En Son Hangi Filmi İzlediniz?

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

sonunda izledim ben de 300 spartalının öyküsünü...ucubeler çok dikkatimi çekti...çoğunun ölüme terkedildiği ucubeler..(300 den önce de freaks'i izlemiştim)...birine yapılan hareket hepsine yapılmış sayılır...intikamları acıdır... :(
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

300'ü izledim. Bir olayın içi bu kadar boşaltılır mı? Saçma sapan bir hikaye çıkartmışlar ortaya. Zamanının kölelilikte ileri düzey kendilerini ali olarak gören spartalıları bi anda demokrasi ve özgürlüğün sembolü haline getirilmiş. Tarihi ve güzel bir olay saçma sapan bir görüntü şölenine döndürülmüş. Hani görüntü şöleni ne kadar orası da tartışılır. Kalkanlarını her sallamaya başladıklarında sıkılmaya başladım. Tamam ilk gösterdiklerinde yavaş göstermelerini anlayabilirim. 2. keresinede katlanabilirim. Ama 3. kere yine dövüşe başladıklarında yine yavaş çekim. Bir hızlı bir yavaş falan filan hareketide kaçmış filmin.

Benim okuduğum kitap ne kadar anlatıyor hatırlamıyorum ama perslerin ilk birlikleri saldırdığında kalkansız oluyordu sanırım. Ölümsüzlerde bile samandan kalkanlar vardı. Spartalıların üstünde ise kılsız vücutlarındaki her kası göstericek yağlı bir çıplaklık ten yerine, zırh vardı. Kitabı okuyalı çok oldu yanlış hatırlıyorsam affola, ama doğruysa kitapta tam tersini yapmışlar gerçekten.

Spartalıların savaşçı taraflarını gerçektende çok severim. Yunanlıların savaş taktiklerinde (kalkanlarını bir araya getirip haldır huldur birbirlerini itmeleri ve arada bir mızraklarını savurmaları) çok başarılarmış ve sonunda içlerine kendi kanlarından başkasını kabul etmediklerinden sayısal olarak az kalıp yenilmeye başlamışlar. Ancak demokrasi, kardeşlik ve barış :-o . ayrıca kitapta anlatılana göre her savaşçının arkasında 2 tanede yardımcı varmış ve adamlara sürekli kırılan mızraklarını tazeliyorlarmış. Üstüne bu yardımcılarda arkadan sürekli destek sağlıyormuş spartalılara. Üstüne filmde gösterilenden çko daha fazla başka yerlerden insanlar gelmiş. (Tabii Spartalılara göre bunlar ancak köle olmaya layık olduklarından ve askerden sayılmayacaklarından sadece 300 kişi gibi görülebilir. Ama ileride bu adamlar spartalıları dize getiriyorlar. Daha şimdiden sayı 300'den 2000 dolaylarına çıktı. Ne hikmetse!)

Filmde ne sıkıldım nede çok zevk aldım. İki arada bir derede öyle seyrettim. Evet aslıdna sıkıcı bir film değildi bazı sahneler ve kıyafetler sayesinde. Ama Genel olarak baktığımda kitabında okuduğumda etkilendiğim bir hikaye o kadar hollywood (şaklabanlık derecesinde) gösterişçiliğine dönmüş ki sıkılmakta çok haklı olduğuma eminim.Sin city'nin çizgiromandan filme çok benzer şekilde aktarılması yöntemine göre yapılmış ama bu sefer kıvamı tutmamış.

Film boyunca bana pek çok filmden afırma gibi gelen sahneler vardı. Pek çok güzel gibi gözüken sahneler bana başka başka filmleri hatırlattı. Belkide bu kadar görsel şölenli bir filmden sıkıldığım için başka filmleri düşünmüş bile olabilirim.

Code: Select all

Ama o son okların geliş sahnesi basbayağa "Hero" dan araktı. Gereksiz bir gösterimdi oysa "Hero"da çok açıklayıcı ve gerkeli bir sahneydi. Yani sadece olsun diye koyulmuş bir sahne.

Bu filme giden kişiler çokta fazla bir şey beklemesin. Tanıtımıdan hani bir şeyler bekliyorsunuz ama tanıtımı sadece o bol görsel ve işitsel etkili filmden ara ara bölümler alınca gerçektende görsel bir şölen bir kahramanlık öyküsü olarak görülüyor.

Belki ben bu adamların ne mal olduğunu bildiğimi sandığımdan, belki de benim bu hikayenin gidişhattını güzel bir kitaptan okuduğumdan boş gelmiştir. Hani demişsinizdir belki Conanın dizisi ilk yapıldığında "Keşke bunu Conan diye yapmasalardı, başka bir barbarın hikayesi olarak yapsalardı. Daha çekilir olurdu!". İşte bende 300 filmi için aynen bunu söylüyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben de yeni izledim 300'u
Digerleri kadar agir konusamayacagim.
Filim ana fikir olarak cizgi roman okur gibi izleniyor. Cok az Sozcuk ve konu var, resimlere bakiyorsunuz daha cok.

Gercekcilik yok, oyunculuk yok. Sadece paso "Sparta!" diye bagiran sinir hastasi bir adam ve her gaza getirildiklerinde "HOOOYYTTT" diyen bir kalabalik var.
Spartalilarin pelerinden ve kasktan baska zirhi olmadigi icin bayanlara hitap ettigi soylenebilir. Persliler ise goz kapaklarina kadar kat kat giyinmisler, terden ve mantardan mutasyon gecirmislerdir icinde ve artik cikaramiyorlar giysileri heralde.

Mekanlar pastel ve karanlik renklerle bezenmis gotik bir havaya sahip. Kesilen yuzlerce adamdan fiskiran litrelerce kan havada dansederek ucussa da hic kimsenin giysisiden ya da kumda leke birakmiyor (kan yere dusmeden buharlasiyor heralde)

Vahset olarak kan akmadan kopan kafalar ve kollar mevcut. Spartlilar ok manyagi yapilinca ble kanlari akmiyor tabii (galiba komutanlardan birini 10 kere kilicla delince agzindan iki damla kadar kan akmisti, baska hatirlamiyorum)

Tam bir "amerikan popkorn filmi". Havali efektleri ve gorsel olarak ayni sincity ve hero tadinda hos bir film. Biz arkadaslar arasinda boyle filmlere genelde izlemelik degil bakmalik diyoruz.

Neyse cok bidi bidi ettim gene,
Bence bir kere de olsa izlenmeli
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Filmin tarihi verilerle zaten alakası yok. Aslen Spartalılar bir ordunun bölüğü konumundalar, tek başlarına bir şey yapmıyorlar. Ayrıca karşılarına çıkan Persli sayısı 250.000. Sonra Spartalılar aslen baştan aşağı zırhlı, asıl çıplak ve seksi gözükenler Persliler. Ayrıca o Immortal ordusu'ndan çok az kayıp oluyor ve Spartalılar'ı Immortallar sayesinde eziyorlar gerçekte. Ve daha açıklamak istemediğim(çünkü yorulurum açıklarsam, o kadar üşengecim şu an) bir çok veri var ama yine görsellik bakımından güzel. Sevdim yani filmi...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

E zaten ne bekliyorsunuz ki Frank Miller'in kitabından uyarlanmış bir film ne kadar tarihi anlatabilir? Fantastik olacak tabi! Alır okursunuz Ateş Geçitleri'ni ki bir çoğumuz okumuşuszdur, aradaki farkı anlarsınız.

Son olarak dün Mel Gibson'un yönetmenliğini yaptığı Apokalipto adlı filme gittim. Fİlm 3 saat sürüyor ama hiç hissetmiyorsunuz filmin uzunluğunu çünkü tempo hiç düşmüyor. Film gerçekten çok sert o yüzden hassas olan arkadaşlar varsa izlemesin. Ben çok beğendim, gerçekten çok güzel olmuş. Konusu Maya uygarlığı ile ilgili.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Gaara of the Sand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaara of the Sand »

bende izledim 300 ü hani dövüş ve savaş filmleri izlemekten hoşlanıyorsanız hoş ama işin gerçegini biliyorsanız oldukça boş geliyo.birde spartalıların kutsal saydıkları kalkanlarını yeryer yere bırakmaları çok büyük bir gafletti filmde kitapta kalkanı ters koymanın büyük cezası oldugu yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam bu adamlarsa piknik yapargibi kalkanları yere koymuş oturuyolar bir sahnede :mad:
<strong><em>Moedasu youna atsu tamaschi !</em></strong>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Gizli pencereyi (Secret window) izledim. Gerçekten çok beğendim ve hattta adamın yaptığından zevkaldım.

Code: Select all

Dövüş klubünü seyretmemiş olsaydım büyük ihtimalle daha da çok zevk alırdım. 
Sonundaki müziği çok sevdim ama bana bir yerden çok tanıdık geliyor. Bulamadım bir türlü ama bir daha bir daha dinleyebilirim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Ramonia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ramonia »

300 izledim..

memnun kaldım...

tatmin oldum...

leonidasın hastası...

sparta yollarının ustasıyım :)
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

Apokalipto şu aralar tek izlenmesi gereken film. Açıkcası 300 spartalıdan beklediğim bu değildi ama bunun hakkında artık yorum yapmıyorum. Mel Gibson'un iyi bir iş çıkarmış tabi şahsi görüşüm ama tebrik etmek gerekiyor :clap:
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

uzun zamandır yazmamıştım buraya...o yüzden en son izlediğim filmi değil, en son izlediğim bikaç filmi yazmak istiyorum...bi sakıncası yoktur umarım....
Holes: çok beğendim ben...ve neden şimdiye kadar izlemedim diye de yakındım... :(
Altered: korku,bilimkurgu...hatta biraz kara komedi...zevkliydi...izleyin bence...
The good shepherd: yeni filmlerden biri...birçok ünlü oyuncusu var ama öyle çok da görünmüyorlar filmde...mat damon sevenlere...biraz sıkıldım ben :(
ve en son olarak da apocalypto'yu izledim...acaba mel gibson yönetmenlikte oyunculuktan daha mı iyi? :plotting: izledikten sonra tokat yemiş gibi oldum valla... :-o
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
Gaara of the Sand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaara of the Sand »

Zatoichi yi izledim. daha evvelde izlemiştim birçok kez ama durmadan izleyesim geliyor :roll: tavsiye ederim çok güzel bir film.
<strong><em>Moedasu youna atsu tamaschi !</em></strong>
Gabriell-The-Sorcerer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gabriell-The-Sorcerer »

En son izlediğim film sanırsamkine Borat.
Son zamanlarda sürekli anime izliyorum,gerçek insan görmeyeli çok oldu :D ama anime demişten,tv dizisi olanlardan değil,uzun ve sinemaya yönelik olan filmlerden bahsediyorum.
Once upon a time in Turkey
I'd felt jerky..
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Ã?ylesine Dvix bakınırken Ã?ankaya'da şans eseri Faust'u buldum onu izledim. 1920-30 lardan kalma olmasına rağmen iyi bir uyarlama gibi geldi (Gerçi modern sinema uyarlamasını hatılamıyorum). (Çok) siyah-beyaz çekim, ses yerine klasik müzik falan, hoştu.

Yav hani normalde görsel efektler çok kötü olduğundan nükte falan yaratır bu kadar eski filmlerde.. Ama o dönem için yaptıkları şeyler beni güldürmedi, şaşırttı.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

The Fountain. Gercekten cok ilginc bir filmdi. Tavsiye ederim, biraz yavas ama gayet enterasan bir film. Bazilari duygusal bulabilir (insanlar). Gorselligi ve efektleri ile fantastik olaylar da unutulmamis. Flaming sword tutan Maya Priest'i gormek icin bile izlenebilir :P
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

the fountain...raistlin'in yorumunu okuduktan sonra ilk fırsatta edinip izledim...ve izledikten sonra "hımm...enteresan bi filmdi" dedim içimden bende...duygusal ağırlıklıydı daha çok...bazıları bu filmi çok severken bazıları da başında sıkılıp yarım bırakabilir(babam uyuya kaldı mesela :( )
pek de söyliycek bişeyim yok,raistlin'in dediği gibi;görsel açıdan da güzeldi... :)
Post Reply