Raistlin ve kara kraliçe (!spoiler içerir!)
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
şahsen ben de DL kendine plane yaratan ya da ne bilim ordan burdan öldürdüğü ejderhalardan bilimum epic eşya çıkartan tipler görmedim. DLde herkes "olay" deneyimi kazandıkça güçleniyor. Power Play olarak FR'nin üzerine tanınacağını zannetmiyorum. İstersen Drizzt'in son halini bir araştır, üzerinde ne var ne yok, oyun tabirinde açıklarsak adamın inventory'sinde giymek için boş slotu kalmadı...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Bunu DL'i övmek için söylemeyi yav.Kender napti biliyormusun? Küçük karakter , bir tavşan bicagiyla, Thakhisis, Paladin, Raistlin, Reoxs Hiçkimsenin zarar veremediği, Kaos Tanrisina saldirdi. Ve kan akitti, o tavsan bicagiyla
Her diyarın kendine özgü kahramanları, sizin deyiminizle 'abartıları' var. DL'de bu Raistlin, Fistandantilus, Vinas Solamnus ve pek çok benzerleri gibiyken FR'de Drizzt, Khelben, Elminster ve pek çok diğerleridir. FR'in ayrıntılara daha çok yer veriyor olması, Drizzt'in ,sizin deyiminizle 'inventorysini dolduruyorsa' bu DL'de Raistlinin çantasının boş olacağı anlamına gelmiyor.
Her kahramanın bir gelişim süreci ve yaşadığı çok önemli olaylar olduğunu unutmayın. Drizzt'in yaptıklarıını DL'si savunarak öne sunacaksanız önce bi elinizi vicdanınıza koyup Raistlinin istese öldüreceği tanrıları sayın. Bu başlıkta konuşulana geri döndük sanırım.
Raistlin kraliçeyi nasıl öldürdü?
Bilmiyorum.
-
Mark
- Kullanıcı

Algi meselesiydi...
Thakhisis in oldugu boyut düşüncelerle şekilleniyordu. Raistlin in onun yanina gitmesi de, böyle oldu. Ama nasil saldirmiş olabilir? Belki o boyutta düşündüğümüz herşey gerçekleşiyordur. Raistlin de , birşeyler düşünüp üzerine yollamıştır. AMa, Thakhisis bir Tanriça, onun iradesi ve imaj gücü Tabii ki , bir büyücü den daha bin kat güçlü olucak. Çok saçma geliyor.
Yada o, Raistlin in, Asasiyla ilgili olaiblir.. Evet. O asada birşeyler vardi. Ve tam olarak da, gücü anlaşilamamisti. Bu Asayla yapmis olabilr.
Thakhisis in oldugu boyut düşüncelerle şekilleniyordu. Raistlin in onun yanina gitmesi de, böyle oldu. Ama nasil saldirmiş olabilir? Belki o boyutta düşündüğümüz herşey gerçekleşiyordur. Raistlin de , birşeyler düşünüp üzerine yollamıştır. AMa, Thakhisis bir Tanriça, onun iradesi ve imaj gücü Tabii ki , bir büyücü den daha bin kat güçlü olucak. Çok saçma geliyor.
Yada o, Raistlin in, Asasiyla ilgili olaiblir.. Evet. O asada birşeyler vardi. Ve tam olarak da, gücü anlaşilamamisti. Bu Asayla yapmis olabilr.
Eğer bir mantık zinciri kurulmak istenirse kurulabilir bence.. Ama asıl sorun bunu yazanlar ne kadar bunun için uğraşmışlar? DL ve FR serilerinin ikisinde de ilk kitaplarda mantık kurgusu karakterlerin arka planı ve tasvirlerin zenginliği birini duyduğum birini de bizzat okuduğum kadarıyla daha güçlü... Sonraki kitapların ciddi bir bölümü hazır okuyucu kitlesi düşünülerek hazırlanmış gibi. En iyi eseler bile yeni çok az şey katıyor gibi.
Kara kraliçe de sanırım ilk kitaplardan... Sanırım şu kraliçe de Lloth mu güçlü o mu denen hanımefendi. Doğrusu benim duyduğum sonunda kara kraliçenin ölmediği idi. Ama vurgulanan öge istese onu öldürebileceği idi galiba...
Aslında aklıma sonu kara kraliçenin ölümü ile biten olaylar zincirin aslında kara kraliçenin bir oyunu olup olmadığı idi. Tam MASK a göre böylece hem bizim herkesin sevgilisi Raitlinimiz dövüşün sonuçlarının kötü olacağını sanıp dövüştn vazgeçecektir. Ama daha da güzel olanı vazgeçmese bile geleceğini gördüğünü zanneden arkadaşlarının yarattığı yanılsama ile kendisinin kara kraliçeyi yeneceği yanılgısına sahip olur ve bu onun aptalca dövüşe atlamasına neden olur.
Bunun dışında yine de bir tanrıyı bir ölümlünün öldürmesi mümkün müdür? Benim algılayış tarzımla mümkündür. Aslında tanrılar benim desteklediğim sistemlerde düşünülenden daha kırılganlardır. Sorun o kırılganlığı bulmaktadır. Nereden başlayacağını bildiğin sürece yok edilmeyecek güç yoktur kanımca...
Kara kraliçe de sanırım ilk kitaplardan... Sanırım şu kraliçe de Lloth mu güçlü o mu denen hanımefendi. Doğrusu benim duyduğum sonunda kara kraliçenin ölmediği idi. Ama vurgulanan öge istese onu öldürebileceği idi galiba...
Aslında aklıma sonu kara kraliçenin ölümü ile biten olaylar zincirin aslında kara kraliçenin bir oyunu olup olmadığı idi. Tam MASK a göre böylece hem bizim herkesin sevgilisi Raitlinimiz dövüşün sonuçlarının kötü olacağını sanıp dövüştn vazgeçecektir. Ama daha da güzel olanı vazgeçmese bile geleceğini gördüğünü zanneden arkadaşlarının yarattığı yanılsama ile kendisinin kara kraliçeyi yeneceği yanılgısına sahip olur ve bu onun aptalca dövüşe atlamasına neden olur.
Bunun dışında yine de bir tanrıyı bir ölümlünün öldürmesi mümkün müdür? Benim algılayış tarzımla mümkündür. Aslında tanrılar benim desteklediğim sistemlerde düşünülenden daha kırılganlardır. Sorun o kırılganlığı bulmaktadır. Nereden başlayacağını bildiğin sürece yok edilmeyecek güç yoktur kanımca...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
DeMRaN
- Kullanıcı

Dragon Lance kitaplarını bizzat içindeymiş gibi okuyunca Firble senin dediğin şeyin farkına varılmıyor ama sen dışardan bakıp da böyle birşey dediğinde "Acaba olabilir mi?" diye bir soru işareti uyandı kafamda... Aslında bazı gerçekleşen olaylar daha farklı olsaydı senin dediğin gibi olabilirdi önceden algılamak çok zor olsada güzelde olurdu... Ama Takhisis Raistlin'in onu yok edemeyeceğini biliyorsa zaten Raistlin'i engellemek için birşey yapmazdı, yok edebilecek yeteneği olduğuna inanıyorduysa da baştan yok ederdi zaten kesinlikle o kadar güçlenmesine izin vermeden çünkü Tanrılar çok öncelerden Ansalon'a inmişlerdi... Daha Raistlinin sınavı verdiği zamanlarda Karanlık Kraliçe yeryüzüne inmişti.
Raistlin Takhisis'i o boyuttan bu boyuta geçirerek yok etti diye hatırlıyorum. Ã?nce Takhisis'i bulmak için çok çaba sarfetmişti neredeyse ölüyordu sonra Tas'ın söylediği birşey aklına geldi... Bu boyutu düşünceleri ile şekillendirebiliyordu. Ve bu şekilde Takhisis'i buldu. Ardından hatırladığım kadarı ile Takhisis'i tekrardan Ansalon boyutuna getirerek yok etmeyi denemişti. Tam o nokta kafamda bir sis perdesi gibi. İlginç sahidende...
Raistlin Takhisis'i o boyuttan bu boyuta geçirerek yok etti diye hatırlıyorum. Ã?nce Takhisis'i bulmak için çok çaba sarfetmişti neredeyse ölüyordu sonra Tas'ın söylediği birşey aklına geldi... Bu boyutu düşünceleri ile şekillendirebiliyordu. Ve bu şekilde Takhisis'i buldu. Ardından hatırladığım kadarı ile Takhisis'i tekrardan Ansalon boyutuna getirerek yok etmeyi denemişti. Tam o nokta kafamda bir sis perdesi gibi. İlginç sahidende...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
arkadaslar her ne kadar abyss dusuncelerle sekilleniyor dense de bu tamamen dusuncelerle sekillendigi anlamına gelmez. Sonucta orası Takhisis in kendi realm i ve o realm i istedigi gibi sekillendirmistir onceden. Ancak belirli kurallar olmasa Raistlin oradan canlı cıkmazdı gibi geliyor.
Ya da raistlin in oradan canlı cıkması Kara kralicenin ona izin vermesiyle olabilir. zira kendisi de deli gibi ansalon a gelmek istiyordu. Tabii her zaman ki gibi hesaba katmadıgı ya da katmak istemedigi bir faktor vardı, Raistlin tahmin ettiginden daha guçlü idi.
Kısacası Kralice KİBİR inden kaybediyor.
Raistlin yasarken Takhisis ansalonda degildi Demran , zaten tanrılar bile onun o kadar güçlenip baslarına bela olabilecegini ön göremezdi, Bu zaten özgür irade ve olasılıklar kanununa ters bir olgu.
Sadece gölgesiydi orada olan yani Huma nın zamanındaki gibi tam olarak o boyuta gelmemisti Takhisisin.
Ya da raistlin in oradan canlı cıkması Kara kralicenin ona izin vermesiyle olabilir. zira kendisi de deli gibi ansalon a gelmek istiyordu. Tabii her zaman ki gibi hesaba katmadıgı ya da katmak istemedigi bir faktor vardı, Raistlin tahmin ettiginden daha guçlü idi.
Kısacası Kralice KİBİR inden kaybediyor.
Raistlin yasarken Takhisis ansalonda degildi Demran , zaten tanrılar bile onun o kadar güçlenip baslarına bela olabilecegini ön göremezdi, Bu zaten özgür irade ve olasılıklar kanununa ters bir olgu.
Sadece gölgesiydi orada olan yani Huma nın zamanındaki gibi tam olarak o boyuta gelmemisti Takhisisin.
Bir seçenek daha var Demran belki kara kraliçe Raistlinin ağzı ile kuş tutsa da kendini yok edemeyeceğini gayet iyi biliyordu. Ama doğrudan ona saldırmak yerine bir nedenle saldırıyı başlatanın Raistlin olması işine geliyordu. O nedenle hem savaş öncesinde hem de sırasında sanki Raistlinin kendini yok edebileceğine inanıyormuş gibi davranması icap ediyordu belki... Eeee bu durumda da böyle davrandı. Ama hem Raistlin hem de hayranları onun bu blöfünü yuttu. : ) Hatta belki kitabın yazarı da Kara Kraliçenin blöfünü yutmuştur. : )
HARBE GİDEN
-
Mark
- Kullanıcı

Arkadaşlar unuttuğunuz birşey var; Kender
Thakhisis biliyordu, Raistlin in onu öldüreceğini!!!!
Kender onun boyutunda, yanında gnome ile birlikte oldugunda onun zihnine birmişti ve gelecekte olacak şeyleri öğrenmişti. Bu yüzden Thakhisis, Geleceği öğrenmiş oldu. Ölümüne de, önlem almaya başladı.
Ya kender in orada olmaması gerekiyordu. Hatırlayın, Büyücü ne demişti?
"Kender ler zamanın başlangıcında yaratılmamıştır. Onların zaman yolculuğu yapması yasaktır." Bu yüzden gitmemesi gerekiyordu. Büyücü o kadar perişan olmuştu.
"Ben ne yaptım" dedi hatırlayın. Kender, Zamanı değiştirdi.

Thakhisis biliyordu, Raistlin in onu öldüreceğini!!!!
Kender onun boyutunda, yanında gnome ile birlikte oldugunda onun zihnine birmişti ve gelecekte olacak şeyleri öğrenmişti. Bu yüzden Thakhisis, Geleceği öğrenmiş oldu. Ölümüne de, önlem almaya başladı.
Ya kender in orada olmaması gerekiyordu. Hatırlayın, Büyücü ne demişti?
"Kender ler zamanın başlangıcında yaratılmamıştır. Onların zaman yolculuğu yapması yasaktır." Bu yüzden gitmemesi gerekiyordu. Büyücü o kadar perişan olmuştu.
"Ben ne yaptım" dedi hatırlayın. Kender, Zamanı değiştirdi.
Eh ben de zamanında oynattığım tanrının portfolyosuna uygun düşünüyorum değil mi ama? Belki MASK da bir yolunu bulup Takhisise yardım etmiş olamaz mı? Eğer öyle yapmış olsaydı mütiş bir komplo olurdu. Hem de nasıl olup da Raislin in bir tanrıyı "öldürebildiğini" de açıklardı. Yanılyor muyum?
HARBE GİDEN
-
ombuspider
- Kullanıcı