Fearunun Öekişen İki Yazarı

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Cunnigham mı, yapmayın onun kitaplarını okurken sıkıntıdan patlıyorum, ya Cunnigham'da sorun var ya da kitabı çevirenlerde, çünkü konu ne kadar orjinal olursa olsun o yazarın anlatımındaki sinir bozucu tarz beni onun kitaplarından soğutuyor. En son danışmanlar ve krallar serisini okudum onu da itekleye itekleye.

Salvatore ise benim için Faerun'un en yetenekli yazarıdır. Yazarın anlatım tarzı hakkaten tüylerimi diken diken ediyor, hem de o kadar sade bir anlatımdan genelde hoşlanmamama rağmen.
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

salvatore kesinlikle en sağlam karakterler onda geliyor:)
utkuy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by utkuy »

salvatore un dövüş tasfirleri süper ki kendisi eskrimci oluyo biraz

ama cunnigham ı tercih ederim ben hikaye örgüsü çok güzel ve en sonunda patlıyo hikaye ( iyi anlamda patıyo yani : )

ed greenwood da konulmalı bence o listeye sen gel diyarı yarat ama oylamada adın olmasın : )
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
dekarnemo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dekarnemo »

Tartışmasız Salvatore bütün Kara elf'in yaratıcısı olasada karakterlerdeki hırsı ve prakmatigi
üzerinde kurmuş özellikle başkarakterin his ve dugularına hitap etmiş............

E. Cunningham da karakterin karmasındaki dengeyi bulmuş........

ikiside............. Yıldızışığı ve Gölgeler ......gibi ayrılmaz
bir BÃ?TÃ?N.................
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ben E. Cunningham diye oyumu kullandım ama Salvatore in yazdığı kara elf üçlemesi gibi bir seriyi yazamazdı. İkisinin kitaplarını okurken alınan tat farklı.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Cunnigham'ın sevmediğim yanı şu dostlarım, yazar örgüyü dokuyor dokuyor, hayallerimizi genişlettikçe genişletiyor, sonuna kadar itekleye itekleye okuyorsunuz ve sonunda herşey bir iki sayfa içerisinde olup bitiveriyor. Denge yok romanda, o kadar ani bitiyor ki kınamadan edemiyorsunuz...Yalnız yaratıcılığına sözüm yok, ama karakter psikolojilerinin analizini en iyi Salvatore yapıyor ve kitabı sonuna kadar okuduğunuzda pişman olmuyorsunuz.
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Cunningham bir kadın yazar olarak türünün az örneğinden biri ama o Salvatore'un oluşturduğu grubun bir parçası onu Salvatore ile yarıştıramazsınız. Olmaz. Salvatore unutulmuş diyarların en kral yazarıdır bazen hıyarlıklar yapsada. :schemes:
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Efendi_Emburk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Efendi_Emburk »

Bence Salvatore daha iyi çünkü kahramanları çok iyi işliyor ve tüm roman akıcı sürüp gidiyor ayrıca olayları tek taraflı da anlatmıyor yani mesela buzyeli vadisindeki gibi hem bir yandan drizzt ve yoldaşlarının maceralarını anlatıyor diğer yandan da artemis entreriyi ve diğerlerini anlatıyor iki tarafı da tarafsız anlatması hoşuma gidiyor bu yüzden oyum Salvatore'a :D
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

Efendi_Emburk wrote:Bence Salvatore daha iyi çünkü kahramanları çok iyi işliyor ve tüm roman akıcı sürüp gidiyor ayrıca olayları tek taraflı da anlatmıyor yani mesela buzyeli vadisindeki gibi hem bir yandan drizzt ve yoldaşlarının maceralarını anlatıyor diğer yandan da artemis entreriyi ve diğerlerini anlatıyor iki tarafı da tarafsız anlatması hoşuma gidiyor bu yüzden oyum Salvatore'a :D
cünkü iki tarafda iyi para kazandırıo :D

yinede salvoo 1 numaram :wink: kim drizzt gibi artemis gibi jarlaxle gibi karakterleri yarattı :) onlar fr nin bir numaraları :roll:
Post Reply