En büyülü şehir ülke

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

En büyülü şehir ülke

Post by Darkgnome »

Sizce bizim şu dünya dediğimiz yerküreciğimizde, büyülerin hala ayakta olduğu bir oluşum oluşturulsa hangi ülke en güzel ortamı hazırlardı. Hangi şehir, hangi hali ile FRP oturumu olmaya en yatkın.

Bence büyülü bir dünya ile ilgli oyun oynamak için amazon ormanları çok iyi olur. Hala tam olarak keşfedilememiş bir bölge ve içinde hala yerli hayatı süren kişiler var. Basit büyüleri yapan büyücü yada şamanlar ve kişiler arası savaşlar. Hatta dünyadı bütün büyü ile alakalı kimselerin bildiği bir büyü merkezide olabilir.

Tabi eski çağlardaki mısır, Orta asya yada Ortadoğuda inanılmaz malzemelerin çıkabileceği bir kurulum olurdu.

WW tarzı bir oyun için ise, en iyi oturum denirse bana Türkiye geliyor. Üstündeki kentleşme yüzünden yer altında çıkarılamamış tarihi eserlerinde hala gezinen hayaletleri ile İstanbul. Geceleri dışarıda dolaşan kurt adamları ile Hakkari. Kan emici vampirlerin mekanı İzmir (İzmirin kızları nende güzel anladınızmı şimdi :D ).

Her tarafında hala keşfedilmemiş, bilinen tarih boyunca hep dünyanın kalbi, ortadoğunun köprüsü, kalesi, kültür merkezi ve aklı olan Anadolu. Türklerin şamanlarının, Avrupanın cadılarının, Mısırın tanrılarının, Ã?inin büyücülerinin ve Moğolistandan, İtalyaya; Sibiryadan, Mısıra tüm savaşçıların, dedelerinin, yada çocuklarının uğradığı o paylaşılamaz, bırakılamaz topraklar.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Karayipler diyorum bence orası da uygun doğal güzelliğine her şeyi uydurabiliriz.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Eski durumlarını göz önüne alacak olursak bir kaç yüzyıl öncesi gibi ben japonya 'nın samuraylık dönemindeki herhangi bir şehri olabilir derim :) . şimdiki zaman için düşünürsek Karayipler, amazon ormanları veya kuzey kutpu olabilir :) .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Ben kuzey derim.İnsan kendini büyülerine adayabileceği nadir yerlerden birisi hem nüfus az hemde kaynaklar çok (tabi çok fazla kuzeye demiyorum).Sadece büyüler ve insan birde büyücülük kulesi kurulursa çok daha iyi olur.Belirli zamanlarda insanlar toplanır ve büyüler hakkında konuşulur.Yani şeyler keşfedenler keşiflerini sunar vs...
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
hellscream666
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by hellscream666 »

avusturalya :angel:
Karanlığa küfredeceğine bir mum yak...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Darkgnome'a katılıyorum. Türkiye bence de en iyi yerlerden birisi. World of Darkness'ta çok güzel kullanılabilecek bir ülke kanaatimce bu topraklar. Bu ülkenin efsaneleri oyunları gerçekten besler. Misal, İstiklâl Harbi sırasında evliyaların mezarlarından kalkıp savaşa gitmeleri konusunda dönen hurafelerden bir Wraith the Oblivion çıkabilir diyorum. :)
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

WOD için darkgnoma ben de katılıyorum. ZAten tamamen tarihi öğelerden ve efsanelerden beslendiğini düşünürsek Türkiye bir cennet.

Tarihi mistik öğeler içeren ve köklü mısır medeniyetinden de oldukça çok malzeme çıakr. Netekim sürekli çıkmakta da. Tobb raider oyunlarından serious samlere kadar birçok yerde malzeme olarak kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. Hatta WOD da Mummuy the ressurrection diye bişey var.

Aztek ve inka medeniyetleri de oldukça ilgi çekici üzerine düşünldüğünde daha fazla şey çıkabileceğine eminim. Gerçekten dahi insanın kafasını kurcalayan birsürü soru işareti var. Sistemin güzel olmasını sağlayacak olan şey de bu tür soru işaretlerini açıklayabilecek öğeler üzerine dayandırmaktır.

Bir de bilinmezlik arttıkça da çıkabilecek malzeme artabiliyor. Atlantis olayı mesela. Efsanevi bir medeniyet. Bnun üzerine de birçok şey kurulabilir.

Gerçekten klasik anlamdaki fantastik kurgu hayalgücümüzü kısıtlamaya başladı. Artık elfler orklar ve cücelerle uğraşmaktan sıkılmaya başlayabiliyor insan :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Beni en çok ingiltere ve iskoçya özellikle eski dönemleri çekiyor. Ama italyada bir çingene grubu hatta RL'nin visantileri olabilir. Mısır her yönü ile hala mistik bir memleket. Ama büyüsüz ve büyücüsüz döenmler için samurai çağında Edo süper gider.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Ramonia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ramonia »

The Dream....

Vampir rüyası....

Tanrı eğer elimizden cenneti aldıysa bizde kendi dünyamızda kendi cennetimizi kurarız diyen Vampir mikael ve arkadaşları The Dream vampir rüyası denilen amacı gerçekleştirmek için Constantinopolisi kurmuşlardır....
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

kapadokya, sibirya, mısır'ın ta kendisi, güney amerika
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Akılıma özellikle orta asya geliyor.Neden bilmem, orda bir şeyler beni hep çağırıyor.Bir gün gideceğim umarım.

İkinci sırada Afrika geliyor.Bilmiyorum ama orada da beni çeken bir şeyler var.

Olmazsa olmaz diyeceğim yer ise, Rusya.Orası büyü için uyun

Not:Bunlar sevdiğim yerler değil, beni çeken yerler.Eğer büyülü olmasalardı çekmezlerdi

Not 2:Ben Türkiye'yi saymıyorum.Türkiye'de hala bir takım BÃ?YÃ? ler dönüyor
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

WoD icin inglitere, gothik yapilar, aha surda cadi yaktik seneler evvel gibi hikayeler, surekli sisli veya yagmurlu kapali hava, vampir avcisi konseptine sadik ekipmanlarla dolu muzeler, katedraller, zindalari olan kaleler, vs. vs.

DnD icin yeni zelanda (bakiniz lotr, dogru hatirliyorum degil mi?)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
vendetta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by vendetta »

Wod için Londra güzel bi yer bence dar dar sokaklar,yağmur,sis falan..
D&D için ise Tibet veya Nepal olabilir..
Bartholemew
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Bartholemew »

WoD icin en uygun yerler ingiltere ve almanya bence ve tabi ki new york...
Ramonia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ramonia »

Wod için şehir olarak konstantinopolis...
ferepe , repege , layv ekşın rol piley felan yapıyorum.
gençliğimi yaşıyorum...
bir göz kırparım 3 altın alırım...
Post Reply