En sevdiğiniz Drow??

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bu güzeldi... :clap:
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

abarta bilirim ama abartmayacam sadece 3 diyecem :)
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Ã?ncelikle wulfgar bu kitapta hala ölü olarak biliniyordu yanlış hatırlamıyorsam bir sonraki kitapta ortaya çıkıyordu. Ama wulfgarın barbarları ve silverymoon şövalyeleri dengeleri epey bozuyor. Zaten drowlar yeryüzünde bir savaş olacağını düşünmüyorlar yani dwarflara dışarıdan yardım geleceğini hesaplamıyorlar. Bergiyon'un akıncıları gece karanlığından dağ yamacından dolaşıp son darbeyi vurmak için oraya gönderiliyorlar ama bir süprizle karşılaşıyorlar.
Beni asıl şaşırtan Salvatorenin yaptığı başka bir hatadır. Bergiyon tek bir şövalye ile dövüşüyor birebir. şöyle bişey yazmış Salvatore;" şövalye oldukça iyi mücadele etti 2 dakkika boyunca bergiyonun saldırılarına dayanabilidi ama o bile uzun savaş eğitimi almış bir drowun karışsında daha fazla duramazdı" gibi yada buna çok yakın bişi yazmış şimdi tam cümleyi hatırlamyorum. Ama bergiyondan çok daha iyi dövüşçüler var insanlar arasında en en genel örnek Artemistir. Salvatore neden böyle bir cümle kurma gereksinimi duymuştur :P
Birde daha önce yazmıştım kitapgahta ama Drizzt Simbul ile dost olmuştur ama Simbul Drizzt'e neden skullporttaki drowlardan yada Elistraeden bahsetmemiştir? -ki hatırlatırım seven sistersten birisi drowdur :D (quile)
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Birde daha önce yazmıştım kitapgahta ama Drizzt Simbul ile dost olmuştur ama Simbul Drizzt'e neden skullporttaki drowlardan yada Elistraeden bahsetmemiştir? -ki hatırlatırım seven sistersten birisi drowdur (quile)
Ben bahsetti diye hatırlıyorum. Daha doğru bi arkadaşım bahsetmişti. Hatta Elistraeden bahsetmiş, nicedir seni bekliyor diye Drizzt e söylemiş diye duydum yine. :| Ama arkadaş benide keklemiş olabilir emin değilim bu yüzden.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Simbul mu simbulla ne zaman dost oluyolar ? Benim bildiğim 7 den sadece Alustielle karşılaşıyor...
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Lone Drow da sanırım. Ya da o serinin bir kitabında.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

yok doğru simbul demişim ama Alustriel olacak doğrusu. özür dilerim.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Dragonfire wrote:Ã?ncelikle wulfgar bu kitapta hala ölü olarak biliniyordu yanlış hatırlamıyorsam bir sonraki kitapta ortaya çıkıyordu. Ama wulfgarın barbarları ve silverymoon şövalyeleri dengeleri epey bozuyor. Zaten drowlar yeryüzünde bir savaş olacağını düşünmüyorlar yani dwarflara dışarıdan yardım geleceğini hesaplamıyorlar. Bergiyon'un akıncıları gece karanlığından dağ yamacından dolaşıp son darbeyi vurmak için oraya gönderiliyorlar ama bir süprizle karşılaşıyorlar.
Beni asıl şaşırtan Salvatorenin yaptığı başka bir hatadır. Bergiyon tek bir şövalye ile dövüşüyor birebir. şöyle bişey yazmış Salvatore;" şövalye oldukça iyi mücadele etti 2 dakkika boyunca bergiyonun saldırılarına dayanabilidi ama o bile uzun savaş eğitimi almış bir drowun karışsında daha fazla duramazdı" gibi yada buna çok yakın bişi yazmış şimdi tam cümleyi hatırlamyorum. Ama bergiyondan çok daha iyi dövüşçüler var insanlar arasında en en genel örnek Artemistir. Salvatore neden böyle bir cümle kurma gereksinimi duymuştur :P
Birde daha önce yazmıştım kitapgahta ama Drizzt Simbul ile dost olmuştur ama Simbul Drizzt'e neden skullporttaki drowlardan yada Elistraeden bahsetmemiştir? -ki hatırlatırım seven sistersten birisi drowdur :D (quile)
şovalyeleri onurlandırmadan öldürtmek ayıp olurdu. Tabi ki Artemis gibi savaşçılar var ama sayıları az. Drowları yüceltmek şovalyeleri onurlandırmak amacı ile o tarz bir eklenti yapmış bence...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Yok ya kafadaki çok güçlü drow imajını arttırmak için sadece. Ama bence yanlış yapmış çünkü gerçekten teketekte normal drowları pek çok kişi rahat rahat alt edebilir.
Birdel Pwent sorulmuş daha önce sanırım Battle Ragerdir kendisi hatta The Battle Ragerdir. Savaş Ã?ncüsü diye geçiyor kitapta. Sipked armoru ve leş gibi kokusuyla pek sevilmeyen bir cüce.
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

İşinden bu kadar zevk alanlara saygım var... : Jarlaxle

Jarlaxle, dark-elf hikayelerinin artık POP olmaya yüz tuttuğu günümüz FR edebiyatında, kanımca sadece varlığıyla bile ilk anlatılan drow ironisini gösteriyor.

"Drovlardan, insanlardan nefret ettiğimden daha çok nefret ediyorum." - Jarlaxle

-------------------------Spoiler--------------------

Ayrıca Lloth'u kitaplarda en iyi anlayanlardan biri olmasının yanı sıra, Lloth'un seçilmişi (Bütün dilleri bilmesi ve aksansız konuşması gibi özelliklerle) olduğu birçok yerde ima ediliyor. Sürekli Lloth'a hiç boyun eğmediğini söyleyip, tanrıçanın sürekli (dolaylı yoldan) yardımını alması; Ã?rümcek kraliçenin bakış açısını çok iyi ve şık bir şekilde anlatıyor.

Ayrıca soyadının (En azından doğumunda) Baenre olduğu kesinleşti. En üst aile üyesi olup da, ailesini kendi seçmiş....

------------------Spoiler------------------------

"There is no one in all the world, I believe, more crafty and ingenious than Jarlaxle of Bregan D'aerthe, the consummate opportunist, a wily leader who can craft a kingdom out of the dung of rothé." — Drizzt Do'Urden

Jarlaxle karakteri ile ilgili en sevdiğim özelliklerden bir başkası ise yaptığı her işe bir estetik katmaya çaba sarfetmesi. Her hangi bir şeyi sadece doğru yapmak için uğraşmıyor, ona ayrıntılar, göndermeler, yan öğeler katarak daha şık (bazen iğrenç olan bir şıklık) olmasını sağlamaya çalışıyor.

Son olarak da, bu büyücü şöyle güçlü, bu cleric böyle şeyler yapabiliyor, bu ne büyük savaşçı tarzı karşılaştırmalarda.. Orjinal hikayeden o kadar çok karakter ölüyor ki, Drow Matronlar gidiyor, en büyük savaşçıları ölüyor, öyle güçlü böyle güçlü dark-elf büyücüler yok oluyor.. Jarlaxle (belkide binlerce) yıldır olduğu gibi hayatta kalıp, yoluna devam ediyor.

"I am he that rules the world, don't you know?" - Jarlaxle
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

:) elbette jarlaxle..Artemis'le dost olabilen yegane kişiden biri kendisi..Ve en cokda artemis'i gerektiği gibi yönlendirebilen..

Drizzt'ide severim tatli bişi ancak Artemis Entreri gibi bi karizmanın eline su dökemez:)

Drizzt=Süt :|
Artemis=Karizma :king:
Jarlaxle=Fırlama :evil:

Sonuna kadar artemis 8)
DalamarTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DalamarTheDark »

Zaknafein Do'urden tabiki! adam karizma ötesi ya!
There is no friend to call my name.
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Drizzt ve Zaknafein Do'urden.Bu arada Drizzt'ten hoşlanmayan bu kadar kişi olduğunu tahmin etmiyordum.şaşırdım.
Nothing Can Be Explained.
laraken
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by laraken »

Jarlaxle derim; karizması, espri yeteneği, dişiler arasında tek gerçek güce sahip olan erkek olması ve tabi ki savaş silahı olarak hançer seçmesi sebebi ile.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Drizzzzzzzzzzzzzzzzt .....
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Post Reply