En iyi çalgı aleti

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Harp ya da lir hakkaten güzel ama bu iki çalgı bizim müziğimizdeki kanuna benziyor. Daha ağır ve derin müziklere uygun gibi sanki.... Ancak saz keman gitar... Bu üçlü adeta kendi başlarına insan gibiler... Her şarkıyı söyleyebiliyorlar...

Vay be flüt dışı bir çalgıyı övdüm. Flüdün de yeri ayrıdır tabii. İlk çağlarda lire karşı zamanında bir zafer kazanmıştı. Flüdün aklı çok fazla şarkı çeşidine ermez ama erdiği çeşitleri bence hiçbir çalgının yapamadığı kadar etkili söyler. Bu açıdan bakıldığında gayda ve tulum da flüde benziyor. Ya da kaval.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Razum
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Razum »

ben elektro ve akustik gitar çalmaya çalışıyorum ve elekronun soloları akustiğin ise çalıp söyleme olayı çok hoşuma gidiyor. ama beni en çok çello ve lir dinlemek rahatlatıyor.
Mzüik aletlerinin hepsinin bir güzelliği var tabii kii ama üflemeli olarakta ney dinlemeyi çok seviyorum...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Gayda ve neyin sesi bana göre yeryüzündeki en güzel sestir...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Kesinlikle Org derim başka birşey demem... Piyano çalan bir insan olarak başka birşey de diyemezdim sanırım taşlarlardı Royal Academy de :D
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Bu arada org diyince yanlış anlaşılmasın türk milletinin klavye'ye Corg markası yüzünden dediği "org" değil :D Kilisede çalınan 9 pedallı 2 yada 3 katlı orglar... :)
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

Gayda ve neyin sesi bana göre yeryüzündeki en güzel sestir...
ben de ney'in üstüne tanımam...çalan bir arkadaşım vardı...doğru sesi çıkarabilmek için 6 ay uğraştığını söylemişti..bende bi üfleyim dedim ama nafile ...:( gerçekten çok emek isteyen bi alet..ama sonuç da mükemmel oluyor... :ayyyy!:
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ney çok zor çalışan çalgılardan biri diye duymuştum. O nedenle tepkimi çekti. Flüdün güzel yanı hem basit hem de birçok çalgıya göre çok içten olması. Elbette güzel yanlarından birisi. Ağladığını güldüğünü hissettiğini düşündüren çalgılar hep flüt ve benzerleri gibi. Tulum ve gayda da öyle onlar hatta bir parça mistik gibi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Müzikte önemli olan hislerini verebilmektir dinleyiciye. Ben piyano çalarken çaldığım parçanın anlatmak istediğini içimde hisseder, kollarımdan ellerime, ellerimden tuşlara, notalar aracılığı ile de sese dönüşmüş bir biçimde insanlara aktığını hissederim. Tüylerim diken diken olur bir çok eseri çalarken. Gözümden yaş geldiği sayısız kez olmuştur, Fazıl Say, Tuluyhan Uğurlu gibi piyanistleri belki izlemişsinizdir sallanarak, kafalarını oynatarak, ağızlarından kelimeler fısıldayarak, gözlerini kapatarak çalarlar. İşte bu hissetmektir. Piyano ile bir çocuğun ağlamasından tutun, denizde ki dalgalara kadar her türlü hissi verebilirsiniz dinleyicilere. Diğer çalgı aletlerinden bir sürü çaldığım vardır ama ne yazık ki profesyonel olarak ilgilenmedim. Flütte aynı şekilde hissettiğimi hatırlarım ama bana göre olduğunu sanmıyorum...
Koseydon
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Koseydon »

eski oda arkadaşım ney çalıyodu doru çalındığında çok dinlendiren bi sesi var neyin bakış açısına göre direk damarından girip seni hasrete veya hüzüne boğabiliyor

bana gelicek olursak üflemeli isterdim yan flüt ney obua ocarina veya gayda hepsini yazabilirim aslında hemen hemen hepsi hoşuma gidiyor 2. tercihim hard olurdu insanı gerçekten etkiliyor ama malesef ben gitar çalıyorum :|
frp de bence karsıdaki hayvanları etkilemek için 1. sırada üflemeli 2. sırada lir var
Dragon Slayer
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Fareli köyün kavalcısını oynatırız :D
Post Reply