Cisimlenme imkansız mıdır ?
Cisimlenme imkansız mıdır ?
Arkadaşlar son zamanlarda evrenin yapısı ile ilgili ( bu son zaman oldukça geniş bi son zaman ) ilginç teoriler ortaya atılır oldu ve bilim de hızla gelişmekte ve birçok olanaksızı olanaklı kılmakta.
Bu durumda merak ediyorum, acaba cisimlenme imkanımız olabilir mi ? Olursa nasıl bişey olur. Var mıdır bu konuda teorisi olanlar ?
Bu durumda merak ediyorum, acaba cisimlenme imkanımız olabilir mi ? Olursa nasıl bişey olur. Var mıdır bu konuda teorisi olanlar ?
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Cisimlenme bana göre imkansızdır arkadaşlar. Ã?ünkü bir cismin evrendeki yeri dört nicelikle belirlenir. Bunların üçü uzaysal koordinatlardır, diğeri ise zamandır. Bir şeyi ışınlayıp koordinatlarını doğru belirleyebilirsiniz ama o andaki zamanı belirlemek imkansızdır. Zaten geçmişte bunun üzerine çalışmalar yapldı hala da yapılıyor. Bir şeyleri ışınlayabilmişlerdi sanırım ama o şey bir daha ortaya çıkmadı. 
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Ben bundan bikaç sene önce 1 bardak suyun birkaç metre öteye cisimlendiğini okumuştum ve tv den izlemiştim sanırım. şimdi ki imkanlar sadece basit moleküller üzerinde cisimlenme yapmaya izin veriyor canlılara değil.
Ama bence cisimlenme mümkündür.
Ama bence cisimlenme mümkündür.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Aldığım son istihbarat haberine göre bahsettiğim deney başarılı olmamış, olmuş gibi göstermişler. beni bile kandırmışlar 
Bu arada bu konuyu fizikçi biriyle tartışacak kadar da kafayı yemedim :plotting:
Bu arada bu konuyu fizikçi biriyle tartışacak kadar da kafayı yemedim :plotting:
Yanlış biliyorsam düzeltin.
Işınlanma bir maddenin ışık hızıyla bir yerden bir yere taşınmasıdır. Ki ışık hızında hareket de maddenin enerji halinde olmasını gerektirir. Yani bir cismi enerji olarak baka biryere aktarıp enerjiyi tekrar maddeye çevirmek gerekecektir.
Enerjinin tekrar maddeye çevirilebildiğini varsayarsak bile cismin aynı şekilde maddeleşeceğinin hiçbir garantisini veremeyiz.
Hatta cisimlerin olduğu gibi maddeleştirebildiğini de varsayalım. O zaman tartışma apayrı bir boyut kazanıyor. Biraz meta-fiziğe kayacak ister istemez. canlı bir varlığın bu şekilde nakledilmesi durumunda bu varlık aynı varlık olur mu hafızaları ve ruhu da aynı şekilde nakledilmiş olacak mı?
Biraz karışsın bakalım ortalık garip konulara dalıcaz
Işınlanma bir maddenin ışık hızıyla bir yerden bir yere taşınmasıdır. Ki ışık hızında hareket de maddenin enerji halinde olmasını gerektirir. Yani bir cismi enerji olarak baka biryere aktarıp enerjiyi tekrar maddeye çevirmek gerekecektir.
Enerjinin tekrar maddeye çevirilebildiğini varsayarsak bile cismin aynı şekilde maddeleşeceğinin hiçbir garantisini veremeyiz.
Hatta cisimlerin olduğu gibi maddeleştirebildiğini de varsayalım. O zaman tartışma apayrı bir boyut kazanıyor. Biraz meta-fiziğe kayacak ister istemez. canlı bir varlığın bu şekilde nakledilmesi durumunda bu varlık aynı varlık olur mu hafızaları ve ruhu da aynı şekilde nakledilmiş olacak mı?
Biraz karışsın bakalım ortalık garip konulara dalıcaz
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
mumkunde olabilir, mumkun olmayada bilir, ama wizardin dedigi gibi isinlanma basarildi ama zamanda bi sorun cikarsa cok kopuk olur ya
ha bide gidipde donmemek var iste o laf bu olayy icin cok dogru olur, gidipde donmemek var hatta gidipde gitcegin zamani tutturamamak var cok tirstim ben bu isinlanmadan bide egrilipde bugrulmekde olabilir demi ? 
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Aldığın istihbarat doğru.aransayes wrote:Aldığım son istihbarat haberine göre bahsettiğim deney başarılı olmamış, olmuş gibi göstermişler. beni bile kandırmışlar
Ve evet unuttuğum bir şey var ki onu da Efla söylemiş. Işık hızı gerekir bunun için. O da Einstein'ın genel görelilik kuramına aykırıdır.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
anladım. :plotting:
O değil böyle konularda neden senle hep ters şeyleri söylüyoruz. bir kere bile hemfikir olmadık. Tabi bunun sebebi fizikten çok az anlamam da olabilir.
hatta olabilir değil öyle.
Ama gün gelecek cisimlenme olacak. Aha buraya yazdım. Gayette ciddiyim. Herşey fizik değildir.
O değil böyle konularda neden senle hep ters şeyleri söylüyoruz. bir kere bile hemfikir olmadık. Tabi bunun sebebi fizikten çok az anlamam da olabilir.
Ama gün gelecek cisimlenme olacak. Aha buraya yazdım. Gayette ciddiyim. Herşey fizik değildir.
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı