Fantastik karakterlerin statları
Fantastik karakterlerin statları
Dalamar, Legolas ve Drizztin stat puanlarını tahmini bir şekilde yazabilecek olanları buraya alayım 
Driztinki zaten var :
http://www.wizards.com/forgottenrealms/FR_3E_Drizzt.asp
Gerçi ne yaptıklarını şaşırdılar artık Forgotten Realms Camp. Settingste 10 ftr-1barbar-5 ranger diye geçiyordu. Neyse yine de bu br fikir verir.
Dalamar`a gelince :
Dragonlance karakterlerinin çoğunun düzgün stati olmaz zaten, dandik bir dünya olduğu için. Yine de belki bir yerlerde vardır hatırlamıyorum ama 15 wizard civarı birşey olsa gerek. Dex ve int en yüksek zarları.
Legolas ise :
Bambaşka bir diyardır, LOTr karakterleriin statlri yoktur ama dnd versiyonu olacak olsaydı bir yabancı sitede birlikte çalıştıgımız bir konu olduğu için ortalama birşey söyleyeyim :
Str : 13
Dex : 26
Con : 15
int : 15
Wis : 19
Cha : 16
8 Ftr/7 Ranger
gibi bir rakam aşağı yukarı bir karşılaştırma yapmanızı sağlar. Ancak bunlar gerçek stat değl, iyi bilen adamların ortalama sonuçlardan ortaya koyduğu değerlerdir.
http://www.wizards.com/forgottenrealms/FR_3E_Drizzt.asp
Gerçi ne yaptıklarını şaşırdılar artık Forgotten Realms Camp. Settingste 10 ftr-1barbar-5 ranger diye geçiyordu. Neyse yine de bu br fikir verir.
Dalamar`a gelince :
Dragonlance karakterlerinin çoğunun düzgün stati olmaz zaten, dandik bir dünya olduğu için. Yine de belki bir yerlerde vardır hatırlamıyorum ama 15 wizard civarı birşey olsa gerek. Dex ve int en yüksek zarları.
Legolas ise :
Bambaşka bir diyardır, LOTr karakterleriin statlri yoktur ama dnd versiyonu olacak olsaydı bir yabancı sitede birlikte çalıştıgımız bir konu olduğu için ortalama birşey söyleyeyim :
Str : 13
Dex : 26
Con : 15
int : 15
Wis : 19
Cha : 16
8 Ftr/7 Ranger
gibi bir rakam aşağı yukarı bir karşılaştırma yapmanızı sağlar. Ancak bunlar gerçek stat değl, iyi bilen adamların ortalama sonuçlardan ortaya koyduğu değerlerdir.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
2E için vardı hatırşadığım kadarıyla ama aradım bulamadım. Kuvveti 18/99'du ve ilk başında fark etmesemde arkadaşım hemen açıklamıştı ilginç kısmı. D&D da 18/00 kuvvetli olmayan tek deathknight'tı (yoksa deadknight'mıydı) kendileri. 
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
haldor_goraxe
- Kullanıcı

Konuyla ilgisiz olacak ama kusura bakma mikael.
2nd editionda güç için 18in yanında ki o 62,99,00 gibi sayılar ne işe yarıyor ve neye göre belirleniyor?
2nd editionda güç için 18in yanında ki o 62,99,00 gibi sayılar ne işe yarıyor ve neye göre belirleniyor?
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
2nd edition PHB'da STR chartına baktığında 18'in yanında görürsün o sayıları... Karakterini yaratırken eğer strengthin 18 olursa birde 100 lük atma şansın olurdu... Attığın yüzlüğe göre str'en 18/66 gibi şeyler olabilirdi... 18/00 ise 18/100 demek. Ve sadece bu rakam için ayrı bir satır vardır STR listesinde... Yani o zamanlar 18/00 bir ölümlünün alabileceği en ober STR demekti...
En fazla da 25'e kadar çıkardı abilityler zaten...
Lord Soth'a gelince: (şu anda ellerimin arasında duran 97 basımı orjinal Dragonlance Box Set'in Tales of the Lance kitabından sırf senin için bakıyorum, tamamen orjinal Lord Soth'dur kendileri... Bu arada "öhöm"
)
Soth, Lord (The Knight of the Black Rose) CE
Death Knight
Str: 18(99) -10 points to Darkgnome-
Dex: 14
Con: 17
Int: 10
Wis: 9 (Bu yüzden kafamıza yanan dağlar yedik zaten...)
Cha: 17
AC: 0 (Plate mail +3); Thaco: 5 (+2/+5)
Hp: 89
Residence: Solamnia; Ht 6'5''; Wt: 300lb; Mv: 12''
Preferred Weapon: 2 handed sword +3
Special Abilities: Has magic resistance 75% (if roll is 11% or less, spell reflects onto caster); affects undead as 6th level priest; summons nightmare steed once every 4 years; project fear 5'radius; Magic: fireball (20d6) once/day; gate twice/day, power word (blind, stun, or kill) once/day, symbol (pain or fear) once/day, wall of ice at will.
Orjinal Lord Soth budur... Daha sonra üstüne ne konduysa günahı koyanın boynunadır...
En fazla da 25'e kadar çıkardı abilityler zaten...
Lord Soth'a gelince: (şu anda ellerimin arasında duran 97 basımı orjinal Dragonlance Box Set'in Tales of the Lance kitabından sırf senin için bakıyorum, tamamen orjinal Lord Soth'dur kendileri... Bu arada "öhöm"
Death Knight
Special Abilities: Has magic resistance 75% (if roll is 11% or less, spell reflects onto caster); affects undead as 6th level priest; summons nightmare steed once every 4 years; project fear 5'radius; Magic: fireball (20d6) once/day; gate twice/day, power word (blind, stun, or kill) once/day, symbol (pain or fear) once/day, wall of ice at will.
Orjinal Lord Soth budur... Daha sonra üstüne ne konduysa günahı koyanın boynunadır...
Last edited by Bogus on Tue Mar 20, 2007 8:07 am, edited 1 time in total.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Vay be okadar konuşulan, ballandıra ballandıra anlatılan ve tırsılan Lord Soth bumudurBogus wrote:Lord Soth'a gelince: (şu anda ellerimin arasında duran 97 basımı orjinal Dragonlance Box Set'in Tales of the Lance kitabından sırf senin için bakıyorum, tamamen orjinal Lord Soth'dur kendileri... Bu arada "öhöm")
Death Knight
Lixer wrote:Dragonlance karakterlerinin çoğunun düzgün stati olmaz zaten
Bende zamanında bir kaç DL adamının sheet leri incelemiştim, şimdide Soth' u gördüm iş Lixer'in dediğine varıyor yani.
Sanırım Bogus ile aynı anda attınız mesajlarıSacoKhan wrote:Bu arada bulabilen var mı karakter kağıdını?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Yalnız 18/.. tarzı kuvveti sadece savaşçı sınıfı karakterler alabiliyordu. Yani temel karakterler olarak dövüşçü, kolcu ve paladinler. Daha sonrasında ek kitaplarla rahiplerin bazı tipleride (Güç tanrısının rahibi, savaş tanrısının rahibi) buna kattılar ama onunda bir sınırı vardı.
Ayrıca 2Ede 16 sonrası her alınan Kuvvet yada benzeri özellik artıran iksir ve benzeri sadece +1/10 artırım yapıyordu ve bu özellik diğer bütün karakterlerin alınan iksizrlerle 18/.. tarzı kuvvet almasını da sağlıyordu. Bazı DMler bunu bilmediğinden (
) yada kullanmak istemediklerinden ( :schemes: ) 18 kuvvetli biri +1 isabet, +2 hasara sahipken +1'lik iksir ile 19 kuvvete çıkar ve +3 isabet, +7 hasara sahip olurdu. (şimdiki ver
ilen artılara göre çok fazla gözükmeyebilir ama 2E için inanılmaz bir güçtü bu)
Ayrıca 2Ede 16 sonrası her alınan Kuvvet yada benzeri özellik artıran iksir ve benzeri sadece +1/10 artırım yapıyordu ve bu özellik diğer bütün karakterlerin alınan iksizrlerle 18/.. tarzı kuvvet almasını da sağlıyordu. Bazı DMler bunu bilmediğinden (
ilen artılara göre çok fazla gözükmeyebilir ama 2E için inanılmaz bir güçtü bu)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Doğrudur Sacokhan, senin yazını sabah okuduğum için saatine bakmamışım.
Sende peş peşe yazma kardeşim biraz rahat bırak öndekini girmişin dibime yazmışın hemen... Kolay mı o kadar şeyi yazmak...
Ya bu arada Sacokhan'ı kovalarken arkadan Darkgnome ile Yener girmiş bu sefer...
Sende peş peşe yazma kardeşim biraz rahat bırak öndekini girmişin dibime yazmışın hemen... Kolay mı o kadar şeyi yazmak...
Ya bu arada Sacokhan'ı kovalarken arkadan Darkgnome ile Yener girmiş bu sefer...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Bir tür anlam ve zaman karmaşası oluşmuş yani
.
Abi şimdi böyle anlatıyorsunuz nekadar garip geliyor şu 2E tabi hiç içinde bulunmadığımızdan olsa gerek. Peki bu adamlar içerisinde, en abartı hangisiydi gördükleriniz içerisinde (karakter kağıdı) ? Orjinal olsun ama
Abi şimdi böyle anlatıyorsunuz nekadar garip geliyor şu 2E tabi hiç içinde bulunmadığımızdan olsa gerek. Peki bu adamlar içerisinde, en abartı hangisiydi gördükleriniz içerisinde (karakter kağıdı) ? Orjinal olsun ama
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Evet Soth'un karakteri tahmin ettiğim gibi çıktı, bi tek Wall of Ice'ı at will atmaz diye düşünmüştüm orada yanılmışım. Bu arada second hesaplarını unuttum ama şurada gözüken level 13 gibi bişi sanırım dimi? Ben mi yanılıyorum?...
Abartı olarak Zaknafein'di sanırım. Onu da bir yerlerde bulabilirsem gösteririrm burada...
Abartı olarak Zaknafein'di sanırım. Onu da bir yerlerde bulabilirsem gösteririrm burada...
And i still wonder if you ever wonder the same!...