şiddete .....

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Raistlin'in verdiği ilk iki kaynak benim şiddet görüşüme daha çok uyuyor.

TDK çalışmıyor diye şiddet tanımını eleştiriyorsak emin değilim ama her halde şiddet gibi beylik bir kelimenin anlamını ilk kuruldukları zamanlarda belirlemişlerdir diye umuyorum.

Raistlin'in 3. verdiği kaynak ise şiddetin kaynağının doğa olup olmadığını sorguluyor. Yani bir anlamda şu anda bizim tartıştığımız şeyi bulmaya çalışıyorlar. Ve benim anladığım kadarı ile makale şiddetin doğadan geldiğini söylüyor. Daha doğrusu şiddet güdümüzün doğadan geldiğini... Bu konuda da hem fikirim. şiddet güdümüz doğadan geliyor. Zaten daha önce dediğim gibi insanın doğadan gelmeyen herhangi bir olgusu olduğunu düşünmüyorum.

Ama gerçekten cevabını bilmek istediğim bir soru var. Bunu bilirsek sanırım hangi tanımın doğru olduğunu bulabiliriz. Yaptığı şiddetten pişman olan hayvan var mı? Ya da o anda bir başka hayvanı öldürme isteğini bastırmaya çalışan, uzlaşmacı bir yol seçmeye çalışan bir hayvan var mı? Acaba birbirini ölesiye döven maymunlar, diğer maymun ölmeden önce ona acıdıkları için mi duruyorlar yoksa tatmin oldukları için mi yoksa tam o sırada rahatladıkları için mi? şiddet uygulamama gibi bir seçimleri oluyor mu? Ã?ünkü ancak seçim bilincine sahiplerse şiddet olgusunun ayrımına varırlar. Diğer türlü güdüsü aksiyona dönüştürmektir yaptıkları. Biz de aynı güdüleri hissediyoruz. Ancak güç kullanmayı red ettiğimiz zaman diğer türlü güç kullanarak yapacağımız işe şiddet diyoruz.

Peki o zaman soruyu şu şekilde sormak istiyorum müsadenizle.

Bir insanın bir şeyi yapması, sizin görüşünüzü veya üstünlüğünüzü kabul etmesi için, onun göze almadığı veya rızası olmayan, zarar verici güç uygular mıydınız?

Ã?ünkü ben gerçekten bu yukarıda ki soruya verilecek "şiddet doğada var" savının, bu yukarıda ki davranışı meşrulaştırma tehlikesi olduğunu düşünüyorum.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

şiddete her zaman karşıyım iki insanın konuşarak halledebileceği durumlarda gereksiz şiddet ökfe her zaman çok zarar getirmiştir.. yaşadığım hayatta öğrendiğim yegane şey ise öfkeyle kalkan zararla oturur olmuştur...
emerus "druid of elderlights"
was here...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Emerus'a katılıyorum...

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

kimseye zorbalık yapmadan, boş yere dayak atmadan, sırf kendimizi korumak için birine girişmek uygun bir şeydir, çünkü bazen kendinizi korumak için bir şeyler yapabilirsiniz, sigortanız atar, ortalığı dağıtırsınız ayrı konu, ama sokakta kendi halinde yürüyen birini dövmek hıyarlıktır, öküzlüktür, asıl o işi yapanı tekme tokat dövmek gerekir, ayrıca o tür şeyleri TNA, Smackdown ve Raw gibi güreş liglerinden nasibini almış benim gibi kişilere yapmak hoş olabilir, saldıran iyi bir finishing move yiyebilir, rope break olabilir, hatta big boot darbesiyle kafası yarılabilir, suplex ile nefesi kesilebilir, ama sırf korunmak için!
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Zaten korunmak için saldırı şiddet değildir.şiddet sebepsiz yere olur
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Genel olarak şiddete karşı olsamda hak eden kişilere şiddet uygulanması gerekir.
Kusura bakmayın ayının teki güzel konuşmaktan anlamıyo , o zaman onun anlayacağı yöntemle anlatmak lazım. Benim düşüncem bu.
Nothing Can Be Explained.
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

valla site şiddete evet demiş benim gibi hehe ama yeri gelince tabi sorunu normal yollarla çözemiyorsak başvurmak bence mübahtır :evil:
dikkat et sadığımdır SADECE KENDİME
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

"nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir" heralde yeterli açıklama olmuştur.

(bi edebiyatçıdan daha ne bekleyebilirsiniz ki) :D
-Fac fortia et patere-
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

yafff bende bunu düşünüp duruyodum bu atasözü nasıldı die :clap:
dikkat et sadığımdır SADECE KENDİME
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

şiddete karsıyımdır.
ama bazı yerlerdede emin olun gereklidir.
ama bos yere adam dövmek vb. gayet sacmadır...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Saldıran vurmassa savunanda bir sey yapmaz zaten.Ama Saldıran vuruyorsa sende vurcaksın öbür türlü her zaman saldırılmaya mahkumsun
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

biraz sert gelebilir ama cahil, korkak ve fakir insanların hepsini aynı anda öldürecek bir düğme olsa düşünmeden basardım..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Lord_Feanor wrote:biraz sert gelebilir ama cahil, korkak ve fakir insanların hepsini aynı anda öldürecek bir düğme olsa düşünmeden basardım..
Cahili anlarım da, hadi korkağa da bir şey demedim, fakir niye :|
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

AlenthasLeasess wrote:
Lord_Feanor wrote:biraz sert gelebilir ama cahil, korkak ve fakir insanların hepsini aynı anda öldürecek bir düğme olsa düşünmeden basardım..
Cahili anlarım da, hadi korkağa da bir şey demedim, fakir niye :|
kastettiğim 3ü 1 arada olanlar :D
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Post Reply