Tartışma ( Serbest Kürsü Hakkında)

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Tartışma ( Serbest Kürsü Hakkında)

Post by Firble »

Lixer wrote:şimdi sayın arkadaşlar, yönetimi eleştirmeyi sevmem diğer tüm başlıklarda görmüşsünüzdür. Demokrasi felan da aramam. Yönetim ne yaparsa doğrudur der geçerim. Her zaman söylediğim gibi hobi sitesidir burası, iyi vakit geçiriyorsan geçirirsin, geçirmiyorsan gidersin.

Ancak Daeya, sürekli olarak açtığım ve iyi vakit geçirdiğim başlıkları kapatıyor. Bunun genel kuraldan çok şahsi birşey olduğunu düşünmeme yetecek kadar çok tekrarlandığını gördüm.

Herkes kendine ait başlık açarsa denmiş. Ben de bir çok yerde site yönetiminde bulundum. Sitelerde-forumlarda amaç katılım çokluğu değil mi? İsteyen istediği kadar (konsepte ve ilgili bölüm başlığına uygun kaldığı sürece) açamaz mı? .

Yada geyik başlıklarında içeriksiz diye başlıklarım kapatıldı. Yahu geyikte ne içeriği allah aşkına, şaka yapsanız bu kadar garip şaka olmaz Geyik işte, alakasız konular hakkında konuşur, eğlenirsin.

Açıkçası pek çok kişinin iyi zaman geçirdiği, açtığım başlıklar kapatılana kadar Raistlin-Fistandantilus, Dark Elfler Niye Herkesle Düşman vs vs tipinde, ne amacı olan ne de frp ile ilgisi olan düzinelerce başlk kapatılabilirdi.

Durum vaziyet böyle olunca insan ister istemez arada kişisel bir problem olduğunu düşünmeye başlıyor.

Siteye esas takılma amacım frp konusundaki bilgilerimi paylaşmaktır ve her ne zaman birileri soru sorsa düzgün biçimde cevap vermişimdir. Ondan arta kalan vakitlerde buradan tanıştığım insanlarla iyi vakit geçirmek istemekteyim ki bu da garip bir istek değil.

Ancak konunun elinde yaptırım gücü bulunan ve bulunmayan arasındaki bireysel çatışmaya dönüşmesi durumunda can sıkıcı oluyor. Ve dediğim gibi sürekli olarak eğlencemin baltalanmasından memnun değilim.

Dünkü olayları da izledim. Eldarin konusu hakkında kendi yorumumu da yaptım, gidenlerin de kendi seçimidir hepsie saygı duydum, kavga çıkarıp gidenlere dahi. Ancak söylemek istediğim şudur ki kullanıcı kaybetmek kolay, kazanması zordur. O kadar sevmeme rağmen şu an birisi hazırcevaptan birşeyler sorduğunda cevap veresim gelmiyor. Hoş bir durum mu? Kesinlikle değil...

-------------------------------------------

Fikrime göre site yönetimlerinde şeffaflık ve demokrasi olmaması gerektiğine rağmen, sürekli bunların olduğu söylenen frpworld yönetimine sesleniyorum.

Serbest Kürsü > Lixer Başlığı isimli konunun tekrar açılmasını ve Daeya`nın benimle olan probleminin halledilmesini talep ediyorum. Eğer ki problem çözülemeyecek seviyede ise "hadi kardeşim sana yallah, istemiyoruz burada" derseniz sevinirim. Neticede boş vakti kısıtlı bir kişiyim ve iyi vakit geçiremeyeceksem uğraşmanın manası yok.

Kestane kebap - acele cevap... .
Lixer yazın hakkında cevap vermem gerektiğini düşündüm. İlgili başlık hakkında kaygılarımı sana iletmiştim hatırlarsan... Daha önce bir kaç kişiye de belirtmiştim. Ben insanlara tepki duymam davranışlara tepki duyarım. Yanlış oldğunu düşündüğüm kişi kırk yıllık dostum da olsa ona uygun bir dille tepkimi dile getiririm. Benim kanımca kişiler üzerinden yürütülen geyik muhabbetleri yanlıştır. Geyik denen gayricdii muhabbet hiç fark etmeden insanların alınmasına neden olacak noktalara sürükleyebilir insanları. şunu rahatlıla yazabilirim. Editör olsam ben de başlığı kitlerdim. Ancak sorumluluk Deayada olduğu için konuyu ve değerlendirmeyi tamamen ona bıraktım.

Siteden ayrılan her insan zamanında beni en fazla kızdıranlar bile beni üzer ama bu gerekli notalarda yapılan yanlışlara gerekli tavırları göstermemi engellemez. Bunlar da benim fikirlerimdir Lixer.... Bir de tartışılmasını istediğin konuları bence dilek kuyusuna atmaman daha doğru. Ã?ünkü dilek kuyusu tartışma yeri değildir. Bir talep iletilir ve cevap verilir. Senin yazının taleple ilgili bölümü sadece son birkaç cümle.
Last edited by Firble on Sat Dec 23, 2006 12:15 am, edited 1 time in total.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Ben tartışılmasıı istemedim firble, nereden çıkardın öyle olduğunu? Talebim vardı ve yönetime ilettim. İyi bir yazı olarak giriş gelişme ve sonuç bölümleri vardı. Sadece o talep olarak bahsettiğin bir kaç cümleyi yazıp, kuş gibi ortada bırakacak değilim.

İlgili başlığın ilk kısmına gelince, Daeya zaten ilk kısmı görmedi. Kronolojik sırayı karıştırma. Görüp kapatsa belki diyeceğim ama o kısmı halihazırda oren silmişti.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ben sadece kişilik saldırısı hakkında birşeyler demek istiyorum;
Lixer sitede bana dediği lafları kimseye demedi. Ama kızmadım, çünkü ben lixer in bunu hakaret için değil sadece samimiyetimize güvendiği için dediğine inanıyorum.
Buzdağlarınınleydisine yaptığını bende doğru bulmadım ama aynı şeyi bana yapsa kızmazdım. Lixer i tanımayanlar onun dobra bir insan olduğunu ve aslında işi biraz eşek şakasına vurarak eleştiri yaptığını anlayamayabilir.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

ya aransayes zaten o başlıkta herhangi bir hakaret yada birşey yoktu. Sadece orenin sildiği bölümde sana karşı bir iğneleme vardı (ki zaten sen buna kızmadın) ancak oren sildiği için o bölümü Daeya görmüş olamaz. Demek istediğim de bu zaten.. Neyse ya
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Hayır anlamadığım konu şu :

Oradaki sohbet bir kaç kişi üzerinde dönüyor diye MSNDE DEVAM EDİN denmiş.

O zaman mephistotelesin sorduğu VESTIGE YARATIMI ve phantom un sordugu ZAPHKIEL başlıklarına bakalım. Allah aşkına bu başlıklarda neden bahsedildiğini bile kimse anlamamış, sadece ben cevap vermişim. Ama sohbetler 2 kişi arasında dönmüş. Ancak sapına kadar frp konulu başlıklar olmuş. O zaman o tip olayları da msn üzerinden halledelim. Sorusu olan gelsin bana msnden sorsun, frpworld kullanııları da bu tip bilgilerden yararlanmasın. Mantık bumudur? Nedir ki yani az kişinin başlığa katılmış olması o başlığı değersiz mi yapar? :|
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Birde Firble şu başlığı quote içine alsaymışta kafa karışıklığı yaratmasaymış. Lixerin dilek kuyusundaki başlığı görene kadar olayın Firble ile Daeya arasında bir olay olduğunu düşündüm ama değilmiş.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kişilerle ilgili başlıklar öteden beri FRPworld de yanlış anlaşılmaya müsait bulumuştur. Yanlış anlamayacak kişilerden örnek vermek gerekirse. Firble sinir bozucu mudur? Dragonfire ı kimler sever? tipi başlıklar her defasında kim açarsa açsın kilitlenmiştir. Değişen onlarca mod ve admin bu kuralı değiştirmedi. Neden çünkü başlığın kendisi açan kişinin kontrolünden çıkma ihtimali çok fazladır. İkincisi de birisinin sevilip sevilmediği ile bir değerlendirme yapılması en başından bence yanlıştır. Birini sevip sevmediğini insanlar farkı başlıklarda söyleyebilirler ama bunun için ayrı bir başlık olması ancak gerginlik yaratır ve yaratmıştır da...

O nedenle kişiler hakkında yapılan değerlendirmelerden öte başlığın bizzat kendisi frpworld de geçen yıllar boyunca hep sakıncalı bulunmuş bir tarza sahip başlık bu nedenle kitlendi.

Bunun dışında bir talep yapılırken yine benim fikrimce fikirlerin ayrıntılı açıklanması giriş gelişme sonuç yanlıştır. Böyle yapılırsa fikirlerin aksini savunan kişiye savunma hakkı doğar. Zaten adminler dışında kimsenin kendini savunma şansının olduğu bir yer değil taht odası. Adminler şansları olsa da bunu kullanmamalıdırlar aksi taktirde bölüm amacından sapıp bir tartışma yerine dönebilir.

Sitenin tartışma için bölümleri mevcuddur. İstenen tartışmalar buradan rahatlıkla yapılabilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Firble isteyen benim hakkımda fikir belirtsin, ben yanlış anlamam ne ki yani? En fazla findor gibi küfür eder yada emerus gibi gözlerimi oymakla tehtit eder. Her iki durumdan da etkilenmem.

Forumun tartışma bölümleri diyorsunuz da burada bile bir çok yanlış başlık var. Lilith ilk mage mi, dark elfler niye herkesle düşman vs... bi sürü konu esasında Hazırcevap` ta açılmalıydı. Mod olarak taşımanız lazım doğru yerlerine.

Diğer yerlerde de bir dünya yanlış başlık var mesela Jarlaxle ın göz bandı başlığı. O da hazırcevap konusudur ama kitapgah bölümünde. Ya da serbest kürsüde olan bazı başlıklar var ki burada olmalılardı. Neticede moderasyon sizin işiniz ben bu hatalı başlıkları ilk gördüğüm andan itibaren gözüme battı, ben olsam doğru yerlerine bir an önce taşırdım. Benim açtığım hiç bir başlık yanlış yerde değildi. Lixer Başlığının da doğru yeri cilveli keçi hanıydı ama orada nedense geyiklerde içerik arandığı için mecburiyetten serbest kürsüye açmıştım. Yazdığım yazının da tam yeri kesinlikle şu formata göre dilek kuyusuydu.

Ne olursa olsun, forum bölümlerinin alt başlık açıklamalarına aşırı derecede dikkat eden birisiyim. Böyle olmadığını düşünme sakın :wink: Lakin bu kadar lawful takılınacaksa sitenin çok ciddi bir başlık moderasyonuna ihtiyacı var söyleyeyim isterseniz bir liste çıkarıp yollarım taşınması gereken başlıkları. Yardımcı olmak isterim..
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

sitede şu an tartışılması gerekne çok daha temelden ve önemli konular varken , lixer gibi yeni gelmş ve gelmesiyle beraber herkese ahkam kesmeyide kendine zevk eidnmiş birinin keyfi yazı yazma isteğini tartışamak kadar mantıksız birşey olamaz firble.

sen bu durumu sitenin hangi çıkarıyla bağdaştırıyorsun?
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Yeni gelmek kötü birşey mi truilas? Ona bakılırsa sende bu dünyaya bana göre daha yeni gelmedin mi? ;) Bunlar sonu olan muhabbetler değillerdir, bir fikri ispatlamaya çalışırsak ta hepimiz buz gibi mantıkla rahatça ispatlarız o yüzden tartışmanın gereği yok. Benim bir isteğim vardı ve dilek kuyusuna yazdım, cevaplandı. Teşekkür ederim.
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

trulias wrote:sitede şu an tartışılması gerekne çok daha temelden ve önemli konular varken , lixer gibi yeni gelmş ve gelmesiyle beraber herkese ahkam kesmeyide kendine zevk eidnmiş birinin keyfi yazı yazma isteğini tartışamak kadar mantıksız birşey olamaz firble.

sen bu durumu sitenin hangi çıkarıyla bağdaştırıyorsun?
Arkadaşım trulias,öncelikle siteye yeni gelmiş olması demek senin ondan daha üstün bi mevkide olduğunu göstermez,sonuçta hepimiz bu sitenin kullanıcılarıyız.Ayrıca kötü birşeyde söylememiş,sadece sitenin moderasyonunda gördüğü bazı eksiklikleri,bu konuda yetkili olan firble'a şikayetlerini ve tavsiyelerini iletmiş.Belki biraz sivridilli bir arkadaş olabilir,fakat yukarıda yazdıklarında kötü birşey yok.

Senin bu kadar sert çıkmana sebep olan şeyin ne olduğunu anlayamadım.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Ã?ncelikle burada alt-üst kavramı yoktur. Hepimiz bilgilerimizi paylaşmak, eğlenmek için buradayız. Kimse ben senden üstünüm o yüzden bunu böyle yaparım diyemez. Biz yöneticeler sadece daha düzenli, daha kolay, işlerin yolunda gitmesi ve karışıklığı önlemek için varız. Sizlerin site ile ilgili sorunlarını dinleyip elimizden geldiğince yardımcı olmak için.

Lixer arkadaşım benim seninle bir alıp-veremediğim yok. Eğer seninle hatırlamadığım tartışmalarımız olmuşsa bunlar geçmişte, o dönemde kalmıştır. Ve senin açmış olduğun başlıkları bunu bahane ederek kilitlemem yada silmem söz konusu değildir. Seni şahsen tanımıyorum sen de beni tanımıyorsun, birbirimizi görmedik etmedik. Arada bir msn'de konuşuyoruz o kadar. Benim şimdi durduk yere neden seninle kişisel bir sorunum olsun ki?

İkincisi açmış olduğun başlığa benzer daha önce de bir sürü başlık açıldı ve, ya ben ya da diğer yönetici arkadaşlarım bu başlıkları ya kilitledik yada sildik. Açmış olduğun "Lixer Başlığı" sadece iki kişinin arasında geçen bir konu olduğu için kilitlenmedi. O yüzden önce başlığının neden kilitlendiğini idrak edersen sevinirim.

Aransayes arkadaşım Lixer senin kankan olabilir, ağabey'in olabilir ama herkesin anlayışı, alınma dereceleri, seviyeleri, aldıkları eğitimleri farklıdır. Sen Lixer'in söylemiş olduğu bir şeye alınmıyorsan diğer kullanıcıların yada başka arkadaşların da alınmayacağı anlamına gelmez. Ve sadece sen alınmıyorsun diye de bu Lixer'in açmış olduğu başlıkta haklı olduğunu göstermez. Ayrıca uygun olmayan bir dille yapılan eleştiriler "dobra"lık değil sivri dilliktir. Kelime anlamlarını karıştırmayalım lütfen.

Sanırım yeterince açık bir şekilde anlatmışımdır demek istediklerimi. Sonuç olarak başlık iki kişi arasında geçtiği yada benim Lixer'le kişisel bir sorunum olduğu için kilitlenmemiştir. Lixer'le de aramda bir sorunum yoktur. Tabi bu açıklama benim görüşümdür, belki kendisinin benimle bilmediğim bir sorunu olabilir.

Bilginize..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Ã?yle diyorsan öyledir Daeya, ben sorunun olabileceğini düşünmüştüm çünkü çok sık tekrarlanmaya başlamıştı, sevindim öyle birşey olmadığına :) Yine de belli bir soğukluk var gibi, olmamasını dilerdim.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Aransayes arkadaşım Lixer senin kankan olabilir, ağabey'in olabilir ama herkesin anlayışı, alınma dereceleri, seviyeleri, aldıkları eğitimleri farklıdır. Sen Lixer'in söylemiş olduğu bir şeye alınmıyorsan diğer kullanıcıların yada başka arkadaşların da alınmayacağı anlamına gelmez. Ve sadece sen alınmıyorsun diye de bu Lixer'in açmış olduğu başlıkta haklı olduğunu göstermez. Ayrıca uygun olmayan bir dille yapılan eleştiriler "dobra"lık değil sivri dilliktir. Kelime anlamlarını karıştırmayalım lütfen.
Lixer benim ne ağabeyim ne de kankam. Sitede tanıdığım biri sadece. Eğitim dereceleri derken neyi kastettin bilmiyorum ama benim aldığım eğitim bazı şeylerde anlayışı getirir, gerektiği yerde konuşmayı veya susmayı. Buna da ben karar veririm. Ben onun sivri dilli olduğunu söyledim zaten ama dobra bir adamdır. Sadece bazıları söylenen çıplak gerçeği kaldıramıyor.
Bunlarda benim görüşlerim.
Saygılar...
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Post Reply