Ozan Akademisi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

BUZDAğLARININ LEYDİSİ İÃ?İN:

Gnom leydinin gözlerine bakarak gülümsedi. Seninle tanışmak güzel de çok fazla leydi. Ama biliyon mu ismin uzun biraz. Keşke biraz daha da kısaltsaydın yahuu.. Bazı gnomların da böledir biliyo musun? Ama isim uzun olunca öle çabucak söleyemiyom. Tekerlme gibi olkuyo biraz da... Bak işte sana leydi diyom yaa.

Sanırım leydinin son eğitimine başlayabiliriz değil mi üstadım diye daha kalın bir ses geldi ileriden...

Gnom bir an konuşmayı kesti. Üstad Palisdanı aradı buldu. Evet evet üstadım başlayabiliriz. Buzdağınınleydisi doğru dedim di mi? Çok iyi BU aşamayı da geçecektir sanıyorum ki.

Kadına dönüp fısıldayarak Ã?oook iyidir Üstad Palisdan ama öle konuşmaya gelmiyo işte sıkıcı biraz neyse işte... İyi eğitimler. Böyle deyip ilerledi ve gitti.

Palisdan kadına dönüp... Son eğitimini sana ben vereceğim. Duyguların seline kapılmayı başarabiliyorsun ki ilk eğitimin amacı buydu. Gerektiğinde kontrolü de eline alabiliyorsun ki üçüncü eğitim de bunu amaçlıyordu. Palisdan çapkınca gülümsedi doğrusu tüm aşamalarda da gayet başarılıydınız güzel öğrenci.

Bu aşama biraz farklı soylu hanım. Bir ozan için en önemli olan özelliklerden biri de başka bir ozanla arasında uyum kurabilmektir. İki farklı ozanın sesi sözleri çalgıları tek bir anlamı nasıl içerebilir? Sanırım bunun düşüncelerinizi birleştirebilmek. Onu olduğu gibi kabul etmek kendinizi de olduğunuz gibi kabul etmek ama bir şekilde ikinizin de olduğunuz gibi kalıp aynı zamanda bir arada olabillmeniz. Palisdan gülümsedi. Biraz karışık oldu sanıyorum. Yola beraber çıktığınız ozanla ayrılmış gibi görünüyorsunuz kimbilir belki bir gün yine birleşirsiniz.

Ancak bu durumda uyum içinde olabileceğiniz bir kişi daha kalıyor. Kendiniz. Eski halinizle şimdiki sanırım biraz daha farklı öğrenci. Peki eski buzdağlarınınleydisinin söylediği şiir ile şimdikinin şiiri yepyeni bir anlam içerebilir mi? Eski kendinin üzerine bir şeyler ekleyip yeni birini yaratabilir misin?

Palisdan tekrar gülümsedi. Eski bir sahne belirdi. Buzdağlarının önünde... Geçmişten bir anı ama önünde ve canlı olan bir anı. Aşık olduğu adamı gördü. Onun önündeki kızı ve kadının karşıdaki adama sözlerini işitti. Geçmişteki kendisinin sözleri.

BUZ DAğLARININ LEYDİSİ

Buzdan kadehler içinde sunulmuş aşktı
Senin gözlerinin buzdan zindanlarının içinde hapis aşkın
Ben Buz Dağlarının Leydisiydim.
Sense kuşkular üstüne kurulu aşklar lordu
Buz öldürmez korur.
Helede bazı unutulmaz duyguları dondurup asırlara taşıyan çoktur.
Ama kuşku, kuşku öylemi ?
Kuşku yıpranmış sadakatin ve saygının beslediği en iğrenç histiki
Bütün hisleri hissizleştirir.
Ben aşkımı ilelebet donduracağım
Ama sen yarın beni unutup kendi sadakatsizliğine yeni kurbanlar bulacaksın
Onlardanda kuşkulanacaksın fakat asıl sadakatsizin kendin olduğunu hep bileceksin.
Benki buz dağlarının Leydisi asırlar sonrada seni sevip bekleyeceğim
Ama sen, asırlık bir sadakatin önünde yokolacaksın.

Adam önünde duruyordu. Kadın o sözleri söylenmiş olan kadın kendisi idi. Adamın yüzündeki ifadeyi gördü. Adamın ona duyduğu sevgiyi ve yanılgıyı gördü. ANcak tüm ifadeler donmuştu. şarkı öylesine güçlüydü ki adamı ve çevredeki her şeyi sanki donduruyordu. Bunu o an farketmemişti leydi ama şimdi fark ediyordu.

şarkın çok güçlü leydi dedi Palisdan ama sanki sözler beyninin içindeydi. Bu seviyedeki bir ozanın sahip olmaması gereken bir güç bu... Sen tüm Dünyaya bir gerçek anlattın. Ve Dünya da seni dinledi. şİmdi bunu değiştir buzdağlarının leydisi... Onlara soğuğun şarkısını söyledin. şİmdi de sıcağınki şarkısını söyle.... Bunu yapamazsan çevrendeki Dünya en azından senin için donacak. Kendine gerçeği gösterdin. Ã?evrendeki DÃ?nyaya da göstermelisin. Ã?ncelikle de içindeki soğukluğu ilk olarak gösterdiğin bu adama..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
buzdaglarininleydisi
Kullanıcı
Kullanıcı

son sınav

Post by buzdaglarininleydisi »

Firble wrote:BUZDAğLARININ LEYDİSİ İÃ?İN:

Sanırım leydinin son eğitimine başlayabiliriz değil mi üstadım diye daha kalın bir ses geldi ileriden...

Gnom bir an konuşmayı kesti. Üstad Palisdanı aradı buldu. Evet evet üstadım başlayabiliriz. Buzdağınınleydisi doğru dedim di mi? Çok iyi BU aşamayı da geçecektir sanıyorum ki.

Ancak bu durumda uyum içinde olabileceğiniz bir kişi daha kalıyor. Kendiniz. Eski halinizle şimdiki sanırım biraz daha farklı öğrenci. Peki eski buzdağlarınınleydisinin söylediği şiir ile şimdikinin şiiri yepyeni bir anlam içerebilir mi? Eski kendinin üzerine bir şeyler ekleyip yeni birini yaratabilir misin?

Palisdan tekrar gülümsedi. Eski bir sahne belirdi. Buzdağlarının önünde... Geçmişten bir anı ama önünde ve canlı olan bir anı. Aşık olduğu adamı gördü. Onun önündeki kızı ve kadının karşıdaki adama sözlerini işitti. Geçmişteki kendisinin sözleri.

BUZ DAğLARININ LEYDİSİ

Buzdan kadehler içinde sunulmuş aşktı
Senin gözlerinin buzdan zindanlarının içinde hapis aşkın
Ben Buz Dağlarının Leydisiydim.
Sense kuşkular üstüne kurulu aşklar lordu
Buz öldürmez korur.
Helede bazı unutulmaz duyguları dondurup asırlara taşıyan çoktur.
Ama kuşku, kuşku öylemi ?
Kuşku yıpranmış sadakatin ve saygının beslediği en iğrenç histiki
Bütün hisleri hissizleştirir.
Ben aşkımı ilelebet donduracağım
Ama sen yarın beni unutup kendi sadakatsizliğine yeni kurbanlar bulacaksın
Onlardanda kuşkulanacaksın fakat asıl sadakatsizin kendin olduğunu hep bileceksin.
Benki buz dağlarının Leydisi asırlar sonrada seni sevip bekleyeceğim
Ama sen, asırlık bir sadakatin önünde yokolacaksın.

Adam önünde duruyordu. Kadın o sözleri söylenmiş olan kadın kendisi idi. Adamın yüzündeki ifadeyi gördü. Adamın ona duyduğu sevgiyi ve yanılgıyı gördü. ANcak tüm ifadeler donmuştu. şarkı öylesine güçlüydü ki adamı ve çevredeki her şeyi sanki donduruyordu. Bunu o an farketmemişti leydi ama şimdi fark ediyordu.

şarkın çok güçlü leydi dedi Palisdan ama sanki sözler beyninin içindeydi. Bu seviyedeki bir ozanın sahip olmaması gereken bir güç bu... Sen tüm Dünyaya bir gerçek anlattın. Ve Dünya da seni dinledi. şİmdi bunu değiştir buzdağlarının leydisi... Onlara soğuğun şarkısını söyledin. şİmdi de sıcağınki şarkısını söyle.... Bunu yapamazsan çevrendeki Dünya en azından senin için donacak. Kendine gerçeği gösterdin. Ã?evrendeki DÃ?nyaya da göstermelisin. Ã?ncelikle de içindeki soğukluğu ilk olarak gösterdiğin bu adama..
"Aşk bana buzdan kadehler içinde sunuldu ama, nasıl anlatabilirim acaba bana güveninizi yıkamam bilesiniz bu kadar katedilmiş yolum varken yapamam yerimde sayamam ve en kötüsü geride dönecek yerim yok benim...şey..elbet deneyeceğim Üstadım.."

Bana aşk budan kadehler içinde sunuldu ,
Bana ait olmayan sevgiyle,
Bana ait olmayan sadaktten uzak bir adamın elinden ,
Benki dondurdum zamanı,
Dondurdum kalbimi,
Dondurdum tüm sevdiklerimi
Bunu sadakatimin bedeli bildim
Senin sadakatsizliğinin bedeli bildim
Ama öğrendim zamanla
Aşkım kinim olmuştu, sonra nefretim oldu
Dondurdu hayatımı işte anladım o zaman
Kaybettiğimi tüm sevdiklerimi
şimdi arıyorum bilinmeyen yollardan geçerek biricik abicimi
şimdi arıyorum donmanın çözüm olmadığı bu sorunumun çözümünü
Seviyorum evet halen seviyorum lanetimdeki gibi seni
Ama nefretim yok artık kinim bitti yokoldu
Hissetmiyorum acıyı üzülüyorum sadece sana ve kaderime
Bakıyorum ve görüyorum şimdi seni nasıl dondurup sonsuzluğa tek başına ittiğini
Seni ve kalbimi arıyorum şimdi benden ta içerlerde
Evet işte orda kalbimin en derinyerinde bir kor var halen söndüremediğim işte bu aşkım İşte beni ve seni kurtaracak olan
Tüm sevdiklerimin çözümü , o benim içimde buzdan nehirlere dönmüş kanımı ısıtıyor şimdi biliyorum
Gözlerimden süzülen yaşları hissediyorum
Çok uzun zamandır hasrettim onlara
Onlarki acılarımı , hüzünlerimi, sevinçlerimi geri getirdi bana
Onlarki kalbimin acısını verdi, canım yanıyor ama
Ã?ığlıklarımı duy lütfen uyan, lütfen uyan sende gör hatanı sende tat acımı
Hiçmi sevmedinki beni, bahşettin bana böyle bir acıyı
Uyan ve duy kalbimin alev alev yanışını
Dağılsın buzlarınız tüm sevdiklerim duyun ve uyanın
Gelin sarın yaralarımı, gel sende gör hatalarını
Afedilmek ve affetmek tanrılarımın gücündeki kişilerce verilcek karardır
Ama benden bulmayacaksın cezanı
İnan cehennemin ateşleri bahşedilecektir sana onlar versin cezanı
Benki Buzdağlarınınleydisi
Buzların , duyguların ve eskilerde aşıkların tek bekçisi
Dönüyorum geçmişteki hayatıma
Sevdiklerimin ve kendimin üzerinden silyorum buzların etkisini
Evet senin üzerindende siliyorum artık donuk kaygısız bakışların dağılsın
Gerçek hayatın acısını tatsın , tanrılar affın veya lanetin konusunda karara varsın
Ben yine benim ve şimdi sımsıcak kalbim o aşk benim seninle alakası yok inan beni ayakta tutacak onun ateşi
Yine bekçiliğini yapacağım sevgililerin
Onlarki yüceltir beni , onların sevgisiki ateşler kalbimdeki korlar ısınırım sıcacık
Ve belki abicimde dönmüş olur hayallerimden gerçek hayatıma knaım canım tek varisim....

Shnedeki kendisine bağırmkatan ve sesini duyurmaya çalışmaktan ve etkilerini görmek için umut dolu gözlerle bakmakta şuan leydi...bekleyiş ne zamana kadar nereye kadar bilinmez..ama artık sıcacık kalbi , ama bir o kadar arttı acısı taşıması güç bir yürek içinde debeliniyor şimdi...
Kalbinin esiri bir bilge
gözlerinin esiri bir kalp
iradenin esiri bir beden
arzularını hapsetmiş iki göz,
ve sevgiden bir haber sözler prensi sana selam...

http://tr2.monstersgame.net/?ac=vid&vid=34051957

http://www.knightf
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Rhonin için

Merhabbaaaa diye bağırdı gnom ileriden gelen kadına.... Merhabaaa üstad nasılsınız acabaaa?

Üstad Galadlirim gnoma hafifçe gülümsedi. Çok iyiyim Üstad Firble... Johna bakıp gülümsedi. Ã?ğrenci ile iyi vakit geçirmiş gibisiniz. Firble John a bakıp suratını astı. Öle eelendim de işte ne diyeyim aşık bu çocuk... Aşk da onu çok güzel yerlere de getirmiş ama işte dahası için başka bi şeyler de lazım.

Galadlirim acıyla gülümsedi. Aşk güzeldir Üstad Firble... Ã?ğrencinin öğreneceği daha çok şey var değil mi hem aşkla ilgili hem de diğer konularla ilgili.

Gnom tam anlayamamış gibi garip baktı. Öledir üstadım... Neyse işte ben size bırakıyom örencimi..... Umarım iyi bir eitim yaparsınız onla. Yavaş yavaş merdivenlere doğru yürüyerek kapıdan çıktı gözden kayboldu.

Üstad Galadlirim John a döndü. Demek aşıksın John dedi gülümseyerek. Gülümsemesindeki acı hala yok olmamıştı. Aşk seni sürükler öğrenci ve sürüklenmek de iyidir. Tüm ozanlığını sürüklenerek geçirsen de güzel bir şey yapmış olursun. Hatta çoğunun yaptığından güzel bir şey...

Ama daha ileriye de gidebilirsin. Gidebileceğini de tahmin ediyorum öğrenci John.

Bak dedi Galadlirim. Ve John bir anda farklı biri olduğunu hissetti. Baktığı yön değişmemişti. Hatta bedeni de aynıydı ama sanki zihni bambaşkaydı. Eski zihninden arta kalan güçlü anı onu hala zorlasa da John yeni zihninin güçlü duygularını hissetmekten de kurtulamadı.

Bir kadındı galiba.... Emin değildi ama bir kadındı. Aşık olmuştu daha çocukken.... Aşık olduğu oğlan... Onunla çok güzel anıları olmuştu. Ã?yle güzel anılar vardı ki... Ama bir sorun vardı o anıları hatırlamak acı veriyordu. Oğlan gitmişti. O ise onu unutmamıştı. Sonra yıllar sonra oğlanın başka bir kızla olduğunu görmüştü. Unutmak istemişti onu. Zihninin derinlerine gömmüştü aşkla ilgili tüm anıları. Birkaç başka kişiye aşık olmayı denemişti. Belki de onların azıcık ilgilerine kanmıştı. Ama onlar birçok insanın arasında onu rezil etmişlerdi. Her rezil oluşunu ayrı ayrı hatırlıyordu kız. Her seferinde yumruk yemiş gibi olmuştu. Sonra yeni birini sevmişti... Belki de sevdiğini sanmıştı. Hayır sevmişti. O ona gülümsediğinde içi nasıl sımsıcak oluyordu hatırlıyordu. Ama adam onu hiç sevmemişti. En sonunda bırakıp giderken bunu adam söylemişti. İçi nasıl paramparça olmuştu hatırlıyordu nefes alamamıştı.

Sonra gömmüştü tüm hatıralarını gömmüştü. Hepsi zihninin derinlerindeydi. Hatıralarını hatırlamamaya çalışmasını hatırlıyordu. Başarmasını da sanki bir parçası kesilip atılmış gibi gelmişti ona.... Sonra yeni bir adamla karşılaştığında içinde garip sıcaklığı hissetmişti. Ve ürkmüştü ondan... Onu reddenlerden birine dönüşmüştü belki ve o adamı herkesin önünde rezil etmişti o da... O adam acı içinde arkasını dönerken içinde garip bir acı duymuştu. Ama acının ne olduğunu anlamamıştı bile...

Yeni zihnindeki anılar beynini sararken kadının sesini duydu John... Yeni zihninin hatıralarına direnme John onlara bırak kendini... Bir an kendini o anıları yaşayan kişi gibi hisset. Ve bana anlat o kadının yaşadıklarını anlat.... Yaşadıklarını ve en son adamla karşılaştığında hissettiği duyguyu. Kendi duygularının seline kapılabildiğin gibi başka birinin duygularını anlayıp onların da seni sarsmasına izin verdiğinde o zaman ikinci adımı atmış olacaksın öğrenci... İkinci aşamayı at bana o kadının yani senin neler hissettiğini anlat.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

BUZDAğLARININ LEYDİSİ İÃ?İN:

Buzdağlarının leydisi çevresine yayılan sıcaklığı hissetti. Hareketsizlik ve soğukluk giderek çözüldü. Aynı anda adamın gözlerinin içinde de yeniden sıcaklık hissetti. Aynı anda acı da vardı bu gözlerde ama adam artık bu acıdan kaçmayacak onunla yaşamayı öğrenecekti.

Kutlarım öğrenci diyen ince bir ses duydu Buzdağlarınınleydisi. Arkasında akademinin diğer iki üstadı Galadlirim ve Firble vardı. Palisdan da zarif adımlarla iki üstadın yanına geçti.

İnsanları anlamayı ve onları anlatmayı başarıyorsun öğrenci buzdağlarınınleydisi. Üstelik de anlamamakta ısrar edenlere bile anlatabiliyorsun. Anlatmak istediklerinin tam aksine inanmış olanlara bile. Akademinin ilk eğitiminin rehberlik ettiği yolu fazlası ile yürüdün. Üstelik duygularını dondurmayıp acı da verse onları hissetmeyi de öğrendin. Ki bu bir ozan için önemlidir. Duygular kendi duyguların da olsa başkalarının duyguları da olsa onlardan asla kaçmamalısın. Kaçarsan bir gün onların hissettirdikleri acıyı bile arayabilirsin.

Neyse işte öğrenci buzdağlarının leydisi. Üstadlara soruyorum. Bu öğrencinin ilk aşamayı geçmesini onaylıyor musunuz? Firble gülümseyerek öne atladı.

Eveet eveet onaylıyom onaylıyom. Sonra Dorusu iyi bi örenciydin örenci özliycem seni...

Galadlirim Firble sözlerini söylerken gözlerini gnom üstada dikmişti. Sonra yavaşça öğrenciye baktı. Gözleri kadını adeta deliyordu. Yüzünden ne düşündüğü anlaşılmıyordu. Sonra gülümsedi. Doğrusunu söylemek gerekirse bana biraz kendimi hatırlattım öğrenci eski halimi. İyi bir ozansın. Ve bunun tadını çıkart. Sana rehberlik etmek güzeldi. Yoruk a baktı. Ã?ğrencinin geçmesini onaylıyorum.

Palisdan öne çıktı. Hafifçe eğilerek Sizinle çalışmak zevkti güzel hanım. Güzel sesinizin dile getirdiği ezgileri hep hatırlayacağım dedi ve kalktı. Yoruka bakıp Ã?ğrencinin geçmesini onaylıyorum dedi.

Yoruk Buzdağlarınınleydisine baktı. Buzdağlarınınleydisi akademinin ilk eğitimini geçtin. Tebrik ederim ozan. Tebrik ederim Gerçeğin Sözcüsü.

Akademinin duvarlarında bir anda hafif bir ezgi yankılanmaya başladı. Duvarlarda bir ışık belirdi. Ezgi hala duyuluyordu. Ve ışık sanki ezgi ile dansediyordu. Işık Buzdağlarınınleydisinin etrafına toplanmaya başladı. Leydi sesleri çok daha kuvvetli duymaya başladı. Işık da çok daha parlaktı. Sonra ışık da sesler de kayboldu.

Bu sana akademinin hediyesi Buzdağlarınınleydisi sınavın boyunca Buzun ve Ateşin şarkısını söyledin. Bundan sonra buzun ve ateşin şarkılarını duyabileceksin. Buz ve ateş de senin söylediğin şarkıları duyabilecek.

Hepsinin ötesinde buzdağlarınınleydisi bu gördüklerinin hepsi bir rüya idi. Ama yine de gerçekti. şimdi uyanabilirsin.

Akademinin görüntüsü giderek silikleşti ve buzdağlarınınleydisi uyandı.

RP dışı: Bir iki hatılatma için hakkında başlığına bi bak. Bi de bir eğitimini değerlendirirsen memnun olurum. : )
HARBE GİDEN
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Carran başını kaldırdı ve önünde duran akademiye bakındı..Uzun zaman olmuştu yola çıkalı..Tüm diyar yokoluşun eşiğindeyken..Ve bu eşik kendi kasabasına sıçrarken..O sırada yola çıkmıştı genç ozan..Göl aside dönüşüp taştığı günden beri bir gün bile duraksamadan ilerlemişti..Tüm o gördüğü o acı..Hepsi genç ozanın kafasına kazınmıştı..

Tüm sevdikleri adamın gözleri önünde birer birer yokolmuşlardı..Kendisi asit baskını sırasında bir çatıya çıkararak sağ kalmayı becerse bile başta sevdiği kız olmak üzere kasabanın çoğu asidin içinde eriyerek et ve kemik yığınına karışmıştı..

Halbuki akşam tavernada onun için yazdığı şarkıyı okuyacaktı..Onuda onun için çağırmıştı..Herşey o anda başlamak zorundamıydı..O sokakta yürürken sokağın asitle kaplanması..

Tekrar hatırlıyordu..

Asit nehiri sokakları doldururken hızla yukarıya çıktıgını ve sevdiğinin hayatta olması için Oren e dualar okuyor oldugunu hatırlıyordu..Ã?atıya vardıgında ise Orada..O biricik aşkının çığlıklar içersinde bir tahta parçasına tutunmuş belden aşağısının eriyişini izlemişti..Gözleri kayana kadar çığlık atan kız ikiye bölününceye kadar asit nehrinde debelendikten sonra cansızlaşmış,vücudunun geriye kalanıda asidin içine yuvarlanmıştı..

Evet..Kesinlikle hatırlıyordu..

Tam kapının önüne geldi..Ve gözlerinden bir damla yaş yere akıverdi..Gözünün önünde o katliam gerçekleşirken kendisi sadece oturup izlemiş..Ve hiçbirşey yapamamıştı..Hiçbirşey..

Sonra tuaf derme çatma bir kayıkla belli çaplı insanlarla karaya çıkmışlardı..Ne olduğunu bile anlamayan Carran şok içersinde karaya bastıgında hala olanlara inanmak istemiyordu..Ancak insanların bagırınışları ve çırpınışları ona inanmak istemediği şeylerin gerçek oldugunu tekrar tekrar vurguluyorlardı..Ve Carran tüm bu olanların ortasında çaresiz kalmıştı..Ne kimseye bir yararı vardı..Ne de kendisine..

Yarım saat sessizce katliamı seyretmişti..Duygusuzca..Sakince..Biraz da geçirdiği ani şokun tesiriydi tabi..Gitmek,burada daha fazla kalmak istemiyordu..Ama ozan kanı onu orada çakılıp herşeyi sonuna kadar izlemeye ve notlar aldırtmaya itmişti..

Sonrası yollardaydı..Akademi diyordu kendi kendisine..Oraya gitmeliyim..

İstediği tek şey kalmıştı..Buradaki son görevini tamamlamak..Herşey yokolsa bile geriye kalıcı bir eser bırakmak..Gördüğü tüm o acıları kaleme,kağıda dökmek..O felaketten sağ kalabilenlerden birisi olarak işe yarayıp gelecek neslin okuyabileceği..Ders alabileceği birşey bırakmak..

Ve birşey daha..Duyduğuna göre gerçek bir üstat ozan oldugunu akademinin üstatlarına kanıtlarsa..Tüm testleri başarı ile geçerse..Eserinin güzelliği ile olacakları bile değiştirme gücü bahşedilirmiş üstatlar tarafından başarılı olan sayılı kişilere..

Gözleri yaşarıyordu hala..Elini cebine attı..Ve ''O'' na yazmış oldugu şiir e bakındı..

''Senin için sınavları geçmeye çalışacağım bebeğim..Ã?ünkü burası seni tekrar görebilmek için son umudum..''

şiiri tekrar katlayarak cebine koydu..Henüz değildi..Bu ''Özel'' şiiri sadece sınavları geçerse okuyacaktı..Tekrar onu görebilmek için..

Başını öne eğdi..Ve sırt çantasını iki omzunda sarsarak tekrar yerine oturtturdu..Yorgundu evet..Ancak şu anda dinlenmek için zamanı yoktu..Belki herşey bittikten sonra..Belki herşey yolunda giderse..İşte ozaman dinlenebilirdi..

Tam kapının önüne geldikten sonra kapıya bakındı..Herşey tavernadaki gibi olacaktı..Burası da onun için bir sahneydi..Ve yerin önemi yoktu eserini anlatabileceği sürece..

Hiç çaresiz kaldınızmı
Olanlar karşısında..
İnandığınız değerler..
Asit gölü altında yığıldıgında..
Sadece bakıp izledinizmi..
Herşey yok olup giderken..
''Lütfen'' bağıranları dinlerken..
Sadece ''BİR şANS'' dilerken..
Tüm olanları durdurmayı isterken..
Ancak..
Bir şey yapamazken..

Denediniz mi dua etmeyi yüce Orene..
Sorarım sana Yüce Oren adaletin Nerede..
Binlerce insan yanıp yok olurken..
Neredeydi şovalyelerin kılıçlarındaki adaletleriyle..

şimdi çık ortaya ve kurtar inananlarını..
Neredesin yüzyılların şovalyesi inananları yanarken..
Altında kulları yanan bir kasaba varken..
Nasıl durdun tahtında hiçbirşeye ellemeden..

Pencereden koklarken yanık kokusunu..
O zaman gördüm onun sonunu..
Neden..Neden aldın sende onu..
Sırf ben değildim sadece acı çeken..
Herkez bağırıyordu nerede babam annem..

şimdi sadece rüyalar saklı o boş sokaklarda..
Sağ kalanlar kıyıda sevdikleri için ağlar..
Bir zamanlar mutlu oldukları o güzel anılar..
Kalanlar bunları kırık kalplerinde saklar..
.........................................................................
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
buzdaglarininleydisi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by buzdaglarininleydisi »

Firble wrote:BUZDAğLARININ LEYDİSİ İÃ?İN:

Buzdağlarının leydisi çevresine yayılan sıcaklığı hissetti. Hareketsizlik ve soğukluk giderek çözüldü. Aynı anda adamın gözlerinin içinde de yeniden sıcaklık hissetti. Aynı anda acı da vardı bu gözlerde ama adam artık bu acıdan kaçmayacak onunla yaşamayı öğrenecekti.

Kutlarım öğrenci diyen ince bir ses duydu Buzdağlarınınleydisi. Arkasında akademinin diğer iki üstadı Galadlirim ve Firble vardı. Palisdan da zarif adımlarla iki üstadın yanına geçti.

İnsanları anlamayı ve onları anlatmayı başarıyorsun öğrenci buzdağlarınınleydisi. Üstelik de anlamamakta ısrar edenlere bile anlatabiliyorsun. Anlatmak istediklerinin tam aksine inanmış olanlara bile. Akademinin ilk eğitiminin rehberlik ettiği yolu fazlası ile yürüdün. Üstelik duygularını dondurmayıp acı da verse onları hissetmeyi de öğrendin. Ki bu bir ozan için önemlidir. Duygular kendi duyguların da olsa başkalarının duyguları da olsa onlardan asla kaçmamalısın. Kaçarsan bir gün onların hissettirdikleri acıyı bile arayabilirsin.

Neyse işte öğrenci buzdağlarının leydisi. Üstadlara soruyorum. Bu öğrencinin ilk aşamayı geçmesini onaylıyor musunuz? Firble gülümseyerek öne atladı.

Eveet eveet onaylıyom onaylıyom. Sonra Dorusu iyi bi örenciydin örenci özliycem seni...

Galadlirim Firble sözlerini söylerken gözlerini gnom üstada dikmişti. Sonra yavaşça öğrenciye baktı. Gözleri kadını adeta deliyordu. Yüzünden ne düşündüğü anlaşılmıyordu. Sonra gülümsedi. Doğrusunu söylemek gerekirse bana biraz kendimi hatırlattım öğrenci eski halimi. İyi bir ozansın. Ve bunun tadını çıkart. Sana rehberlik etmek güzeldi. Yoruk a baktı. Ã?ğrencinin geçmesini onaylıyorum.

Palisdan öne çıktı. Hafifçe eğilerek Sizinle çalışmak zevkti güzel hanım. Güzel sesinizin dile getirdiği ezgileri hep hatırlayacağım dedi ve kalktı. Yoruka bakıp Ã?ğrencinin geçmesini onaylıyorum dedi.
Leydi durumundan şaşkın ve bir o kadarda hüzünle sevincin karışımı dolmuş gözlerle Üstadlara bakıyordu hepsi ağız birliğiyle yüceltiyordu onu sözleriyle. Ne kadar güzel bir andı bu rüyada olmasa gerçektende akardı heralde göz yaşları. eğilerek şükranla teşekkürünü iletti Üstadlara.
Firble wrote: Yoruk Buzdağlarınınleydisine baktı. Buzdağlarınınleydisi akademinin ilk eğitimini geçtin. Tebrik ederim ozan. Tebrik ederim Gerçeğin Sözcüsü.

Akademinin duvarlarında bir anda hafif bir ezgi yankılanmaya başladı. Duvarlarda bir ışık belirdi. Ezgi hala duyuluyordu. Ve ışık sanki ezgi ile dansediyordu. Işık Buzdağlarınınleydisinin etrafına toplanmaya başladı. Leydi sesleri çok daha kuvvetli duymaya başladı. Işık da çok daha parlaktı. Sonra ışık da sesler de kayboldu.

Bu sana akademinin hediyesi Buzdağlarınınleydisi sınavın boyunca Buzun ve Ateşin şarkısını söyledin. Bundan sonra buzun ve ateşin şarkılarını duyabileceksin. Buz ve ateş de senin söylediğin şarkıları duyabilecek.

Hepsinin ötesinde buzdağlarınınleydisi bu gördüklerinin hepsi bir rüya idi. Ama yine de gerçekti. şimdi uyanabilirsin.
Evet uyanma zamanıydı ama bu güzel insanlardan ayrılmak ve son sözler ateş ve buza hükmetmek bu iyimiydi kötümüydü derken silkleşmeye başladı görüntüler. Gönül rahatlığıyla teşekkürünü bile edememişti son söylenenlere...acaba tekrar gelebilecekmiydi açılacakmıydı bu kapılar ona tekrardan....zaman evet zaman kaldı anahtar o açılması gerektiğinde açacak önündeki yolu biliyordu hiç ummadığı bir anda gelmişti buraya ve şimdi hiç aklından geçirmediği bir anda ayrılıyordu.
Kalbinin esiri bir bilge
gözlerinin esiri bir kalp
iradenin esiri bir beden
arzularını hapsetmiş iki göz,
ve sevgiden bir haber sözler prensi sana selam...

http://tr2.monstersgame.net/?ac=vid&vid=34051957

http://www.knightf
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

HORCOEL_BAATOR İÃ?İN:

Kapılar açıldı. Ve gnom dışarı çıktı... Acayip hakkaten de diye söylendi kendine çok garip... Bir süredir cesaret için sölenen bu şiirler hep çok daha uzun ve deişik oluyor. Sonra başını kaldırıp uzun adama göz attı. şey ziyaretçi yeni bir ziyaretçi sorusu beni sevindirdi. Bugünlerde de ziyaretçiler de arttı galiba... Başını eğip söylendi. Nedenini de biliyom galiba.. Tekrar yukarı kaldırdı başını. Neyse işte içeri girmek istersen buyur ziyaretçi... Burası akademi ozan akademisi... Ama sanırım bunu sen biliyon. Hatta burada ozanlık yolunda ilerleyenlere yol gösterdiimizi de biliyon sanırım. Öle ise hoş geldin ziyaretçi... Eğer sana da yol göstermemizi istersen eğer eğitimine başlayabiliriz sanırım değil mi? İster misin acaba? ? ?
HARBE GİDEN
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Yolculuk sırasında aşınmış ve yıpranmış gömleğini çekiştirirken akademi üstatlarından birisi olması gerektiğini düşündüğü gnome ye bakındı..

''Evet efendim..Maltyr'den buraya kadar yolculuk yaptım..''Ã?hö..Ã?hhö..Ã?ksürdü ve ağzını kapattı..''Geldiğim yerde yaşananları sizinle paylaşmak..Ve tabii ki de eğitim için buradayım..''

Carran dikkatle gnomun üzerinde göz gezdirdi..Acaba karşısındaki diyarca ünlü Üstat Firble olabilirmiydi..(Bardic Knowladge)Söylentilere göre kıyamet öncesi kaybolmuştu ama..Duyduğu tarifleri karşısındaki gnomle karşılaştırdı..Gerçi her gnome her gnomeye benzeyebilirdi onun gözünde..

şaşkınlıkla gözlerini dikip gnomeye bakınmaya başladı..Eğer bu karşısındaki Gerçekten Ozan Firble ise..Ondan kesinlikle öğrenebileceği çok şey vardı..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Gnom karşısındaki adama garip garip baktı. Kafasını eğdi. Kendi kendine bir şeyler mırıldandı. Sonra sesini biraz yükseltti. Malytr Maltyr demek.. Demek yaşananaları paylaşmak istiyosun sen deeeeee...

Birden başını kaldırıp adama baktı. Demek olanları paylaşmak istiyosun. Eğitim için de buradasın. Demek öle ziyaretçi... Ölese buyur içeriye..

Carran iki kanadı da ardına kadar açılmış kapıdan içeri girdiğinde ortada iki nüyük yukarlak kulemsi yapı ve çevrede de birçok değişik oturma yeri olduğunu gördü.

Yoruk bir köy evini andıran oturma yerine ilerledi. Adama dönüp sordu. Oturmaz mıydın ki acaba sen ziyaretçi... Oturmaz mıydın? ? ?

Kendisi cevap beklemeden divana oturdu. Adama bakmak için kafasını tekrar yukarı kaldırdı. şimdi ziyaretçi. Buraya geldin. İki şey için geldin. Akademi anlatacakları olanlara da açıktır her zaman tabii ki de.. Ama önce anlatacaklarını mı analatmak istersin yoksa eğitimi mi görmeyi istersin ziyaretçi.. Seçim senin ziyaretçi senin işte...
HARBE GİDEN
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Ben..Ben..Hangisi olursa farketmez efendim..Kararı sizin bilgeliğinize bırakmayı arzu ediyorum..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ama ama ama dedi gnom şaşırarak... şimdi şöle ki şunu da sölemem lazım... Akademi eğitimi asla tam o anda başlamak istediğini söylemeyenlere verilmez ziyaretçi... Ã?ünkü bu bir rehberliktir. Rehberlik isteyene ve istediği zamanda ve hatta istediği kadar verilir. Öle deil mi ki? Deilse de sen söle...

Bunun dışında da anlatacaklarını hiiiiç bilmiyorum ki... Eğer istersen annat onları.. Ancaaak eğitim ancak kendiliğinden evet eğitime başlamayı istiyom dediinde başlar. Sana önce eitimi al desem doru olmaz... Seni eitime yöneltmiş olurum ki bu akademinin kurallarına çoook aykırı... Akademinin ayakta kalması için çoook gerekli kurallara aykırı olur bu evet.
HARBE GİDEN
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

''Peki..O halde önce eğitime girmek istiyorum efendim..''dedi ve afallayarak gnomeye bakındı..Gnomeler ne kadar ilginç konuşuyorlardı böyle..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Gnom dudağını bükerek adama baktı. Öle ise örenci ozan akademisinin eğitimine hoşgeldin örenci... Umarım eitim boyunca aradıın ne ise bulursun sen?

Bir süre sessizce durdu. Sonra şimdi işte seni akademinin üstadlarından biri ile tanıştırıyim... Üstad Galadlirim senin ilk eitimini vercek.

Gnomun yanında birden bir kara elf kadını belirdi. Yokluktan ortaya çıkmamıştı. Ama nasılsa Carran onun varlığını fark etmemişti.

Üstad Galadlirim Carranın gözlerinin içine baktı. Büyük bir acıdan gelmişsin buraya öğrenci Carran... Acın içinde çok güçlü.. Bu da seni güçlü yapıyor. Duygularını ifade etme konusunda güçlüsün.. İlk eğitiminde az sıkıntı çekeceksin.

İlk eğitim ozanlığın ilk basamağı kendi duygularını ifade etme üzerinedir. Pek çok kişi bunu denediklerinde yapacaklarını görebilir. Ama çok azı dener.

Aslında ismi çok duyulan bir ozan olmak için bu kadarını bile yeterince güçlü yapmak yeterli olabilir. Ama ileride daha başka ve daha farklı güzellikleri olan aşamalar da vardır ozanlık yolunda.

Kara elf üstad biraz durdu. Ama diye devam etti. şimdilik bu bizim konumuz değil.

Kendini nasıl ifade edeceğini veya belli şarkı kurallarını anlatmayacağım sana öğrenci bunları sen bileceksin. Senin yapman gereken sadece yaşadığın çok güçlü bir anı hissetmek ve bunu tüm kalbinle yapmak.. Bunu yaptığın zaman o anı nasıl anlatacağını da bileceksin. O duyguyu belki bütünüyle yaşamayacak onu dinleyenler duygu onların kafasında yalnız düşünce olarak belirecek ama senin ne yaşadığını anlayacaklar.

şimdi öğrenci Carran... Gözlerimin içine bak...

Carran karşı koyulmaz bir dürtü ile kara elf üstadının gözlerinin içine baktı.

Hatırla Carran hatırla...

Carran bir an, üstad Galadlirimin gözlerine bakarken kendini kaybettiğini hissetti. Sonra tekrar kendine geldi. Ama artık farklı bir yerdeydi. Burası bir çeşit tavetnaydı.

Hayır burası Maltyr kasabasının tavernasıydı. Carran bir şekilde yeniden tavernadaydı. Ve karşısında sevdiği kız duruyordu. Carran kızı ilk görüşünü hatıladı. Onunla konuşmasını, onun için aklından geçen düşüncelerini aşkını yaşadığı her an aklından geçti.

Üstadın sesini o anda duydu. Ã?ğrenci Carran aşkı anlat. O kızın sana hissettirdiklerini. Yaşadığın aşk bunu hakediyor. Anlatılmayı... Ozanlık eğitiminin ilk şarkısı olmayı da hak etmiyor mu sence. Bu aşkı anlat bana öğrenci Carran.
HARBE GİDEN
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Genç ozan bir anda gözlerine inanamayarak elini ileri doğru uzattı..Oradaydı..Sevdiği kız..Yerleşik bir hayata geçmesinde büyük önemli olan o kız..Yaşıyordu..Tam önündeydi..

Ve etrafında harabeye dönmüş bir yer değil ışıl ışıl parıldayan bir taverna duruyordu..

Ozan bir anda kendine hakim olamadı..Sağ gözündan yanaklarına doğru birden akan hafif bir damla yaş ile kıza doğru uzattı sol elini istemsizce..Elini kızın yanaklarının üstünde götürürken mırıldanıyordu..

Seni her gördüğümde tutulurdu dilim..
Hep böyle gülerdi gözlerin..Kalırdım karşısında tepkisiz..
Bıraktıgım hayat sarılışınla dönerdi bana..
Teninin her teması kalbimi uçuklatır,
Ve bu hissin sonsuza kadar sürmesi için dua ederdim..
şimdi..Karşımdasın burada..Yanımda..
Tek istediğim oldugunu hatırlatırcasına..
Güzel gülüşün ve anılarımızla..
Geriye bıraktıklarımızla..
Tüm güzelliğinle buradasın..

Yanımda..

Carran ın gözlerinden yaşlar boşalırken bir ara ara verdi ve kıza bakınmaya devam etti..

Hatırlıyormusun tanıştığımız günü..
Ilık bir meltemmişcesine hayatıma girdiğin anı..
Bu ufak tavernaya girdiğin zamanı..
İnan seni görene kadar bu diyar anlamsızdı bana..
Uçsuz bucaksız denizlerde yolculukları hayal ederken.
Sendin beni bağlayan bu tavernaya..
Sadece seni yeniden görebilmek için kalmıştım burada..
Sana kendimi gösterebilmek için geliştirmiştim kendimi..
Tek bir kere sana seni seviyorum diyebilmek için..

Ve şimdi..

Biliyormusun..
Sanki kurşundan yapılmış gibi kalbim..
O kadar ağır ki..Katlanamıyor sensizliğe..
Herşey bir başka oldu gittiğinde..
Göğsümden çıkıp atmak istiyor kendisini kalbim..
Haykırmak istiyor ismini sonsuz boşluğa..
Hep yanımda kal diyor..
Gitme diyor..Gitme sakın dışarıya..
Sadece ölüm bulacaksın Maltyr in boş sokaklarında..
Ama biliyorum gidiceksin..

Tanrılar demiş bize birkere bunu..
Ne yaparsan yap ölümlü..Engelleyemeyeceksin..

Ve ben aşkım..Gidişinle sadece hüzün bulacagım..
Yanmış kül olmuş bir kasabada sensiz dolaşacağım..
Biliyorum engelliyemiyorum..
Ancak sadece..

Sadece..İsterim ki..

Tüm bu taverna yandığında..
Aşkımız sadece bir kül oldugunda..
Sadece beni affet aşkım..
Ben yanında olamadıgımda..
Sadece affet durduramadığım için..
Oturup sadece izlediğim için affet..
Gözlerimden boşalan yaşlar ikimiz için olsada..
Affet aşkım..Sadece affet..
Seninle ölemediğim için beni affet..

Dilerdim..

Keşke tanrılar verseydi izin..
Keşke sonsuza kadar gülse gözlerin..
Keşke gerçek olsa düşlerim..
Ve sen gerçek olsan şu anda..
Sadece bir rüya olsa gördüklerim yanında uyansam..

Carran bir anda dayanamadı ve gözyaşlarına boğuldu..Ne yapacagını biliyordu..Eğitimini başarsada..Başaramasada..Kara elf Üstadına ona aşkını bir kere daha gösterdiği için teşekkür edecekti..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kız ayağa kalktı Carran ın gözlerinin içine baktı. İlerlemeye başladı. İlerledi ilerledi. Ellerini uzattı. Carran ellerinde garip bir serinlik hissetti. Sonra kız yavaşça kaybolmaya başladı. Etraf karardı. Carran ın gözleri karanlığa alıştığında önünde kara elf üstadını gördü.

Ã?ğrenci Carran dedi. Bu aşamayı geçmenin senin için kolay olacağını biliyordum. Böylesine yoğun duyguları yaşamış olanlar genelde bu aşamada zorlanmazlar. Ama bu eğitimi almak onu almak kolay olsa da bir sonraki için gerekli.

Carran ın gözlerinin içine iyice baktı ve söylenmesi gerekeni söyledi. İlk aşamayı geçtin öğrenci. Seni tebrik ederim. İkinci aşama için hazır olduğun zaman eğitimine devam edebiliriz.
HARBE GİDEN
Post Reply