Slmlar. Sizinle geçen gün yazdığım ufak bir yazımı paylaşayım istedim bakalım beğenecekmisiniz.
---------------------------------------
19. y.y. da bir bilim adamı "maddeler küçük içi dolu taneciklerden oluşmuştur demiş" ve eklemiş "bakın deney yaptım aha tahminim doğrulandı" odadaki herkez kafa sallamış "vay be" demişler "adam doğru söylüyor. Maddeler içi dolu taneciklerden olumuştur. Bu doğrudur."
Sonra adamın biri demişki "yoo yoo bakın deney yaptım. Altın plakadan X ışşını geçirdim böle böle oldu. O adamın dediği gibi olsa böle olmazdı. Hem onun zamanında X ışını falan da yoktu. O adam yanlış diyor. Madde küçücük bir çekirdeği ve etrafında dönen elektronları olan küçük taneciklerden oluşuyor" İnsanlar bakmışlar "aa bu adamın dediği doğru harbiden öle. Vay anasını." ve eklemişler "Hmm! Bakın bu doğru işte. Adam deney yapmış doğru söylüyo. O zaman bu doğrudur. Maddeler çekirdek ve çekirdeğin etrafında durmadan dönen elektronlardan meydana gelmiştir. Bu doğrudur."
Daha sonra adamın biri demişki "Bakın böle olay var bu parçacıkların yükleri var çekirdek pozitif etrafta dönüp duran şeyler de negatif. Yaaaa" demiş gene insanlar sandayelerinde öne eğilip önlerindeki kağıt kalemle çöpten adamlar çizmiş ve yanındaki adamlar sos oynarken aynı anda kafalarını sallamışlar. "Evet evet adam haklı bakın hesapları deneyleri doğru." demiş ve eklemiş "bundan böyle böle biline...bu tanecikler yüklü + olana proton - olana ellektron diyelim." Adamlar kafa sallamış ve önlerindeki bulmacaya yada kitap arasındaki çıplak kadın resimli dergiye eğmiş kafalarını ve beklemişler bir sonraki doğru söyleyen adamı.
Daha da sonra kabarık beyaz saçlı eski bir patent ofisi memuru derki. "Aaa ama bakın ben düşündüm hesapladım bakın böle bişi çıkıyor. Eğer o adamın dediği gibi olsaydı. Böle böle olurdu. Patlardı çekirdek. Ama patlıyomu çekirdek? Bakın patlamıyo patlaması için böle yapmak lazımdı. Yani bu çekirdek içinde patlamaması için bişey bulundurmalı. Ben buna nötron diyorum." İnsanlar bakmış ve "Hee hee" demiş ve eklemişler "Bundan sonra böle biline bu nötrondur." Sonra sıkılmışlar bağzıları uyumuş sıraların üzerinde. Bir adam beyaz saçlı adama gelmiş demiki "Patlarmı harbiden." Beyaz kabarık saçlı eski memur "Evet evet patlar şehirleri yok eder hatta." "Hmm demiş adam ben bunu aklımda tutayım ozaman"
Sonra bi ara patlatmış adam 2 şehrin üzerinde. "Beyaz saçlı adam demiş ki 4. Dünya savaşında taşlar ve sopalarla savaşıcaz"
Sonra sonra bi adam daha çıkmış demiş ki "Ben aldım iki hidrojen iyonunu çok hızlı çarpıştırdım birbirleriyle. Ve n'oldu biliyomusunuz?" adamlar "gerçekten çok merak ediyoruz n'oldu? demişler." dalga geçer bir sesle. Adam anlamamış dalga geçtiklerini ve demiş ki "bi sürü parçacık çıktı ortaya inanamazsınız. Bakın iyon diyorum bunların elektronu yok bi proton bi nötron nasıl olurda bi sürü parçacık çıkar. Demek ki neymiş maddeler sadece proton elektron nötrondan değil. Aynı zamanda Quark adını verdiğim bu küçük maddelerden oluşmaktadır." İnsanlar susmuş ve bağzıları kafa sallamış. Bağzıları ise içerideki gofret otomatının parasını yuttuğundan şikayetçiymiş. Biri "Belediye gene çukur açmış evimin önüne neredeyse içine düşüyodum die söylenmiş." O sırada Bağdat'ta bir F-117 den atılmış bir Penetrater bombasının GPS verilerini yanlış değerlendirince ve pilotta bunu önemsemeyince bir eve düşmüş ve küçük bir kız annesini ölürken izlemek zorunda kalmış. ABD'liler Clinton'un iyi bir saksafoncu olduğunu unutmuşlar bu sayede.
O zaman ne biliyoruz biz. Bir şeyler biliyormuyuz ya da bildiklerimiz o konu hakkında yorum yapmaya yeterli mi?
Bir şey doğrudur demek için ne kadar bilmeliyiz.
Ben size söyliyeyim. Biz bir b*k bilmiyoruz. O zaman kapayın çenenizi de bari bilenler konuşsun. Kahve makinaları dışarda. Puaça istiyosanız size tavsiyem 06 ya gidin. Süper doyuran yapıyolar onun da tadına bir bakın hazır gitmişken. Ama lütfen çıkmayacaksanız bari sesiniz çıkarmayın da biz bir şeyler öğrenlim.
---------------------------
Ufak bir yazım
-
Lupus Nigra
- Kullanıcı

- Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES