kadarıyla Mana demek büyü enerjisi demek.Ve Harry Potter Ateş Kadehi'nde en sonda Voldemort'la dövüş esnasında Harry Potter kaçıyor çünkü Mana'sı bitiyor.Eğer Mana'sı bitiyor olmasaydı, Harry sonsuza dek Voldemort'la savaşacaktı.
Büyünün çoluk çocuk oyuncağı olmadığı meselesine gelince.Harry Potter ve ordaki büyücüler Wizard değil Sorcerer'lar.Kanında büyü kanı olmayanlar büyü yapamıyor ve bu bildiğim kadarıyla Sorcerer demek oluyor.Ve yine bildiğim kadarıyla Sorcerer'lar büyüyü istemsiz yaparlar(bknz. Harry Potter'ın ailesine yaptıkları)
Asa meselesine gelince.Asalar canlı varlıklar ve sadece sahipleriyle uyumlu halde çalışırlar.Bir kişi Anka tüyü kullanıyorsa Hipogrif kuyruğu kullanamaz.(not:bildiğim kadarıyla yetişkin büyüler herkesin asasını kullanabiliyor.)
Asasız büyüye gelince.Büyü var asayla yapılıyor büyü var asasız yapılabiliyor.
Bu arada Aveda Kadavra yani öldürme büyüsü asasız yapılamasa da Voldemort gibi bir büyücünün asa kullanmasına ihtiyaç yok.Aynı şey Dumbledore için de geçerli
BU arada Dumbledore öldü

I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury