KURALLAR VE FRP

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Ya işte hata burda. RP'de kişiliğini koymayacaksınki. Bambaşka bir verili karakter oynatacaksın. Eğer sen oyunlarda kişiliğinden belirtiler gösteriyosan bu çok zararlı bir piskoloji.
KabakTadi arkadaştan öğrenebilirsiniz nasıl cleric oynatılacağını. O da tanrıya inanmaz ama RP için sond erece bağnaz bir Tempus Savaşefendisi olabilir )
Siz burda RP yapmıyosunuz demekki. Yaptığınız şey kişilikleriniiz bu dünyadan kurtardığınızı sanıp başka dünyada var ettiğinizi sanmanız ..Yazık
Ã?slubumdan tek bir kelime dahi anladığından şüpheliyim.. Forumun tümünü okursan neye ne şekilde cvp yazdıımı anlarsın. şöyle "zevkler ve renkler tartışiılmaz" "kişinin kendi seçimi" gibi kıwırtmasyonlarınızdan da sıkıldım. Bu kawramlar üzerine hiç bir şey bildiğini sanmıyorum. Seninle bu konuda tartışmayacağım.
Burda yazılan verilerden yola çıkarak "eğer" sözcüğüyle başlayan hiç bir eleştirel yaklaşım yargılama değildir.

Bende senin ve kabaktadi arkadaşının "herşeyin doğrusunu biz biliriz" tavrınızdan sıkıldım işin doğrusu.
Herkes kendi karakterine kendisinden bişiyler katma hakkına sahiptir.
Neticede bu bir oyundur, ve insanlar nasıl zevk alıyorlarsa öyle oynamalıdırlar. Bunun doğrusu yanlışı olmaz.
Rp ye katı sınırlar da çizemezsin. Eger böyle sınırlar çizip, bu illa böyle yapılır gibi yaklaşımlara giriyorsan da asıl sana yazık...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

her şey kurallardan ibaret ise nerde hayalgücü??nerde yaratıcılık??
bu arada daha önce de uyarıldınız üslubunuz konusunda.kiratha bu konuda katılıyorum.
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

O zaman tiyatroda da bir adam çıkıp "kardeşim ben senaryo da dayak yiycem ama bu adamı döverim ben, dur bi doviim" demesi gibi birşey olur. Harbiden de ikide bir bu kişisel seçim, benim zevkim böyle demeniz sizi hiç bir yere götürmez. Benim mesajlarımı silmeniz de süper!
from Dawn to Wish...
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Ayrıca kendi kişiliğini katıyorsan oyunda kullanılan zeka, bilgelik ve karizma gibi zarlara yada kabiliyetlere felan ihtiyaç yok. Gerçi siz sistemi aşmışsınız ama olsun. Bizim gibi aşamayanlar ne yapacak?
from Dawn to Wish...
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

evet kendi kişiliğimi katarım ama sadece rp yaparken.niye?çünkü kişiliğime uygun karakterler oynatırım.bu da yaptığım işten daha fazla zavk almamı sağlar.ama asla bir half orc oynatırken(çok nadir de olsa)bilmeceleri çözmeye kalmam,savaş planları yapmam.ve buna itiraz eden olursa da double axe'ı kafasına geçiririm. :evil:
*garip sesler çıkararak uzaklaşır*
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi bu oyunu kendimizi kısıtlamak için mi oynuyoruz ya. adam tiyatroyu zevk için yapıyosa ve o oyunda ölmek istemiyosa yönetmende buna kızmıyosa neden abi ben senaryoda ölüyom ama bu adamı öldürecem diyemesin.
tiyatroda böle bi şey olmayabilir ama frp tiyatro değil. gurubumda ki arkadaşlarım rahatsız olmuyorsa ben dm iken genelde kendi kurallarımı koyarım. her şeyin bana ait olmasını isterim. senaryodan kurallatra kadar. elimden gelse sistemi bile değiştirebilirim ama oynayacak adam bulunmuyo. ben frp de kısıtlamaya karşıyım arkadaşım. ben frp yi kurllardan uzaklaşmak için oynarken niye kurallar yumağında boğulayım. belli kriterler içerisinde mantıklı gelen her şey yapılabilir bana göre.
siz kuralları aşamayan arkadaşıma önerim ise kendinizi sınırlamayın. derim ama yinede tabiki seçim sizin. lütfen bu sözlerimi yanlış anlama. ben sana dar bi aralıkta oynuyosun falan demek istemedim sadece nasıl oynadığımı anlattım.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Ben oyunum içerisinde senaryoya zıt gidecek "ben oraya gitmem kardeşim, kötüyüm ben sağa gidecem seni de kesecem!" diyen adamı oyundan atarım. Yani arkadaşlar ne kadar hoşumuza zaman zaman gitmese de kabul etmeliyizki kurallarda olmassa oyun karmaşa içinde geçer, saçma sapan birşey olur, kimse de oyun dan bişey anlamaz. Ben mesela "abi, geçen bi oyun oynadık süper bi zar bile atmadık" sevdasına da karşıyım. Oyun içersinde zar bence mutlak atılmalı. Sistem bu işin alt yapısıdır. Bence rol ne kadar önemliyse sistemde o kadar gereklidir.
from Dawn to Wish...
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

bu konuda kabaktadı na katılıorum.sistem çok gerekli tamamen roleplayle oyun yürümez ama roleplaysiz de oyunun tadı tuzu olmaz...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

son zamanlarda pek oyun oynadığım söylenemez
ama bence yarattığın karaktere kendinden bir şeyler katmalısın

ha tabii eğer thiefsen "ula ben arkadan bıçaklamam kimseyi" diyemezsin

aslında ya olmak istediğin kişiyi karakter yaparsın
ya da karakterini olduğun kişiye göre seçersin

sana paladin uyuyosa paladin olursun
yok abi ben doğacıyım, börtücü böcekçiyim diosan kim tutar git ranger, druid falan ol
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Evet ben buna katılıyorum...
Cleric olup ben sakinim methanetliyim filan diye ağır abi oynamak zorunda kaldığımda hiç eğlenemiştim.
Yok koddur, (bi de ilk oyunumdu ne bileyim ben lawful'un ne kadar acı bir şey olduğunu) delirdim çıldırdım aklımdan milyonlarca manyak şey yapmak geçiyordu ama role play deyip kendime acı çektirdim. (Hatta bizim fighterlar abartıp kız filan tavladılar ben ağır cleric abimiz handaki içmiş adamlara din ahlak dersi filan veriyodum o ara)

Artık cleric oynamıyorum ama oynayaBİLİYOR muyum? Evet...
Tercih ediyor muyum? Hayır...

Barbar oynatıyorum ve karakterime uyuyor şimdi ben roleplay yapmıyor mu sayılıyorum barbarıma kendi kişiliğimden birşeyler (otomatikman) katabiliyorsam?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Fazla zamanım yok kısa bir soru sorucam...

Sen bir senaryoda figüranı mı oynamayı istersin, ana karakteri mi? Yani kendi kararlarını kendin mi vermek istersin, senin yerine dm in mi karar vermesini?

"DM:Karşına bi kapı çıktı.
Oyuncu: Arkamı dönüp gidiyorum.
DM: Iııı, ama senaryo ordan devam edio, HAH, kapı önüne çıktı.
Oyuncu: Girmicem, yine arkamı dönüp gidiorum...
DM: Iııı, gidemiosun, her taraf kapı, başka çaren yok...
oyuncu: ?!?! "
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

dm oyunu yönetmelidir.oyuncuları değil(bence)
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

DM oyunu yönetmelidir, oyuncuları deil. Oyuncular karakterleri ile istediğini yapabilmelidir. Ben karakterimle "senaryo öyle" den başka bir nedeni olmayan şeyleri yapmak zorunda olmamalıyım.

Yani şu hayatta bizim ne kadar kontrolümüz varsa, oyuncularında karakterleri üzerinde o kadar kontrolü olmalı...
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Sen kendi yaşamında istediğin herşeyi yapabilirmisin? Bir binadan atlayabilir misin? Ã?ıkıp donla sokakta gezebilir misin? Eline bir silah istediğini vurabilir misin? Vursan bile, aynısı sana olduğunda ben ana karakterim diyebilir misin?

Ayrıca oyunun senaryosunu ZB 'nin düşündüğü kadar oyuncularda düşünmeli. Mesela kapı mı çıktı? Oyuncu hemen senaryoyu bölmeyecek şekilde düşünmeli, eğer çok zorda kalmadığında senaryoda olduğunu hissetmişse girmeli. Bu oyunda ne ZB oyunculara, ne de oyuncular ZB 'ye düşmandır, bunu unutmamak gerekir.
from Dawn to Wish...
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Sistem olmadan oyun olmaz, rol olmadan olur ama oda kabaktadı verir. İkisinin dengelendiği bir oyun, oyunların en tat verenidir.
from Dawn to Wish...
Locked