Middle Earth Hakkında

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Middle Earth Hakkında

Post by Ivellius »

fr artık sıkmaya başladı.farklı dünyalarda oynamak istiyoruz şimdi de :P
aklıma middle earth geldi direk.bu dünyayla ilgili kaynaklar bulabilirmiyiz yoksa fr'ye devam mı??
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

LOTR için d20 ve WW karışımı bir sistem çıktı geçenlerde. Benim de elime geçti fakat daha incelemeye fırsatım olmadı. Ama sorduklarım oynanabilir filan diyodu...
"Lovefull Evil"
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

aslında yüzüklerin efendisi 1-2-3.hobbit,silmarillion,kitaplarıyla güç yüzükleri hakkında bir çok yazı okudum.önemli ölçüde bilgi sahibiyim ama dm benim kadar ilgili değil middle earth'e.söylediğiniz şeyi araştıracağım.
teşekürler.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Deişik tatlar arıyorsan, Dragonlance, Dark Sun, Ravenloft tavsiyemdir. Middle earth için kaynak bulman kolay diil, ama yukardakiler için istemediğin kadar bulabilirsin... Ve emin ol middle earth den çok daha deişik geliceklerdir sana...

Dragonlance, tamamen deişik bi hava için, hem eğlenceli hem zorlu, özgün ve sıcak, ve birçok orjinallikleri var. şiddetle tavsiye ederim. Zaten herkes bilio, çok açıklamaya ihtiyacı yok ;)

Dark Sun, savaşı, açlığı, ölümü ve hayatı, gücü her an yanında hissedebileceğin, gardını indirmene kolay kolay izin vermeyecek bir dünya... Binlerce ufak mücadelenin sürekli yaşandığı, yakın dostlarından başka güvenebileceğin kimsenin olmadığı bir dünya... Otoritenin ne demek olduğunu hemen öğreten, ve zayıflara tahammülü olmayan bir dünya... Ayrıca buna azıcık bile benzeyen başka pek dünya bulamazsın...

Ravenloft, korkunun anavatanı... Başka söze gerek var mı?
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

kaynak bulman zor ama warhammer dünyası...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

hepinize teşekürler.bu dünyalar hakkında gerekli dökümanı bulduktan sonra(kazaa sağolsun)grupla bi konuşuruz.ama benim aklım hala middle earth'de. :?
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Middle Earth dahilinde geçen bir oyun oynanılabilir elbette ama bir gerçek var ki o da bu dünyanın oynanılsın diye yaratılmadığı. Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın mutlaka eksik bir nokta, çelişen bir olay çıkıyor. Eğer bu oyunda LOTR havası almayı bekliyorsa oynama bence. Ã?ünkü öyle bir hava alman pek imkanlı değil. Peki neden böyle diyorum?
Mesela Bir Dragonlanca oyunu düşünelim. Bu oyun için yazılmış hikayelerden çoğu oyun için kullanılabilir önemli olaylar içerir. Mesela War of the Lance gibi yada Chaos War gibi... Fakat LOTR için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Ã?ünkü bu şekilde olaylar nadiren oluyor ve bunların çoğu da sıradan kişilerin hiçbirşeyi değiştiremeyeceği olaylar oluyor. Mesela ortadünya savaşı sırasında oynanılan bir grup ne yapabilir ki... Yapılacak herşeyin yapılması bir yana geriye kalan herşey de ölüm ile sonuçlanacak olaylar olduğundan klasik d&d havasını aşamayan bir oyundan öteye gidemeyecek.
Bence Middle Earth için hazırlanan 20 oyundan 1 yada 2 si kitabın havasını verebilecek düzeye erişebilir. Geri kalanı ise herhangi bir oyundan faksız olacaktır.
"Lovefull Evil"
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

warhammer dene
middle earth oyunları "official" olanlar çok eski
yenileri ise kısıtlı d&d modunda
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

aslında kitabın havasını almak için oynamayı düşünmüyordum.sadece yeni bir şeyler arıyordum.middle earth hakkında byaa bi bilgim olduğu için bunu tercih ettim.ama dediğim gibi dm ve diğer playerlar o kadar bilgi sahibi değiller.onun için bi kitap sormuştum.neyse diğerlerine bakacaz artık.ama içimde kaldı middle earth.
Lhun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lhun »

Orta dünya ortamında oynamak için fazla kurala gerek yoktur kanmca, sadece çok geniş bilgi sahibi olmak yeterlidir, gerisi oyuncuların ve dm in ortak insiyatifine göre şekillenecektir.
Ama gerçek şu orta dünya, JRR Tolkien in yarattığı bu ortam temelini yazarın dünya görüşü, hayat felsefesi ve tanrı inancından alır. Yani kitap aslında Tolkienin, bunları dolaylı yoldan ifadesidir. Hatta bazı yerlerde bir "1. dünya savaşı" allegorisi olduğu da doğru olabilir.
Bu nedenle orta dünyada karakterler fazla gelişim göstermez, 3. kişi anlatımına başvurulur genelde ve esas odak olayların kendisidir.

Yani öyle bir ortamda karakter yaratmak, ortamın havasını yaşatmayacaktır büyük ihtimalle, daha çok olaylar önemli olduğundan. Yine de yeni şeyler denemek isterseniz şehirleri, ırkları vs. kullanabilirsiniz.
Fakat, asla bunlar arasında bir denge olmayacaktır ( örn: cüceler orta dünyada çabuk yoruluyor, ama tam tersi elfler hiç yorulmuyor, bir constitution problemi var )
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Pek öyle bilmek ile olan birşey değil middle earth. Bir oyun olacaksa 4. yada 5. açğda olabilir ki bu çağlarda olan olayların sayısı son derece sınırlı.
Daha önce dediğim gibi, middle earth oynansın diye tasarlanmış bir dünya değil. Bilmem kaç kitaplık mitolojik bilgi var ortada ama sonrası diye birşey yok. Bu nedenle kitabın zevkini bozmamak adına bence oynanmaması gerekir. Hele bir de oyuncular az bilgili ise iyice soğuyacaklardır Middle Earth ve yüzüklerin efendisinden...
"Lovefull Evil"
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

niye 4. çağda olsun ki??gayet tabi 3. çağda olabilir bence.ayrıca illa da yüzük savaşlarına katılacak değiliz ya.biz mi kurtarıcaz dünyayı??(tabi dm aşmış karakterler yaratmamıza izin verirse neden olmasın??)şöyle minas tirirh'i bi görmek,gandalf'ın gölgeyeleyle geçişini bi uzaktan görmek ti benim istediğim.bilmiyorum herhalde ilk dm'liğimi yapacam böyle giderse.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Mesela Yüzük Savaşından sonra geyet güzel bir oyun olabilir kanımca yeni düşmanlar yaratılabilir. yapılabilir 2-3 çağ sonrasının kim bilebilir?
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

İvellius'a katılıyorum her ne kadar kitabın havasını almak için değil dese de bence de en güzel ve mantıklı dünya burası ve wengüzeli tabii.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

arkadaşlar middle earth 3üncü çağda yüzük savaşı hakkında eski campaignlerin olduğunu işitmiştim

bu arada middle earth campaign setting diye bir şeyin kapak resmi geçmişti elime yani düzenlenmiş hazırlanmış bir oyun var ama bizim wotc d20 sistemle ne kadar alakalıdır onu bilmem
Post Reply