Bu topicin tamamını okumadım ama pek çok yazıya göz attım.
Raistlin Majere için DM torpili, Caramon'dan hep destek aldı gibi eleştirilerde bulunulmuş.
Fakat bilinmesi gereken birkaç şey var. Büyük güce kavuşmak fedakarlık ister. Hırs ve azim ister. Sanata koşulsuz sadakat ister. Ve daha aklıma gelmeyen onca kafiyeli sözcük

Bunları içinde barındıran bir tek karakter var. Oda ''Raistlin Majere''. Hangi karakter hayatı doğduğu günden itibaren hastalıklıydı? O güçsüz zayıf ve narindi. Hayata zaten 1-0 yenik başladı.
Büyüdükçe Bu zayıflığı arkadaşları ile arasındaki bağa da yansıdı. Zayıf ve çelimsiz olduğu için hor görüldü, soyutlandı. Erkeklerin güçlü olması gerektiği bi devirde o pamuk ipliğine bağlı yaşıyordu. Evet kabul ediorum. Raistlin DM opsiyondur. Ama Raistlinin Alehinde bi opsiyon.
Bu acınası hayatta ona yapılan tek iyi yeşi Ablası kitiara yapmıştır. Büyücülük eğitimi almasını isteyerek.
Bu kadar dezavantaj yetmiyormuş gibi birde sınavda fistandantilusun ciğerlerini parçalayan dokunuşu. Eminim bir şempanzeyle bile avgaya tutuşsa yenilirdi artık.
Bunca hasarın ardından ona bahşedilen tek şey magius'un asası. Staff of magi den bi farkı yoktu ki. Birde kantaşını taşıdı hayatı boyunca. Diğer diyarların karakterleri gibi donuna kadar magical item'la donatılmamıştı o. O üzerindeki tılsımlara değil. Büyüsüne güveniyodu. İşte önemli olan da bu.
Büyü yapmaya yeni başlayan bi adama da staff of magiyi versen Raistlinden farklı şekilde kullanamaz (Her özelliğini bildiğini farzedersek.)
En azından o Tanrılarda aşna fişne edip, Divine Bufflarla ve artifactlerle donatılmayan, hırsızlık ve silah kullanma becerisi edinmeyen (pure mage), özünde büyüyü kullanan ve ona en çok bağımlı tek insandır.
Yani benim idolüm Raistlin Majere :ayyyy!:
Biraz uzun oldu ama malesef gerçekler bunlar :schemes:
Size yardım etmiyorum. Sadece yollarımız aynı patikada ilerlemekte...