Yalanlar Prensi
Avatar serisinin devamı olmakla birlikte benim fikrimce seriden çok güzel olan daha önce karakter kağıdını görmekle beraber içinde kendisinin geçtiği hiçbir hikaye görmeden frpworldde oynadığım Mask ın bu defa okuduğum ve fena da oynamadığıma kanaat getirmeme neden olan kitap.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Kanımca Mask çok fazla kurgu kurduysada bunları çok fazla yansıtamamış. Bence Mask biraz daha karmaşıktır. Ama tabiki bu mükemmel bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez. Birde Cubbic Trial of Cyric the Mad çıksa daha güzel olacaktır.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Kitaptaki MASKtan mı bahsediyorsun Dragonfire yoksa sitedeki Masktan mı? Kitapta fazla kurgu kurmadıysa bile neredeyse bütün insiyatif onun elindeydi. Bir defa kılıç Masktı Cyric in hareketlerini o yönlendiriyordu. Kelemvor u o saklıyordu ki bu bile başlı başına mütişti. Mystra yı istediği yöne çekmeyi başardı. Cyric in ayin planını dahici engelledi. Cyric in kitabını okuyacak kişinin etkilenmesini de engelledi. Tek hesaba katmadığı faktör kitabın tanrıları da etkilemesi idi. Ama bunu Cyric bile bilmiyordu. Hatta ironik başka bir nokta Cyric in kitabı kendisinin de okuması ve yazanlara kendisinin de inanması idi. Bu noktadan sonra hiçbir hatasını hata olarak algılamayacak her hatayı da kendi sonsuz hükümdarlığına uzanan yolda atılan bir adım olarak görmenin bir yolunu bulacaktı. Tıpkı kitabın sonunda Ölüler diyarını kaybetmesini sanki kendisinin planladığı bir hamle gibi görmeyi başarması gibi. Aslında deliden de deli bir tanrıya dönüşecek sonuçta. Ama MASK büyük bir bedel de ödese hatasının yarattığı sonuçtan kurtulmayı başarabilecekti.
HARBE GİDEN
Kardeş sevgiden daha farklı bir bağlılık bu. Ben FRPworld diyarında MASKı oynattım yani oynattığım karakterlerden biridir. Epey de benimsemişimdir kendi oynattığım MASK karakterini ki elbette kendi yorumum var. Belli ansiklopedik tarzda bilgiler okusam da içinde geçtiği hiçbir roman okumamıştım. Yalanlar Prensini okurken kendi karakterimi başkası oynatırken okumuş gibi oldum ilk defa... O nedenle o kitabın tadı ayrıydı benim için.
HARBE GİDEN