bence

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

takma kafanı fazla diyorum

ne diyiim

adamın tarzı bu
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sakin olun hüleaaayyynnnnn
*Rage frenzy vs. vs.*
*Bir şeyleri kırar yokeder sakinleşir*
Tamam hadi konuya dönelim...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ne dioduk abi dağıldık
hah tamam
bence demek lazım demiştin
sonra biz kaelthasla anlaşır gibi olduk
daha doğrusu ayrı şeyler söylemediğimiz gibi bir sonuca vardık
eh konu kapanıyor galiba

konuşacak varsa şimdi konuşsun
susacaksa ebediyete kadar sussun

budur!
Kaelthas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kaelthas »

Abi tamam anlıyorum senı sakın ol.
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

kaelthas dooru demişsin abi

artık bu topic altında geyikten öteye geçilmez
adminlerin belli bir süre sonra işe yaramayan ve yeni post gelmeyen topicleri külliyen kaldırması gerekli
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bu diyarda konular asla silinmez Pyro, 3-4 ay sonra bile adamın biri gelip bu konuda fikir beyan edebilir eğer isterse :wink:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

doğru diyorsun aslında
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

bence r.e.howard ve lovecraft mükemmel.ayrıca r.a. salvatore ve tolkien ayrıca ejderha mızrağı bence frp ye başlmamın en iyi yolu
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

walla arkadaslar bi allah derim bide dragonlance nerde war bikere raisitlin kadar karizmatik sonra nerde war kender ler kadar komik sonraaa hangi kitapta kaos savası kadar tüyler ürpertici bi savas var bittabiii DRAGONLANCE te. :D :D . bi sürü k,tap okudum hala da okurum ama dragonlance kadar iiisinde rastlamadım :D :D
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Kaelthas bence olayın aksiyon boyutundan çok kalite boyutuna inersen kimin daha iyi kitap yazdığı açıkça ortaya konacaktır. Bunu inkar edebilecek olan da bulunmuyor sanırım değil mi?

İkincisi; üslubun başlarda çok yanlış gidiyordu. Sonraları da tepkilerden kaçmak için "Zevkler ve renkler tartışılmaz." demişsin. Bir şeyi beğendiğini dile getiriyorsan, başkalarının da beğenmesini istiyorsun demektir. Ki sen başkalarının beğenmesini istemenin yanı sıra bir de onlara "Bu kitabı beğenen kitaptan anlamıyor" tarzı cümlelerle neredeyse saldırmışsın. Bu durumda sen ilk tartışmayı başlatmış olmuyor musun? Hem de iki kez...

Beğeninizi belirtmek tartışmaya davettir. Tartışılmaz diyerek kaçış yoktur. O kadar :D

Bence,

Yüzüklerin Efendisi, sadece başlangıç eseri olması değil aynı zamanda bu türün bir KÃ?LT'ü ("şaheseri" eğer Türkçe söyleyecek olursak.) olması ile beğeniyi hak eden bir eserdir. Akıcı mıdır, orası gerçekten okuyucunun beğenisi ve hayattan beklentilerine kadar uzun bir tartışmaya girer, bu kadar da uzatmaya cesaretim yok açıkçası... Ã?ünkü uzun tartışmaların sonu kötüdür...

Bir diğer konu da Ejderhamızrağı (DRAGONLANCE diyenleri kınıyorum... Türkçeye çevirilmiş bir eseri Türkçe mesajlarınızda Türkçe ismi ile anın rica ederim...) dünyasının kısırlığıdır. Ã?yle ki; gezegende zaten sayılı olan bir kaç önemli olayın (Afet, Tanrılara meydan okunması, Mızrak savaşı, Kaos ile yapılan savaş gibi) tamamının Mızrak kahramanlarının ve ailelerinin tekelinde olması o dünyanın kısırlığının "Bariz" göstergesidir. Yeni kana ihtiyaç duymayacak kadar kendi içinde kapalı bir kurguya sahiptir ve bu durum bir süre sonra "Her üçlemede dünyanın sonunun geleceğine inanılması ve her seferinde Muhteşem, aşmış, coşmuş Mızrak kahramanları ve onların yedi ceddi tarafından kurtarılması" olayı sıkıcı hale gelmiştir.

Forgotten Realms kitapları ise bazı kurallara bağlı kalmak zorunda olması ve yazarlarının "kalitesizliği" (Kalitesiz diyorum çünkü edebiyatı sanat için değil para için yapan adam BENCE kalitesizdir.) yüzünden hayal gücünü kısıtlamasıan neden olmuş ve ayrıca FR'ı konu sıkıntısına düşmüştür.

Yüzüklerin efendisiise devamı gelmiş olsa idi belki de aynı sorunları yaşayabilirdi ama JRRT'in ömrü ancak bu kadar zengin ve bu kadar sanatsa bir dünya kurgulamaya yetmişti. Ve gayet de iyi bir dünya kurgulamıştır...

şimdilik bu kadar...

Saygılarımla...
Türklider...
tifileray
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tifileray »

Bende Forgotten Realms'a başlamadan önce senin gibi düşünüyodum.Ama var mı Drizzt kadar karizmatik var mı Harpeller kadar komik ve var mı Drow-cüce savaşı kadar tüyler ürpertici savaş olarak değişti görüşüm.Bence Unutulmuş Diyarlar serisini de bi oku.

Ona sarılıyım mı?
Thibbledorf Pwent
Locked