Bi frp kütüphanesi olsa

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

evet ama buranın yeri de öenmli eğer istanbul'da açılacak olursa en uygun yer taksim beşiktaş yada kadıköy olurdu heralde.. :plotting:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Efla wrote: Al benden de o kadar yeminer. Hatta ilerde kursak be bitane frpworld kafe :) Kitap da alırız içine masalarda oyunlar faan oynanıyo süper mekan olur aslında ama ah işte öğrencilik hali benimkisi...
ben de bunu onerecektim, arkadaslar war mısınız frpworld cafe acmaya? uc-bes kişi olmaz da bir site dolusu adamdan cok iş cıkar. ancak kazancı bolusturmek zor olur, ortak sayısı arttıkca anlasmazlık da olusuyor... ancak super olurdu, acmaya yeltenirseniz elimden geldigince yardım etmek isterim acıkcası.. :roll:
inanılmaz guzel ve keyifli bir fikir :)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

İzmir'de böyle bir cafenin açılacağını okumuştum, belki de açılmıştır. Cafede her çeşit kitabın yanında oyuncu grupları için ayrı ayrı özel odalar ve cafe elemanı olan hazır dmler falan da olacakmış. Ayrıca atmosferi güçlendirmek için bu dmler cübbelerle falan dolaşacakmış, diye okumuştum.
Güzel bir fikir ama start vermek işin en zor kısmı. Bir başlanırsa gerisi gelir aslında.
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

gerçekten süper bir yer olsa gerek..keşke istanbulda da olsa öyle biryer de.... :cry:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

İzmir'de öyle bir yerin açılacağına ben pek ihtimal vermiyorum aslında ama...bilemiorum tabi, biri çıkıp kurabilir böyle bir yer...

Ya da arkadaş araştırıp öğrenmişse eğer kesin bilgi verebilirse memnun olurum...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Eskiden üye olduğum bi forumda okumuştum bunu. Ã?yelerden biri böyle bir yer açacağım, çalışmak isteyen var mı diye bir topic açmıştı. Ben İstanbul'da olduğum için pek umursamamıştım, forum da hacklendiği için tekrar girip bakamıyorum.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ben istanbulda böyle bir yerin açılma olasılığına helede taksim veya beşiktaş gibi mağaza fiyatlarının ve kiralrının çok yüksek olduğu merkezi bir yerde açılması olasılığını pek gerçekçi görmüyorum. yani biri açsa çok iyi iş yaparda hem bu konuyla ilgilenip ortam oluşturabilicek kadar frp donanımı hemde bu işe yatırım yapıcak kadar parası olan birini bulmak zor olsa gerek.
kaldı bizim sitedeki çoğu öğrenci olan bir topluluk için böyle bir şeyin örgütlenmesini sağlamak bile imkansıza yakın.
belki daha uygulanabilir bir şey olarak hazırda var olan ve işlerdenede pek memnun olmıyan bir kafe sahibiyle anlaşılabilinir. ben kendi adıma böyle bir kafeye sırf magic veya benzeri bir oyun oynamak için haftada bir kere gitmeye çalışacağıma garanti verebilirim.
böyle bir tanıdığı veya bildiği bir yer olan varsa söylerse daha somut bir adım olur. şu aralarda istanbulda olduğum için bir çalışma ekibi oluşturabilirsek içinde bulunabilirim.
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

ya eskiden vardı frp kafeler de, insanlar gidip bütün gün boyunca oturup, 1 bardak kola içtiği için kapandılar.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

eskiden varsa şayet illaki şu andada iş yapan biryerler vardır. hatırladığın bir yer varmı?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben kütüphanenin o kadar da küçük olacağnı sanmıyorum. Eğer ingilizce kitaplar da kütüphanelerde bulunursa zaten epey bir büyük olur. Sadece Türkçeler olsa bile. Aslında fantastik kitap tanımı öyle geniş ki pek çok kitap bu tanıma girebilir. Bizim kitap tanıtımlarındaki kitapları bile alsak belki 200 kadar kitap ediyor.

Bir kafenin bu işi yapması daha zor olur. Fantastik olmayan alanlarda bunu yapanlar var. Ama insanların kitapları alıp çıkması durumu çok yaşanıyormuş sanırım. O nedenle bazı eski kitaplar veya dergiler açık olsa da bence kitaplar olmamalı ve onları almanın bir ücreti olmalı. ( Zaten ODTÃ? BKFT kütüphanesinde bile var böyle bir ücret )

Bunun dışında oyun setleri zar vesairenin kiralanmasının da ücreti olabilir. Bir takım aksesuarlar da satılırsa bir çeşit kütüphene olmasının zararını kapatması daha kolay olabilir.

Bizim böyle bir kafe kurmamız başka bir tartışma konusu. Zamanında tartışmıştık bu konuyu. İdeal olan kafenin kar amaçlı olmaması masraflarının site gelirlerinden karşılanıp gelirinin de siteye gitmesi sanırım. Bu olur mu olmaz mı ayrı bir konu...

Belki burada bahsedilebilecek başka bir öneri de bir çeşit sanal kütüphane kurulması. Tam tarihini bilmiyorum ama zannediyorum 1940lardan önceki eserlerin telif hakkı ortadan kalkıyormuş. On yıl sonra bu 1950ler olacak.

Bunun dışında amatör öyküler de burada bulunabilir. Sanırım bu sitede bu tarz bir şey var. Ama bu işle ilgilenecek biri olursa daha da geliştirilebilir.

Ã?bür konu yani bir kafe açma konusu da sanırım ilgilenecek birini gerektiriyor. Sanırım bu kişinin üniversiteden mezun olması ideal. Benim gibi yazın kışın ayrı yerlerde olmak bir parça dezavantajlı.

En azından 15 yaşını aşmak gerekiyor. Bu işi etraflı araştırabilecek birileri varsa fena olmaz. Yer olarak Kadikoy Uskudar Sultanahmet Bakırköy alternatifleri de düşünülebilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Adı da Candlekeep olurdu ; ) şahane de olurdu valla
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben olsam daha geniş anlamı olan bir isim koyardım biraz da daha yaratıcı olması daha doğru olur gibi... Ã?rneğin kullanılmamış olsa Kayıp Kütüphane güzel isim...

Ama ona benzeyen başka isimler de bulunabilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
sanguis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sanguis »

böyle bir kütüphane olsa çok iyi olur tabii ki de, kütüphaneye fazla kitap bağışlanacağını sanmıyorum. Bunun nedeni de fantastik kurgu kitaplarının 20 ytl civarı bir fiyata satılması. Normal bi kütüphanede göreceğiniz kitaplar ise ortalama 4-5 ytdir heralde.
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

milli kütüpane kaldırılsın frp kütüpanesi olsun :P
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
euphorist
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by euphorist »

Çok güzel bir fikir.Yurtdışında böyle şeyler var mı bilmiyorum ama ş kadarını biliyorum ki bıraktım fantazi romanlarını sırf frp kitapları 1000 kitaplık küçük bir kütüphaneyi dolduracak kadar yeterlidir.Eğer böyle kapsamlı bir şey kurulabilirse abartmıyorum Türkiye'de frp'nin merkezi olur.Cafe ve oyun olması da cabası..

Sizce üyelik sistemi nasıl olurdu?Yani kütüphaneyi kullanmak için fiks bir ücret ödeyerek kayıt oluyorsunuz,o zamandan sonra kitapları ve zar gibi araç gereçleri kullanmak serbest.Tabi cafe hizmetleri buna dahil değil.Hem bu şekilde giren çıkan daha belli olur hırsızlık gibi olayların önüne geçilir.

Bu hizmetlerin yanında bir de kitap ve frp gereçleri sipariş eden,satan bir sistem de kurulursa cidden orası vazgeçilmez bir yer olur :)

Ha bunları ben yapamam tabi :D
Post Reply