şöyle genelde iyi olarak görülen iki insan rahatlıkla mesela bir kız meselesi yüzünden birbirine girebilir. Birçok kültür de bunu destekler hatta yapmamanın yanlış olduğunu belirtir.
Birçok kültür bir güç ihtimalinin veya iktidar şansının insanı bozduğundan bahseder. Çok zenginlik insanı bozar yaygın bir söylemdir. İnsanların iyi bile olsalar büyük bir güç elde etme şansı belirdiğinde tehlikeli hale gelebildikleri bence idda edilebilir. Bunun örnekleri çok fazla ve böyle bir ihtimal belirdiğinde içlerindeki hırsı bastıranlarda sonuçta kendi doğaları ile savaşıyorlar. ( Yüzüklerin efendisinde bu konuyu iyice işlemiş ama tüm diyarlarda fark edilmeden bu durum insan karakterin bir parçası haline getirilmiş gibi)
Din inanç geleneklere karşı gelme söz konusu olduğu zaman insanların çok iyi olanları bile tehlikeli hale gelebiliyorlar. Sonuçta fanatizm insana pek çok şey yaptırabiliyor. Ve çok iyi bir insanı tehlikeli bir canavara dönüştürebiliyor.
Kara elf ve diğer ırkları tehlikeli yapan en ciddi etken eğitim bence... Nufusları daha az olduğu için de belli bir toplum modelini daha iyi koruyorlar. Kara elfler farklı bir eğitimle gayet yarat daha yardımsever ( iyi demiyorum ısrarla ) karakter çıkarabilir.
Ama iyi olsun kötü olsun her hangi bir ırkın her hangi bir eğitimle yönlendirilmemiş doğası hesaba katıldığında en tehlikeli ırk insandır. Ã?ünkü en azından fantastik edebiyatın temeln aldığı insan modeli Freud un insan modeli gördüğüm kadarıyla. Freaud da her insanın içinde bir hayvansal içgüdü olduğunu ve bunun onu zorbalığa teşvik ettiğini ve insanların "iyi" olabilmeyi bu duyguyu bastırarak başarabildiklerini savunuyordu.
en tehlikeli ırk forgotten realms)
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
tamam haklı şeyler yazmışsın ama inandığı bir şeyi korumak insanı kötü yapmaz aksine hırs yapmak insanı kötü yapar, bana göre good ailgmentinde olan bir insan sadece iyi şeyler için hırs yapmalıdır mesela en yardımsever ben olacam gibi, ama başklarını ekarte etmeden...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
- darkflarer
- Kullanıcı

İnsanlar çok çabuk hırslanırlar ve güç isteği ile herşeyi yaparlar bakınız Cyric. Adam Zhentil kalesinden doğup önce hıırsız, sonra iyi niyetli biri, sonra güç peşinde koşan hırslı bir adam sonra da tanrı olmuş bir manyaktır. Bir insan ne kadar değişebilir en iyi örnek budur bence.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>