Kitaptan okuyarak bir büyü yapmak ne kadar zor olabili
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Son tartışmalar komik olmuş açıkçası. Anarchist arkadaşım ne demek istediğini tam anlayabilmiş değilim. FRP mantık sınırlarının ötesinde olan bir durum, mantığa dayandırmak çok zor. Yani gerçek dünyada da yapılabilen şeyleri mantığa koymak konusunda zaten mantıklı olmalıdır. Fakat büyü bu, siz büyünün ne mantığı olduğunu düşünüyorsunuz ki mantık arıyorsunuz
. DnD dünyalarında büyülerin limitleri vardır, büyücülerin limitleri vardır. Bu yüzden istersen kitaptan okuyup yapabilirsin diye bir konuya açıklık getirmiyorum ama slotundan yemelisin yapabilsen bile. Yok eğer slotun kalmadıysa o günlük büyü çalışacak kafanda kalmadı derim. Bir de Artemis'in dediğine katılıyorum, büyülerin mekanizması çok farklı işliyo, kitaptan okurum yaparım değil olay sadece. Yani uzun bir örnek vermek isterdim de kafam şu saatte pek çalışmıyor uygun zamanımda bir örnek vereceğim ama anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım: BÃ?YÃ?DE MANTIK ARAMAYIN! 
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Büyü hazırlamak ve cast etmek basitçe okumaktan farklı şeylerdir. Büyü kağıda yazılı olduğu hali ile güçsüzdür, herhangi birşey yapabilirliği yoktur. Wizards kitabında yazanları okuyarak, çalışarak büyünün enerjisi ile bir nevi şarj eder kendini. Ve istediği an da bu enerjiyi oraya çıkararak cast etmiş olur.
Enerjiyi üzerinde tuttuğu için belli bir miktarda büyüden fazlasını taşıyamaz. (Büyü slotu mantığı bu işte) Ve büyünün enerjisi yeniden çalışılana kadar yenilenmez, yada üzerinden bir süre geçince kendiliğinden yok olur. (Bu da rest etmek)
Ayrıca büyücü isterse enerjiyi kendisi üzerinde değil de bir scroll üzerinde saklayabilir. Böylece istediği an büyüyü kullanabilir.
Yani herkesin öylediği gibi tümünü ezberleyip birkaç söz söylemek için hazırda beklemek yada sayfalarca el hareketine çalışmaktan ziyade, enerjiyi çağırıp kendi üzerine yönlendirme çabasıdır büyü çalışmak.
Sorcerer gibi zaten doğuştan yetenekli kişilerin ise bunu yapmasına gerek yoktur, çünkü içlerinde mevcut gibi kullanırlar zaten bunu için.
Aslında oyun mekaniği açısından herşey gayet mantıklı. Bu şekilde açıklama getirmeyi de pek sevmem. Sürekli tekrarladığım bir sözüm vardır bu oyun hakkında. Neden yapamıyorum, şöle olabilir böyle olur der kimileri, daha fazla avantaj isterler ve yöntem olarak DM tarafından açıklama isterler, nası olmaz abicim diye çıkışırlar. Onlara cevabım, oyun mekaniğini aşmaya çalışmayın, bu oyun böyle oynanıyor ne yazık ki.
Enerjiyi üzerinde tuttuğu için belli bir miktarda büyüden fazlasını taşıyamaz. (Büyü slotu mantığı bu işte) Ve büyünün enerjisi yeniden çalışılana kadar yenilenmez, yada üzerinden bir süre geçince kendiliğinden yok olur. (Bu da rest etmek)
Ayrıca büyücü isterse enerjiyi kendisi üzerinde değil de bir scroll üzerinde saklayabilir. Böylece istediği an büyüyü kullanabilir.
Yani herkesin öylediği gibi tümünü ezberleyip birkaç söz söylemek için hazırda beklemek yada sayfalarca el hareketine çalışmaktan ziyade, enerjiyi çağırıp kendi üzerine yönlendirme çabasıdır büyü çalışmak.
Sorcerer gibi zaten doğuştan yetenekli kişilerin ise bunu yapmasına gerek yoktur, çünkü içlerinde mevcut gibi kullanırlar zaten bunu için.
Aslında oyun mekaniği açısından herşey gayet mantıklı. Bu şekilde açıklama getirmeyi de pek sevmem. Sürekli tekrarladığım bir sözüm vardır bu oyun hakkında. Neden yapamıyorum, şöle olabilir böyle olur der kimileri, daha fazla avantaj isterler ve yöntem olarak DM tarafından açıklama isterler, nası olmaz abicim diye çıkışırlar. Onlara cevabım, oyun mekaniğini aşmaya çalışmayın, bu oyun böyle oynanıyor ne yazık ki.
"Lovefull Evil"
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

geçen sayfanın sonunu okumamışım Artemis yeni cevaplar gelince direk 2. sayfaya atladım görmedim. Sonunda scroll mantıgını anladım sanırım..Ben cevap verdim ama sanırım tatmin etmedi seni Nocturnal (:
off nefret ediyorum yav wizard lardan, git sorcerer ol en kolayı yav kitap yok, altın harcamak yok ooh
-
AnARcHisT
- Kullanıcı

şimdi bir kere.. Sevgili Dilbao Players Handbook'un 177 sayfasındaki Preparing Wizard Spells başlığı altında okuyacağın 17 satırlık ilk paragraf hazırladığın büyünün sen cast etmeden ya da kendi isteğinle aklından çıkarmadığın sürece sende kaldığını anlatır.Dilbao wrote:Enerjiyi üzerinde tuttuğu için belli bir miktarda büyüden fazlasını taşıyamaz. (Büyü slotu mantığı bu işte) Ve büyünün enerjisi yeniden çalışılana kadar yenilenmez, yada üzerinden bir süre geçince kendiliğinden yok olur. (Bu da rest etmek)
Bu yargına gelince.. FRPde çook eski sayılmam. D&Dnin bildiim en eski versiyonu 2nd edition daha öncesi varsa bilmiorum (2 varsa 1 de olabilir diye düşünüyorumDilbao wrote:Aslında oyun mekaniği açısından herşey gayet mantıklı. Bu şekilde açıklama getirmeyi de pek sevmem. Sürekli tekrarladığım bir sözüm vardır bu oyun hakkında. Neden yapamıyorum, şöle olabilir böyle olur der kimileri, daha fazla avantaj isterler ve yöntem olarak DM tarafından açıklama isterler, nası olmaz abicim diye çıkışırlar. Onlara cevabım, oyun mekaniğini aşmaya çalışmayın, bu oyun böyle oynanıyor ne yazık ki.
Anarşist misin kardeşim sen ne biçim soru sormuşun.
Sana ben Dm olsam şu şekilde bir açıklama yapabilirdim.
Büyücülerin her büyü ezberleme safhasından önce 8 saat dinlenmeye gereksinimleri vardır. Bu sayede vücuttaki toksinleri atarlar. Bu toksinler hem damar sertleşmesine sebep olurlar hem de büyü enerjisinin vücuda girişini engellerler. Bir büyücü hazır bu toksinler yokken hemen kalkınca büyü kitabını açar ve büyülerni ezberler. Bir büyücü tüm slotlarını doldurmadan yani ruhunu zorlamadan bu toksinler vücuda tam anlamıyla girmez. Bu sebeple bir sürelik (13 dk) meditasyon, yoga yada reiki seansı ile boş slotlarınıda kullanılır hale getirebilirler. (Amma açıklama yaptım ama. Kitapları karıştıran olursa gülerim
)
Scrollar ise içerdikleri anti toksin maddeler sayesinde büyücülerin istedikleri an bu özelliklerini kullanmalarını sağlar. Ayrıca günde bir scroll okumak kalp sağlığı içinde yararlıdır.
Ancak şu anda forum ortamındayız ve daha mantıklı bir açıklama istiyorsun. Yaptım oldu tarzı bir yaklaşıma giremiyorum. Ancak belkiler üstüne yazabilirim.
Belki bir büyücü büyü yaparken başka bir canlı boyuttan güç çekmektedir. Her büyü yaptığında aslıda senin ruhun bu boyuttan enerjiyi çalmak için çırpınmaktadır. Sen büyü aldığında ise bu canlı boyut senin daha çok farklına varmakta ve sana daha çok engel olmaktadır. Yüksek seviye büyücüler ise bu canlı boyuttan enerji çalmayı aynı bir hırsız gibi daha hissettirmeden yapıyor olabilir.
Belki de Büyü tanrısının gücü büyücüler büyü yaptıkça azalmaktadır yada sadece hakkettiğini ispatlamış olan büyücülere daha fazla büyü verilmektedir aksi taktirde haketmeyen adam olmadık bir karmaşaya sebep olabilir.
Belki de büyü seni gerçek dünyadan ayıran bir olgudur ve senin fiziksel bilincin ve zihnin senin gerçek dünyadan kopmanı engellemek içn böyle bir yola başvuruyordur.
İşte bir büyücü yukarıda anlattığım bu sebeplerden ötürü kitabından okuyarak büyü yapamaz, çünkü engellenmektedir diyebilirim. Ancak en önemli olan şu. Tüm tanrıların tanrısı DM(Oynatıcı) hazretleri sana sadece bu kadar'ı için izin vermiştir. Sen her denediğinde senin büyünü o akıl almaz ve inanılmaz zihni ile engellemektedir.
Sana ben Dm olsam şu şekilde bir açıklama yapabilirdim.
Büyücülerin her büyü ezberleme safhasından önce 8 saat dinlenmeye gereksinimleri vardır. Bu sayede vücuttaki toksinleri atarlar. Bu toksinler hem damar sertleşmesine sebep olurlar hem de büyü enerjisinin vücuda girişini engellerler. Bir büyücü hazır bu toksinler yokken hemen kalkınca büyü kitabını açar ve büyülerni ezberler. Bir büyücü tüm slotlarını doldurmadan yani ruhunu zorlamadan bu toksinler vücuda tam anlamıyla girmez. Bu sebeple bir sürelik (13 dk) meditasyon, yoga yada reiki seansı ile boş slotlarınıda kullanılır hale getirebilirler. (Amma açıklama yaptım ama. Kitapları karıştıran olursa gülerim
Scrollar ise içerdikleri anti toksin maddeler sayesinde büyücülerin istedikleri an bu özelliklerini kullanmalarını sağlar. Ayrıca günde bir scroll okumak kalp sağlığı içinde yararlıdır.
Ancak şu anda forum ortamındayız ve daha mantıklı bir açıklama istiyorsun. Yaptım oldu tarzı bir yaklaşıma giremiyorum. Ancak belkiler üstüne yazabilirim.
Belki bir büyücü büyü yaparken başka bir canlı boyuttan güç çekmektedir. Her büyü yaptığında aslıda senin ruhun bu boyuttan enerjiyi çalmak için çırpınmaktadır. Sen büyü aldığında ise bu canlı boyut senin daha çok farklına varmakta ve sana daha çok engel olmaktadır. Yüksek seviye büyücüler ise bu canlı boyuttan enerji çalmayı aynı bir hırsız gibi daha hissettirmeden yapıyor olabilir.
Belki de Büyü tanrısının gücü büyücüler büyü yaptıkça azalmaktadır yada sadece hakkettiğini ispatlamış olan büyücülere daha fazla büyü verilmektedir aksi taktirde haketmeyen adam olmadık bir karmaşaya sebep olabilir.
Belki de büyü seni gerçek dünyadan ayıran bir olgudur ve senin fiziksel bilincin ve zihnin senin gerçek dünyadan kopmanı engellemek içn böyle bir yola başvuruyordur.
İşte bir büyücü yukarıda anlattığım bu sebeplerden ötürü kitabından okuyarak büyü yapamaz, çünkü engellenmektedir diyebilirim. Ancak en önemli olan şu. Tüm tanrıların tanrısı DM(Oynatıcı) hazretleri sana sadece bu kadar'ı için izin vermiştir. Sen her denediğinde senin büyünü o akıl almaz ve inanılmaz zihni ile engellemektedir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
- darkflarer
- Kullanıcı

Re: Kitaptan okuyarak bir büyü yapmak ne kadar zor ola
öyle bi saniyede olmuyor işte, saatlerce meditasyon gerektiriyor o iş, öyle çok kolay olsaydı herkes yaptığı işin yanında büyücü olurdu.AnARcHisT wrote:Arkadaşlar "büyü yapmak" konusunda bildiklerimdekii pürüzler aklıma bir soru getirdi.. Bildiklerim şöyle yanlışsa lütfen düzeltin:
Wizard günlük çalışma süresinde kitabına yazdığı büyüleri sonunda bi kaç tamamlayıcı kelime bırakacak şekilde okuyor. Daha sonra bu büyüyü yapmak isteyincede el hareketlerini yaparak ve en sondaki tamamlayıcı sözcükleri söyleyerek büyüsünü tamamlıyor. Soru basit: Diyelim bir wizard o gün detect magic almamış günlük büyülerini bitirmiş ve önünde büyülü olduğuna inandığı bir eşya duruyor. Kitabını açıp kitabındaki 1 sayfa yazıyı okuyup büyü yapması ne kadar zor olabilir? Sizce bunun oyunda uygulanması kuralları ne açıdan etkiler?
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Ne alakası var şimdi benim söylediğimle senin yazdıklarının? Oyunun versiyonu yada yaşından mı bahsettim ben. Oyuncularından DM ile tartışıp köşeye sıkıştımaya çalışıp avantaj kazanmaya çalışmasından bahsettim.AnARcHisT wrote:...Bu yargına gelince.. FRPde çook eski sayılmam. D&Dnin bildiim en eski versiyonu 2nd edition daha öncesi varsa bilmiorum (2 varsa 1 de olabilir diye düşünüyorum) ama şimdiye kadar first edition die bişey ne gördüm ne de duydum. şu an olan en yeni versiyon 3.5 edition olduğuna göre otoriteler ve firma sahipleri senin gibi düşünmüyor olmalılar ki 2den 3.5a yükseltmişler. Sadece adı veya sayısı değişmedi 3 ve 3.5 biliorum arasında bayağı fark var, ki bu "bayağı"nın daha da fazlası 2 ile 3 arasında var diye duydum..
Yani satranç oynarken bu at niye L şeklinde hareket ediyor die sorgulamıyoruz ama konu DnD olunca kuralları kabullenmek en son yapılan şey oluyor.
"Lovefull Evil"
Scroll'dan yaptığın büyü senin seviyene göre değil yapanın seviyesine göre yapılır. Yani orada sen büyüyü yapmamaktasındır da başka bir büyücünün yaptığı büyüyü tamamlamaktasındır. Tüm sözler söylenmiş, son noktasının koyulmasını bekliyordur. Noktayı ise scroll'u uyandıracak söz, mimik, takla ve bilimum çeşit şebeklikle yaparsın.AnARcHisT wrote:scrolldan 6 saniyede okuyosunda kitaptan okumak zahmetli mi oluyor o zmn darkflarer?
Kitaptan yapma da ise böyle bir olgu yoktur. Kitapların üstüne "detect magic" atarsan büyülü gözükmezler. Onlar büyücülerin okul defterleridir çünkü.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
AnARcHisT
- Kullanıcı

ii de detect magic ile gözükmeyen şey nasıl olurda büyü yapmanı sağlar o zmn? adam orda altın harcıyo özel malzemelerle kitabına büyü yazıyo o kelimeler üstünde büyü taşıyo o zmn herkes büyücülük okulunun karşısındaki kırtasiyeden kapsın bi kalem "okul defterlerine" yazsın önüne geleni öbür enayilerde harcadıkları altınlarla kalsın öyle mi yani? 
-
AnARcHisT
- Kullanıcı

ben ne demek istediini pek anlayamadım aslında.. aynı büyücü aynı dilde aynı yazıları bi özel materyallerle bi de kurşun kalemle yazsın.. ben bunların arasındaki farktan bahsediyorum size.. madem bi fark yok adam enayimi sayfa başına 100 altın werior? ben intelligence'ı bu kadar yükek olan kişilerin bunu yapıcaklarını sanmıorum