Koruyucular : Denge Taşları (yorumlar)
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Koruyucular : Denge Taşları (yorumlar)
Selam catboy, tebrik ederim, çok sürükleyici ve eğlenceli bir hikaye okudum. Devamı gelmezse çok ayıp olur ama. (: Yalnız sayfa düzenini etkili kullanamamışsın. Paragraflar arasında boşluk kullansan güzel olabilirmiş. Bir de tabi bölüm aralarındaki yazılar kaymış mı ne olmuş anlayamadım ama estetik gözükmüyor. şart değil ama istersen bir düzenleme yapabilirim.
Birde mesela şu cümle ilgimi çekti. Sanırım teknik olarak doğru bir cümle ama... işte ama (:
"O da uzun boylu, saçlarını jöleyle diken ve ön dişleri alt dişlerinden daha öndeydi ki bu gülerken onu daha sevimli göstermekteydi, biriydi. "
şöyle yazılabilirdi mesela;
"Hulusi, saçlarını jöleyle diken, ön dişleri alt dişlerinden daha önde olan ve bu sebeple gülerken daha sevimli gözüken, uzun boylu biriydi." Veya buna benzer bişeyler işte.
Ã?ağla konusuna gelince, haliyle hikayenin ismi Koruyucular olduğuna göre ve karakterler belli başlı özelliklere sahip olduğuna göre Ã?ağla ve işbirlikçisi olan adamın emellerinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple direk 3. şıkkı işaretledim. Kötü gibi gösterilmiş ama o insanları toplamasının ardında güzel bir amaç var gibi gözüküyor. Tam tersi olsa şaşırmam (:
Kalemin asla kırılmasın, öss de başarılar (:
Birde mesela şu cümle ilgimi çekti. Sanırım teknik olarak doğru bir cümle ama... işte ama (:
"O da uzun boylu, saçlarını jöleyle diken ve ön dişleri alt dişlerinden daha öndeydi ki bu gülerken onu daha sevimli göstermekteydi, biriydi. "
şöyle yazılabilirdi mesela;
"Hulusi, saçlarını jöleyle diken, ön dişleri alt dişlerinden daha önde olan ve bu sebeple gülerken daha sevimli gözüken, uzun boylu biriydi." Veya buna benzer bişeyler işte.
Ã?ağla konusuna gelince, haliyle hikayenin ismi Koruyucular olduğuna göre ve karakterler belli başlı özelliklere sahip olduğuna göre Ã?ağla ve işbirlikçisi olan adamın emellerinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple direk 3. şıkkı işaretledim. Kötü gibi gösterilmiş ama o insanları toplamasının ardında güzel bir amaç var gibi gözüküyor. Tam tersi olsa şaşırmam (:
Kalemin asla kırılmasın, öss de başarılar (:
Been there. Seen that. Got the scars.
Bir Türkçe hikaye daha
Aslında güzel olmaya başladı Türkçe hikayeler
Aslında güzel olmaya başladı Türkçe hikayeler
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Dizi gibi ilerliyor hikaye, gayet heyecanlı. Ancak ufak bir şikayetim var. Her ne kadar hikayeyi önceden yazmış olsan da bence karakter tanıtımlarında ufak bir değişikliğe gidebilirsin. Dikkat edersen tüm karakterlerin tanıtımı aynı şekilde. şöyleydi böyleydi saçı uzundu şişkoydu zekiydi matematikten çakardı filan. Kesin tanıtımlardan çok biraz izin versendde karakterleri davranışlarına göre biz aklımızda canlandırsak. Mesela bir adamın zeki olduğunu, söyledikleri sözlerden ve yaptıkları davranışlardan anlasak.
Eline sağlık, Kalemin asla kırılmasın !
Eline sağlık, Kalemin asla kırılmasın !
Been there. Seen that. Got the scars.
Bu hikaye bana biraz tanıdık geldi ama emin değilim.
KÃ?RE adlı filme çok benzettim nedense.O filmde de var böyle şeyler.
KÃ?RE adlı filme çok benzettim nedense.O filmde de var böyle şeyler.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Evet konusu çok benziyor.Tabii şu ana kadar yazdıklarına çok benziyor.
Dizi şeklinde ilerlemesine diyecek laf yok ama, hani en sonda, GELECEK BÃ?LÃ?MDE şUNLAR OLACAK MI? şeklindeki yazılar hiç hoşuma gitmez benim
Dizi şeklinde ilerlemesine diyecek laf yok ama, hani en sonda, GELECEK BÃ?LÃ?MDE şUNLAR OLACAK MI? şeklindeki yazılar hiç hoşuma gitmez benim
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ayıp ediyosun ama, istersen yazılı yap, yüz alırım.
Dur bi tahminde bulunayım, Gürhan uçacakken arkasından birisi sakın, dedi, neden, Gürhan uçamadığı için mi?Hayır, gğrhan'ın gücünden emin olmadığı için, ve kanımca da Ã?ağla, ama emin değilim
Bu arada ben Ã?ağla kötü dedim, çünkü ilk başlarda öyle gibi gözüküyordı
Dur bi tahminde bulunayım, Gürhan uçacakken arkasından birisi sakın, dedi, neden, Gürhan uçamadığı için mi?Hayır, gğrhan'ın gücünden emin olmadığı için, ve kanımca da Ã?ağla, ama emin değilim
Bu arada ben Ã?ağla kötü dedim, çünkü ilk başlarda öyle gibi gözüküyordı
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury