cübbe renkleri hakkında

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

cübbe renkleri hakkında

Post by celebnor »

bildiğimiz gibi dragonlance 'te yani krynn dünyasında gecen maceralarda 3 cübbe rengi vardı ve bunlar kendi ayından güç çekiyorlardı. :idea: .peki her cübbe de içinde birkaç renge ayrılsa ve bunlar güçlerini farklı şeylerden çekseler mesela gri öfkeden güç alabilir ve savaş büyücüleri için iyi bir cübbe olabilir

demek istediğim her büyücünün kendi iç özelliğine göre cübbe giymesi sizce ne kadar mantıklı veya mantıksız kafama takıldı...
(öfkeli büyücülerin gri...şifa tarzı büyülerle bitki böcükle uğraşanların yeşil giymesi)

görüşlerinizi paylaşıma açınız lütfen :idea: teşekkür ederim :clap:
Auré Entuluva...Outa i lomé
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Bana kalırsa ortam üzerinde baya bi renk kargaşası olurdu ..
Yaptıkları işi değil de yapma amaçlarını, ne düşüncelerle ne duygularla yaptıklarına baktığımız zaman karşımıza en nihayetinde yine bildiğimiz kırmızı, siyah ve beyaz cübbeler çıkıyo .. Bence..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

işte Dragonlance'in saçmalıklarından biri daha, ulan cübbeyle güç belli olurmu bu adam nasıl kılık değiştircek, isteyen istediği cübbeyi giyisin isterse gitsin eflatun, buz mavisi falan giysin umrumda değil dragonlance saçmalıkları bunlar Forgotten Realms'tan şaşmayın bence.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Darkflarer dan efsane replikler devam ediyor.Helal Dark :clap: .
dungeonmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dungeonmaster »

öyle bir renk değişimi olmasına ne gerek varki,sonuçta ana renkler dışındaki renkleri oluşturan özellikler basit şeyler. ne şimdi büyücü kurbağa gözü yerine ,yarasa boku katarsa rengi kırmızıdan bordo mu olucak.böyle şeylere takılmamak lazım bence...
Est Solarous oth Mithas!
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Siyah cüppeliler gayette kırmızı beyaz kahvererengi giyiyorlar, sonuçta kendilerini gizledikeri zamanlarda oluyor. 5'th age den sonra DL de ranegade büüycüler çoğalıyor aylar yerine sorcery kullanılıyor. Birde tabiki gricüppeliler var 3aydan da güç alıyorlardı.
Burada mesele cüppe değil ay/tanrı meselesidir. Ki büyü tanrınız dorukta olduğu zaman sizde güçleniyorsunuz. Malum o zamanlarda büyünün kaynağı kendilerinden çok tanrılardı.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Bence gerek yok, aşırı karmaşıklaştırır işleri. Zatn DL fazla cafcaflı bir yer, iyice bulanmasın ortalık :)
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

Burock'un açıklamalarına tamamen katılıyorum.

Cidden bu ara renk olayını düşünmüyorsun değilmi ? Hani bahsettiğin şeyler karakter özellikleridir ya ondan dedim.

Hem herkes her renk cüppeyi giyebilir. Nuitari'ye inanan bir büyücü illaki kara cüppe giyecek diye birşey yok kendini gizlemek için pekâla kırmızı ya da beyaz cüppe giyebilir. Hem de cüppe rengi olayı sadece Büyücülük Kulesinde sınav olarak yönelimleri belirlenen büyücüler için geçerlidir.

Saygılarımla...
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Darkflarer dan efsane replikler devam ediyor.Helal Dark .
beni siz yarattınız :D
öyle bir renk değişimi olmasına ne gerek varki,sonuçta ana renkler dışındaki renkleri oluşturan özellikler basit şeyler. ne şimdi büyücü kurbağa gözü yerine ,yarasa boku katarsa rengi kırmızıdan bordo mu olucak.böyle şeylere takılmamak lazım bence...
bence de belki ben kurbağa yavrusu boku kullanmak istiyorum bana kalmış birşey, belki pembe cübbe giycem, ne saçmalık ya. Zaten DL sadece para kazanmak amacıyla yapılmış birşey gibi gelmeye başladı bana artık (tamam hepsi öyle yazılıyor ama direkt olarak para kazanmak için değil yani) . Düşünceler öyle basit ve salakça ki. FR'de asla siyah giyen kötü olur diye bir şey yoktur mesela, o cübbeler sadece hangi rütbe de olduğunu ya da üzerinde özel bir işlemeyle hangi loncadan olunduğunu belirtir. Mesela Thay'ın kızıl büyücüleri kırmızı ggiyerler ama aralarında iyilerde vardır kötülerde tarafsızda.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

Tesekkur ederim...bence de bir buyucunun buyu yapması icin gereken sey cubbe gibi oluyo o zaman halbuki buyunun cubbeyle alakası yok...mormus maviymis pek te onemli değil...
Auré Entuluva...Outa i lomé
Marveloth
Süresiz Banlanmıştır

Post by Marveloth »

Krynn'de 3 farklı büyü tanrısı vardır ve bu tanrılar kendini 3 farklı renkle temsil eder. Bilmeyen yoktur heralde o yüzdne yazmıyorum. Fakat bunu bir inanç bağlılık sistmei gibi düşünürseniz, kendini bağlı hissettiği tanrının rengini giymesi de gayet mantıklı. Vermek istemediğim bi örnek olsa da türban, kara çarşaf, takke, hristiyanlıkta rahiplerin giydiği cübbeler falan filan örnek verilebilir. Ama bir necromancer'ı da pembe yada açık mavi cübbeler içinde düşünemiyorum :ayyyy!:

Ayrıca DL de kahverengi ve gri zaten kulanılan renklerdir. Sınavı geçemeyen büyücüler kahve rengi cübbeler giyer. Gri ise takhisis e hizmet eden büyücülerdir. Gücünü üç ay'dan da alırlar.
Size yardım etmiyorum. Sadece yollarımız aynı patikada ilerlemekte...
thunDer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by thunDer »

bence 3 temel renk en iyisi ama karmaşada yaşanabiliyor. yani şu şekilde siyahı tamamen kötülerde giyiyor, asıl ağırlığı kötüye kayanlarda.
kızıl yani dengeyi simgeleyenlerde diğer renklere kayabildiğine göre herkesin seviyesi aynı değil.
yeşilli morlu olsaydı cüppeler epey karışıklık olurdu gene, bence ii böyle :-P
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Raymond E Feist in, Dünyası , Gediksavaşlarında;

Büyük Yol ve Küçük yol büyücüleri vardır. Sadece, büyük yoldaki büyücüler, siyah cüppe giyebilir. Kaçak bir, küçük yol büyücüsü siyah cüppe giyip, büyülü eşya satıyorsa, yasalar dışı işinde, kimliği gizlediğindendir. Asıl siyah cüppe, gücü temsil eder. Bu yüzden, Tüm dersleri alsa bile her Büyük yol büyücüsü, Büyük kulenin Tepesine gönderilir. Geçememek, ölümdür. (Gücünü kontrol altında tutamayan kişiler)

Büyük yoldaki öğretiler unutulduğundan, Pugdan önce hiç bir büyücü bu yolda eğitim almamıştı. Kelewan dan öğrendikleriyle, yıldızlimanında, Büyük yola büyücüler eğitilmeye başlandı.(kelewandan gelen öğretmenlerle)

Küçük yol burada, Kelewandakinden çok daha gelişmiştir, bu yüzden.
Kara Macros daha çok birçok yol olduğunu söyler.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Cüppe rengi bence önemli deildir.İster kötü bir büyücü oluyum isterse iyi hagi renk kafama yatarsa onu giyerdim ben.

Koyu lacivert buz mavisi koyu yesil kahverengi tercihlerim.

Güc cüppede deil büyücüdedir nasıl olsa.
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

yalnız dragonlance saga'da yönelime göre cüppe rengi zorunluluğuna tabii tutulan bizim bildiğimiz standart wizard class'ı değil,,wizard of the high sorcery adı verilen prestige class'tır..yüksek büyücülük kulesindekiler işte bu prestige class'a mensup olanlardır..sonuçta bazı prestige class'lara gidebilmek için yönelim zorunluluğu getirilir bildiğimiz gibi.yüksek büyücülük kulesi büyücülüleri için de demişler kiher üç yönelim de bu prestige class'a dahil olabilir,kıyaslama yapmayız ama cüppe renklerine göre ayrılsınlar ki renkleri,niyetleri belli olsun..bu dünyaya has bir yenilik olduğu için bence yadırganamaz ve bu üç renk olarak kalmalı,daha fazlası gereksiz olur
güç içinde yükselen;
Post Reply