familiar

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Evet, çakralar ve biyoenerji. :) Ve bu tepkinle de senin büyüden zerre kadar anlamadığını öğrenmiş oldum. Haklısın, gerçekten de kimin bilip kimin bilmediğini bilerek tartışmak gerek. Sanırım gerçekten de bu konuda tartışmaya gerek yok. Bu konuda muhattabım değilsin. :wink:

İyi geceler dilerim.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Marveloth wrote:Pseudodragon da bildiğin gelincik yada kunduz gibi bir yaratık. Sadece ejderhaya benziyor diye onu ''bu yaratık için bir rituel şart canım cok cok cok'' demenin anlamı yok. İmp için hadi neyse. O bir boyut dışıdır. Yani böyle bir yaratığı evcil yapabilmek için zaten içsel sesinizden fazlası gereklidir. Ã?nce bir pentagram çizilir ve imp dünyaya çağırılır. Sonrası benim insiyatifime kalmış.
Pseudoragon gelincik yada kunduz gibi bir yaratık değil.

1. Pseudodragon bir ejderha cinsidir. Büyülüdür ve büyülü güçleri vardır.
2. Pseudodragon otalama bir insan zekasına sahiptir.
3. Pseudodragon yaşam bilincine sahiptir ve sadece yaşamak, yemek yemek tarzı temel iç güdüler dışında başka uğraşıları yani bilinci vardır.

Bu konuya yeterince açıklık getirilmediği için farklı düşünceler olabilir ama birden ortaya çıkmak yerine bir şekilde çağırılmış olması gerekir. 2E kitaplarından familiarın nasıl çağırıldığına bakacak olursak.

Büyücü bu büyüyü yaparken 1000 altın değerinde baharat ve yemişi bakır bir tas içinde yanmakta olan kömürün içine atar. (Yada bunun gibi bir şey yapar) Bu işlem familiar'ı ortaya çıkana kadar yada büyü süresi dolana kadar devam ettirlir. Bir büycünün gelecek familiarını seçmesi gibi bir şey söz konusu değildir.

Bu bilgiye göre gerçektende özel ritüeller ve çalışmalar yapılıyo ve familiar "beni çağırmışsın sahip" tarzı gelmiyor. Ancak familiar'ın alelade bir hayvandan değil daha özel bir hayvandan yapıldığıda bir gerçek.

Tabii 2E olayları ile 3E olayları arasında farklar var. Sadece D&D'a göre belki size bi fikir verir diye yazdım. 3E'de herhalde familiar büyücünün yönelimine göre geliyordur ki bu durumda büyücünün seçmesi hiçte mantıksız değil.

Daha ileri seviye familiarlar için ise bence de normalden daha değişik ileri düzey ritüel tarzı bir şey gerekiyor olmalı. Hatta daha da ilerisi gerekiyor olabilir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Gaara of the Sand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaara of the Sand »

ya Medyum memiş veya hasan mezarcı nın yazılarını okuyomuş hissine kapıldım. karşınızdakini muhattabım değilsin diyerek .... neyse belkide bu bagzıları için iltifattır. benim sormak istedigim bir soru oluştu bu tartışmanın sonunda. biyo enerjiyi büyü olarak kabul etme yada en azından alakalı kabul etme yoluna nasıl gittin.vücudumdaki kimyasal degişiklerle bir yarasa kanadı ve bir parça sülfürü birleştirip o denli birn enerji nasıl oluştu (yaklaşık 25 c dereceden 1500c dereceye getiren )hadi diyelim bunlar kurgu ki öyle o yüzden fantasy adı altında kendi getirdigin bir açıklamayı kabul etmeyen birini ne hakla aşalıyosun. bakış açısına tahammül hiçmi kalmadı kimsede.peki kimsenin sana bilmedigini idda edemiyecegi bir cevap vermek istiyorum tüm role playing oyunlarında wizards of the coast2un kilerden white wolf a kadar herşey dm yada ST option degilmi.bir dnd kullanıcısı oyunlarında büyüyü var olan enerjiye yön vermek yada gücünü sözcüklerden almaya dayandırırken bir başkası chakraya çiye yada istersen çince olsun Ki ye dayandıramazmı.yada sadece canım istedi diye yüksek yansıtıcılıga sahip pigmente sahip olanlar elektromanyetik dalgalarla var oluşu etkilo gibi hiç bir şeye uymayan tamamen kurgu bir büyü açıklaması yapıp sizi cahil yerine koysam ve siz muhatabım değil siniz desem nekadarda kitamına uydurmuş olurum herşeyi dimi.sen divination derken hislikablel vuku diyenleri hor görme hakkınmı oluyo. yada bunu yoksayanları.MUHATTABINIZ DEğİL SE GÃ?RMEZDEN GELİN VE ESAS KONUYLA İLGİLENİN!!!

pek bir gereksiz not: herkez muhattabım saygı sınırları içinde.
<strong><em>Moedasu youna atsu tamaschi !</em></strong>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Gaara burda aslında daha başka bi konu var. KOnu familiardan açılmış olabilir ama nedenini anlayamadığım o "Büyüler ve büyücüler konusunda benden üstünü yoktur" yazısı üstüne böyle tepki gelmiş. Burnuma gelen kokular bir büyücünün pisliğini taşıyan familiar'ın kokusumu nedir bilmiyorum, politik olaylara girmek istemiyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Arkadaşlar siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Lord Necros, sitemizin saygın bir mod udur. Dmlik yapar, ustalık sınavlarına girer "adaletlice" not verir. şimdi kalkıp da sizinle muhatap olmasını bekliyorsanız zaten siz de bir sorun var demektir. Ben çakra diyeceğim, biyoenerji diyeceğim, O'nun gibi dünya üzerine yüzyılda ne yüzyılı bin yılda bir ayak basacak kadar büyük bir insan beni muhatap alacak. E yok artık daha neler değil mi.. :ayyyy!:

Mesela ben büyünün, yüksek bir bilinç düzeyi ile gerçekliğin algılanması ve onun üzerinde enerji kontrolü sağlanması olduğunu düşünüyorum. Farklı kültürler farklı isimler verir..

Ama lütfen kendinizi Lord Necros'un muhatabı olacak kadar yüksek insanlar sanmaktan vazgeçinde, büyü tartışılsın burda.. Bakın bana nasıl kabul ediyorum onun şahsıyeti karşısındaki yerimi. :clap:
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Ulen nereye çekmişsiniz konuyu dağılın len familiar istiyorum ben burada sadece başka konu değil.(banane benim konum değilmi :schemes: )
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

Bu kadar konu dışına çıktığınız ve kulemi bir kavga arenasına çevirdiğiniz için emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. PHB haricindeki hiçbir kaynağı okumadan Familiar bağlama işlemini Druid'lere ait olan Animal Companion'a karıştırarak engin büyücülük bilgisini her fırsatta dile getirmesine rağmen bir kez bile Büyücülük sınavına girmeyen ve her yerde tartışma çıkarmayı kendine görev bilen marveloth arkadaşımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konu buraya kadar geldi ancak buradan sonrası yok.

Kilitlendi

Dipnot: Ulfgar sözüm sana, her yerde yönetici arkadaşlarıma bir lâf koymayı bırakırsan oldukça müteşekkir olacağım burası siyaset arenası değil...

Saygılarımla...
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
Locked