Torm paladini High Horn kalesi komutanının yanına gelir, arkadaşları Orclarla yaptıkları mücadelede yaralanmıştır. Tormlu konuşmaya başlar.
Tormlu : Komutanım arkadaşlarım çok yaralandı, onların icabına bakarmısınız ?
Oyuncularda biri DM den önce araya girer ve komutanın ağzından konuşur.
Komutan : Tabiiii bakarım. Komutan kılıcını çeker ve Tormlunun yaralı arkadaşlarını öldürür...
DM olarak bende bu komik olaya pek müdahale etmedim
Yine Tormlunun liderliğini yaptığı gurup kalabalık bir Orc birliği ile karşılaşır, kendileride ağır yaralanmalarına rağmen ön sıradaki Orcları saf dışı etmeyi başarırlar, fakat arkadaki 5 kişilik orc gurubu ellerindeki javelinleri fırlatmaya başlarlar.
Ve Elf oynatan oyuncu sorar...
Oyuncu : Abi bu javelinleri fırlatan Orclar ölüyor mu ?
Diyer oyuncular bu sözden sonra uzun süreli bir kahkaha tufanına kapılır zuhahahaha
DM gülmesini bitirdikten sonra cevap verir.
DM : Evet javelinleri atan orclar ölüyor. Javelinleri attıkları gibi ölüyorlar ömürleri bu kadarmış javelin elden çıkana kadar
Bir kopuş anı daha zuhahahaha
Başka bir oyun, oyunculardan biri half orc monk oynatmaktadır ve oyun Zhentil Keep' de geçmektedir. Bane tapınağı için çalışan half orc monk tapınaktan bir emir almıştır emire göre kendisine verilen belgeyi asgeri karargaha götürerek, Layd Vraj adında Lord Fzoul 'un misafiri olan kişiyi askerlerinde eşliğinde karşılamaktır.
Half orc askeri karargaha ulaşır, fakat half orc un geleceği karargahta kimseye bildirilmemiştir. Fakat Layd Vraj ın geleceğini ve onun limanda karşılanacağı bilgisi karargahta mevcuttur ve bunun için hazırlıklar yapılmaya başlanmıştır.
Half orc askeri yemekhaneye girer:
Half orc : İçeri giriyorum etrafıma bakıp yetkili birini arıyorum.
DM : İçerideki askerler tip tip sana bakıyor, şuanda etrafta rütbeli birilerini göremiyorsun.
Half orc : Ozaman ben askerlere sesleniyorum.
"Ben beklediğiniz kişiyim".
DM : Askerlerden biri sana bakıyor ve şunu söylüyor "Biz Layd Vraj' ı bekliyoduk o senmisin yoksa ?"
Bu sözlerin ardından hem oyun içerisinde ki askerler hemde oyuncular uzun soluklu bir kahkaha krizine girdi
Oyunculardan biri Vhaeraun inananı bir drow oynatmaktadır. Oyuncu lvl ları baya yüsektir. Bu arkadaşa emrinde ki 15 drow ile birlikte bir yere bir sevkiyat gerçekleştirmeleri istenmiştir bu sebeplede gece yarısı High forest dışına doğru emrindeki drowlarla beraber çıkmıştır fakat birileri önceden bir drow gurubunun High forest dışına doğru yöneldiğini Shevarash cı drow avcılarına haber vermiştir
Shevarash cı lar bir anda drowları gafil avlayıp saldırıya geçer. Shevarash cılar sayıca az olmalarına rağmen muhteşem planları sayesinde kısa sürede üstün duruma gelirler ve drow gurubunun lideri olan oyuncumuz başta olmak üzere drowlar kaçmaya başlar. Daha sonra oyuncu ormanda izini kaybettirdiğini düşündüğü anda ormanın içinden bir drow daha çıkar ve bizim oyuncuyu öldürür
Oyuncu : Abi nasıl öldürür ya, hani ben drowum ya şimdi, buda drow ben drow umya (adam nasıl öldüm şokunu yaşamaktadır
Diyer oyuncuların kahkahaları devam ederken
DM : Drow bu yani adı üstünde yapar
Daha nicesi var arkadaşlar bitmedi en yakın zamanda yazmaya devam edeceğim