Metal Müzik Türünde En Çok Dinlenilen Gurup Sizce

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Senin söylediklerinle çelişen bir şey söylemedim ben de Ao. Sadece bu yüzden artık en çok dinlenen grup değiller, çünkü senin gibi düşünenlerin sayısı azaldı demek istiyorum...

Bak bir de şöyle enteresan bir olay vardır. Popüler kültür takipçileri son çıkan şarkıyı ve şarkıcıyı bilmeyeni ayıplarlarken, daha geleneksel takılan insanlar eskiyi, eski şarkıları ve şarkıcıları bilmeyeni, sevmeyeni ayıplar.

Özellikle metalciler arasında sidik yarışı biraz daha ağırdır çünkü bu akımın hali hazırda kalan tayfası gelenekselcidir ve eskiyi bilmek daha saygındır.

GÃ?nümüzde Metallica benim gözlemim olarak bir Deep Purple, Led Zepplin veya Pink Floyd "antika güzel" klasına geçirilmemiştir çünkü onlar değiştiler... Halen yaşayan bir gruplar...

Neyse konudan uzaklaşmak istemiyorum. Metallica'nın güzel olması en çok dinlendiği anlamına gelmiyor maalesef. Konunun başlığı en çok dinlenen metal grubu hangisidir idi, ben de neden en çok dinlenen metal grubunun metallica değil de başka bir grup olduğunu kendi gözlemlerime göre anlatmaya çalıştım... Aslında keşke istatiksel bir araştırma yapılabilse.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Bogus wrote:Senin söylediklerinle çelişen bir şey söylemedim ben de Ao. Sadece bu yüzden artık en çok dinlenen grup değiller, çünkü senin gibi düşünenlerin sayısı azaldı demek istiyorum.
Yok biliyorum zaten çelişen bir şey demediğini benim laflarım kişisel ve sana karşı değildi zaten :) sadece genele laf söyledim kardeşim çelişen bir şeyi söylesen ne olacak burası medenice oturup tartışacağımız bir yer her türlü düşünceye saygım sonsuz :) Zaten ondan arada kendimede laf koydum.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Aslında keşke istatiksel bir araştırma yapılabilse.Demişsinde zaten albüm satışları bence güzel bir veri kimin en çok dinlendiği için.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

O zaman Pentagram'ı da ekleyelim...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Kesinlikle olur neden olmasın hemde Türk ezgilerini kaybetmeden metal müzikle sentezlemeleri ayrı bir güzelliktir hem bize kulağa hoş geliyor ve cidden dinlettiğim yabancı arkadaşlarımda çok beğenmişlerdi özellikle Lions in a Cage de ney le birleşen kısımlar ayrı bir egzotik gelmişti elemanlara :) ama Türkiyede Metallica kadar albümleri satıldımı bilemiyorum araştırmadım açıkçası.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Metallica kadar olmasa da kesin güzel bir rakama ulaşmış olmaları lazım. Ã?ünkü çok fazla hayran kitlesine sahip...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hani susmuştum ama şuna değinmeden edemeyeceğim. Metalicanın kasetleri satılsa dahi eskisi kadar dinlenmiyor. Tartışmanızın (arkadaşça ve dostça konuşmada denilebilir) (Am çok güzel olmuş) sonunda benim kelimelerle anlatamadığım şeyde karar kılmışsınız(Keşke edebiyatım daha iyi olsaydı). Metalica metal müzik yapmaktadır ama ruhu çok popçu vari olmuştur. Adamlar belirledikleri çizgilerinden kaymamış o çizgiyi kendi istekleriyle terk etmişlerdir ve eskilerin değer verilen gruplarından biri olma şanslarını kaybetmişlerdir. Yani tarihe bir simge olarak kazınma şanslarını kaybetmişlerdir. Metalica bir zamanların metale çok kitle kazandırmış ve popüler olmasını sağlamış, bir zamanların en çok dinlenen grubu olarak anılacaktır. Ancak asla felsefeleri olmadığından yada felsefeleri kişilkten önce para olduğundan...

Neyse ikinci konu ise Metalica'nın artık müzik kutularında yada sürekli metal dinleyenlerin müzik setlerinde yer bulamadığıydı. Yani toplam en çok sesi duyulan grup artık Metalica değildir derken bunu demek istemiştim.

Neyse ben yne susayımda cümle kurma becerisi olanlara bırakayım sahayı.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Tabi şöyle bir durum var, parasal konuların bu kadar göz önüne çıkmasının tek sebebi baterist Lars Ulrich, Metallica Corp.'un başında oluşuyla ve paragöz oluşuyla bi çok kişinin bedduasını toplayabilmektedir. Darkgnome toplamda demişsin ama bence toplamda ilk iki sırada olabilir Metallica ve stüdyoya girdikleri albüm çalışması onları Türkiye'de birinci sıraya oturtacaktır eminim...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

"Metal Müzik Türünde En Çok Dinlenilen Gurup Sizce Hangisi?" demiş başlıkta, en çok dinlenen "gurup" hangisi bilmem ama bence en çok dinlenen grup hala Metallica...

düzeltme , görüş ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
fealin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fealin »

metallicanın genel olarak şarkılarına baktığımızda metallica bir metal gurubudur son albümlerinde keşkte cliff burton ölmeseydi dedirtselerde unutulmayacak şarkıları vardır (one, master of puppets, for whom the bell tolls....) ama ben hiç bi zaman en iyi metallicadır demem şahsen en çok dinlediğim metal gurubu iron maiden dır ama insanlar arasında en çok dinlenen metallicadır bende iron maiden dan önce metallicanın ismini öğrenmiştim ama one dan veya başka bir metallica şarkısından önce fear of the dark'a hayran kaldım ama herkes benim gibi değil çoğu kişi nothing else matters a hayran kalır (yanlış anlamayın sevdiğim bir şarkıdır nothing else matters ama fear of the dark ı daha çok severim)
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

İstatik yapmak isteyenler için ben ve arkadaş grubumdan bahsediyim. Metal müzikle epey bir içli dışlıyız ve son 2 senedir Metallica dinlemiyoruz. Arada bir eskileri anmak için bir fade to black ya da ne biliyim One, Unforgiven filan çalıyor ama genel olarak konuşmak gerekirse artık canım "Bir Metallica koyum da dinliyim." demiyor. Soruda da en çok dinlenilen metal grubu sormuş. İşte bizim listemiz.

Anathema (eski doom metal tadında harika albümleri)
My Dying Bride
Moonspell
Amorphis
Tiamat

Manowar'a ise hiç ısınamadım. Sanırım benim tarzım değil. Ve orda burda fazla çalındığını da görmedim açıkçası. Demekki farklı mekanlara takılıyoruz (:
Been there. Seen that. Got the scars.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Cliff Burton'ın konusu çok ayrı canım. Dave Mustaine ve Dave Lombardo girselerdi gruba, çehresi çok değişecekti ve şu anda en efsane grup olmuş olacaktı bana göre. Ã?ünkü Lars'ın zaten o grupta yeri olmamalı.

Bu arada Anathema dinlemen ilgimi çekti Artemis. Favori gruplarımdandır...
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

kendi sıralamamı yapacak olursam;

In Flames
Amon Amarth
Dream Theater
Ensiferum
Midnattsol (önceden bunun yerinde Nightwish vardı)

büyük ihtimalle metallica tarihin en çok dinlenen grubudur.. bu piyasadan felaket para kırdı bu herifler :D

tabi nu metal i işin içine katacak olursak araya linkin park giriyor.. :???:

metal dinlemeye heveslenen gençlere bir uyarı;
nu metal, metal değildir.
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Abi ben Metallica dinlemem, Metalci de değilim.Dinlediğim tek Metal grubu Scorpions, kaldı ki kendisin metal değil de Rock parçalarını dinlerim, yavaş ve sakin parçalarını :D Ama onun dışında burada herkes en güzel Metal grubunu konuşmuş, bana kalsa Scorpions'tur, sana göre Iron maiden'dır. Ama başlığa bakarsanız en çok dinleneni soruyor. Yanlış bilmiyorsam bu da büyük farkla Metallica'yı başa geçiriyor bence. (Metallica'yı hiç sevmem :) )
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply