Rp'de sarhoşluk üzerine

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kurallar her yerde olduğu gibi burada da mutlaka bir açık verecek gibi gözüküyor. Sanırım burada özellikle sarhoş kişinin bünyesi önemli... İnsanların tepkileri değişebiliyor değişik miktarda alkole.. Daha da ciddisi sanırım insanların bu durumlarının ne kadar süre ne kadar azalacağı.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

kurallar eğer doğru koyulduysa açık vermez firble. önemli olan, konuya yeterince ilgi gösterip, kuralı doğru koymaktır. ha, bu sarhoşluk konusu üzerine çok fazla eğilinmeye değecek bir konu olmadığından, getirilecek kurallar saçma gözükebilir, o ayrı.

sarhoş adayı kişinin bünyesi önemli olan parametrelerden sadece biri. zaten bu yüzden fort. check atılır ya da con. mod. kullanılarak bir zar atılır. Ancak, sarhoş olup olmamayı belirleyen başka parametreler de vardır. İçtiği içkiye aşinalık mesela. şişe şişe malt viskilerini deviren heyula gibi iskoçların bi duble rakıyla paçavraya döndüğünü bilirim.

neticede, bahsettiğim netbooklardan birini incelerseniz, üşenmeyip bu işe kafa patlatan insannarın bu konuda bile sağlam kurallar yarattığını görürsünüz.
War, war never changes...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

haklı olabilirsin Burock ama parametrelerin sayısı kaç olabilir acaba? Bir insanın ne kadar sahoş olduğunu belirleyen kaç etmen vardır. bunların ne kadaı daha dominanttır? Bunlardan ben de tam emin olamıyorum. Elbette alkol miktarı zaman ve bünye en önemli etkenler ama bunlar bile tek başına ne kadar sağlıklı olur emin olamıyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

aslında bi önceki msjımda bı parametreleri yazmıtım ama gereksiz kalabalık olmasın diye sildim. çabucak bi liste yaparsak:

- kişinin bünyesi (con ile değerlendirilebilir,kişinin ne kadar çabuk sarhoş olduğunu belli eder.)
- içkinin türü (yüksek/düşük alkol, tatlı/tatlı olmayan içki)
- kişinin alışık olduğu içki türü
(
Burock bir önceki msjında wrote:şişe şişe malt viskilerini deviren heyula gibi iskoçların bi duble rakıyla paçavraya döndüğünü bilirim.
)

bu ve bunun gibi çabucak değerlendirilebilecek parametrelerle belirlenecek bir zorluk derecesine karşı atılan con. check ya da fort. save, kişinin sarhoş olup olmadığını belirler. içilen her birim içki için atılacak zar DC 1 artar (misal).

kişi eğer sarhoş olursa, bunun efektlerinin ne olabileceğine dair bir adet random table hazırlarsın. atarsın zarını dersin ki şu oldu bu oldu. hemen onlara da örnek vereyim:

- sızmak (en bilinen ama en az gerçekleşen)
- kusmak (en iğrenç ama en çok gerçekleşen)
- çenesi düşmek (biri gather information mu dedi?)
- karşı cinse normalden daha fazla alaka göstermek (zührevi hastalıklar hastanemiz 24 saat açıktır.)

gibi...
War, war never changes...
Elennis Arafarog
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elennis Arafarog »

Human'ları bilemem ama bir elf şaraptan sarhoş olursa veya bir cüce biradan sarhoş olursa ben o D.M.e küfrederim... :-P
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Arafarog... Lord of the Rings Extended'da gördüğün her şeye inanma... :-P

Elf dediğin nedir ki? İncecik çıtı pıtı bir şey! Sıksan 3 damla kan ya çıkar ya çıkmaz... Gayet de sarhoş olurlar ama ELF'ler ya... Nasıl osurukları bile kokusuz oluyorsa, sarhoşlukları da çakırkeyifin ötesine gitmez gibi bir imaj verilmiş. :wink:

Asıl Legolas'ın parmakları karıncalanırken ben Peter Jackson'a okkalı bir küfür savurmuştum. :mad:

Dwarflara gelince... Dwarflar zaten ayık gezmiyorlar. Biz onların sarhoş hallerini ayık olarak algılıyoruz. :roll:

Kıssadan hisse bu iki ırk da sarhoş olur.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

bizim oyunlarda pek içki olayı abartılmaz.bizim kendini tasavvufa veren paladin ortama girer girmez "içmeyin lan şu zıkkımı" yaptığı için zevkide kaçar içmenin.(bu arada bu paladin gerçek hayatta su gibi rakı içiyo o ayrı :-o )(geyik oldu ama neyse)

genede bizim oyunlarda elfler kolay sarhoş olur hatta direk sızarlar.buçuklukların sarhoşlukları gayet güzel olur.cüceler sarhoşken deı değilken de aynı zaten(değilken daha asabi)
Post Reply