Gordeon Oyunu ( RP İSTEYEN HERKES BAKSIN! ! ! ! ! !)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Firble
Forum Yöneticisi

Gordeon Oyunu ( RP İSTEYEN HERKES BAKSIN! ! ! ! ! !)

Post by Firble »

Arkadaşlar bu oyun aslında tek bir RP değil bir sistem üzerine kurulmuş bir oyundur. Daha sonra içinde bir çok alt oyunu barındırabilecek bir oyun... Oyunun odak noktası Gordeon kenti ve kentteki mekanlar... Kentteki farklı mekanlar için farklı başlıklar açacağım. şimdilik sadece karargah başlığını açıyorum. Daha sonra daha farklı başlıklar da açmayı düşünüyorum.

Oyuna yardımcı olması için bir Gordeon haritasını da bu hafta içinde taratıp temin edeceğim inşallah.

Oyunun kötü yanı ırklara açık değil sadece insanlara açık bir oyun... Ancak farklı sınıflarla oynayabilirsiniz. Karakterinizle ilgili hiçbir ayrıntıdan bahsetmenize gerek yok doğrudan girin ve oynayın...

Ancak şimdilik sadece savaşçı mekanımız var ne yazık ki... Oyuna katılmak isteyenler arttıkça mekanları arttıracağım... : ) ) ) )

GORDEON KENTİ

MÃ? 7. yüzyılda Gordeonun Anadlolunun en büyük ve en zengin kenti olduğu şüphe götürmez. Her ne kadar ihtişam açısından Truva ve Tuşpa kentleri bu şehirle mukayese edilse de bu mukayese zenginlikten çok Truva nın mimarisindeki incelik Tuşpa nın da oldukça uzun bir geçmişe yayılan tarihinden kaynaklanır. Gordeon ise o günlerde çok eski bir kent değildi ancak Frigya topraklarının zenginliğinin önemli bir bölümü bu kente akıyordu. Kentin bu derecede büyümesini sağlayan en önemli özellik budur.

Kent dik bir yamacın kenarına kurulmuştur. Yamaca tırmanan yokuşun biraz ilerisinde büyük Sakarya ırmağı akar. Sakarya Irmağı ile kentin doğusundaki yamaç kent için doğal savunma hatları oluşturur. Yine de bu savunma hatlarına yirmi metre yüksekliğinde büyük bir duvar da eklenmiştir. Duvarların farklı yerlerinde 15 adet büyük kule vardır. Kentin ana girişi güneydendir. Ancak farklı bölgelerde ayrıca girişler bulunur. Girişlerin yapıldığı kapıların her birinde buğday başağı ile kılıcın yan yana durduğu bir çeşit sembol vardır.

Büyük girişi dikdörtgen şeklindeki dev meydana ilerleyen büyük bir yol takip eder. Yol on beş metre kadar genişliğindedir. Kırmızı yeşil ve beyaz taşlardan yapılmış meydana uzanır. Meydan da dev bir kadın heykeli vardır. Kahverengi taştan yapılmış başı örtülmüş göğsü açık.gülümseyen bu kadın heykeli tanrıça Kibeleye aittir. Kibele Anadolu nun eski zamanlardan beri var ola gelmiş ve Olimposta değil bu topraklarda yaşayan tanrıçasıdır. Heykel arkadaki Beyaz taşlardan yapılmış Apollon tapınağının hemen gerisindedir. Apollon tapınağı taşlarının rengi sayesinde sabah doğudan güneş doğarken kentin birçok yerinden göz kamaştıracak kadar parlak görünür. Hekeylin hemen önünde Güneş buğday başağı ve kılıcın bulunduğu büyük mermer tören alanı vardır. Meydanın öbür ucunda da iki metre kadar yerden yukarıda törenler izlenirken kral ailesinin ve komutanların oturduğu simsiyah taşlardan yapılmış taht alanı vardır. Taht alanının gerisinde saray duvarları yükselir. Tam ortada saraya açılan üzerinde güneşin ortasındaki kılıç ve buğdayı sembolü bulunan Saray kapısı vardır. Sarayın önünde mutlaka en az mızraklı iki asker bulunduğu belirtilir. Duvarın hemen önünde sağda kubbemsi Kırmızı taşlardan yapılmış, üzerine çıplak kadın ve erkek resimleri çizilmiş hamam solda ise içiçe kare üçgen gibi geometrik şekillerle süslenmiş büyük han binası vardır. Meydanda ayrıca dört adet bir metrelik kırmızı taştan yükseltiler vardır. Bunlar ufak gösteri grupları ve tüccarlar içindir.

Meydanın kuzeyinde üzerinde savaş sahneleri çizilmiş bir duvarın kollarını açmış dev bir savaşçı figürü çizilmiş kapısından geçerek Savaş Tanrısı Ares in tapınağına girilir.

Ares Tapınağının batısında on beş metrelik surlarla çevrelenmiş büyük bir alanda kentin dev Nekropolis i vardır. Bu bölgenin iki girişi Ares Tapınağı ile kentin güneyindeki büyük karargahın denetimindedir.

Kentin ana karargahı üzerinde dövüşen insanların okçuların güreşçi figürlerinin bulunduğu kerpiç bir binaydı. Ancak üzeri boyanmış ve kıpkırmızı parlaması sağlanmıştı. Kentin diğer iki önemli binası meydanın hemen aşağısındaki büyük depo ile Doğu bölgesindeki Kibele tapınağıydı. Kibele tapınağı kırmızı taşlardan yağılmış bir binaydı. Üzeri sade idi. Halkın en çok rağbet ettiği tapınak bu tapınaktı.

Depo ise üzerinde yeşermiş ürünleri ile tarlaların çizildiği tahta bir binadaydı. Ancak en önemli maddelerin yer altında depolandığı biliniyordu.

Kentin beş büyük mahallesi vardı. Dokumacılar Ã?ömlekçiler Demirciler Tüccarlar Kuyumcular Mahalleleri. Mahallelerde evlerinde atölyesi olan insanlar olduğu gibi birçok insanın çalıştığı büyük atölyeler de vardı. Ayrıca her mahallede en az iki üç tane han ve bir iki hamam olurdu. Hamamların suyunun Sakarya dan gelirdi. Her hamamın kendi su deposu vardı. İnsanların evinde yıkanması çok zor olduğu için kent insanları haftada en az bir gün mutlaka hamama giderdi.

Kentin farklı bölümleri ile ayrıntılı bilgiler ileriki sayfalarda bulunmaktadır.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
navit
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by navit »

TEK BİR SORU:
Bunlar gerçekmi?!
(şu anda 42 derece ateşim varda kafam basmio-ciddiim)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Gordeon hakkında yazılanların bir bölümü gerçektir. Bir bölümü de gerçeğin keşfedilmemiş kısımlarının hayal gücü ile tamamlanmış halidir. ( Elbette keşfedilmiş ve benim bilmediğim kısımlarının da...) Eğer Gordeon u merak ediyorsan ve vaktin de varsa tabii Ankara ya da ulaşabiliyorsan gelecek hafta cuma günkü Gordeon harabelerindeki geziye beklerim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Oyuna katılmak isterim.İlginç bir atmosferi ve alışılmamış şekilde tarihle fantazyayı bileştiren bir oyun gibi geldi bana.Ã?topik bir oyuna da dönüştürebiliriz.Ama tabii oyuncu bulmak lazım.
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Aslında amacım iki özelliği birleştirmek... Sonuçta karakterlerin tarihi etkileyecek seviyeye gelmesi için epey süre geçmesi gerek. Ancak geldiğinde tarihi etkileme ve değiştirme şansları olacak. Yine de bunun düşünüldüğü kadar kolay olmadığını da bilmek lazım. Koskoca bir akışı bir adamın değiştirmesi her zaman kolay değildir. : )

Darkelven istiyorsan senin katılman beni sevindirir. Özellikle tercih ettiğin bir sınıf varsa o sınıfa dair bir mekan açabilirim. Ya da doğrudan bir handa da başlayabilirsin.

Eğer savaşçı olmayı tercih edeceksen doğrudan karargaha girebilirsin zaten.
HARBE GİDEN
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Arkadaşlar gelin aramızda görmekten mutluluk duyorız.3 Kişi oynuyorduk Bogus ta katılmış.Sizde gelin eğlenelim :)

Bu arada Firble ben oyunda büyü yapmaya kalksam hoş karşılanırmı şu aşamada???
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Bu ilk web sitesinden oyunum olacak. Bu yüzden tam olarak nasıl kurallara sahip olduğunu bilmiyorum. Gordeon karargahı'nın daha önceki postlarını okuyup anladığım kadarı ile oyuna katıldım.

şu ana kadar tek anladığım başkalarının karakterleri ve DM'in NPC'leri hakkında kendi başıma karar vermemek gerektiği...

Gerçi Firble'a sormadan kendimi Tzar'ın kızı yaptım ama valla bütün cesaretimi bu başlığın altında yazanlardan aldım. Umarım bir sorun olmamıştır. Eğer olduysa Firble lütfen söyle silsinler veya değiştirsinler postu... Sadece karakterimi (kadın olduğundan) karargaha sokabilmek ve birazda kafamdaki backgrounda oturtabilmek için bunu yapmam gerekiyordu...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Gaara of the Sand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaara of the Sand »

walla az kaldı bende ruhlar dünyasıyla iletişime geçtim geçicem tutuyorum kendimi firble izin verirmi diye :-P artık cure light woundmu yaparım kanatmı çıkarırım orası hikayeye göre deişir :-o :schemes:
<strong><em>Moedasu youna atsu tamaschi !</em></strong>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Üç farklı mesaj ve soru var.. Eh iyisi mi başlayalım...

Büyü hoş karşılanır mı? Hayır kesinlikle karşılanmaz. Karargahın içindeki insanlar da çok farklı bir kültüre sahip değiller. Üstelik onlar büyü yapmanın yasak olduğu bir ortamda yasanın koruyucusu konumundalar.

Bogus senin karakter değişik olmuş tekrar düşündüm de sevdim karakterini.... Rp ye epey bi renk katabilir. : )

Ruhlar dünyası ile nasıl iletişime geçeceksin Taki kardeş? Rahiplerin yaptığı bir şeyi yapmak istiyorsan işin kolay değil.İlahi olmayan bir büyü yapacaksan işin çok çok çok çok daha zor. Büyüyü gerçekleştirmek mi daha zor yoksa onu gizlemek mi bilmiyorum.

Bu arada katılım arttığı oranda kentte başka pasif Rp başlıkları da açacağım. Zaten iki askerimizin eğitimleri tamamlandığında Rp ister istemez karargahın dışına da taşacak. Ancak gerekirse öncesinde de hırsız rahip ozan büyücüler için başlıklar açabilirim. Ancak büyücülerin bu sistemde çok dikkat etmesi gerekiyor.
HARBE GİDEN
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Bütün gün girmeni bekledim Firble sana bu soruyu sormak için ortalarda gözükmedin ben de dayanamadım attım post'u sonunda... :???: :) :wink: (Oyun hoşuma gitti, tam girilcek yer falan..)

İstediğin gibi hallet hiç fark etmez... üzülmem..hatta istersen ongame halletmeye de çalışma, direk editlensin, daha uygun bir karakter olsun. Sonuçta oradaki bir başka teğmenin kızı (şu ana kadar adı anılmamış) olabilirim. Ben sadece karargaha gaipten teğmen sokmanın daha battal bir çözüm olacağını düşündüğüm için böyle yaptım. Özellikle Tzar'ı da mümkün olduğunca az kullandım ki kolay düzeltilsin. Ama yine de teğmen kızı olarak kalırsam sevinirim.. :roll:

Tekrar özür. Umarım telafisi zor olmaz.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yukarıdaki yazıyı zamanında düzeltmemişim. Sistemin ciddi bir bölümü katılanların hayal gücü ile şekilleniyor zaten. Senin karakter de sisteme uygun, hatta ona farklı bir renk katıyor....

Değişmeyi gerektirecek bir şey yok. Gayet güzel gidiyor RP.
HARBE GİDEN
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Ben karakteri Pm ile yolluyorum sana firble

drow atasözü
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Elime ulaştı ancak ben salı akşamına kadar yokum mekandaki arkadaşlar seni ağırlar. : )
HARBE GİDEN
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Darkelven oyuna gir.Karakterinin özelliklerinden kısaca bahset sonra bizimle tanış.Oturup sohbet fln edelim zaten Firble ın yokluğunda eğitimde yok(holeeeyyy :D ).
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

abi benim karakter biraz kafadan sakat o yüzden uzun ve alışılmadık bir başlangıç yaptım ama zenci,kaslı,boyu uzun kısaca azman bir adam kendisi adını oyun ilerledikçe vericem.

oyunun ilerki bölümlerinde anlarsınız, çift kişilikli ve dengesiz bir karakter oynatmayı istedim farklı bir deneyim olur diye.

drow atasözü
Locked