oyuna kişisellik karıştırma

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

oyuna kişisellik karıştırma

Post by pyros »

arkadaşlar oyuna kişisellik karıştırmak kadar kötü bir şey yoktur, bütün amacı aşar mahveder, yıkıp geçersiniz bunu yaptığınzda

mesela dm oyunculardan birine "gerçek hayatta" kıl oluyor veya ondan hoşlanmıyor

bunu oyuna yansıtıyor

o oyuncu da dme kıl oluyor devamlı sorun yaratıyor sırf kişisel bir ispat için oyunu baltaıyor

bu durum yine de dmin iki tokadıyla sona erdirilebilir

peki ya oyuncular oyunculara karşı "gerçek hayatta" kişisel bir sorun içindeyse?

oyundaki adama kıl olduğu için aynı oyunda oynayan kız arkadaşına sataşan insanlar gördüm.
aynı zamanda kızlara yazılmak için saçma sapan hareketlerde bulunanlar da gördüm.

mesela adam oyunda bir rogue, ama oyunda elf oynayan kızı "gerçek hayatta" tavlamak için onun önüne atılıp onu koruyo, e bari paladin falan ol be kardeşim!

neyse çok konuştum siz ne düşünürsünüz

pyros *sorar çekilir bekler*
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

öle oyuncuyu ben atarım.. kafasına yıldırım çarpar.. uçarken üstüne dragon ..çar....ölüe yokolur... ama bazen çok komik oluyo... :)
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yalnız bunu dmler de yapıyo unutma
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

abi kıl olduğun adamla nie oynayasınki?
ayrıca oyuna kişiliğimi yansıtabilirim, uygun ortam olursa.
özellikle inanç konusunda bunu belirtmiştim.
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

kişilik yansıtma farklı şey
kişisel sorunları oyuna yansıtma farklı şey

zaten karakterine kişiliğinden bir şeyler katmak doğal olarak yaşanan bir sonuç
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

RP denilen olay adı üstünde rol yapmak demektir. Yan kendin olmayan birini canlandırırsın. Senden elbette birşeyler katılmıştır o karaktere ama her zaman için senin gibi davranmak zorunda değildir o karakter.
Mesela bir oyunumda karakterim biraz evil bir kişiydi. Grubun tüm kaderi benim elime düşmüştü ve o an için karşı gelecek kimse yoktu buna. Ama karşımda diğer oyuncular duruken ben evil bir davranışta bulunamadım. Ã?ünkü evil bir kişi değilim ben. Belki o kişi karşımda olmasaydı daha rahat olacaktım çünkü karakter ile oyuncu bağlanısı olmayacaktı. Ama bu bağlantı olduğu sürece karakterler illaki oyuncusundan etkilenir.

Oyununa oyun dışı şeyler katan kişi rol yapmanın özünü anlayamamış kişidir. Bu konu üzerinde düşünüp hatasını anladıktan sonra oynamaya çalışmasını öneririm.
"Lovefull Evil"
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

karakterine kendinden bişeyler katmak kötü değildir.(bence)ama dm'le veya karşıdaki oyuncuyla olan sorunlarını oyuna yansıtmak büyük problem çıkarır.
Lhun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lhun »

şu hiçbir zaman unutulmamalı ki tümüyle nesnel olmak ne dm ne de oyuncular için hiçbir zaman mümkün olmayacaktır, fakat bir yere kadar uygulanabilir.
Ne var ki, rol oyunu gereği kişinin rastgele davranışlarda bulunması da normaldir, her paladin sağlam karakterli vs. olacak die bir kaide yoktur. Üstelik öyle olması oyunun gerçekçiliğini azaltır kanımca. Gerçek hayatta olduğu gibi oyuna bir "misperfection" yani kusursuzsuzlaştırma katılmalıdır. Herkesin bazı zayıflıkları olabilir.

Kaldı ki, eğer bu tür davranışlar, oyunun oynanabilirliğini azaltıyor, diğer oyuncuların ve dm nin zevk almasına fazlasıyla engel teşkil ediyorsa şüphesiz engellenmelidir. Fakat amaç her zaman zevk almak değildir, bazı sorunlarla karşılaşılması ( örn: bir oyuncunun saçmalaması gibi) o sorun ortadan kalktığında alınacak hazzı arttırabilir.

Yine de, bu tür durumlar daha bireysel değerlendirilmeli, ve gurup kendi isteğine göre kararlar almalıdır, genelgeçer bir çözüm hiçbir zaman olmayacaktır.
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Bence roleplayde bir karakteri oynayabilmek için onun mantığını hissedebilmek gerekebilir. Bunun için de özellikle benim gibi profesyonel olmayanlarda yapılmas gereken bence ilk karakterde en azından kendimizden bir şey olmasıdır.. Belki kişiliğimizin gizledğimiz bir yanı ... Koşullar farklı olsa ortaya çıkabilecek bir yan..
İkinci önerim de mümkünse dm ve oyuncular ilk defa orda tanışılan kişiler olsun en azından ilk oyunda... Ben cüce deron (ismi attım) oynayan birine baktığımda cüce deronu görmek isterim. Arkadaşım ayşeyi veya ahmeti değil.. Eğer bir arkadaşla oynanıyorsa bile en azından ilk oyunda iki karakterin de bir şekilde arkadaş olması işe yarar.. Daha fazla oyun oynandıkça karakterler daha fazla yerleşir ve oyunla gerçek yaşamdaki karakterimizi daha çok ayırırız.. (yine de ben hep oynattığım karakterde kendimden bir şeyler buşlundurum ve oynattığım tüm karakterlerin beni geliştirdiğine inanırım. Bu arada bir başka durumda (özellikle ilk oyunlarda ) oyunda yaşanan bir olaydan dolayı gerçek yaşamda yaşanan kırgınlıktır benim fikrimce bu ilki kadar yanlış bir durum oyun ayrı bir dünyadır bu dünyayı içinde yaşadığımızdan ayırdığımız ölçüde oyundan zevk alırız.. Hatta geçek yaşamda o karakter hakkında üçüncü bir şahıs olarak konuşabilinir bile hatta ben bunu yaparım çok da zevkli bir şeydir.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

olay benim anlatmaya çalıştığım şeyin dışına taşındı biraz

ben karaktere kişisellik katmaktan bahsetmedim
gerçek hayatta yaşadığımız kişisel sorunları oyuna yansıtmaktan bahsettim
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bu dediğini ben bazen yapıyorum sanırım :mrgreen:
İnsanın ruh hali o günkü oyununu çok etkiliyor tabii karşında oturan kişiye odaklanırsan bazen onunla kişisel ilişkini oyuna yansıtabiliyorsun.

Ama birçok kez çok yakın arkadaşlarımı öldürdüğüm ya da onlara kötülük yaptığım oldu gayet yüzsüz bir şekilde :mrgreen:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

abi işte bu noktada yatıyor benim sorunum

eğer o gün o adama kılsan ve punduna getirip bi kelek yapıyorsan
o bana ters geliyor

yok eğer "tamamen duygusal" bir sebep varsa, ne biliiim exp, gp, artifact, kişisel quest gibi o zaman yine tolare edilebilir

mesela bir kere şahit olmuştum, adam paladin, kıl olduğu başka bir oyuncuyu şerefine imada bulunduğu gerekçesiyle düelloya çağırıyor

saçma bence
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

O yüzden ne yapacaksın? Ã?nce oyuncularla tanışıp biraz kaynaşacaksın ve kıl olduğun adamlarla oynamayacaksın :D
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ya 1 senelik grubunun dmiyle
takışırsan ve bu oyuna yansırsa?

en basit encounterda seni alaşağı etmeye çalışan bir dm varsa karşında

*o gün sesini çıkartmayıp sonrasında konuyu dile getirirsen ve ters ters cevaplar alırsan, "eee allah mısın ulan" kıvamına gelirsen?
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Abi bu dm'in hatası.ben dm iken çook oyncularla tartıştım ama hiçbirini oyuna yansıtmadım.Önemli olna objektif olabilmektir.eğer dmniz objektifse bir çok şey hallolmuş demektir.
Post Reply