Mitoloji Tanrıları

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Ben Thor-Loki iskandinav mit lerinden ve

Hades yunan mit inden derim.

İskandinavya yı severim belkide soğuğu çok fazla sevdiğimdendir.Bunun içinde loki ve thor dedim

Hadese gelince çok karizma...
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

İskandinav mitolojisi gerçekten çok ilginç ve etkileyici.... Özellikle Thor un Cyclops ların elinden bereket tanrıçasını kurtarma hikayesi oldukça güzel ve keyifli...
Daha once hic duymamistim daha ayrintili bilgi edinebilecegimiz bi yer verbilirsen iskandinav mit. hakkinda kendi adima cok sevinirim
Iskandinav Mitolojisini bilmiyorum ama Thor'u taniyorum :D
Berkay Kıral
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Berkay Kıral »

Ben mısır mitolojisi yani Ra diyorum.Hemde Ra yaradılışın hükümdarı olduğu için.
:clap: :clap: (Kıral Adamsın Be Ra) :clap: :clap:
calida
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calida »

ben yunan mitolojisi derim, gerci biraz karisik , o onun kiziyken otekinin kocasi fln gibi mevzular soz konusu amma , genede cok severim iidir iidir :D
ayrica misir mitolojisinide sevrim, oda iidir iddiirrr :D
tako
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tako »

bende amon-RA diyorum zeus'uda severim ama en iyisi RA

çünkü:RA kendini beğenmemiştir ama zeus hep kendini düşünür.........
=[#TaKo#]=
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Ben de Ra diyorum çünkü Mısır mitolojisinin hastasıyım. :D
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

Post by Lupus Nigra »

Vokyr... İskandinav mitolojisinde ölen savaşçıların ruhlarını uçan atıyla gelip savaş atından Valhala'a götüren kadın savaşçı.
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Hildorien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hildorien »

13. gezegen isimli kitapta bir kısımda şöyle bir kaşılaştırma yapılmıştır.Aslında mitoloji dediğiniz şeyin birbirinle ve kültürlerin bir güç ile biribirinden etkilenmesi.Yani tanrıların başı ra=zeus gibi.Yeterli açıklama yok şuan yazdıklarımda ama kitabı alıp okursanız gerçekten pek çok fikriniz değişecektir...
DamnedLord
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DamnedLord »

Ne garip bir tartışma...

Cevabı bu kadar belliyken kimsenin "her şeyin babası"(all father) Odin'den bahsettiğini göremedim, belki de siz ikinci seçmek için açtınız bu başlığı :)

Odin'in yeryüzünü ve valhalla'yı yaratışını hiç kimse anlatmadı mı size? Kardeşi Loki ile devlerle savaşını ya da gözünü feda edip "görme" gücü kazandığı hikayeleri de mi hiç dinlemediniz?

Hiç kimse size Odin'in iki kurt ve iki kuzgunun arasında tahtında otururken resmedildiği eserleri de mi göstermedi?

Ama eminim ki Odin'in savaşçı bakireleri Valkyry'lerini duymuşsunuz...

Eh sanırım kazanan belli oldu :)
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Yunan mitolojisindeki lirik, estetik bence başka hiçbir mitolojide yok.!
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Elodia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elodia »

...hepsi bir, hepsi haktan :D :-P :D
veni
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Kesinlikle DamnedLord'a katılıyorum. En ilginç ve hayranlık duyulası tanrı Odin'dir bence. Ayrıca İskandinav Mitolojisi'nin baştanrısı Thor değil Odin'dir. Bilgelik için kendini 9 kez ağaca asmıştı yanılmıyorsam ya da bunun gibi bir şey ve tek gözünü feda etmişti. Zaten bilgelik tanrısıdır kendisi. Yine de İskandinavlar kendilerine Thor'u daha yakın görüyorlar, çünkü sanırsam Odin İskandinavlara başka bir dinden geçme.

Ayrıca eskiden İskandinav Mitolojisi'nde Tanrıların Tanrısı ünvanı Tyr'daydı. Ya da Tiw ya da Tir aynı tanrı :D Savaş tanrısı ama aynı zamanda bir çeşit gök tanrısı. İskandinavlar hala salı gününe Tirstag derler. "Tir'in günü" bugün doğan çocukların yırtıcı olacağına inanılır. Dikkatinizi çekerim lazlardaki eski inanç aynıdır. Ã?iÃ?ina mı ne eski laz savaş tanrısı ve onlar da salıya savaş tanrısının günü derler. Pazar gününe de güneş günü derler tıpkı diğerleri gibi.

Thor sa gök tanrısıdır. Bir tür savaş tanrısıdır bi yandan ama asıl işi ekinleri korumaktır. Bu sebeple eski germenlerde birçok çocuğun adı Thor koyulurdu, bereket getirsin diye. Ve Norveççede perşembe Torstag'dır. Thor'un günü:D Almancada Donnarstag "Gök gürültüsü günü" Bu arada unuttum salı Almancada da Dienstag kendisi yine Tir den gelir.

Ayrıca Tir'e Germenler tarafından bu kadar saygı beslenmesine rağmen aslında Germen asıllı değil bildiğim kadarıyla. Hurrilerde savaş tanrısı ve gök tanrısı tanrıların da tanrısı olan bir Teshub vardır bilirsiniz. Hititler ona Taru derler. Resimlerde elinde kesici bir aletle çizilir tıpkı Tir'in mızrakla çizildiği gibi. Attila Tir'in kılıcını çalmıştır Germen efsanelerinde... Ayrıca Germen mitolojilerindeki kahramanlarla Pers kahramanlar da benzerlik gösterirler. En büyük özellikleri dürüst olmalarıdır ve ölüme gülerek gitmeleridir. Ragnar Rodbrokk gibi...

Ragnarok'a gelince... şu kurt Fenrir'in bir tür Hun benzetmesi olduğu kanaatindeyim. Hepimizin bildiği gibi Vizigotları yok edenler Hunlardı... (Bi dk belki de Ostrogotlarla karıştırıyorumdur :D) Germenler Hunlardan korkuyo olabilir ve bu mitlerine yansıdı sanırım... Ã?ünkü Hunların sembolü kurttu, yine hepimizin bildiği gibi bozkurtlar bu geleneği sürdürmekte... Ragnarok'ta Fenrir'in Odin'i yiyeceği düşüncesi belki de buradan kaynaklanıyordur-sadece tahmin.

Ayrıca Finnlandiyalılar İskandinav değil onu da söyleyeyim de. Orta Asya'dan gelme Finn-Ugor kavimlerinden onlar. Macarlar da öyle. Yani Finlerin ataları Viking değil :D Onların ataları Avrupa Hunları... Attila falan onların atası işte anladınız siz :D

Kısacası benim seçtiğim tanrı Odin. Eminim seçeneklere koymamanıza kırılmıştır kendisi. Ne de olsa henüz Fenrir onu yemedi...
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

Ra ve Zeus alemin kralı gibi daha çok :D ama Thor ortalığı toparlayan daha yardımsever bi tip benim favorim odur ;) hem iskandinavlar düşünmüşse iyidir :D:D
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

Tabiki de Amon-Ra benim gibi antik mısır aşığı adama sorulacak soru mu bu :D
-Fac fortia et patere-
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Mısır mitolojisine bende hastayım Ramsesleri Kara Firavun'u vs. biçok kitap okudum ve Ra'da Ka'sı cok yüksek bi tanrı ama bilmiyorum Kuzey Avrupa İskandinav Mitolojisi beni daha cok etkiliyo o yüzden Tor'a verdim ben oyumu ama ondan cok Odin'i severim
Last edited by Lugtarias on Tue Aug 14, 2007 12:36 am, edited 1 time in total.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Post Reply