peki sizin alingmentiniz ne?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

O an benim için ne doğruysa o şekilde yaşarım ben. Bu sanırım CN oluyor.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

WizardOfQuarks wrote:O an benim için ne doğruysa o şekilde yaşarım ben. Bu sanırım CN oluyor.
CN karakterler sanırım saf kaou temsilederler ve sadece kendi kurallarını tanırlar.

Yani ne iyilerin kurallarını ne de kötülerin kuralsızlıklarını tanırlar.Cn bir karakter kuraltanımaz saflıktır. :)

Kaotik nötr (CN) karakterler, saf kaotik olarak ta bilinirler. Yukarıda saydığımız “kaos-chaos” tanımına tam anlamıyla uyarlar. İyilik yada kötülük tarafından hiç dokunulmamış haliyle kaosu temsil ederler.

Toplumda tamamen asi karakterler olarak bulunabilirler. Ayrıca pek çok zihinsel sorunu olan tip CN aligmentin sınırları içine girer ve bir noktada deliliğin başladığı yerdir de denilebilir. Ancak CN karakterlerin tamamı sorunlu olmak zorunda değildir. Basitçe, kendi özgürlüğünün peşinden diyar diyar koşan ve hiçbir yere uzun süre bağlı kalmayan bir karakter iyi bir CN karakter örneğidir.

Okuduğunuz kitaplarda verilebilecek en iyi örnekler : Zaknafein

Alıntıdır

//Efla: bağlantı belirtilen sayfayı açmadığı için kaldırılmıştır.
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

Ben Chaotic Good'umdur. Kuralları sevmem. Kurallar insanı sıkan şeylerdir. Zaten kısacık ömrümüz var niye sıkılarak gecirelim ki... Fakat insanlara yardım etmek gerekir. Coğu insan, elf, özellikle cüceler vs. yardıma ihtiyaçları olmadıklarını söyler fakat herkesin bir zayıf noktası vardır. Oralarda merhamet girer işin içine oda bende bulunur. "Piijek Véoir"

Yeni Dünya RPsinde ki karakterim cevap vermek istedi tutamadım, üzgünüm. :angel:
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
Valmar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Valmar »

Benim frp ye adım attğımda ilk seçtğim ve benimsediğim karekter paladin olduğundan lawfull good benim öncelikli terciğimdir.
jinakuma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by jinakuma »

chaotic neutral basladik bizde ama nasil gider bilmiyorum frp nin mantigini yeni yeni kavramya basladim
I will show you the fear in a handful of dust
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Ben Lawful Good-Natural oynarım..ve öyleyimdir.

''Evil'' ve ''Evil-gilleri'' canlandırmak gerçketen her baba yiğidin harcı değil.

şahıs olarak bunları canlandıran oyuncuları gördüm ve bu arkadaşlarla ilişiğimi kestim.Ben ilişiğimi kesmesem onların beni gerçkten keseceğinden adım gibi emindim :)

Bundan dolayıdır ki RPG'de kaldıramıyacağım taşın altına girdiğim çok nadir olmuştur 8)
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

ben artık druid oynadığım için dengenin koruyucusu olarak true neutral'im. Çok zevkli oluyo genelde iyilik yapıyosun ama yok şu kurallar içerisinde yok bunu yapma falan yok serbest bi şekilde iyiyim yani tabii arada bir kötülükte yapmam lazım denge korunmalı, zaten druid olarak oynamak bile çok zevkli o yeter.
chaotic neutral basladik bizde ama nasil gider bilmiyorum frp nin mantigini yeni yeni kavramya basladim
ilk oynayışınsa yandın çünkü kitapçıkta da söylendiği üzere chaotic neutral en zor alingment çünkü kafasına buyruk ama öyle böyle değil her istediğini hiç sorgulamadan sonucunu düşünmeden çaat diye yapıyor. Carpe diem yani. Gerçi ben rouge chaotic neutral karakterimle oynarken çok zevk almıştım ama neyse.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Druid oynamak bence chaotic neutral oynamaktan çok daha zor bir şey. True Neutral diye bir insan yok çünkü dünyada...

Mesela bir kaplan True Neutral'dır. Karnı acıkmıştır, avlanması gerekiyordur, gider bir bufalonun yavrusunu yakalayıp yer. Bu daha küçük, sütten kesilmemiş zavallı bir canlı, buna zarar vermemem gerekiyor diye bir düşünce tarzı yoktur.

Yani True Neutral olmak denge kurmak için bilinçli bir şekilde "arada bir kötülük de yapmak lazım" demek değildir. Adı üzerinde Neutral olmanız gerekir ve doğanızda olanı ortaya koymalısınızdır. Tam olarak serbest bir şekilde istediğimi yapıyorum ancak bir insanın kurabileceği düşünce yapısıdır ve bu da tam olarak "Chaotic Neutral'ın" desturudur.

Demek istediğim True Neutral bazen yanlış anlaşılıyor ve blinçli bir şekilde denge kurmaya çalışmak zannediliyor.

Bir örnek verelim isterseniz. Diyelim insanoğlu bir yılan türünü doğal habitatı olmayan bir çevreye bırakıyor ve bu yılan türü oradaki fare popülasyonunu tükenme noktasına getiriyor. Burada yılan'ın yönelimi "True Neutral" dır. Ancak görüldüğü gibi bir denge kurma tasası yoktur. Yiyecek bulduğu müddetçe çoğalacaktır çünkü onun doğasında yemek olduğu sürece çoğalmak vardır. Aman arkadaşlar dikkat edelim, yılanlar tükeniyor ürememizi kontrol altına alalım demezler. Dengeyi korumamız gerekiyor diye düşünmezler.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
DamnedLord
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DamnedLord »

Bogus wrote:Lawful Neutral ile Neutral Good arası bir yerdeyim sanırım.
Sakın yemeyin, TN bu adam yani biraz kıl! Sen ak desen o kara der, sırf bi kıllık olsun diye hep muhalefet hep muhalefet! Hiçbir denge menge de sallamaz, karnını doyurur: kahvaltıda Burger King'e gider hiç düşünmez bu iyi mi kötü mü diye. Canı ne isterse onu yapar, misafir sallamaz uyur, sarhoş olcam demez içer... böyle bi adamdır Bogus :)

Ben de bu arada CN olurum galiba; bu aralar kendi kendime de konuşuyorum zaten :)
Acimasiz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Acimasiz »

chaotc neutral power!! :evil: :evil: :evil:

her yerde kaos, yaşasın kaos çok severim deliliği! :w00t: cnanın ne istiyorsa yapıyorsun delisin kaçarsın başn derde grdimi çok güzel :schemes:
Elennis Arafarog
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elennis Arafarog »

Kesinlikle Chaotic Good'um.. :D eminim bundan
ulubey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulubey »

Lawful Good ve Kesinlikle Human Paladin kendim için baska bir ihtimal düşünemiyorum :angel:
We were young..
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

hangi yönelimi seçersem seçeyim RP'm elimde olmadan neutral good'a doğru kaydığı için fukara babası diye anılır olmuşum zaten
güç içinde yükselen;
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

Dünyada herkes kendini düşünmüyo biraz etrafınıza bakın.. Savaş alanlarında bile arkadaşını kurtarmak için hayatını tehlikeye atan ölen vs. kişileride gördü bu dünya.. Bana gelince kendim gibi karakterimde NG.. Kuralcıyım yada hööyt ben emir almam en kral benim diye kirlenmemiş saf iyilik..
<div align="center">In a nightmare, every choice you make is a wrong one.</div>
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Eskiden kesinlikle Lawful Good'tum ama hayat beni Chaotic Neutral olmaya itti.Bütün inandığım kurallar yerle bir olunca haliyle benimde hayata karşı olan tutumum değişti.
Nothing Can Be Explained.
Post Reply