Buz Ve Ateşin şarkısı

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Ousan
Kullanıcı
Kullanıcı

Buz Ve Ateşin şarkısı

Post by Ousan »

Image
Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kışbarı’nın kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin
taştan ejder yumurtalarında ve soylu atların sırtında serpilen
iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir.

George R. R. Martin’in lordlar ve leydiler, askerler ve büyücüler, ihtişamlı yengiler ve akıl almaz zalimlikler üzerine ördüğü, görkemli bir roman. Yürekli kalemiyle tüm fantazya kalıplarını kıran yazardan,
büyüklere göre bir öykü.

Aklın ve erdemin karanlığında, sadece kanla yazılan bir tarihin izini sürmeye cesareti olanlara...

İnanılmaz derecede güzel bir seri. 1.kitap çıkalı 1.5 sene oluyor 1-2 ay içinde de 2.Kitabı çıkacaktır umarım..İlk başlarda karakterleri aklınızda tutmakta zorlanabilirsiniz ama belli bi süre sonra kitap bitmesin isteyeceksiniz. :wink: [/img]
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Dehşet bir kitap. Fantastik Kurgular arasında 1 numara bence. :)
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Mükemmel bir kitaptı ama unuttum çok uzun süre oldu çıkalı bir tane albino bir çocuk vardı onu hatırlıyorum :D
Ashaman tötet!!!
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ya bissürü kitap var okumak istediğim hiçbiri için fırsat bulamıyorum... :(
buda eklendi onların arasına bkalım nolcak nalimiz...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Kitap gerçekten çok güzel ve şuanda piyasada fiyatı çok çok düşük , ana sayfada olan reklamdaki kitap satışında da fiyatı 5 milyon mesela...

fiyat ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Bir konuya dikkatinizi çekerim..piyasada olan kitap 1 değil..Ben de inglilzce olarak tüm seri var..ve şu anda piaysa olan ilk kitabın sadece yarısıdır...
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Narq wrote:Bir konuya dikkatinizi çekerim..piyasada olan kitap 1 değil..Ben de inglilzce olarak tüm seri var..ve şu anda piaysa olan ilk kitabın sadece yarısıdır...
Evet Narq kardeşimiz bu konuda haklı malesef ki yine çeviri üşengeçliğinin kurbanı olduk sanırım.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Dikkat etmedim ama..türkçe olarak ''kitap 1'' diye mi geçiyor?
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

Buz ve Ateşin şarkısı 1. Kitap...
Taht Oyunları Birinci Kısım...

şeklinde geçiyor...
Hakikatli-Torm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-Torm »

Gerçekten güzel kitaptı. Özellikte kitaptaki isimler beni etkilemişti. Serinin geri kalanı çıkasa mutlaka alıcam. Ama kitabın son unu tam oalrak anlamamıştım Eddard Stark orada sadecekendinden mi geçiyor? yoksa başka bir şey oluyor mu?
Arenasında kör savaşçı, ellerinde yok silah, siyah karnalık ortasında savaşıyor, zor...
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Rhuben wrote:Buz ve Ateşin şarkısı 1. Kitap...
Taht Oyunları Birinci Kısım...

şeklinde geçiyor...
''Birinci kısım' diye yazılmasından belli...Benim elimde 4 kitap var

Buzun ve Ateşin bir şarkısı kitap 1
Taht oyunları

Buzun ve Ateşin bir şarkısı kitap 2
Kralların çarpışması

Üçüncü kitap ise 2 bölüme ayrılmış.

Kılıçların öfkesi kitap 1
Ã?elik ve kar

Kılıçların öfkesi kitap 2
Kan ve altın

Piyasaya yeni çıkacak kitap ise Taht oyunlarının devamıdır
EddardStark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EddardStark »

Hakikatli-Torm wrote:Gerçekten güzel kitaptı. Özellikte kitaptaki isimler beni etkilemişti. Serinin geri kalanı çıkasa mutlaka alıcam. Ama kitabın son unu tam oalrak anlamamıştım Eddard Stark orada sadecekendinden mi geçiyor? yoksa başka bir şey oluyor mu?
Bu soruyu görünce elime kitabı açıp son sayfaları karıştırmaya başladım..

Code: Select all

Ve bence öldü çünkü kitabın başlarında buldukları ölü Kadim kurt ve doğan 5  kadim kurt eniği Eddard Stark ın büyük bi ihtimalle ölmüş olduğunu gösteriyor.. (Ölmüş olan kadim kurdu Eddard Stark yerine koyarak yazdım.)
sistemde sorun olduğu için bundan sonra büyük bir ihtimalle kalıcı olarak AlenthasLeasess kullanıcı adıyla aranızda olacağım ^^<br>
Ousan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ousan »

EddardStark wrote:
Hakikatli-Torm wrote:Gerçekten güzel kitaptı. Özellikte kitaptaki isimler beni etkilemişti. Serinin geri kalanı çıkasa mutlaka alıcam. Ama kitabın son unu tam oalrak anlamamıştım Eddard Stark orada sadecekendinden mi geçiyor? yoksa başka bir şey oluyor mu?
Bu soruyu görünce elime kitabı açıp son sayfaları karıştırmaya başladım..

Ve bence öldü çünkü kitabın başlarında buldukları ölü Kadim kurt ve doğan 5  kadim kurt eniği Eddard Stark ın büyük bi ihtimalle ölmüş olduğunu gösteriyor.. (Ölmüş olan kadim kurdu Eddard Stark yerine koyarak yazdım.)
Spoiler sayılırmı bilmiyom ama :)

wikipedia.org ta diğer kitaplar hakkında bilgi verirken Eddard Starktan bayağa bahsediyordu :| 
Ousan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ousan »

Spoiler sayılırmı bilmiyom ama :)

wikipedia.org ta diğer kitaplar hakkında bilgi verirken Eddard Starktan bayağa bahsediyordu :|
EddardStark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EddardStark »

sayılmaz ama spoiler yapmak yine de şekil oluyo di mi :D
sistemde sorun olduğu için bundan sonra büyük bir ihtimalle kalıcı olarak AlenthasLeasess kullanıcı adıyla aranızda olacağım ^^<br>
Post Reply