dan brown severler buyurun....
dan brown severler buyurun....
Dan Brown un hangi kitaplarını beğendiniz???....
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Adamın diğer kitaplarını beğendiysen mutlaka oku. Hatta o kitapta bahsi geçen dünyadaki en büyük makinenin simulasyonunu imzamdaki linkten görebilirsiniz.aransayes wrote:Bir bunu atlamıştım herkeste beğeniyor bu kitabı. En kısa zamanda okuyayım. :plotting:angels and demons
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Anti madde üretilebiliyor zaten. Senin gelecek yıl denenecek dediğin Higgs bozonunu gözlemlemek için yapılacak olan deney. Bu deney sırasında da anti madde oluşumu olası tabi. Hatta bazı fizikçiler abartıp karadelik oluşabileceğini bile söylüyorlar. Neyse bekleyip göreceğiz. Ne de olsa kaybedecek bir şeyimiz yok.SacoKhan wrote:şu an melekler ve şeytanlar daki karşı madde olayını bir dahaki sene deneyecekler. Teorik olarak kanıtlamışlar...
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
yalnız senin bu dediğin anti madde ile karşı madde acaba aynı şeylermi? çünkü şu an deneyi kontrol etme aşamasındalar. Parçacık hızlandırıcıyı kullanırken teori üzerine kara delik oluşması lazım. Onun kontrolunu yapıyorlar. Bu arada Cern hakkında bilgi verirmisin?
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Anti madde ile karşı madde aynı şey. Bilimsel makalelerde anti madde olarak kullanılıyor ama kitapta nedense karşı madde olarak çevirilmiş.
Bu arada 2007'deki deneyler için hazırlıklar devam ediyor. Bu deneylerde Big Bang’den çok çok kısa süre sonra (10 üzeri -12 saniye sonra) olan durumlar tekrar oluşturulabilecek. Ama deneylerin amacı anti madde üretmek değil. Başka mesajımda da belirttiğim gibi Higgs bozonunu gözlemlemek. Higgs bozonun da parçacıkların kütle kazanma mekanizmalarını açıklayacacağı düşünülüyor. Yani standart modelin açıkları kapatılmaya çalışılacak ve eğer her şey beklenildiği gibi olmazsa fizik baştan yazılabilir.
Bu deneyler CERN laboratuvarında gerçekleştirilecek. Eğer bir aksilik olmaz da her şey istediğim gibi olursa ben de deneylere katılabilirim.
Bu arada hala anti madde yok diye ısrar ediyorsan aşağıdaki yazıyı okumanı öneririm.
Bu arada 2007'deki deneyler için hazırlıklar devam ediyor. Bu deneylerde Big Bang’den çok çok kısa süre sonra (10 üzeri -12 saniye sonra) olan durumlar tekrar oluşturulabilecek. Ama deneylerin amacı anti madde üretmek değil. Başka mesajımda da belirttiğim gibi Higgs bozonunu gözlemlemek. Higgs bozonun da parçacıkların kütle kazanma mekanizmalarını açıklayacacağı düşünülüyor. Yani standart modelin açıkları kapatılmaya çalışılacak ve eğer her şey beklenildiği gibi olmazsa fizik baştan yazılabilir.
Bu deneyler CERN laboratuvarında gerçekleştirilecek. Eğer bir aksilik olmaz da her şey istediğim gibi olursa ben de deneylere katılabilirim.
Bu arada hala anti madde yok diye ısrar ediyorsan aşağıdaki yazıyı okumanı öneririm.
Daha da ayrıntılı bilgi istersen bana özel mesajla ulaşabilirsin...www.cern.ch wrote:Does antimatter exist?
Yes, it does, and we make it routinely at CERN. Antimatter was predicted by P.A.M. Dirac's theory of quantum mechanics in 1928 and antiparticles were found soon after by Carl Anderson. CERN is not the only research institute to produce and study antimatter.
Daha ayrıntılı bilgide mi var??Daha da ayrıntılı bilgi istersen bana özel mesajla ulaşabilirsin...
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı