bir grubun olmazsa olmazı

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Ozan ise joker karakterdir. şarkıları o kadar fark sağlamaz aslında ve pek çok zamanda kullanamaz. Tam bir grupta oyuna gerçek anlamda bir katkı sağlaması çok zordur. Ancak bir ozanın bulunması oyunun zevkini kesinlikle artırır. Ben ozan sınıfını çok sevdiğimden biraz taraflı düşünmüş olabilirim.

sen nediyosun ya, ozanların battle songları belli bir leveldan sonra herşeyi değiştiriyo o belli levelda 10 level falan çok değil yani. Bayaa etkiliyo ozan oyunu ayrıca büyü yapabilen bir karakter. Tamam çok güçlü büyüleri yok mesela bir wizard ile bard'ın büyüleri karşılaştırılırsa bard eriyip gider ama büyü yapıyo ya o da bi ayrıcalık. Onca özelliği var sonuçta.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
dekotta
Kutsanmış Kişi

Post by dekotta »

Bence de priest olmalıdır, hem sağlam bir savaşçı, hem lider hem de gurubun yaralarını saran şefkatli kişi. Herkes yaralarını iyileştirdiği için priesti sayar sever:) O yüzden guruplarda birleştirici bi etkisi vardır.

Ruhban derim ben ruhban, onu unutmamalıyız.
me not
mortiis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mortiis »

tartışmasız bir wizard mutlaka olmalıdır çogu dünyalarda güçlü karakterler genelde wizardlardır o kibirleriyle powerful büyüleriyle bellibi lvldan sonra çogu karakterin yapamayacagı şeyler yaparlar wizard şart ama tabiki wizardı tecrübeli bi kişioynatmalı oynatması en zor karakterlerden biri çünkü....
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Wizard hayat kurtarır :D Onsuz oyun düşünmesi bile zor. Ama eğer o yoksa yerini ancak priest doldurabilir. Bu iki sınıftan en azından biri bir gurupta olmalıdır derim ben.

Ama savaşçısız da gurup kurmak pek akıl karı değil. Ben bu üçünün arasından wizard/sorcerer kısmını seçtim. Ama taraflı bi yaklaşım benimki :-P o wizard ben olursam olmazsa olmaz, ama eğer ben değilsem fighter sonra da priest derim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Grubun ne iş yaptığına fazlaca bağlı değil mi sizce. Grubun görevi biyerden bişey çalmaksa hırsız olmazsa olmazdır. birini bişey yapmaya ikna etmekse ozan çok işe yarayabilir. Birisini öldürmekse assasin tarzı bir karakter

vesaire vesaire..

şartlara da oldukça bağlı ormanda yapılacak bir görev için kolcu yahut druid vazgeçilmez olur.

Yani grubun görevi bir gösteri sergilemek bile olabilir oyuna göre :) bu durumda ozan tarzı karakterler daha çok iş görecektir.

NE demişler

Bütün genellemeler tehlikelidir
Bu bile...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Bir büyücü, büyülerini doğru seçtiği takdirde bir hırsızın yapabileceği (neredeyse) herşeyi yapabilir. İster görünmez olur, ister ses çıkarmaz, ister çalar, ister tuzakları etkisiz hale getirir vs. vs. Bir grupta bir hırsızın olması hiç güvenilir bir şey değildir bence. Bir gruba özellikle yeni katılıyorsam, asla grupta bir hırsız olmasını istemem.

Olmazsa olmazı değilde olmasa da oluru Monktur, diye düşünüyorum.
En gerekli karakter için de Firble a katılıp ozan demek istiyorum.
Been there. Seen that. Got the scars.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ancak hala anlatamadım sanırm. Savaşçı olmadan ozanın çarkıları etkinliğini yitiriyor. Büyücü her zaman her şeyi planlayamaz. Savaşçılar büyü yapamz tamam ama ani süprizlerde çok işe yararlar. Ayrıca büyülü eşyaların desteği ile çok güzzel işlerde çıkartırlar. şimdi en çok güç katan değil her oyunda kesin olacak yada ona en yakın karakter burada konuşulan ve savaşçı tipi karakterler her zaman gerekenlerdir bu gibi durumlarda.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Ben tüm maceraların en ufak bir kavgaya bulaşmadan tamamlanabileceğini düşünürüm. Kaçmak, kavgadan uzak durmak, yada savaşmak için düşmanını kullanmak ( düşmanla düşmanı savaştırmak) bunu yapmak için sadece bir kaç yöntem. Bu yüzdendir ki, maceracıların içinde illaki bir savaşçı olması gerektiğine inanmıyorum.
Been there. Seen that. Got the scars.
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

cleric...
güç içinde yükselen;
Thamior_BlackGolden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thamior_BlackGolden »

güzel büyü combolarıyla 2 mage çok çok büyük işler başarır bence.. hatta yanlarında hiçbir fighter class ı olmadan..
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Artemis Entreri wrote:Bir büyücü, büyülerini doğru seçtiği takdirde bir hırsızın yapabileceği (neredeyse) herşeyi yapabilir. İster görünmez olur, ister ses çıkarmaz, ister çalar, ister tuzakları etkisiz hale getirir vs. vs. Bir grupta bir hırsızın olması hiç güvenilir bir şey değildir bence. Bir gruba özellikle yeni katılıyorsam, asla grupta bir hırsız olmasını istemem.

Olmazsa olmazı değilde olmasa da oluru Monktur, diye düşünüyorum.
En gerekli karakter için de Firble a katılıp ozan demek istiyorum.
tuzakları deaktive etme büyüsü bir rahip büyüsüdür, büyücüler bu büyüyü yapamaz.

Doğru hırsızlar güvenilir değildir ama bu olay zaten oyuna heyecan katıyor değil mi?

Bir büyücü yakın dövüşte yakalanırsa havayı alıyo yanlız söyleyeyim dedim, sonuçta 3rd editionda büyücüler kılıç kalkan kullanabiliyor tamam ama (ben idw2'yi elinde iki kılıç olan sorcerele bitirmiştim bi kere, ama çok yakın dövüşe girmemiştirm) bir savaşçı, hırsız yada kolcu, paladin neyse işte onun kadar iyi kullanamıyorlar sonuçta bir backstab büyücünün işini bitiriyor. Bu arada hep unutuyorsunuz rouge'ların use any item ve use any scroll skileri var unutmayın ya, gerekli paşomenler olunca isterse imprisonment bile yapabiliyor.
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Sorcerer/Wizard derim... Vazgeçilmezdirler. Ozanın şarkıları çok değerli olabilir ama çok ortada kalmış bir karakter olduğu için hiç bir işi kelimenin tam anlamıyla muhteşem yapamaz. Zaten 3 kişilik bir parti oluşturulacaksa Paladin/Fighter, Cleric, Wizard/Sorcerer en yıkıcı ve yaratıcı partidir bence...

Monklarda üst levellarda çok dehşet olurlar ama sanırım 2. Editionda olmamalarından kaynaklanan bir nedenden dolayı fazla tutulmadılar..
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

şöyle Bir Cleric/Mage Kırmasıda Çok İş Görüyor şahsen Ben Baldurs' Gate2 ve Throne of Bhaal Serisini 4 Adamla Bitirmiştim O Sayede(Aerie Karakteri) Masaüstündede Bence Harika Olur.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ao wrote:şöyle Bir Cleric/Mage Kırmasıda Çok İş Görüyor şahsen Ben Baldurs' Gate2 ve Throne of Bhaal Serisini 4 Adamla Bitirmiştim O Sayede(Aerie Karakteri) Masaüstündede Bence Harika Olur.
Denemeye değer. :) güzel bir kırma olmuş.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Ancak hala anlatamadım sanırm. Savaşçı olmadan ozanın çarkıları etkinliğini yitiriyor. Büyücü her zaman her şeyi planlayamaz. Savaşçılar büyü yapamz tamam ama ani süprizlerde çok işe yararlar. Ayrıca büyülü eşyaların desteği ile çok güzzel işlerde çıkartırlar. şimdi en çok güç katan değil her oyunda kesin olacak yada ona en yakın karakter burada konuşulan ve savaşçı tipi karakterler her zaman gerekenlerdir bu gibi durumlarda.
ruhun bi anda bedeninden ayrıldığında yada tepene iblisler inince görürsün süprizi. Ama en ne yapacağı belli olmayan karakter rougedur tabii.
Post Reply