FRP' de yaşanan ikilemler

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Ama Scokhan Sence O Karakteri Oynatırsa DM ve Exp verirse Diğer Oyunculara Haksızlık Olmazmı.Ayrıca Bence Zorunluluk Diye Bir şey Yok FRP de Dungeon Master Guide da DM oyunu güzel kılacak herşeyi yapabilir der.Yani DM lerin kararına bağlı.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Asıl o adamların oyuna gelip karakterleri kendileri oynatmaları haksızlık, o yüzden bir ya da en fazla iki sefer olmasına izin veririm sonra direk atarım oyundan zaten. Ama geride kaldı diye de xpsinden kesmem adama ayıp...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Ne Diyelim Her Türlü Düşünceye Saygı. :angel:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ortamına ve adamına göre değişir. Her oyunda aynı şekilde hareket edemezsin.

Senin oynadığın karakterin rol bakımından tecrübe puanı almamasını sağlarsın. Çok konuşkan bir karakterse bir şekilde susturursun. Mesela zehirlemek ve güçsüz düşürmek, bayıltmak, bir tuzakla uzaktaki bir yere ışınlandırmak, taşa çevirmek, başka bir göreve göndemek, geçici olarak sakatlamak veya daha başka yöntemler.

Oyunda olan kişilere göre daha az bir tecrübe puanı alsa da onu gelemediği için sıfır tecrübe ile cezalandırmak hem acımasızlık hemde mantıksızlıktır. Ancak iyi rol yapanlara vereceğin fazladan tecrübe puanları gelenlere bir ödül olabilir. Tabii bu tecrübe puanlarını ödül olsun diye hak ettiklerinden fazla verirsen iş çığrından çıkabilir.

Önemli olan nokta şu bu kişi grubun bir parçası ve yukarıda verdiğim örnekler gibi yöntemlerle elinde grubu yönlendirecek kadar gücü kalmayacağından ölse de bir şey demeyecektir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
BaneElemental
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BaneElemental »

Öldürülür, eğer ki hastalık gibi bir bahanesi yoksa. Böylelikle de disiplin sağlanır. Ã?yle oyuncular var ki, gelmemeye bir başlıyorlar, o şekilde de devam ediyorlar. Ama dediğim gibi, gelemeyen oyuncu DM' den önce durumu alır ve genel olarak karakterin nasıl oynatılcağına karar verirler. Bir nevi macro hesabı. Eğer ki DM yazdığı yerle çelişiyorsa ve oyuncunun karakterini oyuncunun istediği gibi yönlendiriyorsa karakter ölür. Tabii sadistlik olsun diye öldürecekse o zaman en başından almasın party' e.

Oyum şuydu: Normal şartlar altında gelmeyen oyuncunun karakterinin ölmesi doğaldır.
sanguis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sanguis »

bence oynatılır, ama rp yaptırılmaz. yani bir dungeondaysa karakter düz bir şekilde savaşlara girer ama grubun alacağı kararlara karışmaz. savaş içinde ölmemesi sağlanır ama o da ölümsüz yaparak değil, eğer hp si düşerse bir şekilde savaşamaz hale getirilir(sakatlık, zehir vb.). ama grubun salaklığından ölürse öldürülür çünkü normal bir oyunda olsa da ölecektir orada.
xenophobia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by xenophobia »

ya cok sacma frp yı gercekten benımseyerek oynaya bılen kısılerle oynamayı tercıh ederım bunlarda olum kalım olmadıkca normal seylerden dolayı sannmıyorumki gelmemezlik etsinler..normal sosyal sorunlarından yada ıstemlerınden oturu oyunu ertelıyosa oyun dısında kalması mantıklı gelıyo kulagıma :evil:
<strong>Seytan'da bir melektir..</strong>
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Ben şahsen diğer oyunculara sorarım.

Ama mesela dungeon gibi çıkılamaz bir yerdeyseler sormadan oynatırım ölürse ölür ölmezse XP alamaz.
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

hehe ben adamın birine gıcıktım(oyuncu) karakterini oyatmak için gelmedi "ben barda oturuyorum grup nere giderse gitsin "demişti.grup şehirden ayrılır ayrılmaz şehre meteor düştü...ama kendi istedi ben oturcam dedi sen oynat demedi :schemes:
Post Reply