Kırın Zincirleri..

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Kırın Zincirleri..

Post by findor »

Selamlar Herkese..

Diyorum ki..
Kırın zincirleri artık. Kafanızdaki savaşçıdan büyücüden kurtulun
Artık biraz zaman atlayın..
Dnd yi bırakın daha realistik oynayın white wolf sarın biraz derim.
Keyif alın vampir olun diplomasi yapın
dehşet saçın ortam yapın
zengin olun herşey sizin elinizde diyorum.

Ben Dark agese geçtim acayip mutluyum..
Tabi fr anılarım unutulmaz ama yenilik iyi geldi.
Ölmek üzere olan frpci ruhunuzu belki canlandırır diye düşünüyorum

Yenikliklere açık olmak gerek
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bana göre yeni bir sisteme başlamak bir zinciri bırakıp başka bir zincir takmak demek... Tabii her zincirin sağladığı hareket özgürlüğü ötekinden farklı olduğundan ilk başlarda yeni zincir öbürüne göre daha fazla özgürlük sağlıyor gibi gelecektir. Elbette onun da yarattığı sınırlar bir gün belli olacak...

Eğer takacaksak en uzun zincir içinde yaşadığımız evren sanırım... Ama en güzeli oynadığımız dünyanın yeterince fazla kişi ile yapabileceğimiz kendi yarattığımız dünyada olması. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Firble wrote:Bana göre yeni bir sisteme başlamak bir zinciri bırakıp başka bir zincir takmak demek... Tabii her zincirin sağladığı hareket özgürlüğü ötekinden farklı olduğundan ilk başlarda yeni zincir öbürüne göre daha fazla özgürlük sağlıyor gibi gelecektir. Elbette onun da yarattığı sınırlar bir gün belli olacak...

Eğer takacaksak en uzun zincir içinde yaşadığımız evren sanırım... Ama en güzeli oynadığımız dünyanın yeterince fazla kişi ile yapabileceğimiz kendi yarattığımız dünyada olması. : )
Güzel cevap.

Ayrıca eklemek isterim, white wolfu ne kadar seversem seveyim dnd ile ikisini birbirinden ayrı tutarım ve herkesin de ayrı tutması gerekmektedir çünkü benzer gözükseler de birbirlerinden çok farklı şeyler.

Bizim burada dnd ağırlıklı konuşmamızın sebebine gelince bunu sen bile anlayabilirsin findor. Hadi zincirini düzelt bir düşün bakalım. Buradakiler zinciri kıramadığı için mi yoksa dünyadaki en yaygın, en sevilen ve en istikrarlı rol yapma sistemi olduğu için mi? ;)

Acele etmeyin birşeyleri kırarken aman diyim...
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
LuciusPotter
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LuciusPotter »

Ama şöyle bir durum var ki ben yeni Frp ye başladım.Hele hele Dnd'yi tam anlamıyla hiç bilmiyorum.Bu nedenle Dnd'yi bırakmam saçma olur :D

Bu arada ben yeni üyeyim ancak bu sitede Rp yapamıyorum.Yardım ederseniz sevinirim :???: :???: :???:
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Ne konuda yardım istiyorsun söyle elimden geleni yapayım.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

En kolay rol yapma sistemlerinden birisi olduğu içinde olabilir.WOD'a insanlar genellikle frp'ye başladıktan belli bir süre sonra geçerler daha zor bir sistemdir çünkü,hem öğrenmesi daha zordur hem oynaması.Ha ama belli bir noktayı geçen insanlar için dnd'den çok daha keyiflidir diye düşünüyorum bende,zira bu insanlar dnd'ye doymuş olacaklardır.

Yinede yeni başlayanlar kesinlikle dnd ile başlamalı.

Zincir kırma mevzusu başka birşey FRP zincir kırmanın bizzat kendisi oluyor.Ayrıca dikkat ettiyseniz ben sistemler için konuşuyorum dünyalar için değil,zira DnD sistemi ilede gayet vampir olunur.Olay WOD sisteminin oyuncuyu rol yapmaya DnD'den fazla yönlendirmesi.Tabi bu söylediğimden DnD rol yapmayı engeller gibi bir mantık çıkmıyor farkettiyseniz.Rol yapma işi oyuncuda biter,ama WOD oynayan birisi DnD oynayan birisine nazaran daha fazla rol yapmak zorundadır.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

WoD sistemi oyuncularını rp yapmaya nasıl yönlendiriyor?
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Yönlendirme diye bişe yok.
İlla pvp yada illa rp ye yönelik bişe düşünmek zor.
Rp zamanı gelince rp yapılır
Pvp gelince pvp yapılır.

Zaten vampir illa güç kuvvet kavga değildir.
Zeki vampirler insanları kullanırlar bağlantı kurarlar.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Demek istediğim, wod rp konusunda dnd'den farklı olarak bize nasıl bir kolaylık, rahatlık vs. sağlıyor?
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Kolaylık yada rahatlık sağlamıyor,ama WOD sisteminde hayatta kalabilmek için oyuncu sosyal yönünü fazlaca kullanmak zorundadır,iletişime geçmek zorundadır,yollar aramak zorundadır.Bunu DnD'de de yapar,ama DnD'de "dalalım abi " seçeneği insanın aklına çok daha rahat gelir.
Yani rol yapmak isteyen oyuncu her zaman yapar zaten,istemeyen oyuncu ise wod oynayamaz.
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Anladım, çok mersi :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Peki şunu sormak aklıma geldi.. Sistemleri hiç sevmesem de şunu merak ettim.

Karanlıklar Dünyası olarak da tabir edilebilecek sistem oyuncuları daha fazla diplomasiye kuralları ile mi zorluyor. Başka bir değişle o oyundaki kurallarla bir dalalım abi oyunu kurulamaz mı? Yoksa kurallar bunu kesin olarak yasaklıyor mu?

İkincisi DnD yi sevmiyorum. Karanlıklar Dünyası ise en azından temelini yaşadığımız Dünyadan aldığı için sevebileceğim bir sistem olabilirdi. Ama vampirleri sevmiyorum. Muhtemelen onlar da beni sevmezdi. İçinde vampir olan oyunları da sevmiyorum. Karanlıklar Dünyasında içinde vampir olmayan ya da eser miktarda vampir olan bir oyun oynamak mümkün mü? Yoksa oyun yalnız vampirseverlere mi hitab ediyor? Böyle ise aslında oyunu çok daha dar bir çerçeveye sıkıştırmıyor mu? Eğer öyle ise elbette ilginç olabileceği gibi hitab edebileceği insan sayısı da azalacaktır.

Bir mühendis ruhu ile hareket etmeyi denediğim için çok varsayım yaptım ve hipotezlerimi var sayımlar üzerine kurdum... Ama varsayımlarım yanlış mı ?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Ne demek,aslında istersen şunlarıda ekleyebilirim.

WOD sisteminde karakterin background'u doğrudan karakter özellikleri arasındadır,karakter kağıdı oluşturmak oldukça uzun ve detaylı bir işlemdir çünkü seni karakterini en baştan oldukça detaylı yaratmak zorunda bırakır.

9 seçenekli bir alignment sistemi yerine,çok daha esnek bir karakter yaratma olanağı sunan karakterinin dışarıya yansıttığı kimlik ve karakterinin gerçek kişiliği olarak yorumlayabileceğimiz Nature ve Demeanor sistemini kullanır.Bu sistem 2'li bazda düşündüğünde oluşan 9 seçenek değil , hımm sayısını unuttum aslına bakarsan baya bol olduğundan emin olabileceğin bir 2'li sistemdir,ve iyi-kötü kuralcı-kural tanımaz gibi kesin ayrımları yoktur.

Sosyal yeteneklerin karizma gibi tek bir özellikle değil,Social başlığı altında toplanan,karizma,manipülasyon ve görünüş üçlüsünden oluşan özelliklerle halledilir.

Birini tehdit etmek için intimidate atmazsında social yeteneklerinden birisi ve tehdit etme yöntemine uygun kaçan bir ability ikilisini kullanırsın,yani birini gırtlaklayarak tehdit etmek ile sözle tehdit etmek arasında çok fark vardır.(tehdit yanlızca bir örnekti sosyal yaklaşım için,her türlü iletişimi bu şekilde düşünebilirsin aslında)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İyi de beni meraklandıran birini tehtid edebilme diye bir karakter kağıdı özelliği mi var. O zaman adam tehtid etme özelliğimi kullanıyorum ben mi diyor tehtid ederken. Her halde böyle değildir çünkü bu oyunu çok sınırlardı.

Bir de kişisel fikrim karakter kağıdı ne kadar uzun olursa karakter o kadar kalıba giriyor. Karakterin kağıttaki sayılarla değil de özgeçmişle oturtulması sanki daha mı sağlıklı?
HARBE GİDEN
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Firble mesajını sonradan kurdum,sistem dalalımı yasaklamıyor hayır,ama bu şekilde yaklaştığında oyun çabuk bitecektir.Ölmek kolaydır.
WOD vampirler üzerine değil doğaüstü'ler üzerine kuruludur,kurtadamlar,büyücüler,ruhlar,periler,düşmüşler yada yaşadığı dünyada bu doğa üstülerin bulunduğunun farkına varmış olan özel yetenekli insanlar.
Bunun dışında normal bir insanı yada özelliği olmayan bir insanı,mesela kızının bir vampir tarafından ısırıldığına ve daha sonra öldürüldüğüne tanık olup intikamını almak isteyen bir babayı ,yada vampirlerden tamamen bağımsız örneğin bir cinayeti soruşturan bir polis memurunu gayet rahat canlandırabilirsin.WOD karakter kağıtları 3 katmanlıdır,karakter özellikleri ve yetenekleri her türlü karakter içindir,3. kısım olan doğa üstü güçler ve işleyişi her doğaüstü,yada doğal yaratık için değişir.Normal bir insan olduğunda vampir kağıdında bulunan disiplin kısmı doldurulmayacak o kadar.Gerçi ölümlüler için ayrı bir karakter kağıdıda mevcud zaten,hatta onlar için tanımlanan kurallarda var çeşitli kitplarda.
Post Reply