Cunnigham mı, yapmayın onun kitaplarını okurken sıkıntıdan patlıyorum, ya Cunnigham'da sorun var ya da kitabı çevirenlerde, çünkü konu ne kadar orjinal olursa olsun o yazarın anlatımındaki sinir bozucu tarz beni onun kitaplarından soğutuyor. En son danışmanlar ve krallar serisini okudum onu da itekleye itekleye.
Salvatore ise benim için Faerun'un en yetenekli yazarıdır. Yazarın anlatım tarzı hakkaten tüylerimi diken diken ediyor, hem de o kadar sade bir anlatımdan genelde hoşlanmamama rağmen.
Fearunun Öekişen İki Yazarı
salvatore un dövüş tasfirleri süper ki kendisi eskrimci oluyo biraz
ama cunnigham ı tercih ederim ben hikaye örgüsü çok güzel ve en sonunda patlıyo hikaye ( iyi anlamda patıyo yani : )
ed greenwood da konulmalı bence o listeye sen gel diyarı yarat ama oylamada adın olmasın : )
ama cunnigham ı tercih ederim ben hikaye örgüsü çok güzel ve en sonunda patlıyo hikaye ( iyi anlamda patıyo yani : )
ed greenwood da konulmalı bence o listeye sen gel diyarı yarat ama oylamada adın olmasın : )
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
Tartışmasız Salvatore bütün Kara elf'in yaratıcısı olasada karakterlerdeki hırsı ve prakmatigi
üzerinde kurmuş özellikle başkarakterin his ve dugularına hitap etmiş............
E. Cunningham da karakterin karmasındaki dengeyi bulmuş........
ikiside............. Yıldızışığı ve Gölgeler ......gibi ayrılmaz
bir BÃ?TÃ?N.................
üzerinde kurmuş özellikle başkarakterin his ve dugularına hitap etmiş............
E. Cunningham da karakterin karmasındaki dengeyi bulmuş........
ikiside............. Yıldızışığı ve Gölgeler ......gibi ayrılmaz
bir BÃ?TÃ?N.................
Cunnigham'ın sevmediğim yanı şu dostlarım, yazar örgüyü dokuyor dokuyor, hayallerimizi genişlettikçe genişletiyor, sonuna kadar itekleye itekleye okuyorsunuz ve sonunda herşey bir iki sayfa içerisinde olup bitiveriyor. Denge yok romanda, o kadar ani bitiyor ki kınamadan edemiyorsunuz...Yalnız yaratıcılığına sözüm yok, ama karakter psikolojilerinin analizini en iyi Salvatore yapıyor ve kitabı sonuna kadar okuduğunuzda pişman olmuyorsunuz.
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
- darkflarer
- Kullanıcı

-
Efendi_Emburk
- Kullanıcı

Bence Salvatore daha iyi çünkü kahramanları çok iyi işliyor ve tüm roman akıcı sürüp gidiyor ayrıca olayları tek taraflı da anlatmıyor yani mesela buzyeli vadisindeki gibi hem bir yandan drizzt ve yoldaşlarının maceralarını anlatıyor diğer yandan da artemis entreriyi ve diğerlerini anlatıyor iki tarafı da tarafsız anlatması hoşuma gidiyor bu yüzden oyum Salvatore'a 
cünkü iki tarafda iyi para kazandırıoEfendi_Emburk wrote:Bence Salvatore daha iyi çünkü kahramanları çok iyi işliyor ve tüm roman akıcı sürüp gidiyor ayrıca olayları tek taraflı da anlatmıyor yani mesela buzyeli vadisindeki gibi hem bir yandan drizzt ve yoldaşlarının maceralarını anlatıyor diğer yandan da artemis entreriyi ve diğerlerini anlatıyor iki tarafı da tarafsız anlatması hoşuma gidiyor bu yüzden oyum Salvatore'a
yinede salvoo 1 numaram