prestige class nedir?

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Ortaçağda yaşasam ve diyardaki yetenekli "kiralık katil" lerden biri olmak için çabalasam, ilk yapacağım iş büyü repertuarımı genişletmek olurdu. Madem bu kadar işine yaradığını söylüyor herkes, o zaman neden olmasın? Sanırım herkesin kafasında belli başlı bir "kiralık katil portresi" var. O yüzden kiralık katilleri büyü yaparken düşünemiyoruz. Düşünsenize, sabah kalkmış silahına zehir sürmesi gereken bir kiralık katil zehir büyüsünü kitaptan çalışıyor.

Bence duruma farklı bir gözle bakmalıyız. Vladimir Taltos (kiralık katil) un kitaplarını okuyanlar bir kiralık katilin, repertuarındaki birakaç güçlü büyüyle ne kadar usta olabileceğini, ne kadar sinsi ve ne kadar "kiralık katil'e" benzeyebileceğini anlayabilirler.
iyide sonra adamın önüne getirip büyü kitabımı koyuyolar?!
İki başlıkta da sizden alıntı yaptım umarım alınmazsınız (: Garip bi cümle oldu farkındayım. Neyse, kiralık katil kimdir? Elinde bıçağı olan ve para karşılığı arkadan sinsice gelip tek bir hamlede geberten kişi mi? Yoksa uygun bir pozisyondan crossbowuyla doğru açıyı yakalayıp tam zamanı geldiğinde tetikleyen kişi? İnsanların yemeğine zehir katarak öldüren biri? Söylemek istediğim şu; eğer imkanı varsa bir düzenbaz büyü öğrenebilir ve kiralık katil hayatında bunu çok güzel kullanabilir. İmkanı varsa (!) önemli bir sözcük öbeği burada. Ha oyunun gelişimine göre, düzenbazın etrafında ona büyü öğretecek kimse yoktur, öğrenemez orası tamamen dm insiyatifine kalmış fakat daha oyunun başından sen kiralık katilsin, sen büyü yapamassın demek de çok insafsızca olur bence...
Been there. Seen that. Got the scars.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

İyi de DnD dünyasında arcane büyü gayet öğrenilebilir bir durum sorcerer'ları saymazsak. Wizardlar falan hep öğrenerek yapıyorlar. Yani assassinlerde gayet çalışarak öğreniyorlar. Zaten gerçek tarihteki assassinlere nazaran işlerini daha da kolaylaştırıyor bu büyü olayı...Senin mantıklı düşünmeye çalıştığın olaya bir şey demiyorum zaten haklısın da. Ama mantık aramamak en doğrusu, açıkçası ben de büyünün olduğu bir dünyada suikastçi olsam işimi kolaylaştırmak için büyüye başvururdum(bir de öyle düşün, kendinin büyü olan bir dünyada suikastçi olduğunu düşün)...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Tabi orası dogru büyü varolan bi dünyada assassin büyüsüz kalınca işlevini azaltabilir. Ã?ağa ayak uydurmak lazım. Çalışarak herkesin ögrenebilcegi tabiki dogru assassinlernde böyle ögrendigide tamam zaten, sadece ben kendi açımdan kendi kafamdaki assassinden uzak oldguu için böyle düşünoyorum ama evet büyü olan bi dünyada madem diyosunuz, neden büyüsü olmasın. Tamam o açıdan katılıyorum.

hmm.. sanrım oyunumda assassinlerin büyülerine yok demyicem en iyisi büyüyü tamamen ortadan kaldırmak :-P

Zaten konu iyice assassin oldu Hırszılık Loncasında tartışaydık bunu daha iyi olucakmış. Kim bu kadar uzattı bunu yav, benmi?! :shock: :evil:
melih5454
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by melih5454 »

Herşey eğlence için :) kasmayın bu kadar ama çok saolun çok merak ettiğim ve assasin rogue farkı nedir bir tek büyümü diyordum onu görmüş oldum.
Post Reply