Ehe, bir şey değil. O zaman devam edeyim yazmaya:
Arkadaşların bahsettiği senaryo fikirleri gerçekten ilginç ancak adam oraya sadece dinlenmeye gidiyor olabilir, yada dediğim gibi arkadaşlarıyla uzun süredir hazırlandıkları bir macera için kısıtlı bir süre için için gelmiş olabilir. Böyle bir durumda ben oraya belli bir programla gelmişsem odama girdiğimde etrafın kanla kaplı olduğunu görmek hoşuma gitmez ,tabii o otele giden adam bunun gibi senaryolardan haberdardır ancak "Of ya! Bir de bununla mı uğraşıcam!?" gibi bir tepki alabilirsiniz. Ancak böyle senaryolar için otelin ayrı bir bölümü olabilir. Hani yarısı normal otel - diğer yarısı da aktivite bölümü gibi. Bir de bu tip senaryolar yerine eğer otelin arazisi genişse (Bahsettiğim o kırlık ortam veya ormanlık bir alan gibi) yerlerde (şimdi tam adını hatırlayamıyorum...) Canlandırmalı Rol Yapma Oyunları (Gibi birşeydi galiba.) düzenlenebilir, bunun için de otel kadrosunda bu tür oyunlar için deneyimli DM ler ve ekipmanlar (Metalden zırh, cüppe, kılıç-kalkan vb. ) bulundurulabilir. (Henüz hiç oynamadım o tür oyunu ancak çok eğlenceliye benziyor

) Ayrıca başka bir arkadaşın daha bahsettiği gibi eskrim, okçuluk, hatta ortaçağ silahları kullanma kursları (Mesela bir büyük kılıç tekniklerini öğrenmek insanların çok hoşuna gidecektir yada oynadığı fighter'ının silahını kullanmayı öğrenmek bir FRP oyuncusunu oldukça memnun edecektir.) çok hoşa gidebilir. Dediğim otel alanı genişse FRP oynamak yad asadece oturup sohbet etmek için doğal ortamda çeşitli mekanlar düzenlenebilir; Bir ırmağın kenarında rahat düz bir zeminde (kamelya gibi), veya büyükçe bir ağacın üstünde yine ahşap bir zeminde FRP oynamak yada sadece oturmak çok hoş olabilir. (Bahsettiğim şey ağaç ev gibi ama üstü açık, abartılı bir şey değil yani.(Oyunun en heyecanlı kısmında zarların aşağı düştüğünü düşünsenize :evillaugh: ) ) Bir de şuraya buraya o antik şehirlerdeki gibi bir kaç küçük amfitiyatro (Basit, taş bir yapı olabilir.) veya bir uzun sütun veya küçük şapel benzeri şeyler konulabilir.( Tabii birde büyükçe bir açıkhava tiyatrosu lazım çeşitli konser veya oyunlar için.)
Asıl otel binasının etrafına da ufak tefek ortaçağ evleri gibi binalardan ufak bir köy inşa edilebilir, buralarda zırh, kılıç, hediyelik eşya vb. satan dükkanlar bulunabilir.
Birde sadece ortaçağ-vari diye bahsediyorum ancak binaların mimarisini Firble'ın dediği gibi hafif türkmen tarzı yapmak gerçekten hoş olabilir.
Belirtmek istediğim önemli iki nokta daha var. Ã?ncelikle zaten ortam ortaçağ dönemindeki ortamlara benzeyeceği için (Ne biçim cümle bu?) pahalı teknolojik yapılar yapmak yada sistemler kurmak gerekli değil. Ã?nceden dediğim gibi basit, sağlam, taş ve ahşaptan da hem daha düşük maliyetli hem de daha gerçekçi binalar yapmak mümkün. Söylemek istediğim diğer şey ise (Bu konulardan hiç anlamama rağmen,) böyle geniş bir doğal ortamda bir otel yeri bulmak tam bir işkence olabilir, demek istediğim belediyenin izin vermemesi vs. Bu konuya bir çözüm bulursunuz umarım.
60 GB'lık arşivini merak ettim.

Bir şeyler çizmeye başladım, onları internet üzerinden nasıl yollayacağımı bir pm ile anlatırsan yollarım sana.(Hiç anlamam o konulardan) Olmadı sende İzmir'lisin zaten bir ara buluşur, konuşuruz. :king: