Ruhbanlar Üzerine Kişisel Yorumlar

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Ben de senin argümanına karşı kendi argümanımı sunuyorum.

Sen diyorsun ki, yetiştirilişinden başlayarak, taptığı tanrısına göre, tanrısının inanç ve dogmaları ile yaşar. Bunlara göre hareket eder.

Ben de buna aykırı birşey demiyorum. Sadece bu konuda illa tanrı öne çıkarılmasa da olur diyorum. Veya illa tyr, vs. bir tanrının clerici olarak deilde, sadece iyi cleric-nötr cleric gibi konseptler de kullanılabilir. Bu durumda o cleric bir tanrının clerici deil, bir inanç, bir erdem adamı olarak ortaya çıkar. Ki bu şekildeki birçok oyunda bulundum. Bu oyunların hepsinde de, herhangi bir FR oyunundakinden çok daha fazla zevk aldım(clericler açısından). Hiçbirinde cleric deildim, ama cleric oynayanların da daha çok zevk aldıklarına eminim.

Saygılarımla...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bahsi geçen oyunların hiçbirinde ve grubumuxdan kimsede bir cleric olma alışkanlığı, sempatisi olmamıştır. yani bizim, dediğiniz gibi sabit bir clericimiz yok. grupta bi cleric varsa bu o kişinin değişiklik için seçtiği bi karakterdir.
ayrıca "tanrının rp'de pek etkisi olmaz" sözümü bir genelleme olarak almışsınız ama orada kendi grubumdan ve bizim oyunlarımızdan bahsetmiştim.
yine sölüyorum ne kadar hayal, fantezi ürünüde olsa oyunda bir tanrıya tapıyor rolü yapmak beni rahatsız eden bir unsur. deity bölümü benim için ch. sheet te gereksiz bir ayrıntı sadece. adamına göre bi isim kondururum, gerekirse rp de bir iki laf ederim (örneğin bir redrobe un lunitariye duası gibi) o kadar.
alignment-cleric fikri hiçaklıma gelmemişti ve oyunda kullanabileceğim bi olay, teşekkürler

ayrıca kütüphanede oyun konusunda şöle yapın böle yapın demenize gerekyok
çünkü biz okuldan mezun olduk...
Saygılarımla...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

daha sonra scyte böle bi alışkanlık edindi fakat o da sadece güçlü bi karakter olduğundan ruhban tercih edeer
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Matteo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Matteo »

Ya işte hata burda. RP'de kişiliğini koymayacaksınki. Bambaşka bir verili karakter oynatacaksın. Eğer sen oyunlarda kişiliğinden belirtiler gösteriyosan bu çok zararlı bir piskoloji.
KabakTadi arkadaştan öğrenebilirsiniz nasıl cleric oynatılacağını. O da tanrıya inanmaz ama RP için sond erece bağnaz bir Tempus Savaşefendisi olabilir :))
Siz burda RP yapmıyosunuz demekki. Yaptığınız şey kişilikleriniiz bu dünyadan kurtardığınızı sanıp başka dünyada var ettiğinizi sanmanız ..Yazık
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

Matteo wrote:Siz burda RP yapmıyosunuz demekki. Yaptığınız şey kişilikleriniiz bu dünyadan kurtardığınızı sanıp başka dünyada var ettiğinizi sanmanız ..Yazık
bu ne simdi?
insanlari tanimadan nasil bu tarz bi ön yargiyla yaklasabiliyorsun

hatirlatirim biz burada tanrilarin FRP deki varliklarini tartisiyoruz. insanlarin nasil rp yaptiklarini diil

ister kendi dünyamizdan etkilenelim ister etkilenmeyelim sonuçta frp bu dünyanin bir baska gerçeklii ve nasil rp yaptiimiz da bizi ilgilendirir. bunun ötesinde bu dünyadan kurtarmaya çalistiimiz ne var?
sahsen ben sadece baska kisiliklerin nasil olabileceiini düsünerek oynasrim..
ve bu herkesin kendi secimiidr
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
Matteo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Matteo »

Ã?slubumdan tek bir kelime dahi anladığından şüpheliyim.. Forumun tümünü okursan neye ne şekilde cvp yazdıımı anlarsın. şöyle "zevkler ve renkler tartışiılmaz" "kişinin kendi seçimi" gibi kıwırtmasyonlarınızdan da sıkıldım. Bu kawramlar üzerine hiç bir şey bildiğini sanmıyorum. Seninle bu konuda tartışmayacağım.
Burda yazılan verilerden yola çıkarak "eğer" sözcüğüyle başlayan hiç bir eleştirel yaklaşım yargılama değildir.
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

Matteo wrote:Ã?slubumdan tek bir kelime dahi anladığından şüpheliyim.. Forumun tümünü okursan neye ne şekilde cvp yazdıımı anlarsın. şöyle "zevkler ve renkler tartışiılmaz" "kişinin kendi seçimi" gibi kıwırtmasyonlarınızdan da sıkıldım. Bu kawramlar üzerine hiç bir şey bildiğini sanmıyorum. Seninle bu konuda tartışmayacağım.
Burda yazılan verilerden yola çıkarak "eğer" sözcüğüyle başlayan hiç bir eleştirel yaklaşım yargılama değildir.
EGER gereksiz isler ve gereksiz tartismalarla ugrasmayacagim ; ...
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

He he lay lay Squva 'cım.
from Dawn to Wish...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

Matteo, ewt abi biz CLERİC RPSİ yapmıoruz, ama sen bana gelip "siz rp yapmıosunuz o zaman" diemezsin. ayrıca kimse oyunlarına ilahiyat karıştırmak zorunda deildir. deitysiz de frp oynanır ve ben bunu yapıorm
"frp ye kişiliğimizi yansıtmak" ta sadece bu konuda. ben oyunda sınav, maç falan düşünmüorm, yani frp ile kendi kişiliğimden hiçbişey karıştırmıyorum.
sadece inançlarım mevcut bazı şeyleri oyunlarımda kullanmamla çakışıyor, o kadar.
biz nasıl senin inancın hakkında yorum yapmıorsak, sende benim inançlarımı oyunuma yansıtmam hakkında olumsuz yorum yapamazsın...
Saygılar...
In our life, there is if
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

şimdi ki dünyada insanlar tanrıdan hiçbirşey görmeden, almadan ne biçim tapıyor. Orda tanrı adamın yanına geliyor, bizzat güç verirken hâlâ nasıl olurda inançsız olurum diyorsun, hemde bir din adamının?
from Dawn to Wish...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

din adamı deilim zaten ?!? hiç olmadım, düşünmüorm da...
ben kendi grubumdan bahsetmiştim, önceki mesajları okumak güzel bir alışkanlıktır...
In our life, there is if
KabakTadi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KabakTadi »

Oyundaki ruhbandan bahsettim din adamı diyerek.
from Dawn to Wish...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

haydaa
abi bende din adamı olmadım, düşünmüyorum derken imam hatip ten bahsetmiyorum
cleric oynamadım, oynamıcam
tamammı? anlaşılır oldu heralde?!?
In our life, there is if
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi çok uzadı buda ya kişisel tartışmalara giriyoruz. biz frp yi tartışalım
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Clericlerin Chosen One(galiba peygamberlik gibi bir şeymiş) olabilmeleri için ne gerekiyor?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Post Reply