popüler kitaplar dışındaki fantastik kitap tavsiy
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Robert Gilmore - Alice in Quantumland: An Allegory of Quantum Physics (Alice Kuantum Diyarı'da: Bir Kuantum Fiziği Alegorisi)
Robert Gilmore - The Wizard of Quarks: A Fantasy of Particle Physics
Robert Gilmore - Once Upon a Universe: Not So Grimm Tales of Cosmology
Robert Gilmore - Scrooge's Cryptic Carol: Visions of Energy, Time and Quantum Nature
Her biri fiziğin merak edilen, ancak zor anlaşılan konularını kolay anlaşılır bir şekilde anlatan harika fantastik romanlardır.
Fizik ile ilgili öğrendiğim şeylerin bir çoğunu okuldan ziyade bu kitaplardan öğrendim.
Ne yazık ki Alice hariç hiçbirinin Türkçe çevirisi yok. Ama İngilizce okumak çok daha zevkli. Özellikle kelime oyunları muhteşem. Türkçe'de o kadar önemsenmemiş bu olay.
Herkese tavsiye ederim.
Not: Hepsinin İngilizce olarak PDF dosyaları bende mevcut. İsteyenler bana bir şekilde ulaşırsa gönderebilirim.
Robert Gilmore - The Wizard of Quarks: A Fantasy of Particle Physics
Robert Gilmore - Once Upon a Universe: Not So Grimm Tales of Cosmology
Robert Gilmore - Scrooge's Cryptic Carol: Visions of Energy, Time and Quantum Nature
Her biri fiziğin merak edilen, ancak zor anlaşılan konularını kolay anlaşılır bir şekilde anlatan harika fantastik romanlardır.
Fizik ile ilgili öğrendiğim şeylerin bir çoğunu okuldan ziyade bu kitaplardan öğrendim.
Ne yazık ki Alice hariç hiçbirinin Türkçe çevirisi yok. Ama İngilizce okumak çok daha zevkli. Özellikle kelime oyunları muhteşem. Türkçe'de o kadar önemsenmemiş bu olay.
Herkese tavsiye ederim.
Not: Hepsinin İngilizce olarak PDF dosyaları bende mevcut. İsteyenler bana bir şekilde ulaşırsa gönderebilirim.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Terry Pratchett'ın Disk Dünya serisi.
20den fazla kitabı var (hepsini okuyamadım, tam sayısını bilemiyorum o yüzden) ve oldukça eğlenceli.
Yalnız 10. kitap ve sonrası türkçeye çevrilmemiş, ingilizce biliyorsanız okuyun yoksa ilk 9 kitap bile Terry Pratchett ve Disk Dünya hastası olmanız için yeterli.
şiddetle tavsiye ediyorum =).
20den fazla kitabı var (hepsini okuyamadım, tam sayısını bilemiyorum o yüzden) ve oldukça eğlenceli.
Yalnız 10. kitap ve sonrası türkçeye çevrilmemiş, ingilizce biliyorsanız okuyun yoksa ilk 9 kitap bile Terry Pratchett ve Disk Dünya hastası olmanız için yeterli.
Benim alacaklar listemde. Ama serinin devamının çıkmaması kötü oldu.milena wrote:Terry Pratchett'ın Disk Dünya serisi.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Serinin devamı derken ?? Türkçe çıkmaması mı, yoksa 20küsür kitaptan sonra devamının gelmemesi mi ??aransayes wrote:Benim alacaklar listemde. Ama serinin devamının çıkmaması kötü oldu.milena wrote:Terry Pratchett'ın Disk Dünya serisi.