Power Metal ve Frp

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Power Metal ve Frp

Post by Lixer »

WarHawk wrote:Rhapsody, Elven King, gibi gruplar yaptıkları müziği senfoni ile destekleyip liriklerinde frp hikayeleri anlatıyorlar. Ben bunu çok uyumlu bir biçimde başardıklarını düşünüyorum. Ancak kardeşim bunun tam aksini düşünüyor. Özelliklede Power Metal'in cırtlak vokali ile Fantastik kurguyu altüst ettiğine inanıyor. Eğer Power Metal dinliyorsanız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? :wink:
Kardeşine katılıyorum.

Arada power metal dinlerim ama frp oynarken bağırıştıkları için konsantrasyon bozucu olabilir. Kendi adıma zaten oyun oynarken müzilk şart diyenlerden de değilim de olursa da klasik müzik yada new age olmalı, bangır bangır elektro gitarlar değil.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Paleanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Paleanor »

Bence müziğin frp yi hatırlatmasının power metalle çok alakası olmayabilir. Kafam düşünmeyi istiosa Gamma Ray ya da Manowar fark etmez Lake of Tears da bile giderim frp dünyasına. ama müziklerinde frp yi anlatmak farklı o zamana Blind Guardian oluyor işte
Herkes birşeylere inanır...
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

Eskiden Metal ve Frp iki ayrı insandı...Sonra birileri aralarını buldu, bunlar yakışıyor birbirine dendi. Sonrasında abartanlar olup aslında bu iki varlık beşik kertmesidir kesin evlendirilmesi lazımdır dendi. Sonra ne olduysa oldu, herkesin görüşü, görüyü etkiledi...Bu ikisi dost oldu.

Ama işin özünde...Metal camiasının ne kendi içinde(çoğu türünde), ne de Frp ile ilişkisinde ne bir bağlantısı ve ne de bir mantığı vardır.

Alakasız şeyler yani...
Alakayla kurulan gruplar, Fantastik Literatürden etkilenmiş 3. iyi niyetli kişilerdir. :)
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

power metalin tabaında hayal gücü ve fantastik dünyalar vardır zaten... hele diğer müzik türlerinde bu kadar efek yokken frp ortamını az da olsa anmamızı sağlıyor power metal...

Ne mutlu power metal dinliyorum diyene!!
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
DragonForce
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DragonForce »

Blind Guardian - The Soulforged şarıkısıylar birlikte frp oynamanızı yada Dragonlance kitaplarını okumanızı tavsiye ederim :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

bana sorulacak olursa:
savaş ortamında Amon Amarth gibi Death Metal türü dinlenmeli. death metal dinlerken nasıl düşünürüz diyorsanız o sizin konsantrasyonunuzu sınar. Bu bir Role playing oyunuysa savaş esnasında kafede oturup çay içerken savaşmak tabii ki de kolay bir iştir. biraz işi zorlaştırmaktan bir şey çıkmaz bence :) hatta gerçekçi kılar
onun dışında Blind Guardian ve Iced Earth gibi gruplarların tüm şarkılarıda çığırarak geçmemekte. Normal bir ortamda özellikle Blind Guardian'ın şarkılarının akustik versiyonlarının dinlenmesini şiddetle tavsiye ederim :) hele Lord Of The Rings'in akustik versiyonunda kaval bile çalmaktadır ki insanı adeta büyülemektedir. yada bir Mordered's Song vardır ki hele heleee... bir de Skalds And Shadows (akustik) çok hoştur. daha bunun gibi birsürü örnek verebilirim :) her neyse, bana göre frp ile power metal gerçekten çok sıkı dostlardır, aman deyim araları bozulmasın :)
Image
DragonForce
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DragonForce »

Deneyin gerçekten süper oluyor.Yüzüklerin Efendisi ve Karayip Korsanları soundtracklerini dinlerken FRP oynamak bela bişiy gaz oluyor insan ama gerçekten gaza gelmek istiyorsanız HEAVY METAL MANOWAR VE ACCEPT DİNLEYİN. :evil:
Post Reply