İçimizdeki druid ortaya çıksın...

Her türlü organizasyon, duyurular, davetler, etkinliklerimiz ile ilgili herşey...
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

SacoKhan konuyu bambaşka bir boyuta taşıdın can-ı gönülden tebrikler :clap:
Acaba ben senin bu yazını okuduktan sonra attıım kahakaha kaç atp ye mal oldu? :D
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Siz yapın birşeyler ben sizi destekliyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

SacoKhan çok iyi abartmışsın olayı :clap:
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Küresel ısınmanın başka etkilkeride şunlar olacak;

Okyanuslarımız çölleşecek

Kuraklık yaşanacak

Okyanuslardan aktarımla içme suyu elde edilecek

Suda yaşayan bazı hayvanların(kutup ayısı ,fok balığı vs.)Soyları tükenecek.

İnsanlar 50 yaşındayken susuzluktan 85 yaşında gibi gözükecekler

Bebeklerin sakat doğma olasılığı artacak

Deniz suyu seviyesinin yükselmesiyle 100 milyon kişi iklim göçmeni olacak.

Dağlardaki buzulların bütünüyle erimesi 1 milyar insanın su kaynağını yok edecek.

Yeryüzündeki canlı türlerinin yüzde 40’ı yok olacak.

Genel kuraklıklar milyonlarca insanı iklim göçmeni yapacak
lordana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lordana »

cok üzücü ama gercek olan bir olay yaklasaık 50 yıl sonra kutuplarda buz kalmayacak
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Niye abi ne abartması, araştırmacılar zaten üzülün diyo çok fazla enerji harcamamış oluruz. Olaya tek boyuttan bakmıyorum ben, mesela benim bu yazdıklarıma güleceğinize höh diye somutursanız ömrünüzden kazanırsınız :wink:

Buna da bir alkış istiyorum şimdi...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
lordana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lordana »

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: tmm mı daha alkis istermisin :clap: :clap: :clap:
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

SacoKhan wrote:Niye abi ne abartması, araştırmacılar zaten üzülün diyo çok fazla enerji harcamamış oluruz. Olaya tek boyuttan bakmıyorum ben, mesela benim bu yazdıklarıma güleceğinize höh diye somutursanız ömrünüzden kazanırsınız :wink:

Buna da bir alkış istiyorum şimdi...
Araştırmacılara lafım yok sizede yok ama şunuda söylemek isterim

Ama bir hayatı somurtarak geçirmektense mutlu bir şekilde geçirmeyi tercih ederim.Ama yok ben illaki çok yaşayacam diyosanız o başka

:???: :???: :???: :???:
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

İyi yönünden bakmaya çalışalım.

Susuzluğa ve güneş ışınlarına karşı daha dayanıklı nesiller ortaya çıkacak(tahmini olarak 100-200 yıl sonra)

Herkesin muhteşem bronz tenleri olacak.

Zenci nüfusu artacağı için zencilere karşı olan ırkçılık azalacak.

Benden bu kadar.Birde bu yönünden bakalım.En azından somurtmamış oluruz. :)
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yaşam ne kadar değerli herkese göre değişir, ben gülmeyi tercih ediyorum...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Bu başlığa sık sık neler olacağını yazdım.Yine devam ediyorum.

* İklim değişikliğinin 60-70 yıl içinde türlerin toplu halde tükenmesine sebep olacağı açıktır. Biz şimdiden bazı kurbağa türlerinin yokolduğunu gözlemledik ancak bu daha buzdağının görünen kısmı. Riskin boyutu dünya tarihinde gerçekleşen yokoluşların neredeyse 5 katı.

* Ã?nümüzdeki on yıl içinde susuzluk yaşacak insan sayısının milyonlardan milyarlara ulaşması bekleniyor. Suya ulaşılabilirliğin daimi olarak düşmesi Hindistan’ın bazı bölümleri, Güney Asya ve Avrupa için öngörülüyor : en yoksul ülkeler bundan en çok etkilenecekken Avusturalya ve Güney Avrupa halkları da ön sırada yer alıyor.

* Milenyum kalkınma hedeflerini gerçekleştirmeyi tamamıyla imkansızlaştıracak şekilde; daha fazla açlık, sefalet ve dünyanın yoksul bölgeleri için yiyecek üretiminde ciddi bir azalma öngörülüyor. Birkaç on yıl içinde Ã?in ve Hindistan’da iklim değişikliği buğday, mısır ve prinç üretimini ciddi düzeyde düşürecek.

* Kuraklıktaki artış, önümüzdeki on yıl içinde Afrika’da açlığa ve göçlere yol açacak.

* Asya, Latin Amerika ve Avrupa’daki buzulların kaybı dünya üzerinde yaşayan insanların büyük bir bölümü için tatlı suya erişim sorununa sebep olacak.Aynı zamanda buzul göllerindeki aşırı büyüme, buzul dağlarında yaşayan nüfusun sel felaketlerine ve diğer risklere maruz kalmasına neden olacak.

* Asya Megadeltas, Ganges-Brahmaputra (Bangladeş) ve Zhujiang (Pearl River)’de olduğu gibi önemli sayıda insan deniz seviyesindeki yükselmeden dolayı kasırga, sel gibi felaket riskleri altında olacak.

* 1 derecelik fazladan bir artış ile, Grönland ve Batı Antartika buz tabakalarının erimesine bağlı olarak deniz seviyesinde önümüzdeki yüzyıllarda metrelerce yükselme görülecek. Bu nedenle önümüzdeki on yıllarda, buzullarda büyük kopmalar ve permafrost tabakanın erimesi nedeniyle yeraltında kalan büyük miktarda sera gazının açığa çıkması süreci hızlandıracaktır.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence doga bir sekilde bunu dengelemenin bir yolunu bulur. Simdiye kadar buzul cagindan beri de hep bulmustur. Bir hurricane tornado firtina tsunami deprem ya da volkan patlamasi 1 milyar insani oldurur ve bir anda yukarida saydiginiz ve dengeyi alt ust eden insan sayisi %20 azalir yani korkacak bir sey yok?!!?!?!!?(?)

Ya da korkmaya mi baslasak ne yapsak? :roll: :-o
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Sevgili Raistlin,

Orada saydığınız olayların tümünün gerçekleşmesinde doğal olayalar etkilidir.Ancak küresel ısınmada ise insan yapımı elektrikli aletler(saç kurutma makinesi,bilgisayar,ütü,buzdolabı) fabrikalardan çıkan CO2 gazları(sera etkisi denilen olay) parfümler,egzoz dumanları,büyük çaplı yangınlar vs.vs.vs. diye sıralayabiliriz.

Yani doğa insanın bügüne kadar yaptıklarını dengede tutabildi ancak bundan sonrasına karışamaz.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Evet yazilanlarin hepsi eminim ciddi kaynaklardan alinmistir. Benim onlari refute edecek bir terorim yok elbette. Olayin ciddiyetine farkli bir acidan yaklasmak istedim.

Insan populasyonu surekli artiyor ve bahsettiklerini "herkesin" yakin bir zamanda uygulayacagini zannetmiyorum. Burada kimse uygulamasin nasil olsa bir ise yaramayacak demiyorum.

Elbette her birimiz elimizden geleni yapmaliyiz fakat aslinda bu gercekten bize bagli bir sey degil gibi.

Yukaridaki terorilerde deginilmemis onemli seylerden biri su seviyesi yukseldikce karalarin su altinda kalmasi nedeniyle dunyanin gunesten aldigi enerji azalacaktir. Ayni sekilde kara iklimi dedigimiz sert gecen kis ve yaz mevsimleri ortaya cikacaktir. Eger kislar normalden daha uzun sure ve sert gecerse kar isinlari yansitarak gunesten alinan enerjiyi yine azalacaktir. Bulutlar ya da firtinalar yeryuzunu gizleyerek gunesten gelen enerjiyi azaltacaktir.

Yani doga bir sekilde aldigi fazla enerjiyi bir yerden azaltmaya calisacaktir.

Tabii olay bizden tamamen bagimsiz da degil. Buna yol acanlar bizleriz ve verdigimiz zararin etkileri gittikce daha sert bir sekilde doga atrafindan suratimiza carpilacaktir. Boyle gitmeye devam edersek eninde sonunda altimizdaki gezegen bizi oldurmeye baslayacak.

Yine anlatamadim ne demek istedigimi sanirim :|
Derslerden ara bulunca daha ayrintili bir sekilde fikrimi yazmaya calisacagim. Fakat genel olarak yazdiklarinin hepsine katiliyorum.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Bence fikirlerinizi çok güzel açılamışsınız.Bende kimsenin bunları uygulayacağından emin değilim.Zaten alınacak önlemleri benim yada sizin uygulamanızla değil.Ölkelerin fikir birliği düzeltecektir.Ama en azından ben elimden geleni yaptım diyebilirim. :)

Ayrıca su seviyesinin yükselip güneş ten gelen enerjiyi azalatacağını hiç düşünmemiştim.İlginç bir fikir hatta mantıklıda.Ama tabiki onların olmasını beklersek çok uzun yıllar geçmesi gerekir.

Ben olaya sadece küresel ısınma olarak bakmıyorum (bu başlık altında).Bireysel olarak yapabileceğimiz en güzel şey çevrecilik olacaktır.En azından yılda 10 fidan diksek hiçde kötü olmaz.Yada en azından çevreci gruplara maddi yardımda bulunup onları desteklemeliyiz.

Aslında GreenPeace i destekleyen birisiyim çünkü yaptıkları eylemler gerçektende hakedildiği şekilde yapılıyor.Ã?ünkü çevreyi korumak oturup ben medeni insanım düşüncelerimi söylerim asla kaba kuvvete başvurmamla olmuyor.Yapılması gerekenler yapılmalı...
Konu dışına çıktım yine :D

Not:Evet yazdıklarımın hepsini ciddi kaynaklardan aldım...
Post Reply